Door Westen gesteunde Syrische milities laten honderden ISIS-terroristen bewust ontsnappen

De Syrische Democratische Strijdkrachten sloten in het geheim een deal met de terroristische organisatie.

Vorig maand omsingelden verschillende milities in Syrië — met de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) voorop — de hoofdstad van ISIS’ zogenaamde kalifaat: Raqqa. Het was een ongelooflijk belangrijke ontwikkeling omdat ISIS al haar aanslagen en militaire strategieën vanuit die stad bekokstoofde. Daarnaast was het natuurlijk een geweldige klap voor de reputatie van de terreurgroep die zich vooral wilde onderscheiden van andere groeperingen door als ‘winnaars’ bekend te staan. Nou, dat viel dus even flink tegen.

Helaas is de BBC er nu achter gekomen dat de SDF heimelijk een deal heeft gesloten met ISIS waardoor honderden “zwaarbewapende” ISIS-gekken samen met hun families konden ontsnappen voordat Raqqa officieel bevrijd werd.

Dat is op zich al erg genoeg, maar wacht, er is meer: volgens de BBC vond de “evacuatie” van die levensgevaarlijke gekken namelijk plaats onder toeziend oog van de internationale coalitie.

De Britse omroep sprak met verschillende getuigen, waaronder vrachtwagenchauffeurs die duizenden dollars zwijggeld toegezegd kregen als ze de jihadisten stiekem vervoerden en ze hun activiteiten geheim zouden houden. De reden dat die chauffeurs nu toch naar buiten treden met hun verhaal is dat ze nog altijd op hun geld wachten én omdat de jihadisten in kwestie zich tijdens hun ‘evacuatie’ weer eens vreselijk misdroegen, onder meer door chauffeurs te martelen.

Al in al zou het ‘konvooi’ met jihadisten uit rond de 50 vrachtwagens hebben bestaan, plus 13 bussen en meer dan 100 voertuigen van ISIS zelf. Je hebt het dus over enorme aantallen ISIS-mafketels die de dans ontsprongen zijn.

En raad eens waar veel van die jihadisten vandaan kwamen? Juist: uit Europa. Met een beetje pech zijn die lui nu dus op weg naar Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Blijkbaar vinden de Koerdische strijdkrachten én hun coalitiegenoten onder leiding van Amerika dat prima.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. C.oitus

  Gewoon een De radicaliserings programma opzetten in debat gaan met deze mannen en genade schenken.
  Echt je zult zien dat dit gaat werken.

 2. Ni28

  De Syrische Democratische Strijdkrachten werd de keuze van het naïeve Westen die hun steunt tegen de onmenselijke dictator en als dank worden nu horden IS strijders op ons losgelaten onder de toeziend oog van de Amerikanen. Wij hebben nog niet voldoende geleerd van de Islamitische lente. De resterende jaargetijden krijgen wij nu over onze hoofden. Mevrouw Merkel zal deze strijders graag welkom heten in Duitsland(want weet zij veel wie binnenkomt) waaruit zij over de rest van de EU verdeeld zullen worden. Europa wordt hiermee een onleefbare continent precies zoals Iran en Rusland het wilt. De slimme Poetin zal Europa binnen halen niet door zijn leger maar door de islamisering ervan. Zijn pact met Assad en Iran is een bewuste keuze. De Europese chaos wordt steeds groter en straks is deze niet meer te handhaven. En dan valt Europa. Europa is nu echt al in directe gevaar. Europa pleegt zelfmoord.

 3. Klukkluk

  De tijd dat de Nato de vrede is Europa bewaarde ligt ver achter ons. Het is nu een imperialistisch instrument in handen van Amerika en de olie- en gashandel. Gatver.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.