Woedende Wilders wil benoeming terroristenknuffelaar Grapperhaus als minister van Justitie voorkomen

Geen categorieokt 25 2017, 12:00
"De grootste CDA-malloot van Nederland" mag wat Geert Wilders betreft nooit en te nimmer minister worden. En al helemaal niet van Veiligheid en Justitie.
Enkele dagen geleden opende PVV-leider Geert Wilders de aanval op Ferdinand Grapperhaus, de CDA'er die vrijwel zeker onze volgende minister van Veiligheid en Justitie wordt. De reden dat Wilders niet over te spreken is over Grapperhaus is evident: de man wil Syriëgangers terughalen naar Nederland en daar, ongetwijfeld onder het genot van een kopje thee, met ze in debat gaan.
Knettergek natuurlijk.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/921026806463062016
Als weldenkende mensen dachten dat dit soort kritiek ervoor zou zorgen dat het CDA Grapperhaus toch maar snel zou vervangen komen ze bedrogen uit. De christendemocraten steunen hem namelijk nog altijd van harte. Dat is apart omdat CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt nu al tijden voor een keiharde aanpak van Syriëgangers pleit. Zo wil hij ze onder meer vervolgen voor genocide. Dat is toch heel wat anders dan "met ze in debat gaan," wat Grapperhaus wil.
Omdat het CDA én Rutte geen actie ondernemen heeft Wilders besloten om op andere manieren in te grijpen: hij laat weten op Twitter dat hij het verslag van de formateur vandaag nog wil ontvangen, en er vanavond nog een debat over wil houden "inclusief stemmingen, dit om te voorkomen dat de heer Grapperhaus wordt benoemd tot minister van Justitie."
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/923107380669419520
Natuurlijk zal Wilders zijn zin niet krijgen; de regeringspartijen zullen Grapperhaus niet nu al laten vallen. Maar het is wel een eerste aanzet tot een zero tolerance houding ten opzichte van deze man als hij eenmaal minister is. Hij zal beseffen dat hij werkelijk op eieren loopt en dus bijzonder voorzichtig te werk moet gaan. Doet hij dat niet, dan staan mensen als Wilders en ongetwijfeld ook Thierry Baudet klaar om hem meteen hard aan te pakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten