Elsevier legt de vinger op de zere plek: de VVD gebruikt de NRC om Omtzigt te beschadigen

Bron: Gerhard Taatgen / CDA.nl.
Foto: Bron: Gerhard Taatgen / CDA.nl.

Frans Weisglas en Kees Berghuis promoten alle negatieve artikelen over Pieter Omtzigt. Ze doen dat voor hun grote maatje, Mark Rutte. Die wordt namelijk helemaal gek van de man die bekendstaat als de terriër van de nationale politiek.

Het is Elsevier ook opgevallen dat er een politiek spelletje gespeeld lijkt te worden met betrekking tot Pieter Omtzigt, MH17, en de recente berichtgeving in het NRC Handelsblad. Daarbij is het vooral opmerkelijk, aldus Carla Joosten, dat VVD’ers erg hun best doen om Omtzigt te beschadigen, de afgelopen dagen.

De kwestie rond CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt en de MH17 bevat ook een partijpolitieke component. VVD’ers mengen zich met opvallend enthousiasme in het debat. De actieve twitteraar Frans Weisglas (VVD), oud-voorzitter van de Tweede Kamer, vindt zelfs dat Omtzigt na het NRC-verhaal moet aftreden.

Opvallender is de reactie van de voorlichting van de VVD-fractie. Die wordt in de persoon van hoofd voorlichting Kees Berghuis opeens heel actief. Op Twitter retweet hij niet alleen de berichtgeving van NRC, maar ook de artikelen die de Volkskrant en De Telegraaf over het NRC-bericht maakten.

De reden dat die VVD’ers zo bezig zijn Omtzigt te beschadigen is vrij simpel: ze doen dat voor Mark Rutte, hun Grote Leider. Omtzigt is de afgelopen jaren namelijk buitengewoon kritisch geweest ten opzichte van de premier en diens collega-ministers. Rutte heeft al tijden genoeg van de CDA’er. Zo beet hij Omtzigt in mei nog toe dat die een ‘politiek nummertje” probeerde te maken. En dat was alles behalve de enige keer dat Rutte zich kapot ergerde. Omtzigt is voor hem al tijden een vreselijke luis in de pels. Hij wil maar wát graag van hem af.

En dat is natuurlijk precies waarom dit verhaal a) gelekt werd aan NRC Handelsblad en b) zo hard rondgetwitterd werd door VVD-prominenten. Ze proberen Rutte een dienst te doen door Omtzigt uit te schakelen. Dát is het hele verhaal.

Het goede nieuws voor Omtzigt en de 92.000 mensen die op hem stemden bij de verkiezingen: het CDA begrijpt dat ook maar al te goed en lijkt vooralsnog niet van zins om hem eruit te gooien. Dat is maar goed ook — niet alleen voor Omtzigt zelf, maar vooral ook voor zijn partij. Als het CDA Omtzigt dumpt is het de partij die daar het meest onder lijdt. Nou ja, de partij én de bijna honderdduizend kiezers die zijn werk zo ongelooflijk op prijs stellen en elke dag hopen dat er méér politici als hij opstaan.

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

29 reacties

 1.   

  Het is beter als Rutte opstapt met zijn gelieg en gedraai.

 2.   

  Volgens mij snijden ze zich in eigen vlees,kabinet 76 tegen 74 zetels, als pieter weg valt weg meerderheid . Of meneer rutte vind het belangrijker om mh17 onder een steen te houden, in belang zijn nieuwe baan in de eu.

 3.   

  Heb hem een e-mail gestuurd als steunbetuiging !
  Kunnen jullie ook doen.

  1.   

   goed idee

 4.   

  Juist, Omtzigt is als een luis in de pels van Rutte en die zou hem liefst kwijt willen. Nu pakt Rutte de kans na de uitglijder van Omtzigt en de VVD is ineens helemaal wakker. Het afzetten van deze kamerlid zou ook weleens averechts kunnen werken want de onderste steen is nog steeds niet boven en dus is Rutte ook nog niet vanaf. In tegendeel, zolang deze geschiedenis niet opgelost wordt blijven diverse complot theorieën de kop opsteken en men zou wel eens onder de tapijt van Rutte kunnen gaan zoeken.

 5.   

  Zoals ik al schreef is die sneeuwvlok niet genoeg om hem onder te sneeuwen, sterker nog deze is al gesmolten.

  Als je dit leest Pieter ‘topgozer’ sterkte tegen het gajes, ik sta bijna volledig achter je want mijn stem gaat naar Thierry sorry.

 6.   

  Ik heb zo het idee, dat onze MP zich zelf behoorlijk aan het overspelen is. Ging het om hem persoonlijk, ach er er zijn er wel meer gevallen door hoogmoed. Hier kan het echter groter gevolgen hebben en wel eens het einde inluiden van de langst durende vredeperiode, die Nederland gekend heeft en misschien wel van het gehele westen.
  Onderschat niet de gevolgen van de in snelheid toenemende immoraliteit en verloedering van dit tijdperk.
  Het lachen zal onze MP nog vergaan, wellicht sneller dan menigeen verwacht.

 7.   

  Het toont eens te meer aan wat een vies achterbaks mannetje onze nationale lachebek in werkelijkheid is. Dat ie helemaal niet zo “aardig” en “vrolijk” is als ie zich voordoet. Een loopjongen voor beursgenoteerde multinationals, een loopjongen voor Merkel, een loopjongen voor de EU mafia in Brussel en een loopjongen voor de Open Society Foundations van George Soros. Als er één typisch voorbeeld is van een marionet, die door allerlei externe krachten wordt aangestuurd, dan is het wel Mark Rutte. Verachtelijk sujet.

  1.   

   Die moet voor het Hoog Gerechtshof

 8.   

  De houding van Mark Rutte bevalt mij niet, die arrogante leugenachtige kwal.
  Omtzigt is honderd keer meer integer en volstrekt niet leugenachtig. Hij heeft een fout gemaakt, laten we gewoon afwachten wat er verder naar boven komt. Dingen zijn nooit zoals ze lijken. Mogelijk komt er nog meer naar boven.
  Ik heb 100% vertrouwen in Omtzigt en 0 in Rutte.

 9.   

  Plagiaat en uit mijn hart gegrepen
  —————————————
  Het zou mij niet verbazen als er met behulp van de VVD een val is gezet voor Pieter Omtzigt in samenspraak met de NRC.
  Omtzigt is niet alleen op dit dossier voor Rutte en zijn wankele kabinet (nu al 10 zetels minder in de peilingen) een hindermacht, maar ook op andere belangrijke dossiers ( bv. pensioenen, EU), Gelet op die meerderheid van slechts één zetel vormt hij een bedreiging. Hij moet dus een toontje lager zingen. Er is Rutte en zijn partij namelijk alles aan gelegen hem zonder al teveel kleerscheuren zijn 3e termijn te laten afmaken.
  Alles is daaraan ondergeschikt gemaakt (lees ook het boek van Ybeltje Berckmoes hierover.).
  Pieter Omtzigt is op basis van het aantal uitgebrachte voorkeurstemmen alleen goed voor anderhalve Kamerzetel.
  Zet hem op Pieter, ga door met uw vasthoudende speurwerk en het controleren van de regering. Dat u toegeeft een fout te hebben gemaakt siert u. Dat hebben we premier Rutte nog nooit horen doen.. De overige 149 Kamerleden kunnen een voorbeeld aan u nemen.

 10.   

  Zeer geachte heer Omzigt.
  Misschien, nee zéker, bent u meer op uw plaats bij PVV of FVD.
  Ik zou u wat graag bij PVV zien, is beter dan die judaspartij VVD.

  1.   

   moet zijn CDA

 11.   

  Nee, de reden dat hij willen dat hij aftreedt, is omdat hij geknoeid heeft.

  Omtzigt is echter heiligverklaard in de rechtspopulistische kerk, dus er mag niets van gezegd worden. Als een VVD-er dit had gedaan, was de herrie hier losgebarsten.

  1.   

   heer guus heeft niet zo een lang geheugen,vvd is een aaneen schakeling van fraude en leugens.

   1.   

    De VVD heeft nooit bedrog gepleegd met betrekking tot MH17.

    De sjoemelaar.

    1.   

     En Guus gelooft ook nog in Sinterklaas.

  2.   

   Dus onbewezen geruchten zijn tegenwoordig al genoeg om iemands ontslag te waarborgen?

   1.   

    Dat vindt Weisglas.

    1.   

     En dat vindt u terecht?

     1.   

      Nee, hij is een kundig kamerlid.

      MH17-Dossier ontnemen en iets anders laten doen.

 12.   

  Als Omtzigt door het CDA wordt weggestuurd of alleen verder gaat is voor Rutte helemaal niet gunstig, want dan is het kabinet gevallen. Dit artikel slaat dus nergens op.

  1.   

   quote>want dan is het kabinet gevallen.
   .
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinetscrisis
   Buitenbeentje, de Oostenrijkse onnozelheid ten top.
   Man ga jodelen.

 13.   

  Wie het boek van oud-VVD Kamerlid Ybeltje Berckmoes heeft gelezen, verbaast zich niet over dit bericht. De VVD is een partij waar alle normen en waarden volledig zoek zijn. Geen middel wordt geschuwd (m.u.v. moord, alhoewel…) om een politieke tegenstander of lastpost onschadelijk te maken. Methode Zijlstra, zullen we maar zeggen.

 14.   

  De trollen hier nemen het op voor de trollen in de regering en Tweede kamer.

 15.   

  CDA en Omtzigt wegsturen? Die blijft mooi zitten, voor mijn part als eenmansfractie. De coalitie heeft nog 75 zetels.
  Dit VVD verhaal zou voor Omtzigt een mooie reden kunnen zijn om de gift aan het bedrijfsleven van Pineukio Rutte te blokkeren en het afschaffen van het referendum net niet door te laten gaan.
  Krijgt Pineukio, die nog nooit voor een leugen gestraft is, ook eens een koekje van eigen deeg.
  Dus VVD ik zou maar oppassen!!

 16.   

  Rutte gal lekker parasut springen!!!!
  we missen je toch niet.

 17.   

  Goed geanalyseerd door DDS !
  Natuurlijk wil men Omzicht als “luis in de pels” van ons corrupte bestuur kwijt.

  Maar Omzicht ( waarvan ik trouwens niet begrijp waarom juist hij die Oekrainse vertaling moest redigeren ) moet zijn rug recht houden. Hij behoort tot een van de weinige politici die integer is en die ik vertrouw.

  Trouwens hij zou de man kunnen zijn, die het kabinet van Rutte 3 kan laten vallen.
  Als ik Rutte was, zou ik niet mn vriendjes bij de Nationale Roddel Courant (NRC)
  gebruiken om Omzicht te elimineren.
  Omzicht elimineert dan Rutte wel ! 76 minus een, weet je nog jokkebrok Rutte?

 18.   

  De arrogantie van de macht in optima forma. Laat die glijers van het NRC eens doen wat ze moeten doen, namelijk journalistiek bedrijven. En zich niet voor het karretje van die VVD-palingen in een emmer snot laten spannen. Misselijkmakende karaktermoord door het glibberige, o zo integere (u weet wel, van Opstelten, Teeven, Van Rey, Keizer, Hooijmaijers, Hermans, Jorritsma, Schreurs, Zincken, Verver, Swane etc. etc.) regentenclubje Volksverlakkerij door Vrekken en Draaiers. Einfach zum Kotzen!

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!