Frylan boppe! Friezen lieten gisteren zien hoe je omgaat met Zwarte Piet-haters

“Zie ginds komt het busje uit Friesland weer aan…”

Zo, wat kwamen die anti-Zwarte Piet-activisten uit de Randstad gisteren thuis van een koude kermis toen ze dachten dat ze de boel even op stelten konden zetten in Friesland, zeg! In Amsterdam en Rotterdam wordt hun idioterie wellicht getolereerd, maar in het normale Frylsan absoluut niet. En dat mochten de haters weten ook. Ze werden tegengehouden door privépersonen in privé-auto’s, en uiteindelijk moesten ze terugkeren naar die hell hole waar ze vandaan kwamen.

Zoals ze gisteren in Friesland zongen:

“Zie ginds komt het busje uit Friesland weer aan
Hij wilde naar Dokkum maar dat zou niet gaan
Het dramvolk uit Mokum voor niets op en neer
Dat doet bij Sylvana vast vreselijk zeer
De Friezen die lachen en roepen ons toe:
‘Zo stop je die onzin, nu weet je dus hoe’.”

Het meest verrassende aan de opstand in Friesland tegen al die Zwarte Piet-haters is niet dat Friezen geen zin in die lui hadden. Iedereen die ook maar een beetje bekend is met het Friese volk kon dat voorspellen. Nee, wat verbazingwekkend was, is dat de ranzige Kick Out Zwarte Piet-beweging het verzet niet zag aankomen. Het bewijst maar weer eens dat deze mensen echt in een Randstedelijke bubbel van jewelste leven. Ze denken dat ze, met hun betweterige arrogantie, zomaar even naar de provincie kunnen afreizen en dat ze daar dan als een soort van verlossers onthaald worden.

Beste haters, leer Fryslan kennen. Zo rollen Friezen niet. Sterker nog, als Friezen (en ik ben er één!) ergens een ontzettende hekel aan hebben dan is het wel aan Amsterdammers die ons vertellen wat we wel en niet mogen doen — zeker als het over geliefde tradities gaat. De Sylvana Simonsen van deze wereld maken echt een enorme inschattingsfout als ze denken dat ze als Randstedelingen “de provincie” de les kunnen lezen. Beperkt dat soort politiekcorrect gedram maar tot Amsterdam en Rotterdam. De rest van Nederland, en Friesland in het bijzonder, heeft er niet eens een beetje geduld mee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. denk eens na

  TPO: sinterklaas op kameel in amsterdam osdorp met Arabische muziek,gekker moet het niet worden.

  1. denk eens na

   Ik moet wel toegeven de pieten zijn zo zwart als roet.

   1. toetssteen

    @Denk eens na
    Was vroeger de kolenboer ook.
    https://nieuws.nl/populair/20151002/wild-geraas-belangrijkste-documentaire-over-zwarte-piet-van-het-jaar/
    Wel even lezen en bekijken en dan zult u zien dat de vergelijking slechts slaat op het diepzwarte. Een kleur dat geen enkele mens als huidskleur heeft.

    1. denk eens na

     Oke u heeft gelijk ik had de kleur onderschat ,het is inderdaad zwart als roet

  2. meijer61200

   Het huren van een kameel voor dit soort activiteiten is streng verboden. Afgelopen zomer is er ook ingegrepen bij een studentenfeest. Nu niet natuurlijk! Waar is Groen Links? De PArtij voor de dieren? Stelletje laffe schijtlijsters!! Arme kameel, die gaat strak weer zwanger de woestijn in.

   1. HermanGalle

    De Partij voor de Dieren heeft wel degelijk geprotesteerd tegen het ten tonele voeren van een kameel.

 2. DolleDries

  Wordt die burgemeester nog vervolgd voor het meewerken en stimuleren van een opruiende demonstratie.

 3. trampoline

  Tegeltjeswijsheid: “als wij geen zwarte piet meer mogen hebben dat willen wij geen Sinterklaas meer spelen voor Afrika”

  1. corfo

   @ trampoline.
   +++++ !!

  2. Christina

   Hahahaha dit is een hele goede, die ga ik onthouden :]!

 4. Gerlos

  Geweldige actie in Friesland een en al HULDE dat die zogenaamde betweters de toegang is geweigerd, staat daar nog idiote neger te verkondigen dat de WITRE MENSEN weer racistisch bezig zijn.
  Ik zou zeggen tegen deze ZWARTE MENSEN als het jullie hier niet aanstaat in deze WITTE wereld houd niemand jullie vetrekken naar JULLIE ZWARTE KOLONIE. Goede reis toegewenst door heel veel WITTE NEDERLANDERS.

 5. DolleDries

  In Friesland is het verzet tegen de vernietiging van onze Nederlandse cultuur van start gegaan. En door heel Nederland klinkt gejuich. De Friezen zijn inspirerend en hun verzet is motiverend. Het kan dus toch. En met succes! Saamhorigheid is de kern. Samen kunnen we als burgers een vuist maken tegen de afbraak van onze cultuur, tegen de afbraak van ons land.
  En dat maakt de heersende elites behoorlijk nerveus.
  Dat Marokkanen de straten onveilig maken zodra ze daar aanleiding toe zien, is niet half zo verontrustend als Nederlanders die de krachten bundelen en verzet tonen. Die Marokkanen zijn alleen de gewone burgers tot last, maar die Friezen, die Nederlanders, zij kunnen het de regenten in Den Haag en de elites in het algemeen, behoorlijk moeilijk gaan maken zodra het volk doorziet dat eendracht wel degelijk leidt tot macht.
  Daarom zullen de Friezen, die de bussen met knechtjes van de elites hebben geblokkeerd, keihard worden aangepakt. Verzet moet de kop ingedrukt en zij moeten meteen als afschrikwekkend voorbeeld gesteld worden om nieuw verzet te voorkomen.
  Net als die jongens die een bierflesje met benzine in het gras bij een moskee gooiden: drie jaar cel, in Vught, tussen de islamitische terroristen. Dat is een voorbeeld stellen, terwijl er in het algemeen geen enkele afschrikwekkende straf wordt opgelegd door de losgezongen rechters in Nederland. Ontmoedigen is namelijk geen doel van ons rechtssysteem, tenzij het Nederlanders betreft die zich verzetten tegen de afbraak van Nederland.
  De Friezen hebben heel Nederland getoond dat verzet loont. Fryslan Boppe!
  Meer dan 90% van de Nederlanders wil Zwarte Piet niet aanpassen en wil de traditie als onderdeel van onze cultuur behouden. Een kleine minderheid tracht de grote meerderheid alsnog te dwingen tot het vernietigen van de eigen cultuur.
  Zoals ik al jaren uitleg: het gaat in de basis niet om Zwarte Piet, maar om het steeds verder vernietigen van onze cultuur en tradities, waar tegelijkertijd een onverenigbare cultuur met vreselijke tradities wordt opgedrongen.
  Het is begonnen met Zwarte Piet. Nu doorpakken en in verzet tegen de islamisering.
  Friesland versus de elites en hun knechtjes:

  .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.