Frylan boppe! Friezen lieten gisteren zien hoe je omgaat met Zwarte Piet-haters

Geen categorienov 19 2017, 15:00
"Zie ginds komt het busje uit Friesland weer aan..."
Zo, wat kwamen die anti-Zwarte Piet-activisten uit de Randstad gisteren thuis van een koude kermis toen ze dachten dat ze de boel even op stelten konden zetten in Friesland, zeg! In Amsterdam en Rotterdam wordt hun idioterie wellicht getolereerd, maar in het normale Frylsan absoluut niet. En dat mochten de haters weten ook. Ze werden tegengehouden door privépersonen in privé-auto's, en uiteindelijk moesten ze terugkeren naar die hell hole waar ze vandaan kwamen.
Zoals ze gisteren in Friesland zongen:

"Zie ginds komt het busje uit Friesland weer aan
Hij wilde naar Dokkum maar dat zou niet gaan
Het dramvolk uit Mokum voor niets op en neer
Dat doet bij Sylvana vast vreselijk zeer
De Friezen die lachen en roepen ons toe:
'Zo stop je die onzin, nu weet je dus hoe'."

Het meest verrassende aan de opstand in Friesland tegen al die Zwarte Piet-haters is niet dat Friezen geen zin in die lui hadden. Iedereen die ook maar een beetje bekend is met het Friese volk kon dat voorspellen. Nee, wat verbazingwekkend was, is dat de ranzige Kick Out Zwarte Piet-beweging het verzet niet zag aankomen. Het bewijst maar weer eens dat deze mensen echt in een Randstedelijke bubbel van jewelste leven. Ze denken dat ze, met hun betweterige arrogantie, zomaar even naar de provincie kunnen afreizen en dat ze daar dan als een soort van verlossers onthaald worden.
Beste haters, leer Fryslan kennen. Zo rollen Friezen niet. Sterker nog, als Friezen (en ik ben er één!) ergens een ontzettende hekel aan hebben dan is het wel aan Amsterdammers die ons vertellen wat we wel en niet mogen doen -- zeker als het over geliefde tradities gaat. De Sylvana Simonsen van deze wereld maken echt een enorme inschattingsfout als ze denken dat ze als Randstedelingen "de provincie" de les kunnen lezen. Beperkt dat soort politiekcorrect gedram maar tot Amsterdam en Rotterdam. De rest van Nederland, en Friesland in het bijzonder, heeft er niet eens een beetje geduld mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten