Anne Fleur is razend: ‘Hoe wagen mannen het een mening te hebben over de #MeToo-campagne?’

Het eeuwenoude ‘als je geen vrouw bent heb je niets over vrouwenzaken te zeggen’-argument komt weer eens bovendrijven bij ieders favoriete Gooische feministe, Anne Fleur Dekker.

Anne Fleur Dekker heeft weer eens van zich laten horen. En hoe! Het was natuurlijk wel te voorspellen: als zelfverklaarde feministe – die dan wel weer hypocriet hét symbool van vrouwenonderdrukking, gezichtsbedekking, verdedigt – heeft AFD een stevige mening over de #MeToo-campagne. Deze campagne barstte los nadat bekend werd hoe Hollywood-bobo Harvey Weinstein al jarenlang jonge, ambitieuze actrices gebruikt en misbruikt voor zijn seksuele vertier: zelfs Jennifer Lawrence zou slachtoffer zijn geworden, zij het bij iemand anders. Triest genoeg is dat de normaalste zaak van de wereld in de filmwereld, en daar niet alleen.

Niet zo gek dus dat vrouwen van over de hele wereld deze campagne begonnen: deel deze hashtag als ook jij eens slachtoffer bent geworden van seksuele intimidatie. Een vlugge blik op mijn eigen Facebooktijdlijn leert dat vele vrouwen daar aan meedoen, en dat is hun goed recht: problemen moeten niet weggemoffeld worden, maar aan de kaak gesteld worden. En stevig ook.

Toch valt er ook het nodige op deze actie af te dingen. Mark Koster bijvoorbeeld schreef een stuk waarin hij #MeToo weliswaar prijst, maar ook duidelijk maakt dat die op deze manier bar weinig zal bereiken:

Hulde dat vrouwen vertellen dat top-bazen hun machtsposities misbruiken om aan hun seksuele gerief te komen. Zulke varkens kun je niet hard genoeg te schande maken. Het is ook goed dat er een beweging komt om seksuele terreur op de werkvloer eens bespreekbaar te maken.

Wat ook niet slim is, is het doen van ongefundeerde suggestieve uitlatingen. Als een vrouw beweert dat ze last heeft gehad van een hand, een tong of een geslachtsdeel op een plaats waar ze die liever niet heeft dan is het goed om de beschuldiging enigszins te onderbouwen. De suggestie die nu naar voren komt is dat bijkans alle vrouwen onheus zijn betast of op ranzige wijze zijn bejegend op de werkvloer. De gedachte die nu heerst is dat we te maken hebben met een seksuele uitbuiting van epidemische omvang.

Ik wil het graag geloven, maar vertel het verhaal dan ook in al zijn details. De kleine zaken, de grote zaken en de zaken er tussenin. Dus niet iets roepen en daarna vaag blijven om maar even die publiciteitsminuten te pakken. Naam, toedracht en plaats van handeling. Het komt de discussie ten goede.

Maar hé: een man met een mening over vrouwenzaken, dat mag natuurlijk niet! Anne Fleur Dekker is dan ook boos:

Hoe hypocriet kun je eigenlijk zijn: was het hele doel van deze campagne niet dat mensen hun mond zouden opentrekken? Geldt dat dan niet voor mannen? Mogen die niet zeggen wat ze hiervan vinden? Mogen alleen vrouwen over vrouwenzaken meepraten? Natuurlijk niet: volgens die logica zouden vrouwen ook geen mening mogen hebben over mannenvoetbal, wat natuurlijk je reinste flauwekul is.

En dat terwijl deze Mark Koster voor de volle 100% gelijk heeft: zeggen dat je zoiets hebt meegemaakt is een begin, maar zolang je niet zegt wát er precies is gebeurd en vooral wié de schoft was, dan verandert er uiteindelijk nog steeds niets. En dat hoeft echt niet allemaal op sociale media gezet worden: ga naar het politiebureau en doe daar je verhaal.

Punt is: hier kunnen we niets mee. Een simpele “#MeToo” komt ook niet bepaald geloofwaardig over, in mijn ogen. Wat voor seksuele intimidatie hebben we het hier immers over? De joodse, conservatieve opiniemaker Ben Shapiro legde dit argument uitstekend uit in zijn meest recente podcast – die overigens zeer het luisteren waard zijn. Iedereen lijkt op dit moment een heel andere definitie van zulke intimidatie te hebben: wat Shapiro betreft kan elke aanraking, ook van bekenden, al zo geïnterpreteerd worden, terwijl het in mijn optiek lastig is om een hand op een schouder door een goede vriend als zodanig op te vatten. Hoe dan ook: daar moet iets van concensus ontstaan, en die krijgen we niet als we vaag blijven over wat er precies is gebeurd. Heeft die kennis op Facebook een stevig trauma met een stevige aanranding opgelopen, of betekent die #MeToo op haar tijdlijn niet meer dan dat ze ooit eens ongevraagd is nagefloten op straat? Dat soort vragen kun je jezelf stellen op dit moment, en zolang deze campagne zo oppervlakkig blijft, is het onmogelijk om er echt lessen, laat staan concrete veranderingen, uit te halen.

