Schandalig! Kabinet gaat wet blokkeren die grootverdieners bij de NPO aanpakt

Matthijs van Nieuwkerk kan zich verheugen. Hij kan al roddelend en kakelend rijk worden. Van belastinggeld.

Werknemers in de publieke sector, dus ook Matthijs van Nieuwkerk en zijn vrienden bij de NPO, kunnen tevreden zijn. De regeringscoalitie heeft met elkaar afgesproken dat werknemers in die sector tóch meer mogen (blijven) verdienen dan een minister. De zogenaamde Balkenende-norm wordt dus (deels) bij het grofvuil gezet.

Let wel, een minister verdient — inclusief vergoedingen en pensioenopbouw — 181.000 euro per jaar. Dat komt neer op 15.000 euro per maand. We hebben het dus al over een enorm bedrag, zeker als je bedekt dat een man als Van Nieuwkerk eerst en vooral bezig is met entertainment en ook nog eens op kosten van de belastingbetaler leeft.

De afspraak in het akkoord is een breuk met het beleid van Rutte II dat het juist belangrijk vond om dit soort types aan te pakken. Tijdens de kabinetsperiode waarin de VVD en de PvdA voor het zeggen hadden zijn er weliswaar veranderingen doorgevoerd voor topbestuurders, maar NPO-presentatoren kwamen er nog mee weg. Dat blijft dus zo.

Deze afspraak bevestigt het beeld dat de nieuwe coalitie van Rutte III belastinggeld wil gebruiken om het partijkartel en het mediakartel nog verder met elkaar te laten versmelten. Zoals wij gisteren al berichtten wil het kabinet bijvoorbeeld 20 miljoen euro ‘investeren’ in zogenaamde ‘onafhankelijke journalistiek.’ Hoewel ze dat heel mooi verpakken komt dit er natuurlijk op neer dat die journalisten nog afhankelijker worden van Vadertje Staat dan ze al zijn.

Zoals iedereen weet bijt een verstandig mens de hand die hem voedt niet. Datzelfde geldt natuurlijk voor journalisten die op kosten van de staat leven: het kabinet hoeft zich geen zorgen te maken over diepgravende onderzoeken naar wanbeleid zolang de journalisten die dat soort onderzoeken moeten verrichten uit de staatsruif eten.

Blijkbaar vinden VVD, CDA, D66 en ChristenUnie dat geen enkel probleem. Sterker nog, ze zijn bezig om die situatie bewust te creëren. Gezien het feit dat Rutte II geplaagd werd door de ene controverse na de andere is dat niet zo gek, maar dat maakt het niet minder zorgwekkend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. J.C.

  Opdat de grootverdieners onder Rutte III niets in hoeven te leveren…………….

 2. Guus Geluk

  Men gaat hier al vol op het orgel, terwijl het kabinet nog niet eens is aangetreden. Ik vind dat het regeerakkoord goede maatregelen bevat: onder meer de veiligheid wordt de komende vier jaar uitgebreid versterkt.

  Ik ga het kabinet niet direct honen. Rutte III verdient, om het met de SGP-leider te zeggen, een faire kans.

  1. DolleDries

   Het is duidelijk dat jou christelijke naasten liefde niet ligt bij de armen maar bij de rijken.

   1. corfo

    @ Dolle Dries.
    Klopt !!
    “De veiligheid wordt de komende vier jaar uitgebreid versterkt”, kirt een reaguurder.
    De arme man weet niet eens dat er op dit moment totaal géén veiligheid heerst in dit “rijke” landje. Het leger roept : “pang pang”, soldaten worden gedood door EIGEN munitie en militairen moeten uit armoede hun eigen uitrusting aanschaffen !
    Bij de politie is precies hetzelfde a.d. gang; als “den Haag” roept : “Wij zorgen dat er meer blauw op straat komt”, komen er z.g. Handhavers bij, veelal personen die zijn afgewezen als sollicitant bij de politie, maar middels een soort Melkertbaan bij de bevolking de idee moeten oproepen dat het veilig zou zijn op straat, niets is minder waar !
    Veiligheid in dit landje bestaat niet meer, den Haag heeft er één grote klère bende van gemaakt, daarbij driftig geholpen door politie, justitie, O.M. en andere “deskundigen” zoals psychiaters enz. (Den Dolder !!!)

     1. Kodi

      Leesbril erbij, want het zal wel in het kleinste lettertype geschreven zijn.

    1. Kodi

     De doofpot van de zaak Den Dolder of liever gezegd de beerput geeft nog meer stank af dan dat men al voor mogelijk had kunnen houden.

     Kliniek sekswalhalla voor Michael Panhuis

     Door OLOF VAN JOOLEN

     Updated Vandaag, 06:53
     Vandaag, 05:30 in BINNENLAND

     DEN DOLDER – Michael Panhuis (27) had tijdens zijn verblijf in de forensisch psychiatrische kliniek in Den Dolder een relatie met een begeleidster. Ook had de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van Anne Faber een relatie met een patiënte die van hem zwanger raakte.

     Mogelijk speelde de affaire een rol bij de vrijheden die P. had. Hij kon de kliniek al sinds het voorjaar moeiteloos regelmatig verlaten. Hij had alleen een meldingsplicht. Meerdere bronnen rond het onderzoek bevestigen de relaties en het voor hem soepele regime aan De Telegraaf. Aventurijn zelf wilde gisteren niet reageren. Ook de Dienst Justitiële Inrichtingen weigert iets te zeggen over het regime van Panhuis Justitie beschikt over een overzicht van de dagen waarop Panhuis buiten was.

     https://www.telegraaf.nl/nieuws/770546/kliniek-sekswalhalla-voor-michael-p

     1. Kodi

      Aan de handen van deze begeleidster kleeft net zoveel bloed als aan die van Michael Panhuis.

  2. Bloem

   Rutte 1 verdiende een faire kans, Rutte 2 kreeg het voordeel van de twijfel, Rutte 3 verdient nu al al onze hoon en spot. Een asociaal regeer akkoord. Verder bezuinigen op de zorg, ouderen in de kou, veiligheid een wassen neus (zolang je de problemen niet bij de wortel aanpakt, en Europa krijgt nog meer macht, de lijst is eindeloos….

   1. Guus Geluk

    Het kabinet gaat rechts op migratie (deals met Afrikaanse landen), rechts op Veiligheid (meer geld naar Defensie), de baan moet vrij worden gemaakt voor een gekozen burgemeester; de nationale identiteit speelt weer een rol, gevangenen moeten langer vast blijven zitten – en nog steeds is het niet goed.

    Ik ben ook niet met alles tevreden in het regeerakkoord, maar het gaat mij te ver om Rutte III alweer direct de grond in te trappen. De ministers zijn verdorie nog niet eens ingezworen.

 3. Van Wijk

  Staat wel vast dat hij (volledig) door overheidsgeld wordt betaald? Omroepen hebben immers ook eigen inkomsten.

 4. DolleDries

  En zo heeft men de positieve propaganda voor dit kabinet zeker gesteld.

 5. nickname1001

  Krijgen we eindelijk een redelijk rechts kabinet, beginnen ze hier als een stel linkschen te zeiken over inkomensverdeling.

  1. Ni28

   Zijn deze vier partijen dan rechts? De VVD is al lang naar haar PvdA roots gegroeid en de rest is al niet beter. Nee, wij krijgen geen rechtse kabinet maar een linkse asociale aftreksel. Dopper!

 6. Ni28

  Elke dictatuur heeft media nodig die naar hun pijpen danst. Er mag maar een geluid gehoord worden. Deze rampkabinet bevestigt dat nog voordat zij gaan regeren.

 7. DolleDries

  http://delangemars.nl/2016/09/04/armoede-stijgt-opnieuw-nederland/

  Guus onze christen hier geeft aan dat dit niet zo belangrijk is.
  Van mij mogen koppen van zulke christelijk partijen wel rollen.
  l

 8. fusilier

  Media is macht, media is beheersen,media is be in vloeden van mensen in hun keuzes.

 9. Kodi

  Hiervoor betalen dus de kleine huishoudens van de hard werkende gewone mensen die het allemaal niet cadeau hebben gekregen weer € 200 meer. Naast de woekerverhoging van de tollenaarsbelasting BTW, ook wel gewoon staatsroof genoemd, gaat ook het woekertarief van de tollenaarsbelasting energierekening omhoog. En hierop en erover het woekertarief van 21 % BTW.

  ‘Energienota 200 euro hoger door kabinetsplannen’

  Huishoudens zien hun energierekening de komende jaren door energiebelastingen met tweehonderd euro per jaar stijgen. Dat concludeert Vereniging Eigen Huis op basis van doorrekeningen van de plannen in het regeerakkoord.

  Een deel van de door de coalitie voorgestelde energiebelastingen was al aangekondigd tijdens Prinsjesdag. De voorstellen van vorige maand zorgden er al voor dat de energienota tussen 2017 en 2019 met jaarlijks 70 euro stijgt. Daar komt nu volgens Eigen Huis nog 130 euro bij.

  Volgens de belangenvereniging voor huizenbezitters wil de coalitie het belastingstelsel vergroenen, maar zorgen de aangekondigde plannen nu vooral voor een hogere energienota. De vereniging vreest dat huishoudens de hogere energierekening straks niet meer kunnen betalen.

  Bovendien zou het ook nog maar de vraag zijn in hoeverre consumenten zullen profiteren van de energiebelastingen. Zo zijn er bijvoorbeeld nog geen nieuwe stimuleringsmaatregelen aangekondigd om het eigen huis energiezuiniger te maken.

  Zonnepanelen
  Ook wordt de zogenoemde salderingsregeling voor mensen met zonnepanelen mogelijk drie jaar eerder versoberd dan eerder beloofd. De regeling die het financieel aantrekkelijker maakt om energie terug te leveren aan het stroomnet zou eigenlijk tot 2023 in stand blijven. Daardoor blijft volgens Eigen Huis minder tijd over voor eigenaren van zonnepanelen om hun investering terug te verdienen.

  https://www.ad.nl/politiek/energienota-200-euro-hoger-door-kabinetsplannen~ada14355/

 10. denk eens na

  Vandaar dat mathijs nooit gasten aan tafel heeft
  die kritiek op de regering hebben.

 11. corfo

  @ Guus G.
  U noemt daar een zeer onbetrouwbare bron, nl. een bron van de overheid zelf, hoe onbetrouwbaar wilt u ’t hebben ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.