Maak je borst maar nat: ‘In 2050 is 14 procent van Europa islamitisch’

Als we op deze weg doorgaan, is straks een aanzienlijk deel van de bevolking van Europa aanhanger van de Islam.

Vandaag bij de Volkskrant: een verhaal over dat immigratie hier in Europa toch een beetje uit de hand loopt. En als de Volkskrant zoiets zegt, dan weet je wel hoe laat het is: bijna te laat om er nog wat aan te doen.

Aangehaald wordt een onderzoek van het Amerikaanse Pew Research, dat onderzocht heeft hoe de bevolking van Europa (de Europese Unie plus Zwitserland en Noorwegen) zich tot 2050 zal ontwikkelen. Maar laten we eerst even stilstaan bij het heden. Eind 2016 was naar schatting zo’n 4,9 procent van de Europese bevolking. Wáár in Europa die wonen is nogal verschillend, zoals deze kaart uit hetzelfde onderzoek ons toont:

Bron foto: Pew Research
Bron foto: Pew Research

Nederland heeft hier – als we Bulgarije en Cyprus, die historisch gezien altijd al een aanzienlijke moslimbevolking hadden, niet meetellen – met 7,1 procent het derde hoogste percentage, na Zweden en Frankrijk. De landen met riante sociale voorzieningen zijn hier ook de staten met de grootste aandelen. Toevallig? Natuurlijk niet: migratie is hier het sleutelwoord.

Dat beseft ook de denktank, die drie scenario’s heeft geschetst voor de ontwikkeling van de moslimbevolking tot 2050 hier. In het eerste scenario gaat alles verder zoals het nu gaat, in het tweede verminderen we migratie iets, en in het derde geval zetten we migratie uit moslimlanden stop. Daarbij horen respectievelijk: 14, 11,2 en 7,4 procent aan moslims. Zelfs in het totaal onhaalbare scenario dat er überhaupt geen migratie meer plaatsvindt, zal het percentage aanzienlijk stijgen, simpelweg omdat het aantal kinderen per vrouw onder bepaalde religieuze groepen – waaronder dus ook moslims – hoger ligt. Het enige wat je dus kunt doen om via de natuurlijke aanwas percentages gelijk te houden, is door eindelijk eens hogere geboortecijfers onder de bevolking als geheel te stimuleren. Maar dát zie ik niet gebeuren, want je zou vrouwen toch maar stimuleren om kinderen te krijgen.

Nee, veel waarschijnlijker is het dat de huidige situatie van doormodderen en in fabeltjes als ‘Wir schaffen das’ geloven, zich doorzet. In absolute cijfers betekent dat zo’n 75 miljoen moslims in Europa. Dat an sich hoeft geen ramp te zijn, maar natuurlijk wél als integratie zo vrijblijvend en ronduit falend blijft als het nu is. Voor iedereen die hier is zou immers hetzelfde moeten gelden: je bent welkom, zolang je je aanpast aan onze manier van leven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. DolleDries

  Met dank aan de politiek buiten de PVV om.

 2. C.oitus

  Maakt toch niet uit islam is de religie van de vrede, hoe mooi kan het wel niet worden allemaal gezamenlijk met en naast elkaar wonen.

 3. Code134

  Opmerkelijk in het onderzoeksrapport is dat naarmate het percentage moslims in een land hoger is de gevoelens jegens moslims positiever zijn. In de landen waar negatiever over moslims wordt gedacht is hun aandeel in de bevolking ook beduidend kleiner.

  De prognose over de groei van het aantal moslims is overigens ceteris paribus: men gaat er vanuit dat elk kind dat in een moslimgezin wordt geboren ook moslim blijft. Gelet op de secularisatie onder moslims is dat niet erg geloofwaardig.

  1. Baaz

   Aan islampleitbezorging geen gebrek!

   In 1955 werd in Nederland (Den Haag) de eerste moskee geopend. Zestig jaar later zijn dat er meer dan 450. Een eenvoudige rekensom laat zien dat het er niet minder worden. Hetzelfde geldt voor het aantal Mohammedanen. Mede door de stortvloed aan transmigranten, waaronder zeer vele Mohammedanen, groeit de islampopulatie als kool. Dat islam niet veel goeds brengt behoeft geen betoog.

   Ik denk dat die 14% nog aan de lage kant is, al hoop ik van harte dat ik ongelijk heb. Ik zeg minder, véél minder.

