Verrassend: AFD vindt het stom dat Britse universiteiten vrijheid van meningsuiting moeten toestaan

“Vrijheid van meningsuiting? Bah!” moet Anne Fleur Dekker gedacht hebben.

De academische wereld is overwegend links. Hoogleraren zijn grotendeels links, hun boeken zijn vanuit die hoek geschreven en vrijwel alles wat studenten daar tegenwoordig leren is allesbehalve objectief. Thierry Baudet vatte dat onlangs nog helder samen in een interview met De Dagelijkse Standaard:

‘De universiteit is een bolwerk van socialistisch, linksig, oikofoob gedachtengoed’

Dat is echter niet enkel zo in Nederland: het is een fenomeen dat wereldwijd steeds sterker wordt. Zo ook in het Verenigd Koninkrijk, waar de regering nu iets wil doen tegen dat enorme overwicht aan linkse preken. Het probleem is namelijk niets eens zo dát sommige acedemici links zijn – ook wetenschappers hebben immers politieke voorkeuren – maar dat universiteiten steeds actiever andere, rechtse geluiden weren. ‘Controversiële’ sprekers mogen niet langskomen, en alles wat niet links genoeg is mag geen plek hebben in het academische debat. En dát is waar de linkse indoctrinatie begint.

Vandaar dat de Britse regering nu van plan is om boetes uit te delen aan universiteiten die de vrijheid van meningsuiting, om ze te dwingen om iedereen een platform te geven – niet alleen mensen die aansluiten bij hun ideeën. Dat is ook gezond: juíst op de universiteiten moeten jonge mensen in aanraking komen met zoveel mogelijk denkbeelden, om zo geprikkeld te worden tot voeren van écht open debatten. Als vrijheid van meningsuiting ergens essentieel is, is het wel op universiteiten.

Lijkt me klare koek, maar natuurlijk zijn er altijd mensen die het daar niet mee eens zijn. Tot mijn grote verrassing – ahum – behoort daartoe ook de welbekende Anne Fleur Dekker, de ‘nogal’ linkse activiste die alles doet om links ideeën te promoten, en rechtse te verhullen. Dat toont deze retweet wel weer aan:

Inderdaad: mevrouw steunt hier even doodleuk een man die er heilig van overtuigd is dat, volgens een andere tweet van meneer, onze instellingen “aangevallen worden door fascisten”:

Met “fascisten” bedoelt hij natuurlijk niet dat de legers van Hitler of Mussolini weer voor de poort staan. Nee, hij refereert natuurlijk naar rechtse politici als Baudet of Wilders die het wagen hun mond open te trekken en de rampzalige ideeën van links aan de kaak te stellen.

En die mogen volgens Sjoerd en Anne Fleur dus geen podium krijgen. Wat maar weer eens bewijst dat deze dame alles behalve in is voor serieuze, open discussies. Vrijheid van meningsuiting is leuk, maar dan wel háár mening graag!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Floris

  De ware aard van links komt boven drijven.

 2. DolleDries

  Vrouwen die denken logisch te redeneren, zijn aan een psychiater toe.

 3. Ruth

  Anne Fleur is dat niet het zusje Guus Geluk?

  1. trampoline

   Nee, ze is het nichtje van Robin Linschoten; u weet wel die veroordeelde VVD belastingfraudeur!
   Komt blijkbaar uit hetzelfde milieu.

   1. Meester Kong

    Haha die Seneca…..

 4. Meester Kong

  -rampzalige ideeën van links –
  Kom op zeg, links is in principe sociaal en dat hebben de weledele geleerden beter door dan de populistische redactie en reaguurders alhier.

  1. sjun

   Links en principes… alleen als het ze uitkomt. Dat valt bijvoorbeeld te bespeuren in de verdediging van het misogyne gedachtengoed dat de volgelingen van Mohammed er op na houden en een deel van hen ook in het Westen praktiseert.

  2. IJscoman

   Dopper, wat hebben de ‘rampzalige ideeen van links’ te maken met ‘links is in principe sociaal’? Ik hoop dat je beseft dat je uit je nek kletst.

  3. Ruth

   Meester King Kong,
   Links sociaal ?asociaal bedoelde je zeker.

  4. buitenbeentje

   daar heb ik maar 1 antwoord op:RutteII+PvdA

 5. denk eens na

  Links is een mode trend van bakfiets moeders die vroeger pechtold zagen zitten maar nu een groen blaadje willen (Jesse)

  1. denk eens na

   Sorry ik was te snel ik ben de bakfiets vaders vergeten
   ,

 6. jowyajax

  DOM schepsel

 7. toetssteen

  Er zijn meer beschavingen ten einde gekomen aan blabla. Immers, barbaren lachen zich wild om dit soort retoriek.

 8. Seneca

  Beste Sybren,
  Wil je zo vriendelijk zijn om dit vrouwspersoon niet meer te betitelen met het predikaat ‘dame’? Als men een vrouw betitelt met dame, dan behoort het zo te zijn, dat zij door haar gedrag en houding werkelijk een dame is. Daar hoort dit sujet niet toe.

 9. Seneca

  @king kong
  wilt u zo beleefd zijn – als het wil lukken om beleefd te zijn, linkse idioten zijn dat in 99.9% van de gevallen niet – om mijn nickname niet meer te gebruiken; als een linkse idioot dit noemt, is de naam bezoedeld…

  1. Meester Kong

   De links hatende Seneca ziet graag onschuldige mensen gedood bij een bomaanslag, vooral linkse rechters.

   1. IJscoman

    Onze schurftige straathond Dopper is weer onder valse voorwendselen binnen gekomen om te trollen en te stoken. Zieke geest.

    1. Kodi

     Dan moeten we maar weer eens even redactie@dagelijksestandaard.nl gaan aanschrijven met het verzoek tot het verwijderen van blog stalkend zwerfvuil met hun eventuele achtergelaten verbale drek erbij.

     Móóóóóóderatie, mag de bezem weer even uit de kast?

     1. Top

      welnee joh, je moet ze alleen maar even herinneren aan het feit, dat ze straks hun bammetje of prakkie eten, die ze te danken hebben aan het volk wat ze hier zo verafschuwen. Want ja, principes hebben ze totaal niet. En dat is nu precies het zwakste punt, van dat parasitaire deel van de bevolking.

    2. Bloem

     Het wordt langzaam aan wel erg vervelend om steeds weer aan een van zijn nieuwe aliassen te wennen. Overigens verraad de naamkeuze een weinig fantasievolle persoonlijkheid.

 10. Johan P

  Tsja…links heeft het nooit opgehad met vrijheden. Of het nu gaat om vrijheid van meningsuiting, of vrijheid van godsdienst of een vrije markt of wat dan ook. Alles waar een individu enige vrije keuze zou krijgen is taboe voor links, omdat ze er heilig van overtuigd zijn dat alleen de mening van de linkse elite de juiste is en zij wel even voor iedereen zullen uitmaken wat men mag willen, mag zeggen, mag doen, mag kopen, mag eten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.