Baudet-hatende Marianum-docent Ivar Gierveld blijkt een extreemlinkse activist te zijn

Hij gebruikt zijn functie om haat voor alles wat ook maar enigszins rechts is te verspreiden.

Sietske Bergsma heeft ontzettend goed werk verricht voor TPO door onderzoek te doen naar de handel en wandel van Ivar Gierveld. Dat is de docent van Scholengemeenschap Marianum uit de Achterhoek, die onlangs in het nieuws kwam omdat hij Thierry Baudet er in een opdracht van beschuldigde dat die een Nederland wil waar “een kleine groep witte man” de macht in handen hebben.

In haar stuk schrijft Bergsma:

Gierveld ‘verschool’ zich bij voorbaat achter de antwoorden van de leerlingen, waarin hij zijn behoefte aan gelijk bevestigd zou zien. Hij geeft zijn mening niet gewoon onomwonden, omdat hij het fundament zelf weigert te leggen voor zijn gemankeerde ideeën, dat laat hij kinderen voor hem doen. Hij zegt het zelf op zijn blog (over een bijeenkomst met ouders en leerlingen die een presentatie moesten houden):

“Om een eventuele discussie bij voorbaat te temperen verschool ik me achter Arnon Grunberg en stelde dat de reactie op Geert Wilders’ uitspraak anders zou zijn als hij geen ‘Marokkanen’ maar ‘Joden’ had gezegd. Ik vertelde niet, uit zelfbescherming, dat ik denk dat de lessen van toen uitgewerkt zijn en dat de jaren-30-Duitsers nu in de hele Westerse wereld wonen. Eén ouder knikte bescheiden, één collega ook.”

Kortom, het doet er niet toe dat Gierveld een hekel aan Baudet heeft en zich zorgen maakt (wat ik niet geloof). Het uitwringen van geweten en gezond verstand bij jonge mensen, is wel verontrustend. Het staat haaks op wat onderwijs is: mensen voorbereiden op een volwassen bestaan.

Ongelooflijk genoeg geeft Gierveld volgens Bergsma ook toe dat hij “de autochtone heteroseksuele witte man zonder strafblad en met kinderen kapot [wil] schrijven.” Citaat:

“Het wordt tijd om ze met gelijke munt terug te betalen. En ik kan jullie daarbij helpen. Ik weet hoe wij denken, ik heb waarde voor jullie. Ik wil jullie niet verslaan, ik wil erbij horen.”

Je verwacht het niet, maar de man die een “extreemlinkse” docent genoemd werd door Thierry Baudet blijkt dus inderdaad… extreemlinks te zijn.

Vrolijke vent he?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Marija

  Nee……dan zo’n zwartkijker als deze l.ul.
  Wil ook een beetje aandacht.
  Wat een minkukels zitten er toch in dat linkse addergebroed.

 2. Kodi

  Kinderen penetreren met politiek correct geleuter komt toch aardig dicht in de buurt van kindermisbruik, is het niet? Deze Ivar Gierveld is met zijn maatschappelijke stank die hij verspreidt gewoon een maatschappelijke pervert.

 3. Ritter

  Het trieste is dat veel van dit soort links activistische figuren in het onderwijs werkzaam zijn. Onderwijs (scholen, universiteiten, enzovoorts) zijn (extreem) linkse bolwerken.

  Dus kinderen worden geïndoctrineerd met linkse ideeën en politieke tegenstanders worden gedemoniseerd zoals nu met Baudet is gebeurt. Natuurlijk gebeurde ,wat nu met Baudet gebeurt, in het verleden ook met PVV leden en Pim Fortuyn.

  1. Spaanse kok

   Hoe zou het toch komen dat er vrijwel geen rechtse leraren zijn?
   Lijkt er sterk op dat rechts een hekel heeft aan onderwijs.
   Of een hekel aan een ander verder helpen?
   Of een hekel aan een ander wijzer maken.
   Of alleen in eigen belang geïnteresseerd is?

   1. Feit

    Nee Spaanse leugenaar.

