Verrassend: AFD vindt het stom dat Britse universiteiten vrijheid van meningsuiting moeten toestaan

Geen categorieokt 19 2017, 19:00
"Vrijheid van meningsuiting? Bah!" moet Anne Fleur Dekker gedacht hebben.
De academische wereld is overwegend links. Hoogleraren zijn grotendeels links, hun boeken zijn vanuit die hoek geschreven en vrijwel alles wat studenten daar tegenwoordig leren is allesbehalve objectief. Thierry Baudet vatte dat onlangs nog helder samen in een interview met De Dagelijkse Standaard:

‘De universiteit is een bolwerk van socialistisch, linksig, oikofoob gedachtengoed’

Dat is echter niet enkel zo in Nederland: het is een fenomeen dat wereldwijd steeds sterker wordt. Zo ook in het Verenigd Koninkrijk, waar de regering nu iets wil doen tegen dat enorme overwicht aan linkse preken. Het probleem is namelijk niets eens zo dát sommige acedemici links zijn - ook wetenschappers hebben immers politieke voorkeuren - maar dat universiteiten steeds actiever andere, rechtse geluiden weren. 'Controversiële' sprekers mogen niet langskomen, en alles wat niet links genoeg is mag geen plek hebben in het academische debat. En dát is waar de linkse indoctrinatie begint.
Vandaar dat de Britse regering nu van plan is om boetes uit te delen aan universiteiten die de vrijheid van meningsuiting, om ze te dwingen om iedereen een platform te geven - niet alleen mensen die aansluiten bij hun ideeën. Dat is ook gezond: juíst op de universiteiten moeten jonge mensen in aanraking komen met zoveel mogelijk denkbeelden, om zo geprikkeld te worden tot voeren van écht open debatten. Als vrijheid van meningsuiting ergens essentieel is, is het wel op universiteiten.
Lijkt me klare koek, maar natuurlijk zijn er altijd mensen die het daar niet mee eens zijn. Tot mijn grote verrassing - ahum - behoort daartoe ook de welbekende Anne Fleur Dekker, de 'nogal' linkse activiste die alles doet om links ideeën te promoten, en rechtse te verhullen. Dat toont deze retweet wel weer aan:
Inderdaad: mevrouw steunt hier even doodleuk een man die er heilig van overtuigd is dat, volgens een andere tweet van meneer, onze instellingen "aangevallen worden door fascisten":
Met "fascisten" bedoelt hij natuurlijk niet dat de legers van Hitler of Mussolini weer voor de poort staan. Nee, hij refereert natuurlijk naar rechtse politici als Baudet of Wilders die het wagen hun mond open te trekken en de rampzalige ideeën van links aan de kaak te stellen.
En die mogen volgens Sjoerd en Anne Fleur dus geen podium krijgen. Wat maar weer eens bewijst dat deze dame alles behalve in is voor serieuze, open discussies. Vrijheid van meningsuiting is leuk, maar dan wel háár mening graag!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten