Minister Slob: in 2019 niet genoeg geld meer voor de NPO

Er zijn verschillende partijen die ‘strijden tegen de NPO’, zoals de PVV en Forum voor Democratie, maar het lijkt alsof die strijd helemaal niet nodig is. De inkomsten van advertenties schijnen zo erg tegen te vallen, dat er in 2019 niet meer genoeg geld is om de NPO te financieren.

Arie Slob, de nieuwe minister die verantwoordelijk is voor de NPO, is in een positie terechtgekomen waarin die gemerkt heeft dat er drastisch minder inkomsten is van advertenties. De ‘Ster’ lijkt minder binnen te krijgen, want veel adverteerders gaan gewoon lekker online adverteren. Dat is namelijk de toekomst, want steeds minder mensen kijken tv en dus naar de NPO.

De publieke omroep dreigt tientallen miljoenen te moeten bezuinigen doordat de inkomsten van de tv-reclame teruglopen. “Als er niets verandert, loopt het budget van de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) in 2019 terug met circa 60 miljoen euro. Daarom geef ik nu al een waarschuwing af”, schrijft minister Slob van Media in een brief over de mediabegroting aan de Tweede Kamer.

Is dat per se goed? Neen, want de NPO kan juist wel in bepaalde aspecten voldoen aan de vraag waar niet genoeg van is, zoals veel culturele producten voor op de televisie. Commerciële aanbieders kijken vooral naar wat goed scoort en wat goed verdient, en dat zijn toch vaak de minder culturele en diepgaande programma’s. Laat de NPO dus stoppen met van die programma’s als Boer Zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt en ga eens goede kwalitatieve programma’s aanbieden. Dat hoeft nog geen eens van adverteerdersgeld, maar kan ook gewoon van de overheid vandaan komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. denk eens na

  De propaganda machine moet blijven werken . Er word gewoon weer geld van de burger bij elkaar gelapt om de eu en de asiel industrie aan uw te verkopen.

 2. Floris

  Gewoon opheffen die linkse tyfuszooi.

  1. Freud

   Mee eens Floris en dan alleen nog rechtse tyfuszooi. Geile Goor, Jolige Joling, Lolita Linda, Uh, uh, Umberto en god nog aan toe, misschien wel de hele dag All you need is love met die andere zelfingenomen kwal. Je gelooft je ogen niet

 3. corfo

  Die vuilspuiters z.s.m. uit de ether verwijderen.
  Maar wat een raar verhaal eigenlijk : “geen geld genoeg”, zegt Slob.
  En dát terwijl alle directe-leden van de fa. “List & Bedrog” te den Haag ons doorlopend toeroepen : “Guttegut, wat zijn wij toch een rijk landje !!!”
  Ik geloof er eigenlijk geen barst meer van.
  Even wat anders wat mij opvalt : In Duitsland lukt het nog steeds niet om een nieuwe regering te vormen. Zou dat, evenals in óns landje, te maken kunnen hebben met de opkomst van rechtse partijen ? Óók in Duitsland wilde men geen rechtse partij in de regering, dus géén AFD, ja ja en nu wordt het moeilijk voor de z.g. “elite”, nét zoals ’t in NL ging. Deze keer zal het vormen van een regering nog wel lukken, maar hopelijk een volgende keer niet meer, zodat men niet zónder rechtse partij kan. Dat zou een verlossing van de dictatuur kunnen worden.

  1. denk eens na

   Rechts of links het maakt niet uit ik wil een gewoon weldenkende regering.

 4. Punt50

  Er kan makkelijk één van de 3 kanalen weg, opgelost..

 5. Duckday

  Opdoeken die hap leugens en bedrog

 6. Florissa

  Ze kunnen wat mij betreft liever nog vandaag verdwijnen dan morgen , mensen die denken dat de burgers gek zijn en de pulp blijven slikken die ze uitzenden komen er wel achter ,en ook zij zullen op de kleine steentjes moeten lopen straks ,heerlijk ,het kan niet snel genoeg gaan .

  1. Freud

   Uw komp nooit bij de tv omdat uw geen nederlans kunt.

