Sylvana Simons ‘overtreft’ zichzelf: ‘Eigenlijk zijn ALLE mannen schuldig aan aanranding!’

Oké Sylvana: even rustig in- en uitademen graag, zó erg is het andere geslacht nou ook weer niet hoor. Echt waar.

Sylvana Simons laat weer eens van zich horen, en hóe. De wereld was – en is – deze week in de ban van de seksuele uitspattingen van Harvey Weinstein en mannen zoals hij, en ook tante Syl moest daar natuurlijk een duit in het zakje doen.

Het was natuurlijk vantevoren duidelijk dat zij mannen stevig door het slijk zou gaan halen: dat zijn we immers wel gewend van deze “RACISME!!!”-dame. Toch had zelfs ik zo’n overtrokken reactie niet verwacht. Hier komt het dan: eigenlijk zijn alle mannen schuldig aan aanranding van vrouwen.

Jawel, dat denkt ze echt. Simons deelde vandaag op haar Facebook een link naar een artikel waarin dit wordt gesteld. Dat is tegenwoordig heel typisch voor haar: waar ze vroeger nog de moeite nam om zelf een stuk in elkaar te zetten, haakt ze tegenwoordig liever aan bij bestaande stukken. Dat maakte de boodschap die daar verkondigd wordt echter niet minder de hare, zoals het bijschrift bij haar bericht – een quote uit het artikel – wel duidelijk maakt:

Eerder vandaag riep ik – niet als enige overigens – al op om deze campagne wat nuttiger te maken. #MeToo op je tijdlijn of Twitterfeed zetten is natuurlijk een statement van jewelste, maar doet verder niet zoveel als je de dader, daad en andere belangrijke omstandigheden alsnog in het midden laat. Dan komt die schoft er namelijk nog steeds mee weg, en blijft het bij een misdrijf dat wel een slachtoffer, maar geen dader kent.

John Pavlovitz, de schrijver van het stuk dat Sylvana deelt en ongetwijfeld iemand met een stevig minderwaardigheidsprobleem, is het daar zachtgezegd niet mee eens. Volgens hem zouden vrouwen zich juist nóg kwetsbaarder opstellen als ze meer informatie zouden geven. Dat is misschien zo, ja. Maar beantwoord dit dan eens, John: wat voor meesterdetective heb je nodig om die daders te vinden en aan te pakken als je enkel “#MeToo” als informatie hebt? Enfin.

In plaats daarvan zouden de mannen van deze wereld zich kwestbaar moeten opstellen, het boetekleed moeten aantrekken en luidkeels een mea culpa moeten houden:

No survivor of violence should be compelled to unearth their hidden scars in order to reach those responsible for them. Men, the onus should not be on women who have been harassed or assaulted, to expose themselves to further injury just to show us the scale and the depth of our own sickness. This is our responsibility. We should be the ones doing the soul excavation and the mirror-gazing, and we should be the ones now openly confessing our #MeToo’s, in these moments when the world is watching.

We should be the ones making ourselves vulnerable; the ones sharing with our circles of friends, loved ones, business associates, church friends, and social media acquaintances; how complicit we are in this vile epidemic.

Oké mannen: spreek dus vanavond nog af met je voetbalteam en biecht tegenover elkaar op hoe verschrikkelijk je je hele leven wel niet gezondigd hebt, wat een slecht mens je bent, hoe erg je telkens maar weer… ja, telkens wat doet eigenlijk?

Ik zal wel een uitzondering zijn hoor, maar ik kan me niet herinneren dat ik een vrouw ooit aangerand of anderzins seksueel geïntimideerd heb. Toch ben ook ik, en de halve wereldbevolking met mij, schuldig – aldus Pavlovitz. Alles wat ik doe houdt namelijk een wereld in stand die andere mannen in staat stelt om zulk walgelijk gedrag te vertonen:

Guys, while we may not believe we have committed direct acts of violence against women (however given the statistics, this is quite likely), we have each participated in a culture of misogyny and sexism that continues to victimize and traumatize, to steal safety and generate fear, to deny humanity and to cultivate disrespect. We are fully complicit in these #MeToo stories, whether we have intentionally acted, contributed unknowingly, nurtured with our silence, multiplied with our laughter, our cosigned with our credit cards.

