De Europese Unie wil ‘socialer worden’: wil dus meer macht naar zich toe trekken

‘The road to hell is paved with good intentions.’ Het is een gezegde die niet voor niets deze fameuze status heeft bereikt. Goede bedoelingen betekenen niet altijd goede uitkomsten of goede methoden. Dat is nu ook het geval met de Europese Unie die ‘socialer’ wil worden en meer wil doen voor de gewone man

De gewone Europeaan heeft te weinig aan de EU. De open grenzen die de EU als geheel welvaart hebben gebracht, hebben te veel EU-burgers amper iets opgeleverd. Ze zijn werkloos of worden uitgebuit en hebben maar weinig geprofiteerd van de Europese samenwerking. Vanuit die gedachte maken EU-leiders vandaag in Göteborg plannen voor een nieuwe, socialere EU.

Dit betekent natuurlijk dat de Europese Unie verdere integratie wil en meer macht naar zich toe wil trekken. Juncker heeft al zoiets aangegeven dat in de gemeenschappelijke markt minstens sociale minimumeisen moeten gelden wat we in Europa wel of niet gangbaar vinden. Anders werkt de gemeenschappelijke markt niet voor de normale werknemer, aldus Juncker.

Hij heeft gelijk, de Europese Unie en de gemeenschappelijke markt werkt niet voor de gewone man, maar dat betekent niet dat een sterkere Europese Unie als superstaat een oplossing is. Zoals ik al vaker geconcludeerd heb, de EU implementeert zwak beleid door daarna te zeggen dat het niet werkt en er dus een sterkere EU moet komen. Zo werkt open grenzen immigratie in de hand en internationale criminaliteit, waardoor er dus een immigratiebureau op Europees niveau moet komen en een Europese officier van justitie en gezagsinstituut. Een ander voorbeeld is een ‘gemeenschappelijke markt’ die niet werkt met verschillende belastingtarieven in Europa en arbeidseisen. Dus moeten er op Europees niveau weer dingen geregeld worden.

Ik wil niet zeggen dat het een doelbewuste strategie is, maar elk labiel persoon kan zien dat het huidige beleid niet werkt en dat er twee uitersten maar mogelijk zijn: een federale EU, of louter samenwerking tussen soevereine natiestaten. We moeten kiezen wat we willen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Stanly2000

  “We moeten kiezen wat we willen.”
  Helaas onze mening wordt niet op prijs gesteld door afschaffen referendum.

 2. Knopper

  Dat die rubbere zich niet laat aflebberen door Junker , zullen ze vast wel achter de schermen doen , verschrikkelijk hopelijk komt hier snel een eind aan , kots van dat smerig tuig!!!!

 3. denk eens na

  Wat de eu wil is sowieso nep nieuws.

 4. Dubbele Komma

  de eu is er alleen voor de grote bedrijven,de rijken en politici.

  daarom is het voor mij onbegrijpelijk dat de linkse socialisten ineens pro globalistisch zijn.

  europa is helemaal toppie,en meer van dat hersenloze gebraak,..

  op de g-7 top zijn toch altijd rellen met anti-globalisten? zijn dat dan weer andere linksmensen ofzo?

  weten de socialisten het zelf nog wel waar ze voor staan vandaag de dag?

  antifa met russische vlaggen? maar toch samen met europa tegen de russen ofzo? hoe zite het eigenlijk?

  1. denk eens na

   Dat vraag ik me ook altijd af .Links en pro EU? Een onmogelijke combinatie.

   1. hans-e-pans

    Socialer worden en dus meer macht naar zich toe trekken zijn twee dingen die niet te verenigen zijn. Misschien in woord en gebaar maar totaal niet in de werkelijkheid.

 5. corfo

  Prachtige foto van Korsakov en Don Quochot !
  Als er in de EU iets socialer moet worden, zijn het zéker deze twee schertsfiguren !!!

 6. wheelboy

  Nou ze beginnen al goed de gewone man .Ze weten niet eens wie dat is die 2 minkukels .Dat hebben we afgelopen week weer gezien .EU wil een belasting heffen .En wie betaald dat juist de gewone man . Wie betaald de rekening van al die gelukzoekers die via de middellandse zee hier binnen komen .Juist de gewone man betaald het gelach . En de zgn open grenzen .Zolang het hun uitkomt .Een tv en wasautomaat kopen in Duitsland bv mag nog net maar koop er geen auto want dan staat vadertje staat aan de grens klaar .En wat heeft de gewone man te zeggen .Niets Nada Noppes .

 7. denk eens na

  De foto doet me inderdaad denken rutte als de geit en juncker er boven op

 8. Ni28

  Het hele probleem van de unie begon met het invoeren van de euro. Sindsdien betalen rijkere landen de armere. Totdat de pot leeg is en iedereen arm. Behalve de leiders. Zo ging het met het bouwen van socialisme in het Oostblok ook.

  1. corfo

   @ Ni28.
   Klopt helemaal !

 9. fusilier

  De E.U. is gewoon Duitsland met zijn alles overheersende economie op Wereld niveau,zij slokken de meeste energie op hier in Europa ,en Rutte verpatst eenvoudig weg Nederland ,om zijn multinationals tevreden te houden.Het hele Rutte circus draait alleen maar om geld .De hardwerkende man die het met zijn handjes verdienen moet voor een karig loon,interesseert hem geen barst.

 10. poldi

  Dat betekent een flinke nivellering en dat treft vooral de noordelijke europese landen !

  1. glazenbol

   De Noordelijke europese eurolanden bedoel je waarschijnlijk?

 11. corfo

  “De EU moet socialer worden”, kennelijk een uitspraak van Dronken Druppie, Korsakov Juncker.
  Gisteravond hoorde ik op een buitenlandse tv-zender wát er precies bedoeld wordt met die woorden. Het gaat de EU-“leiders” om het volgende :
  landen als Roemenië en Bulgarije, hebben een bedroevend lage levensstandaard en dát willen de “leiders” veranderen, maar wél ten koste van de andere EU-landen. Dit betekent dus dat u én ik weer eens diep in de buidel moeten tasten ten faveure van die landen én de EU ! Hoe bestaat het dat het in landen als Hongarije, Tsjechië enz. die eveneens zeer te lijden hebben gehad onder de Russische “bevrijding”, de mensen een hogere levensstandaard hebben als in Roemenië en Bulgarije waar de Russen op dezelfde manier hebben huisgehouden. Ik voel mij absoluut niet verplicht om te werken voor een Roma-familie, óók niet “moreel” verplicht. Ik heb die landen niet in zo’n toestand gebracht, de verantwoordelijken voor de armoede in die landen moeten nu maar eens op hun plicht gewezen worden. Maar Rubberen Rutje en Korsakov Juncker zullen wel ff anders beslissen, wát een minkukels. Over enige tijd zijn o.a. ónze pensioenpotten geconfisqueerd door die twee ballenhappers.

 12. cor wit

  Onze landverrader Rutte heeft ons land allang weggegeven
  We tegen de eu grondwet gestemd daar hebben ze gewoon het verdrag van Lissabon voor in de plaats gebracht Rutte heeft allang afspraken gemaakt met Juncker bijvoorbeeld om de referendum af te schaffen in belang van de eu
  Nee mensen de eu is niet voor ons het is voor bedrijven en superrijken
  De is niks meer dan een grote gevangenis voor de gewone burger Auschwitz in het groot

 13. Babaji538

  Ik vind dit altijd leuk.
  Iets beloven wat men niet in huis heeft.
  Erg leuk.

  Petra Hermans

 14. F. Domela Nienhuis

  Een EU met meer macht en bevoegdheden wordt niet socialer.

  Zonder natiestaat zijn vooralsnog geen democratie, zgeen sociale voorzieningen, geen onderwijs mogelijk. Dat streven naar globalisering of op kleinere schaal de EU, dat supranationale is nog bij lange na geen werkbaar alternatief voor de natiestaat. Gooi geen oude schoenen weg voor je nieuwe hebt. Democratie, sociale voorzieningen, binnenlandse veiligheid; Dat kan nooit bestaan zonder de natiestaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.