VIDEO GroenLinkser Zihni Özdil pleit in toespraak voor linkspopulisme en linkspatriottisme

Zihni Özdil, parlementariër voor GroenLinks, heeft het over het ‘verkeerde soort identiteitspolitiek’ en pleit voor een goede soort identiteitspolitiek. Hij gaat in tegen Mark Rutte waarvan vindt dat hij mensen uitsluit met ‘pleur op’ en Turkse Nederlanders die zichzelf uitrangeren als Nederlander.

Hij wil een ‘inclusieve identiteitspolitiek’ en dat de Nederlandse vlag ‘gebruikt wordt door extreem0-rechts en Erdoganaanhangers voor ‘verraders”. Al met al is dit een leuk filmpje, wellicht van een GroenLinkser, die verbazingwekkend genoeg ingaat op het nationalisme en patriottisme en de goede kanten daarvan. Natuurlijk, GroenLinks heeft de verkeerde oplossingen, maar het is goed om te zien dat het niet meer eng is om nationalisme en patriotisme te propageren.

Kijkt u zelf maar:

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. poison

  Tja, men kan veel willen.

 2. Bloem

  Wanneer je de extreem linkse onzin uit het verhaal haalt, kan ik niet anders dan concluderen dat het een goed verhaal is.

 3. Rex Gildo

  Links en nationalisme gaat niet samen.
  Dat laat de geschiedenis en ’t heden duidelijk zien.
  Stalin propageerde het Rusland voor de Russen en rekende en passant af met tientallen miljoenen ‘tegenstanders’, waaronder zijn partijgenoot Trotski, die een internationalistisch communisme voorstond.
  De Kim-dynastie vestigde een ‘Juche’-persoonscultus in het Noorden van Korea en is vrijwel geheel van de rest van de wereld afgesloten.
  Een dergelijke proefballon is reeds eerder opgelaten door de SP en kreeg eveneens geen vervolg.
  Het streven naar electoraal succes van progressieve groeperingen via rechtse standpunten is derhalve niet wenselijk.
  Laat dat maar over aan het Forum voor Democratie, dat nota bene de opportunistische ruziezoeker Annabel Nanninga inzet in 020 om de grachtengordel te veroveren.

 4. dark hole

  Een turk die het woord identiteitspolitiek in de mond neemt…..daar zakt je boerka spontaan van af 🙂 🙂

 5. Parestado4

  Kijk niet links,kijk niet rechts,kijk niet achterom,maar kijk naar boven ,kijk recht vooruit.Dan haal je de eindstreep!

 6. sjun

  Linkpopulisme wordt al jaren via de massamedia en het onderwijs uitgedragen. En wat Zihni Özdil nu met linksnationalisme bedoelt? Ik mag hopen dat hij niet terug wil naar de nationale vorm van socialisme die bij de Oosterburen enige jaren succesvol bleek om de communistische chaos te bezweren maar die uiteindelijk naar de andere kant doorschoot en daarmee Europa in de brand zette.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.