   Ik zeg: Weg ermee!

  2. Westenbrink

   Helaas, eens een moslim altijd een moslim. En mocht je de moed hebben om eruit te stappen dan ben je je leven niet zeker en moet je je gehele leven over je schouder kijken. Dat is helaas de waarheid.

  3. Dubbele Komma

   eeeeh,heb je ook onderbouwing voor de malligheid die je rondstrooit?

   hoe meer moslims,hoe meer positieve gevoelens jegens moslims.

   ja,dat is historisch gezien ook altijd zo geweest.

   je bent knetter dhimmie dopper. echt helemaal gestoord.

   hoe kom je erop.

  4. Ritter

   Code134

   Moslims nemen hun islam mee naar Europa en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie.

   De praktijk laat zien dat de meeste moslims niet integreren. Daarom zie je in Europa een parallelle islamistische wereld ontstaan waarin moslims op de “islamitische” wijze leven.

   Daarom zie je ook een toename van het aantal kinderhuwelijken en vrouwenbesnijdenissen; meer eerwraak en een sterke toenamen van moskeeën en islamitische scholen en universiteiten.

   Ook zie je dat het aantal moslima’s die hoofddoeken dragen toeneemt en zelfs kleine kinderen zie je tegenwoordig met hoofddoekjes.

   In Engeland is zelfs het Sharia recht in opkomst; er zijn nu meer dan 100 Sharia rechtbanken voor burgerlijk recht.
   ———-

   ‘Achter islamisering zit een plan’
   https://www.ad.nl/nieuws/achter-islamisering-zit-een-plan~a88e1806/

   1. Baaz

    Zoals Machteld Zee schreef:

    ,,We zullen veel weerbaarder moeten worden en grenzen moeten stellen aan de islamisering. Niet ingaan op de eis dat afbeeldingen van schaars geklede vrouwen moeten worden afgeplakt, bijvoorbeeld. ‘Just say no’. En burgers moeten niet telkens een beroep doen op de overheid. Je kunt zelf immers ook laten zien wat je normen en waarden zijn. Waarom haalt de Hogeschool Den Haag preventief de kerstboom weg? En waarom wordt op plekken waar moslims komen alcohol geweerd? Dat hoeft allemaal niet, we doen het zelf.”

  5. denk eens na

   Mr code laat zich niet uit het veld slaan louter positief over onze moslim mede mens ondanks dat ze over vertegenwoordigd zijn in criminaliteit , uitkering, fraude cijfers.

  6. sjun

   Je zou ook het aantal aanslagen in een land als graadmeter kunnen nemen. Heeft ook iets met percentages van doen. een studie over de zaak vind je in Slavery, Terrorism and Islam, The Historical Roots and Contemporary Threat van Peter Hammond. Gelukkig komt er steeds meer kennis van zaken beschikbaar: http://www.meforum.org/2538/taqiyya-islam-rules-of-war

 4. Ritter

  Islamisering van Europa is dus goed op weg. Iets waarvoor o.a Geert Wilders al jaren waarschuwt.

  Als je ziet dat bij de huidige stand van zaken betreffende de hoeveelheid moslims in Europa deze groep voor enorme problemen zorgt zal ieder jaar dat er meer moslims bijkomen de problemen ook toenemen met deze groep.

  Steeds meer wijken zullen islamiseren en over pakweg 20/30 jaar zullen complete steden in Europa geïslamiseerd zijn. Want dan zullen moslims in die (vooral stedelijke) gebieden de meerderheid vormen.

 5. Fortiori

  Die 7 % wordt nooit minder…..Hier is geen sprake van natuurlijk verloop. Tot nu toe is de gelukzaligheid helaas niet toegenomen. Er zullen meer migranten komen alsgevolg van voedsel schaarste en onleefbare gebieden vanwege klimaatveranderingen. En het zijn vermoedelijk geen Eskimo’s…..

 6. denk eens na

  Dit is nu echte nep nieuws ,ik schat meer in 2030.

  1. Code134

   Maar u denkt nooit na, dus die prognose kan naar het rijk der fabelen.

   1. denk eens na

    Af wachten , de nieuwe verse moslims , zou me niet verbazen als die 8 tot 9 kinderen krijgen en daar bij merkel de sluizen open zet dan gaat het sneller dan je denkt, maar voor u is dat natuurlijk geen enkel probleem.

