Column Jan Roos: Alternatief College voor de Rechten van de Mens

De uitspraak die je wist dat zou komen, natuurlijk.

Het ultra-politiekcorrecte College voor de Rechten van de Mens vindt het discriminatie als een moslima-agent geen hoofddoek mag dragen. De uitspraak is verschrikkelijk dom, aangezien het hier helemaal niet over discriminatie gaat. Er worden namelijk geen groepen expliciet uitgesloten, want het gaat om een baan waar een neutraal uniform gedragen dient te worden. Dus iedereen met uiterlijke kenmerken die in strijd zijn met die neutraliteit, mag niet aan de slag bij de politie. En dus kan je dat uniform nou eenmaal niet combineren met het uniform van Allah. Case closed, zou je zeggen.

Maar niet dus. Het zeuren en teuten gaat net zolang door totdat het wel mag. Je zou het kunnen vergelijken met de eeuwige en oneindige Zwarte Pieten-discussie.

De voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens is mevrouw Adriana van Dooijeweert. Ze zei op 18 mei van dit jaar op Radio 1 het volgende: ‘De gedragscode van de Nationale Politie zou indirect discriminerend kunnen zijn.’ Mevrouw de voorzitter had de uitspraak dus reeds op een plank liggen. Het wachten was alleen nog op een hoofdoek die een klacht zou indien bij het College, dat overigens vroeger gewoon Commissie Gelijke Behandeling heette, maar nu een officiëlere titel hanteert. Ze zei verder op de radio: ‘Op het moment dat een agente wel haar hoofddoek zou willen dragen, kan ze bij het College voor de Rechten van de Mens klagen. Je zou dan best een zaak kunnen hebben.’ Het leek dus wel een reclamespotje voor haar clubje. En ook een oproep om dit punt voor iemand te kunnen maken, want ze vervolgde met de uitleg: ‘….voor ons weegt ook het recht van arbeidsparticipatie zwaar.’

De uitspraak was dus al gedaan.

Daarom was het ook geen verrassing dat haar College deze week precies dat deed wat zij in mei al voorspelde: het weigeren van een hoofddoek bij de politie is discriminatie. Nou zeg, die zagen we niet aankomen. Alleen is de uitspraak niet bindend. Werkelijk geen hond zal het ook overnemen, omdat het simpelweg in strijd is met het neutrale uniform. Dat hele College voor de Rechten van de Mens is dus niets meer dan een politiekcorrect links clubje vol deugmensen die overal discriminatie in zien.

Het wordt dus tijd voor een Alternatief College voor de Rechten van de Mens, en ik bied mij aan als voorzitter. Net als mijn collega Van Dooijeweert zal ook ik mijn uitspraak voorafgaande aan klachten alvast publiceren. Komt-ie: pas je aan aan onze normen en waarden, houd je aan de wet en regelgeving. En als je dat hier niet bevalt, dan ga je maar weg. Dit is mijn uitspraak, hiermee moet u het doen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Original NL

  Jan for president!!!

 2. meanstreak2099

  mooi gesproken

 3. Two Ravens Black Kettle

  En de dienstdoende propagandist van Staatsradio1 knikte amchtig ja en amen. Het kwijl spatte bijna uit mijn boxen.
  Deze sharia dame vertegenwoordigd nog geen 1% van de bevolking, maar onder die 1% valt 98% van het (kuch)Staatsjournalisten-Gilde.

  Opheffen dat College voor de Rechten van de Sharia.

 4. Marija

  *Pas je aan aan onze normen en waarden, houd je aan de wet en regelgeving. En als je dat hier niet bevalt, dan ga je maar weg. Dit is mijn uitspraak, hiermee moet u het doen*

  Dat zou de uitspraak moeten zijn van heel veel van dat gezever over discriminatie etc. waar we niets mee opschieten.

 5. sonar

  Dus in het ziekenhuis ook de hoofddoekjes af ,want ze dragen daar ook een uni_form,dat geldt dan waar iedereen in een uniform loopt of draagt.

  1. Pedrito

   Alle dubbele paspoorters met of zonder kopvod voor de keus stellen:
   of…….. het niet-Nederlands paspoort inleveren met bijbehorend kopvod of het Nederlandse paspoort inleveren, je kopvod ophouden en opzouten !

 6. Knopper

  Zichtbaar een kruisje aan een halsketting mag ook niet ,neutraal dat ben je in elk uniform daarom is het ook een uniform !

 7. Wethepeople

  Alternatieve mensenrechten om alternatieve feiten aan te toetsen zeker. Gelukkig zit Jan in de alternatieve Tweede Kamer en niet in de echte.

 8. joost2

  Helemaal juist Jan.
  Ik vind dus ook, dat diegenen die voor de benoeming van dit “college” verantwoordelijk zijn ( Rutte c.s. ? ) met al die gesjeesde juristen in dit college eens moet gaan toetsen.

  Want is het nou wel correct om je standpunt tevoren al bekend te maken en dan een voorzetje te geven om maar die hoofddoek kwestie bij de politie aan te kaarten. Zo van:
  “beste leuk geverfde moslima, kom maar klagen hoor, jouw gelijk lig al klaar”.

  Conclusie dit college is niet eerlijk en zoals Prof. Ellian in Elsevier al schreef:
  volkomen overbodig !.

  Eerst commissie, nu college, volgend jaar: inquisitieadviseurs ??
  Joh, Nederlanders, weg met die lui die maar vergaderen en declareren op onze kosten Rot op.

 9. sjun

  Het college van de omkering of dramdwingende shariacratie kan maar beter opstappen met haar verpolitiekte uitspraken achter het masker van mensenrechten. Wie er ook eens met henzelf over wil proberen te communiceren vind hier meer informatie: http://www.mensenrechten.nl/contact

  1. sjun

   vindt

 10. buitenbeentje

  Als je dit zo leest denk je: Daar kan niemand het mee oneens zijn. Wachten is dus op de trollen.

 11. Ni28

  Zo simpel zou het moeten zijn, precies volgens de uitspraak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.