Walgelijke voetbalsupporters misbruiken holocaust om goedkoop puntje tegen Ajax te scoren

“Toen 020 nog maar één ster had,” vergezeld door Joodse kinderen uit de Tweede Wereldoorlog die ieder één jodenster droegen. Aldus één van de meest walgelijke plaatjes die een Feyenoord-fan deze week plaatste in een amateuristische propaganda-oorlog tegen medevoetbalclub Ajax.

Met de deplorabele staat van het Nederlandse voetbal vroeg ik me af of er überhaupt nog iemand geïnteresseerd was in de zogenaamde “klassieker” tussen prutsclubs Ajax en Feyenoord, maar die vraag bleek uiteindelijk overbodig. Voetbaltuig will be voetbaltuig, ongeacht of de Nederlandse ballenjongens nog wat voorstellen in binnen- of buitenland. Fans van de Rotterdamse club Feyenoord lopen alvast vooruit op een duel tussen hun club en hun Amsterdamse rivalen van Ajax, door een zogeheten “020-week” te starten op Twitter, Instagram en Facebook.

Als onderdeel van die campagne om Ajax en de hoofdstad in diskrediet te brengen blijkt men ook niet te beroerd om de holocaust van stal te halen:

“Op de foto staan de jongetjes Avram (5) en Emanuel Rosenthal (2), beiden met een gele ster op hun borst. De kinderen werden kort na het nemen van de betreffende foto in 1944 vermoord. Het CJO spreekt van ’een mateloze woede’. „Dit is van een enorme laagheid en smeerlapperij”, zegt voorzitter Ron van der Wielen.

„Juridisch zal hier niks tegen te doen zijn, maar wij zullen alles in het werk stellen om te achterhalen wie dit heeft gedaan. Als wij de naam van de afzender hebben, zullen wij hem ter verantwoording roepen.””

Een vermoorde joodse kleuter en een vermoorde joodse kleuter misbruiken om nog maar even wat goedkope puntjes te scoren tegen een voetbalclub die eigenlijk hetzelfde is als de jouwe, alleen dan met een andere naam en afkomstig uit een andere stad. Vanwege een spelletje balletje trap – het is echt van zo’n infantiele laagheid dat met geen pen te beschrijven valt hoe dom dit is.

Ik wens het CJO dan ook alles succes toe met het achterhalen van de malloten die achter deze plaatjes zitten – ze gaan schuil onder de aliassen ‘ultrasuport’ (ja, daar ontbreekt een p – wat een pannenkoek) en ‘feyenoordnew’. Wat mij betreft plaatsen ze die jongens, als ze ze vinden, in het meest zichtbare schavot. Mocht dat lukken, dan beloof ik namens DDS ook nog een paar goede – virtuele – rotte tomaten te zullen gooien naar de boeventronies van die Rotterdamse antisemieten. Echt, wat een ontzettende trieste types zijn het.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. DolleDries

  Wat een verloedering.

 2. trampoline

  Ik heb nooit iets met Feyenoord of de supporters gehad.
  Wederom is duidelijk waarom niet!

 3. poison

  Totaal, maar dan ook totaal onbeschoft. Iedere zich zelf respecterende Feijenoord supporter moet hier krachtig afstand van moeten nemen. Dit heeft niets maar ook niets met voetbal te maken.

 4. Farn

  Als je tot zoiets in staat bent, wees dan ook een vent – vrouw om je naam en tel. er bij te zetten idioot.

 5. Marija

  Ik hoop, weet wel haast zeker, dat hierover in Voetbal Inside vanavond een woordje of wat gesproken zal worden.

 6. Rex Gildo

  Zover kan ’t gaan met haat.
  Feyenoord-‘supporters’ uiten hun oneindige vijandigheid jegens de eeuwige rivaal Ajax op uiterst historie-barbaarse wijze.
  Laat ons wat zorgvuldiger omgaan met het generaliseren van minderheidsgroepen als joden, homo’s, communisten, moslims, negers, roodharigen en dergelijke mensen in perspectief van de geschiedenis en voor de toekomst.

  1. HaZ

   Dit zijn geen supporters van Feijenoord. Dit zijn randdebielen, die hopelijk al een stadionverbod voor geheel Nederland hebben en die op deze manier hun ongenoegen
   om niet naar de wedstrijden te mogen uiten via dit soort zieke berichten. Zeg maar de trollen uit de voetbalwereld. Ernstig negeren deze lieden.

 7. Bloem

  Name and shame.
  Waarschijnlijk begrijpt de persoon in kwestie niet eens wat hij aanricht met dergelijke acties. Mogelijk heeft hij hulp nodig.
  Overigens zou in het onderwijs wel wat meer aandacht aan de holocaust gegeven mogen worden. Het feit dat iemand zich zoiets in het hoofd haalt, is het regelrechte bewijs dat het onderwijs hierin tekort schiet.

 8. sjun

  Onverstand moet toch steeds weer worden uitgevent. Het valt voor intellectueel wat minder bedeelden dan ook niet mee om toch nog wat aandacht te scoren en in hun wanhoop proberen ze van alles uit. Even uitleggen dat de grap bepaald niet geslaagd is helpt in sommige gevallen, anderen blijven tamboeren omdat ze bang zijn voor de stilte. Vergelijk het maar met het gedrag van Sylvana Simons en Anne-Fleur Dekker dat hen in het nieuws houdt.

  Onder andere het gemis aan inzicht heeft er in geresulteerd dat de ‘boeren/kakkerlakken/havenslaven’ te Rotterdam Zuid geen drie sterren op het tricot hebben staan. En erg is dat laatste natuurlijk ook niet. De mensen komen immers niet naar de Kuip voor het voetbal maar om te socialiseren. Wellicht dat in dat proces een instrument kan worden gevonden om voortaan al te pijnlijk uitventen van het eigen onverstand tot een minimum te beperken?

 9. Kiekebuhu

  Dat ze die smeerlappen opsporen en aan de kaak stellen !!

  1. Becker

   Daar ben ik het mee eens, smeerlappen moet je opsporen.

 10. Laaghlandt

  Wat een dikke tranen allemaal!

  En wat een hypocrisie van de reaguurders. Ik lach me kapot!
  Slecht artikel trouwens.

 11. Lambertus

  Zo’n bericht zet al genoeg over het hersenloze misgeboorte die dit op de media zet.
  Dit soort mensen hebben niets, alleen een voetbalclub waar ze zich door krankzinnig gedrag een weg omhoog trachten te vechten. Vaak zijn dit dieptrieste gevallen met een enorm minderwaardigheidscomplex.

 12. Christina

  Wat een in en in trieste figuren die dit doen, mijn 2 kleindochters hebben dezelfde leeftijd nu als deze 2 kindjes toen, je moet er niet aan denken!!!

 13. Babaji538

  A waste of time and energy.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.