    1. eRik2017

     Come on…. hahaha…
     Het zijn geen fokkende muizen…

     1. denk eens na

      google het ;Niger 7.6 kinderen baard een vrouw gemiddeld.

     2. denk eens na

      Afrika springt niet voor niks uit zijn vel.

     3. denk eens na

      baart

     4. Mart

      Zolang er kinderbijslag te halen valt,neuken ze zich een slag in de rondte.

 7. Ni28

  Al lang voor 2050 zal Europa een slachtveld zijn met vernietigende uitwerking als resultaat van een burgeroorlog en uiteenvallende EU. Met de huidige ontwikkeling kan het bijna niet anders want de kruitvat in het Midden-Oosten gaat exploderen en door de Trojaanse paard in Europa aanwezig zal deze zich hier verspreiden tot een wereldoorlog. De toevoer van moslims naar Europa is bedacht door de echte machthebbers. De ja knikkende Europese politici helpen met alle kracht mee. Een doomscenario maar niet onrealistisch. Tenzij Europa wakker wordt voor de nachtmerrie.

  1. denk eens na

   Klopt 100 procent

 8. eRik2017

  Het valt mij reuze mee. Maar deze cijfers zeggen niet zoveel.

  De bevolking van de grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht (weet ik nog niet zeker), bestaat al voor meer dan 50% uit allochtonen.
  In deze steden (check zelf maar op Google), zijn er nu al evenveel moskeeën als kerken. Je kan er dus vanuitgaan dat de meeste allochtonen ook moslim zijn.

  Dat de gebieden als Friesland, de Waddeneilanden en vele andere buitenstedelijke gebieden niet echt in trek zijn bij allochtonen, dat was al bekend.
  Kortom, het percentage allochtonen die ook moslim zijn, zullen zich vnl. vestigen in de grote steden.

  Wat veel belangrijker is dan scenario’s van migratiebeperking in algemene zin, is de toolbox die wordt gebruikt bij het sturen van de evolutie van onze samenleving.
  Islam zal in de westerse wereld net zo moeten evolueren als andere geloven, zoals het christendom dat heeft gedaan. Wij kennen vandaag ook minder orthodoxe joden en zwaar gereformeerden als 50 jaar terug. Inmiddels zien wij zelfs wat voor schade geloof ook heeft aangericht. Kijk bijv. op jongensinternaten.

  Daarnaast moeten wij met z’n allen ook luisteren naar bestuurders van ontwikkelingslanden.
  “Ik wil het beste voor mijn kind, dus als mijn kind het beter kan hebben in Europa dan hier, dan moet ik met mijn kind naar Europa. Tenslotte worden wij allemaal in Europa uitgenodigd. Je wordt opgevangen en er wordt voor je gezorgd.”

  Moet je daar boos om worden? Nee, geef ze eens ongelijk!
  Je moet je toolbox gebruiken. Vandaar, heel goed dat er meer geld gaat naar ontwikkelingssamenwerking, om ervoor te zorgen dat mensen daar een eigen economie kunnen bouwen en goed voor zichzelf kunnen zorgen.

  Als er in 2050 7,1% moslims in Nederland wonen, dan moeten dat mensen zijn die meedoen en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Hoe dat moet gebeuren moet de discussie zijn, en niet of het wel of niet gewenst is.

  1. Christina

   Ik denk dat nog meer geld niet echt werkt in die ontwikkelingslanden, omdat de gewone man daar niet veel aan zal hebben, omdat het meeste bij de verkeerde personen blijft hangen!
   Ik denk dat er met dat ontwikkelingsgeld gewoon anders mee omgegaan moet worden, door veel meer aan de mensen zelf te doen, zoals opleidingen en zodanig dat de mentaliteit gaat veranderen!
   Dus met andere woorden ze `beschaafder` maken, want het westen is ook beschaafder geworden na dat er meer kennis kwam, dus onderwijs, en dat ook de meisjes naar school mochten.
   In die landen mogen de jongens meer dan de meisjes en naar school gaan is maar voor een handjevol, maar we weten allemaal dat kennis geeft macht.
   En ze hoeven geen professors te worden, maar goede opleidingen en goed onderwijs zou al veel verschil maken, en dan gaan ze zich vanzelf meer ontwikkelen, en dan zijn de meisjes niet alleen broedkippen, en zijn de jongens niet te stom om voor de duvel te dansen.
   Opleidingen en onderwijs,ik denk dat daar meer de nadruk op moet liggen en dat alle landen mee zouden moeten helpen, en dan in een gezamenlijk collectief inplaats van dat elk land nu maar wat aanrommelt en dat moet wel met geld natuurlijk,maar wat overwegend daar voor gebruikt zou moeten worden.
   Ziekenhuizen bouwen, scholen bouwen en putten slaan, pijpleidingen zodat elk dorp van water voorzien kan worden.
   Dat kost geld heel veel geld, maar in de afgelopen 70 jaar hebben ze al heel veel geld gekost en wat is er uitgekomen dat alles naar het westen komt en onze landen in 3e wereldlanden in lopen te leiden.
   En ook die rijke moslimlanden mee laten doen, het zijn overwegend hun broeders en zusters.