Jawel: het is weer typisch een drogrede die gevoerd wordt door iemand die het vertikt om eigen verantwoordelijkheid te onderkennen. Het spijt me zeer, maar als een van mijn vrienden een vrouw zou aanranden is dat toch echt zijn schuld: waarom zou het opeens de mijne zijn? Hij is toch echt degene die op het idee kwam, hij randde die vrouw aan en hij mag de volle consequenties daarvan dragen. We zijn allemaal mensen met gezond verstand die heel goed zelf kunnen bedenken wat goed en wat slechts is. Neemt iemand de foute beslissing dan heb je ook elk recht om hem aan te pakken, maar laat toch in hemelsnaam anderen daarbuiten: als je namelijk op zo’n ‘iedereen is schuldig’-pad gaat fietsen, houdt het nooit meer op.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Henk-Jansen

  Ik heb ook wel eens een dame in haar achterwerk geknepen… Who cares!

  1. swetsnek

   me tooooooooo hahahahahahahahahahaah man wat is dit land af gezakt naar een zeer bedenkelijk niveau

   1. Rosasolis

    @Henk-Jansen en swetsnek.
    Hoe zouden jullie vinden als een aantal vrouwen zouden jullie in je achterwerk
    knijpen? Ik weet van nog veel ergers: dat er op een party een kereltje was
    die een aantal vrouwen hadden beledigd. Dus een van de vrouwelijke gasten
    zorgde dat hij een glas kreeg met, behalve een lekkere drankje, een slaapmiddel…
    En toen hij wakker werd laat de volgende ochtend, lag hij helemaal naakt op de
    woonkamer vloer van zijn vrienden…naakt behalve een kleine verrassing:
    er was een keurige blauwe lintje rond zijn onderdeeltje…En tot deze dag heeft dit Don Giovanni geen idee hoe hij dit blauw lintje heeft gekregen! Maar
    een aantal vrienden hebben wel fotos van dit griezeltje! Dus pas op idioten,
    laat dit nooit aan jullie overkomen! Wij vouwen hebben hersens, en kunnen terugslaan als wij het nodig vinden! hahahahahahaha!

    1. Lambertus

     Hoe zouden jullie vinden als een aantal vrouwen zouden jullie in je achterwerk
     Wij vouwen hebben hersens, en kunnen terugslaan als wij het nodig vinden! hahahahahahaha.

     Als je dit opschrijft Rosasolis heb je inderdaad een gebrek aan hersens, of beheers je onze Nederlandse taal niet.

     1. Rosasolis

      @Lambertus. Mijn universiteit diploma’s bewijzen mijn intelligentie,
      maar inderdaad maak ik nog steeds af en toe wat Nederlands taal foutjes. Maar ik doe mijn best, en na jarenlang leer ik nog steeds…
      Hoe is het met uw Engels, Duits, en Frans? Beheers u die talen perfect?

 2. Boezaardt

  Sylvana beweert nergens dat ALLE mannen schuldig zijn aan aanranding. Dit artikel slaat als lul op Dirk.

  1. denk eens na

   Dirk wel discrimineren en mohamed niet? beetje vreemde denk wereld.

  2. marco1

   Boezaardt geeft een kijkje in zijn interesse aan de lul van Dirk. Tevens laat hij constant zie verstandelijk beperkt te zijn.

 3. marco1

  Ja ze heeft gelijk. Zo zijn alle vrouwen er weer schuldig aan mannen te misbruiken voor eigenbelang met hun kut.

  1. IJscoman

   Yep marco1, de golddiggers venten hun charmes en geslachtsdelen graag en zonder scrupules uit aan de hoogstbiedende.

   1. Marija

    vandaag was er nog een in het nieuws………… met Soros

 4. DolleDries

  De vrouw moet nederig zijn als een lam, ijverig als een bij, mooi als een paradijsvogel en trouw als een tortelduif.

  1. Marija

   moslim?

 5. Punt50

  Het was best wel lekker buiten vandaag. Fijn de cirkelzaag in een stapel hout voor de haard gezet, goed opgeschoten. Als het wat kouder is kunnen we heerlijk voor de haard zitten.

  1. DolleDries

   Morgen even de CV ketel onderhoudsbeurt geven en deze kan er van de winter weer tegen.

   1. hans-e-pans

    DolleDries.

    Pas op de woorden onderhouds”BEURT GEVEN”, voordat je het weet zal/kan het verkeerd begrepen/uitgelegd worden.

    Ja zover is Nederland al afgegleden dat dat al het geval, is.

  2. buitenbeentje

   Al bijna een week temperaturen rond de 23 graden. Vorige week lag er al sneeuw op de bergen, echt herfst. De tuin is bijna op orde, alleen de tulpen er nog in. De zes kuub hout voor de winter staan naast het huis opgestapeld, het houtfornuis in de keuken staat klaar. Volgende week de winterbanden er onder, laat nu de winter maar komen.

 6. Nasrani

  Ze wordt steeds enger en dommer. Volgens mij wordt net weer tijd voor zwarte Piet.

  1. meanstreak2099

   tja, voorheen als je engels kon spreken en schrijven was je al een slim maar dankzij deze dame staat het gelijk aan dom zijn helaas.
   en zwarte piet is een beetje gestrand door de laatste uitspraak van de rechter

 7. poison

  Als ik niet te erg getraumatiseerd ben van deze berichtgeving dan ga ik morgen het plafond van de huiskamer witten. Moet nodig gebeuren.

 8. Pedrito

  Nou Syl maak je geen zorgen omtrent dat aanranden. Want al vrat ik de hele zoutfabriek leeg dan heb ik in jou nog steeds geen dorst. Vrouwen die voortdurend onzin uitkramen en chronisch aandacht trekken, zoals jij, zullen niet worden aangerand. Mannen hebben namelijk over het algemeen wél smaak en zitten niet te wachten op vervelende ruziezoeksters.

 9. Peter Loosduinen

  Stuur allen een mail aan info@art1mn.nl !!!!

  WIJ willen Zwarte PIET !!!!

  Utrechts Pieten Pact wil zwarte piet uit het straatbeeld
  De initiatiefgroep Inclusief Sinterklaasfeest roept maatschappelijke organisaties, schoolbesturen, ouders en kinderdagverblijven op om het Utrechts Pieten Pact te ondertekenen. De actiegroep wil dat de zwarte piet uit het Utrechtse straatbeeld verdwijnt. Aanjager van het pact is Art.1 Midden-Nederland.

  1. Boezaardt

   Best wel aandoenlijk, zo’n hopeloos achterhoedegevecht om een racistisch symbool overeind te houden.

   1. IJscoman

    Leve het racisme: dat gaat nog eens heel groot worden!

 10. toetssteen

  Alle mannen aanklagen mevrouw Simons! Zal de rechter leren….

 11. Knopper

  Stiekem tieten voelen door er “per ongeluk” tegenaan te lopen man wat was dat lachen gieren brullen !!!

 12. Knopper

  Kreeg wel soms een draai om mijn oren maar dat maakte het niet minder leuk

 13. Knopper

  Sylvana heeft der geen ofwel ?? Foto!

 14. Ruth

  Door dat mens Sylvana steeds aandacht te geven gaat ze steeds een stapje verder.
  laat haar lekker een tijdje naar het midden-oosten gaan om daar de vrouwen rechten aan de kaak te stellen. Is ze voorlopig wel even zoet, en hebben wij even rust.

  1. Tineke Doldersum

   Dit is niet waar. Dit heeft ze nooit gezegd.

 15. HW

  Er zijn voldoende vrouwen, die zich naaiend de maatschappelijke ladder omhoog hebben gewerkt.
  Moet ik nu net als Sylvana met mannen alle vrouwen over dezelfde kam scheren.
  Of komt er nu ook zoiets van die vrouwen als “I did”.

 16. DennisEijs

  Kom kom, je weet toch dat als je naar een dame kijkt, je al fout bent. Zeker als je niet al te knap bent. Want alle mannen hebben kwade gedachten natuurlijk. En de overijverige vrouwelijke fantasie zorgt ervoor dat ze dan bang is. Dus aan de ene kant genieten ze van de aandacht(mits de persoon status heeft of knap is) en aan de andere kant gruwelen ze ervan( gebaseerd op hun eigen fantasieën, en/of ervaringen)

 17. corfo

  Heerlijk weertje vandaag !
  FF wat inkopen doen en dan héél relaxed in het zonnetje.
  Hahahahaha, die SS toch ! Ga óók lekker in de zon zitten mens, álle negers zijn schuldig a.d. slavernij, zij lieten zich als makke schaapjes vangen, zónder verzet, laf volk !

 18. corfo

  Ik heb de foto van dit mens op een stok geprikt en in de tuin gezet; werkt uitstekend als vogelverschrikker !!

  1. ayreonaut

   dierenbeul!

 19. trampoline

  Syl is volledig gestoord! Ik weiger me aangesproken te voelen.
  Laat zij nou ook tot degenen behoren met wie ik ook niets te maken wil hebben?

 20. Nog1

  Het niet noemen van de daders is voor sommige mensen een tactiek. Want dan verschuift men de schuld naar alle mannen of de misogyne cultuur.

  Maar stel je voor dat ik dat bij een andere misdaad ook zou doen. Niet meer de inbreker zelf vervolgen, maar zijn naam verbergen en daarna iedereen/cultuur als schuldige aanwijzen.

  Overigens is de schrijver van het artikel een man, maar uit de teneur van wat hij schrijft is het duidelijk dat hij zichzelf als (enige) uitzondering beschouwt. Een lichte versie van het Messias-complex.

 21. Christina

  Ga toch lekker in je kokosnotenboompje hangen achterlijke negerin met je pruikje op!!
  Tjonge wat is dat toch een irritante pruik, rot toch op naar je eiland, zeikwijf!!

  1. Guus Geluk

   “Ga toch lekker in je kokosnotenboompje hangen achterlijke negerin met je pruikje op!!”

   Het is bedroevend dat dit soort commentaren hier de teneur zijn. Ik heb me altijd al afgevraagd of reageerders wel nadenken, alvorens zij iets het internet oprammen.

   1. ayreonaut

    En?

    1. Guus Geluk

     Over discriminatie gesproken.

     Ja, kijk, ik bedoel maar.

 22. EllyD19

  Kan Sylvana nog aan iets anders denken dan aan mannen ?
  Zwarte pieten zijn stout, witte mannen zijn stout. Ze is een mannenhaatster zo duidelijk als wat.

  1. Rust

   Domme negerin.. doen het liefst niks als ik even hokjes gedrag mag vertonen.

   1. Guus Geluk

    Ik constateer dat het niveau in deze draad weer tot onder het nulpunt is gezakt.

 23. Anna

  Als vrouw nog nooit van mijn hele leven nergens last van gehad evenals Sonja Barend. Hoe zou dat nu toch komen?

  1. Aemstelbeker

   Mogelijk hield u zich gedeisd.

 24. Knopper

  https://m.youtube.com/watch?v=yyYAEFy1onU ja kijk dit is een beetje meer kwajongensachtig hij zegt ook sorry mevrouw niet slet of op haar spugen of beledigen gewoon zo van ik ben betrapt met tieten voelen schuldig snap je heel anders

 25. Gerlos

  Sylvana bedoelt natuurlijk alle blanke mannen!!!!!
  Verschrikkelijk wat een ku… wrijf is zij toch.
  Ik ben een blanke man Sylvana.

 26. nienke

  Alle mannen, ook haar man of bedoeld ze ALLE WITTE mannen, denk het wel.
  Wilders mag niet zeggen minder marokkanen maar Syl mag rustig zeggen dat ALLE mannen schuldig zijn aan aanranding.
  Mannen van de Nederland schop haar voor de rechter deze uitspraak is zeer beledigend voor de groep mannen in Nederland.

  1. Rosasolis

   @Nienke. Ik denk dat Sylvana wil alles doen om heel veel media aandacht te krijgen.
   Ken je die oude uitdrukking: “je moet nooit bezorgd zijn over wat mensen over je schrijven, ook niet als het heel slecht is. Je moet pas zorgen maken, als er niets
   meer over je geschreven wordt”! Ik ken een aantal zeer fijne, oprechte mannen. Mannen die je helpen met je tuin, of helpen met wat timmerwerk in huis. Toen mijn man een beroerte kreeg een paar maanden geleden, heeft een buurman mij heen en weer naar de ziekenhuis gebracht (een rit van 1/2 uur). En hij heeft mijn man opgehaald om hem thuis te brengen. Dit is wat ik bedoel met Fijne Mannen!

 27. Lambertus

  Sylvana zou zich eens in moeten zetten tegen de productie en verkoop van Dildo’s.
  Waarom vinden heel veel vrouwen het fijn om zichzelf te verkrachten met een plastic voorwerp wat op een penis van de foute man lijkt!
  Ik weet zeker dat er meer vrouwen een kunstpenis in huis hebben als mannen een opblaaspop met een gat erin wat op een vrouw lijkt.

 28. sjun

  Verstandige mensen laten haar maar een beetje en blijven er uit de buurt. Haar leven is tenslotte al zwaar genoeg en gezelliger lijkt ze het niet te kunnen maken.

 29. Ali Yas

  Lekker weer vandaag, best warm voor eind oktober.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.