Dat je het weet, Anne Fleur.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. DolleDries

  Wie een mooie, goede en slimme vrouw zoekt, zoekt er niet één maar drie.

 2. Ngatimoto

  Hoe vrouwen opereren. Het is alweer 65 jaar of iets korter geleden. Ik was een uiterst timide knul die kennelijk wat aantrekkingskracht had op meiden van school. Had helemaal geen idee wat speelde. Iedere keer probeerde een groep meiden een van hen te koppelen aan mij. Maar ja, ik was nog te onnozel. Wat later probeerde een werkster(!) op school hetzelfde. Ook hier weer, ik was te onnozel om te beseffen wat er gaande was.
  Goh, wat was ik groen. Later, veel later kwam het toch nog goed. Wat ik wil zeggen dat IK het opgejaagde wild was. Slachtoffer zo u wilt van vroegrijpe meiden. Ik weet zelfs nu nog hun namen maar die zal ik maar voor mij houden.
  Dus ik als man kan ook zeggen: ‘Me too’ !!

  1. Boezaardt

   Ach, een slachtoffer van vrouwelijk seksueel geweld spreekt zich uit.

   1. DolleDries

    Jaloers Dopper

    1. corfo

     @ D.D.
     Ik heb er sinds kort een jonge hond bij; we hebben hem Dopje genoemd, dan zijn we niet zo erg verdrietig als tie onder de trein komt.

  2. corfo

   @ Ngatimoto.
   Ik hoef toch géén medelijden met u te hebben ?
   U was/bent een gróte bofkont, met zoveel aandacht in die jaren !!

   1. corfo

    @ Boezaardt.
    Knulletje, neem nou je pilletje, anders moet je straks wéér in de isoleer.
    Labiele, verwrongen geest !

  3. toetssteen

   Ngatimo
   U bent in dit soort ervaringen niet alleen. Onze oudste heeft er een nare ervaring aan overgehouden. Hij was nog erg jong en voelde zich verkracht. Ja dat kan meelezende nitwits.

 3. corfo

  ’t Was prachtig weer vandaag bij ons, veel zonneschijn en een aangename temperatuur.
  De bossen bieden momenteel een schitterende aanblik, genoten vandaag !!
  M’n hond trouwens ook !

  1. DolleDries

   Het was hier klusjes dag .op vrouwelijk bevel natuurlijk.

 4. Ni28

  Ja natuurlijk, de mannen zijn allemaal verkrachters dus die kunnen hierover niet oordelen. A.F.D. zal wel ruime ervaring hebben.

 5. Ni28

  Boezaardt = DOPPER !!!

  1. Boezaardt

   Nee hoor, simpele ziel, ik ben Boezaardt.

   Ben jij eigenlijk wel Ni28 of is dat ook maar een nickname?

  2. Punt50

   Ja correct, weer een nieuwe nick van die idioot.

 6. Ritter

  Toch wel hypocriet allemaal.

  Als je rap liedjes hoort zit dat vol met neerbuigende taal over vrouwen………..maar worden deze liedjes wel geprezen door vooral linkse dames. Michelle Obama nodigt deze rappers zelfs uit op het Witte Huis en prijst ze. Ondanks hun vrouwonvriendelijke tekst.

  Z.g feministen die nu tekeer………………….. maar de vrouwonderdrukkunde islam word door dezelfde feministen die nu zo tekeer gaan vaak verdedigt.

  Dus het is allemaal dubbel.

  Grappig is wel dat Hollywood die zo (moraliserend) tekeer ging tegen Trump nu elke geloofwaardigheid heeft verloren. En laten we vooral niet vergeten dat Hillary en Obama kind aan huis zijn in Hollywood en daar veel geld van hebben ontvangen.

  Hillary weigert overigens het geld dat ze van Weinstein heeft ontvangen terug te geven. Dat geld houd ze liever in eigen zak.
  ——————-
  Clinton Foundation Won’t Return $250,000 Donation From Accused Rapist Harvey Weinstein
  http://www.lifenews.com/2017/10/17/clinton-foundation-wont-return-250000-donation-from-accused-rapist-harvey-weinstein/

  1. Dunu Zithlau

   De Clinton Foundation steekt zelfs geld in eigen zak verkregen uit gulle donaties bestemd voor Haïti vlak na de aardbeving. Een criminele oplichtersbende dus.

 7. Jan van Kampen

  Ik werd eens gegrepen door een man, met ”tegennatuurlijke” gevoelens.
  Hij greep mij aan en wilde gemeenschap! Ik schok en voelde me zeer geïntimideerd.
  Dus ik als man kan ook zeggen: ‘Me too’ !!

  1. Boezaardt

   Ook Jan van Kampen was slachtoffer van seksuele intimidatie.
   Wat zeuren die vrouwen toch: het zijn de mannen die in het seksuele verdomhoekje zitten!

   🙂

   1. Jan van Kampen

    Aangenaam ik ben manneke, wie ben jij?

   2. marco1

    Het is boezaardt die een verschrikkelijke eikel is.

  2. Boezaardt

   “Ik werd eens gegrepen door een man, met ”tegennatuurlijke” gevoelens.
   Hij greep mij aan en wilde gemeenschap!”

   Er zijn nog mensen in dit land die homoseksualiteit ‘tegennatuurlijk’ noemen en daar reuze van schrikken.
   Ze worden in het wild in Kampen vooral in de buurt van de Broederkerk aangetroffen.

   1. IJscoman

    Als doorgewinterde homo lurkt Boezaardt het liefst aan besneden moslimpiemels en stelt zijn achteringang open voor iedere gay die passeert. Hoe meer hoe beter.

    1. Boezaardt

     IJscoman geeft ons een onthutsend inkijkje is zijn wilde fantasieën over homoseksueel contact.

     Het zou me niet verbazen dat deze verwrongen homoseksueel gewoon getrouwd is en zijn vrouw in het ongewisse laat over zijn zieke uitingen op het internet.

   2. marco1

    Het is toch ook tegennatuurlijk als je een uitgang als ingang gebruikt.

 8. Henk-Jansen

  Wij zijn allemaal genderneutraal toch? Dan mogen de personen die toevallig een piemel tussen de benen hebben hangen hier ook hun mening over uiten!

 9. Punt50

  Denkt AFD werkelijk dat er ECHTE mannen zijn die hem graag in haar NH3-gleuf willen duwen?

  1. Boezaardt

   Punt50 laat zien dat vrouwenhaat echt bestaat.

   1. Punt50

    Boezaardt laat met deze reactie zien dat-ie doperwt is.

  2. marco1

   Na een avond flink doorzakken sta ik niet in voor mezelf.

   1. Boezaardt

    Weten we toch, triest figuur.

    En daarom hebben vrouwen gelijk dat ze aan de bel trekken.

    1. denk eens na

     jou bel????

    2. marco1

     Als dat op mij gemunt was ben jij de trieste figuur aangezien ik nergens stel dat het dan zou gebeuren zonder toestemming. Jij vervalt wel erg in scheldpartijen zonder enige reden. Dat maakt je een waardeloos figuur die beter jan zwijgen.

  3. ayreonaut

   Volgens mij is dit er één die dat wel ziet zitten

   https://www.youtube.com/watch?v=w1oWrZiyFPM

 10. Vit

  Boezaardt heeft nog nooit een vrouwending gezien, kan ik me ook wel voorstellen met zo’n kop.

 11. Ritter

  Natuurlijk wisten Hillary en Obama van dit misbruik af. Het speelde al jaren en was bekend. Maar toch hebben ze geld aangenomen van Weinstein en zijn steun tijdens de verkiezingscampagne.
  ———————-

  Bombshell: Longtime Clinton Friend Admits ‘Warning’ Top-Level Democrats About Weinstein
  http://www.breitbart.com/big-hollywood/2017/10/18/bombshell-longtime-clinton-friend-admits-warning-top-level-democrats-weinstein/

 12. denk eens na

  GVD een man hoort in de kast. wat mening, ????

 13. Christina

  Beste anne fleurtje, geen hoofdletters want dat ben je niet waard, maar ik hoop dat je een vrouwelijke gyneacologe hebt want anders heb ik medelijden met de mannelijke, want je bent in staat om ook die nog te beschuldigen domme doos.
  Ik heb medelijden met jouw ouders, je zal zo`n debiel van een dochter hebben!!

 14. DennisEijs

  Volgens mij hebben ze er alles mee te maken. Als vermeende daders en soms zelf als slachtoffer.
  Maar bemoeit ze zich zelf niet in allerlei zaken die niet van haar gender zijn? (En moet dit niet genderneutraal gebracht worden dan?) En nog meer zaken die blekeneus eigenlijk niets aangaan?

 15. waakhond

  ja inderdaad het moet niet oppervlakkig blijven maar een duidelijk verhaal.
  of het nauw oude of nieuwe verhalen zijn dat maak niet uit.
  zolang het maar controleerbaar is om te kijken of de verhalen kloppen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.