 9. Blue monday

  Het is wel zeker dat aanhangers de cijfers zoveel mogelijk willen opkloppen.
  Zuur rechts trucje, al vele jaren met succes opgevoerd.

  Verspreiden van angst (want niemand zit hier te wachten op zoveel moslims)
  werk nog steeds het beste.

  1. denk eens na

   Wel eens in amsterdam west geweest ? Een tip neem niet je iPhone mee.

 10. B. Pascal

  Wat de DDS gelooft is dat integratie mogelijk is. Democratie zorgt juist voor geen integratie. Dat heeft de verlichting laten zien. Democratie is volksbestuur!
  Arabische leiders hebben het gezegd: wij veroveren Europa met de baarmoeder. Dus: bevolking vullen met moslims op legale wijze, integratie stagneren, Arabische cultuur blijven promoten door invloed vergroten, democratie gebruiken voor Arabische doelen. Na 75 jaar van nu is dat doel bereikt! We stevenen af op !………. vul zelf maar in …… DDS open uw ogen.

 11. Vraagtekentje

  Is understatement, ze kweken als kerkratten en dan heb ik het nog niet over wat er nog binnen “vlucht” + gezinshereniging. Maar dan ben ik hopelijk al gereduceerd tot as.

 12. sjun

  In Joegoslavië was er een burgeroorlog nodig om ook voor anderen dan moslims een zekere toekomst te kunnen garanderen. De huidige situatie in Turkije geeft precies aan wat er met de anders- en ongelovigen gebeurt als islam door middel van immigratie en een gepraktiseerde strategie van de baarmoeder de meerderheid krijgt. Wie te weinig historische kennis van het gebied heeft en ook al onbekend is met koran, hadith en soenna zou alvast eens een eigen licht op kunnen steken in Libanon en Zweden. Het kan heel snel gaan met de omvolking en daarbij meekomende issues als onderwijsverdomming, veiligheid op straat en daling van het vrij besteedbare inkomen als welvaartsmarker. In Oost-Europa lijken de Visegradlanden dat al begrepen te hebben.

  1. sjun

   Joegoslavië moet Bosnië zijn. Soortgelijke tendenzen zijn ook al waarneembaar in het huidige Macedonië en het afgescheiden Servische hartland Kosovo dat in een kleine 150 jaar volstroomde met Albanese moslims.

   1. B. Pascal

    Hulde! Wij begrijpen elkaar! Het is alleen voor velen een verborgenheid. Ze willen niet zien, kunnen niet zien. Inderdaad er komt bloed vergieten van. Srebrenica is het gevolg van deze massa bevolkingsgroei van moslims. Ze dwingt zich op, waardoor er haat ontstaat. Het hele Midden-Oosten zucht er al 1000 jaar onder. Vergeef ons dit onverstand, we verbinden ons heden niet aan het verleden. We zijn daardoor dom en gedoemd tot oorlogen.

 13. Kees

  Het aandeel van het salafisme is veel te groot en die stroming lijkt het meest op het nazisme. En jammer dat er geen enkel islamitisch land te noemen is waar de mensen gelukkig zijn, dat is meestal omgekeerd evenredig met het aandeel islam.

 14. Steve Van der Vekens

  14 procent…
  Maar ze klonteren allemaal samen in grote steden waardoor die nu al voor 90 procent vol met moslims lopen.
  Ik wil moslimvrije gebieden!
  Zoals ook de no-go-zones in Europa voor Christenen ontoegankelijk zijn.
  Het moet een beetje van twee kanten komen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.