    Rechts wordt geboycot in alles.

    Dat gaat ongeveer zo:
    https://www.youtube.com/watch?v=fCl7EG_5_kU

    1. Kodi

     Geheel in de stijl van een dictatuur dus broodchantage voor degenen die zich niet laten meningssturen richting de gewenste denkrichting.

   2. sjun

    Het kan maar zo dat de baantjesverdeling via het netwerkje van de bij de zittende mensen gewenste partijkaarten plaatsvindt.

   3. Top

    Van ‘Zweedse kok’, naar ‘Spaanse kok’, en hij kan nog niet een pan water koken,zonder dat de keuken in brand vliegt.
    Blablabla blaaskaak.

   4. denk eens na

    Misschien dat een beetje normaal wel denkend iemand niet voor zo een kut salaris en met een klas met allochtonen uit schot wil werken als leraar.

   5. HW

    @Spaanse kok.
    Jouw vraag is gemakkelijk te beantwoorden.
    De mensen die aan de knoppen draaien zijn ambtenaren die hoofdzakelijk links georiënteerd zijn. PvdA, Groen Links, CDA en D’66 zijn oververtegenwoordigd in deze vijfde colonne.
    En daar heeft rechts een broertje dood aan, want het wordt tijd, dat hier eens goed gesnoeid wordt i.p.v. de bevolking steeds meer uit te zuigen.
    Een mega sanering zou in de totale organisatie op z’n plaats zijn, maar wordt door links tegengehouden. Recent voorbeeld is de oproep tot bezuinigen van de NPO.
    Nee, dat kan niet. Voorstel van de NPO: We moeten de mensen via de providers maar laten betalen voor het doorgegeven van het signaal.
    Dus 2 x belasten. Zuigers zijn het.

  2. Feit

   Dit is de kern van het probleem in Nederland.

   Alles moet uit de kast getrokken worden op dit te herstellen.

   En met ‘alles’ bedoel ik echt alles.

   1. Spaanse kok

    De oplossing is simpel.
    Zorgen voor rechtse docenten.
    Sterkte met zoeken.

    1. Feit

     De oplossing is simpeler.

     Geen extreem linkse leraren meer in onderwijs zoals Ivar of AFD’s.

 4. Guus Geluk

  Wat een opgefokt type.

 5. sjun

  Zelden bleek een achternaam zo uitstekend de lading te dekken.

  1. Code134

   Waaruit pijnlijk blijkt dat sjun van de Duitse taal weinig kaas at.

   1. Baaz

    Ga anders even terug in je zweefmolen Van Lijpem!

   2. sjun

    Ook in Nederland bestaat een gegierde akker. Van verre merk je dat al op. http://animalfreedom.org/paginas/informatie/mestuitrijden.html

    1. Baaz

     Scherp Sjun, vlijmscherp. Van zulk repliek moet men de zweefmolengebruikers dienen!

 6. Kodi

  Hier iets uit het blogspot van Ivar Gierfeld:
  http://ivargierveld.blogspot.nl/2016/12/blognoot-1-profielwerkstuk.html

  Dan is het toch duidelijk dat hij niet spoort en niet geschikt is voor zijn vak?

 7. Ben Zine

  Wat een eng, naar, vies en gefrustreerd mannetje, die Ivar. Kinderbreinen vergiftigen met zijn starre linkse geperverteerde waanideeën. Wel op geraffineerde wijze Baudet demoniseren, en onbevangen kinderzieltjes indoctrineren en hersenspoelen, maar te laf om het gesprek met hem aan te gaan. Echt een rat. Wat hebben die linkse cultuur Marxisten toch een laag niveau. Geen moraal, geen respect voor andersdenkenden, geen verdraagzaamheid, geen fatsoen, niks. Helemaal niks. Poepvolk is het.

 8. Gerlos

  Dit noemen wij in ons dorp een gefrustreerde linkse gifkikker die de weg kwijt is in onze samenleving. Je zou maar les krijgen van zo’n leraar, arme ouders.