   1. Freud

    Voorspelling voor “denk eens na”

 7. Bram Zanddijk

  Voor zover mij bekend kijkt de Nederlandse televisiekijker nog in grote meerderheid naar de Publieke Omroep. Kennelijk worden de programma’s gewaardeerd en, met name voor de objectieve nieuwsvoorziening, als maatstaf genomen.

  Het is zeer ongewenst de Publieke Omroep, in elk geval voor haar essentiële functies, niet toereikend te financieren. Men kan twisten over de vraag of de Publieke Omroep zich ook op het amusement moet richten maar het lijkt me niet zonder betekenis dat ze ook op dat punt in kijkcijfers de commerciële omroepen moeiteloos weet te overtreffen.

  1. denk eens na

   Het is een staats omroep , meer is het niet.

   1. Tjeempie80

    We hoeven er toch niet naar te kijken. Andere zenders zat.

    Waarom doen we het dan niet?

    Haha.

    1. IJscoman

     Onze Gilles de la Tourette patient die te pas en onpas ‘kromme lul en hahaha’ uitroept geeft te kennen dat hij graag en vooral naar campingzender SBS6 kijkt. We hadden niets anders verwacht.

     1. Tjeempie80

      Goed gezegt IJscozwetser SBS6 is niks meer dan een campingzender.
      Als de mensen weer thuis zijn kijken ze weer naar de NPO.

      Het is niet altijd vakansie.

      Hahaha.

 8. Nasrani

  Persoonlijk zou ik het prima vinden als de NPO ophoudt te bestaan. Gewoon linkse en rechtse commerciële omroepen. Voor elk wat wils. Maar geen linkse omroep die mede door mij word onderhouden.

 9. waakhond

  Nauw heel holland bakt en boer zoekt vrouw zie ik niet als het grooste probleem van de NPO het zijn alleen erg trutig dat wel.

  1. Freud

   Waakhond. Is het Volapük wat je schrijft? Of taalles op de waakhondenschool gehad? Wil ik 10 truttige programma’s van de commerciëlen aan je voorleggen?

   1. denk eens na

    Is de heer freud van de taal politie? Zeker dat jongetje in de klas met dat snottebelletje.

 10. waakhond

  ze zijn erg trutig pardon!!!

  1. Tjeempie80

   Helemaal mee eens.
   Enorm trutig.
   Hahaha!

 11. waakhond

  helemaal met u eens DENK EENS NA
  ik wil ook een weldenkende regering.

 12. wheelboy

  Hef 2 van de 2 zenders op . En voer miv morgen de balkellende norm in voor die gasten .Een paul de leeuw strijkt elk jaar 650 duizend euro op . Een pauw zit er niet ver vanaf en zo zijn er nog ea die veel meer verdienen als een minister president .Even wat geplakt en geknipt .

  Matthijs van Nieuwkerk staat bovenaan het lijstje van NPO-grootverdieners. De DWDD-presentator verdient jaarlijks 580.000 euro. Giel Beelen zou volgens de Telegraaf niet 440.000 euro per jaar verdienen, maar 565.000 euro. Tan: 864.000. Pauw: 543.000. Verschil: 321.000 in het nadeel van het nieuwe NPO borrelvlaggenschip,

  1. Zweedse kok

   NPO-grootverdieners. Giel Beelen zou volgens de Telegraaf 565.000 euro.
   NPO-grootverdieners. Tan: 864.000.
   Oeps.

 13. wheelboy

  Arie Slob .Was dat niet degene die toen er een lek in de commissie stiekem zat zijn partijleiderschap opgaf en naar Zwolle ging .Net toen de vingertjes ri hem wezen? Zo zie je alles komt goed als je vrinden in den haag hebt .Dan kun je zelf zonder kwaliteiten minister worden . Of zou hij het als goede Gristen opgebiecht hebben 3 wees gegroetjes gedaan hebben en de rozenkrans gebeden .En het hem toen vergeven is .

 14. Ali Yas

  “Is dat per se goed? Neen, want de NPO kan juist wel in bepaalde aspecten voldoen aan de vraag waar niet genoeg van is, zoals veel culturele producten voor op de televisie.”

  Aan wat voor producten moeten we dan denken, die het waard zijn daar alle belastingbetalers voor op te laten draaien?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.