 9. Two Ravens Black Kettle

  In een zindelijke samenleving met een zindelijk onderwijs apparaat zouden dit soort demagogen subiet ontslagen worden.
  Onderwijs zou moeten zijn; kennis doorgeven en in alle openheid debatteren waarbij alles en iedereen aan het woord zou moeten komen; links, rechts, boven, onder.
  Geen de-platforming, geen censuur, geen trigger warnings, geen diversity politics, geen indoctrinatie, meritocratie, geen beroepsverboden, geen gebedsruimtes & ook ruimte bieden aan professoren, onderwijzers, hoogleraren, scholieren en studenten die niet exact de linkse kerk nadreunen.

  Het ideologisch georiënteerd onderwijs in NL is dood- en doodziek.

 10. trampoline

  Dat Ivar Giersveld extreem linkse ideeën heeft kun je niet verbieden.
  Dat hij minderjarige kinderen probeert te indoctrineren met zijn linkse ideeën is m.i. strafbaar. Onderwijs hoort objectief en politiek neutraal te zijn.
  En dat hij niet openlijk voor zijn mening uitkomt maar zich verschuilt achter anderen, zoals hij zelf zegt, typeert hem als een linkse lafaard!

  Ik roep ouders van kinderen op het Marianum College op om tegen hem in actie te komen door aangifte te doen en zijn ontslag te eisen. En als dat niet gebeurt om hun kinderen daar van school te halen.
  Een nog langer leraarschap van dit heerschap is onacceptabel!

 11. Baaz

  Hij komt wel stoer over. Vast een hele stoere man. Jammer dat Thierry niet welkom is op die school, het zou een leuk stukje balans brengen, broodnodig ook!

  1. Blue monday

   De man heeft Baudet zelfs uitgenodigd….welk nieuws volg jij?

 12. Ni28

  Als ik de directeur van die school was zou ik deze leraar gelijk er uitschoppen. Ligt er aan wie de directeur is natuurlijk. Onze scholen verzuipen door dit soort lui, allemaal linkse activisten.

 13. lanex

  Hebben we hier een tweede Volkert vd Graaf? Deze man is dood eng in zijn extreem linkse fanatisme, en die school staat hierachter?

  1. Blue monday

   Domme opmerking, hebben we op deze site te maken met mogelijke daders, die Britse parlementsleden doodschieten en Duitse burgemeesters neersteken?

   Beetje ziek dus…

 14. Blue monday

  Haha, dat etiket van DDS “extreem linkse activist”
  De conclusie hiertoe kan ik niet vinden.

  Weet wel dat het hier barst van de extreem rechtse activisten, dat is in ieder geval wel te staven met feiten.

  Maar iedereen zijn eigen mening hoor….DDS is dan ook een extreem rechts, activistische site

 15. Blue monday

  Hoe dan ook, vd Galien…je hebt het weer fijn voor elkaar.

  Een nobody die een onhandige politieke uitspraak doet tot op het bot afbranden en zijn hele privé-leven openbaar maken.

  Jij en Baudet zijn een lekker stel. je weet dat de achterban zo fanatiek is dat ze alles uitzoeken en opblazen…

  Maar daar doe jij natuurlijk heerlijk aan mee.

  Sylvana en Anne fleur is niet genoeg, je bent een cultuur aan het creeeren dat niemand zijn mond meer open durft te trekken.

  1. sjun

   Het is ff wat anders dan het NRC met Sorosdonaties praktiseert om nieuws te scheppen.

  2. Abri079

   Beetje uit de richting. Deze meneer doet een opmerking in een openbaar medium. Wie kaatst mag de bal verwachten. Kortom eigen schuld dikke bult.

   1. Abri079

    Mijn reactie is niet gericht op Sjun maar op Blauwe maandag daarboven.

 16. Parestado4

  Sorry hoor,maar het moet wel van mijn hart dat de meeste reactie niet erg hoogstaand niveau zijn en kenmerken vertonen van een laag IQ

  1. Abri079

   Welke opleiding heeft u gevolgd om zonder enig onderzoek tot zo een conclusie te komen? Of valt uw uitlating ook onder deze kwalificatie? Vast wel.

 17. Bes Tolen

  De westerse wereld is in enkele tientallen jaren naar en op links geradicaliseerd. Dat soort lieden was er al wel maar ze kregen meer en meer aanhang. Onder meer ”door de mars door de instituties”. In Nederland ook de FNV via AoB (slokte zelfs de NGL op: Nederlands Genootschap van Leraren waarmee de leraren op het VWO zichzelf degradeerden) en de verplegersvakbond NU’91. Niet aflatend activisme. Een politieke partij als de PvdA werd er langzamerhand door gesloopt. De intocht van lieden, die eerder CPN waren geweest of die dezelfde ideologie hadden, hieronder nogal wat uit christelijke organisaties. Niet te vergeten minderheden en vluchtelingen organisaties. Of bepaalde politici, die al langer in die oude partijen zaten, zoals Van Thijn, die in korte tijd in het kabinet Van Agt met Den Uijl, heel zichtbaar werd. Van Thijn brak meer dan alleen Den Uijl af.
  Begin tachtiger jaren was in korte tijd de hele politiek in Nederland besmet geraakt.
  Dat bleek overduidelijk uit stemmingen in de Tweede Kamer met honderd procent voor bepaalde wetswijzigingen of nieuwe wetgeving of de uitleg daarop. Inclusief de grondwet! Toen kwamen de ratten te voorschijn, zou je kunnen zeggen. Er werd geen tegenspel geboden, laat staan voldoende, en dat was en is nog steeds de eerste oorzaak van het hele euvel. Alle politieke partijen hebben grote schuld.
  De Europese bevolking begrijpt blijkbaar niet dat aan haar ondergang hard wordt gewerkt. Die ondergang komt echt. Veel overheid staat al achter de vernietigers, die steeds meer aantal en macht krijgen. Naar mijn idee wordt het genocide. Die hebben we al meer in Europa gehad maar deze zal de Europeanen grondig treffen.

  1. Baaz

   Beide, zowel Thierry Baudet als Martin Bosma, schrijven over jouw onderwerp. Nederland is (nu nog) doorspekt met links, linksaf, ultralinks en extreemlinks. De trend is kerende, het volk is er zat van en wil maatregelen.

   Dit dit zich aandient is navenant, FVD én PVV krijgen steeds meer stemmen en het volk zal afrekenen met de oude politiek, er zal een streep gezet worden onder de jarenlange dictatuur van de linkschen.

   Ik zeg: Weg ermee!

  2. Hetzalwelweer

   Beste Bes, er is niets veranderd t.o.v. vroeger……behalve dat alles openlijk in beeld is nu. Zij die goed verdienen klagen niet….zij die slecht verdienen, de loonslaven die elke dag braaf naar hun werk gaan wel….deze mensen , de “loonslaven” voelen het in hun portemonnee….de rijken, de elite dus, bepalen de politiek…niet ons Markje…..hij heeft niets te zeggen, mag alleen ja en amen zeggen. Geen enkele partij kan tegen de elite op, de FVD niet, PVV niet….niemand niet. En kom je te dichtbij….dan laten ze “iemand” die een beetje in de war is, een kogel door je hoofd schieten….och toch…..wat een fake nieuws weer……Volgens de staats tv moeten we banger worden door een steek van een bij dan een bom van een haatbaard. Yeah….en dat zal nooit gebeuren. Vandaag in het nieuws op de radio….een scheet van iemand die rookt stinkt anders dan die van iemand die niet rookt…..dat is echt breaking news mensen…..morgen zal een scheet van zwarte piet niet zwart zijn maar roetvegen hebbben……laat je niet gek maken door het nieuws wat ze wel vertellen….maar maak je druk om datgene wat ze niet vertellen…..De MSM is van de elite, en wij krijgen het echte “fake” nieuws te horen….slaap lekker

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.