Moordlustig Iran bedreigt Europa met nieuwe raketinstallaties

Government_officials_meet_with_the_Supreme_Leader_of_Iran-September_9,_2008
Foto: De regering van Iran ontmoet de 'Hoogste Leider'. Bron: Khamenei.ir / Wikimedia Commons.

Als het aan Iran ligt, gaat Europa een toontje lager zingen. Anders krijgt ons continent te maken met raketten die vanuit Iran zullen worden afgevuurd richting de woonplaats van honderden miljoenen Europese burgers.

Fijn zeg, die Islamitische Republiek Iran. Het land voelt zich sterker dan ooit nu het Syrië aan de leiband heeft gelegd en in de Russische president Vladimir Poetin een machtige bondgenoot heeft gevonden.

Dat zelfvertrouwen wordt – zoals het een ware schurkenstaat betaamt – dan ook direct te gelde gemaakt: Europa wordt gedreigd met militaire acties als het op de één of andere manier doorgaat met het “bedreigen” van Iran. Dan zal, aldus de Revolutionaire Garde, de Midden-Oostense dictatuur keihard terugslaan en het raketten laten regenen op Europees grondgebied. Fantasieën over dat scenario worden al volledig de vrije loop gelaten in Teheran:

“Iran heeft Europa gewaarschuwd dat het bereik van de langeafstandsraketten kan worden opgeschroefd. Als Europa Teheran bedreigt, zal Iran zorgen dat de raketten verder komen dan het huidige maximum van tweeduizend kilometer, zei de tweede man van de Iraanse Revolutionaire Garde tegen staatspersbureau Fars.

„Het ontbreekt ons niet aan de technologie”, aldus brigadegeneraal Hossein Salami.”

Dat laatste is overigens niet waar: het ontbreekt Iran wél aan de technologie om raketten een halve wereld over te schieten, maar een leugentje om je eigen militaire vaardigheden net iets positiever voor te doen dan ze in werkelijkheid zijn is natuurlijk wel zo aardig op z’n tijd.

Hoe dan ook moet het Westen de komende tijd op z’n tellen gaan passen: Iran heeft machtige nieuwe vrienden gemaakt, en weet dat Europa niet zomaar actie kan ondernemen zonder daarbij de eigen geopolitieke situatie ernstig in opschudding te brengen. Maar dat mag natuurlijk geen reden zijn om Iran lekker te laten doen waar het zelf zin in heeft: het is én blijft een gevaarlijk en radicaal-islamitisch land waar homo’s worden opgehangen en vrouwen om het minste of geringste worden geëxecuteerd. Dus als Iran raketten wil gaan ontwikkelen om op Europa af te sturen lijkt het me wel aardig om zelf ook een paar goede installaties op Teheran te richten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

14 reacties

 1.   

  De volgende legitimatie om niets ,eer aan liefdadigheid in die landen te geven. Ik selecteer nadrukkelijk wanner ik nog wel iets geef en wanneer niet.

 2.   

  Het Westen heeft het politiek gezien helemaal verknald tijdens de islamitische lente en zeker in Syrie door achter de vrijstrijders zich te scharen zonder enige plan voor de toekomst. Resultaat is de door immigranten overspoelde Europa en een duivelspact met Turkije. Nu is er een machtsblok ontstaan waar de Russen een grote rol in spelen en ons via het M.O. kunnen bedreigen. Hun pact met Iran is er niet voor niets, zo hebben de Russen een grote grondgebied daar in handen. Het wordt zeker niet rustiger en het Westen heeft hun positie daar zeker verspeeld. In Syrie helemaal, daar hebben wij alleen de immigranten aan overgehouden en dus enorme overlast.

  1.   

   Hoe had het westen dan wel moeten reageren? Verrijk ons aub met je geopolitieke inzichten!

 3.   

  mmmm….. even kijken ja ik ben eruit parkeerplaats van maken en wel meteen weten de rest van de moslims er meteen van .

 4.   

  Ja die Obama hielp ze ook nog een beetje.

  1.   

   Het geweld is aan het eacalleren sinds Trump aan de macht is. Zijn verbale geweld tegen Iran en zijn bizarre steun aan Saoudi Arabië met bergen wapens doet logischerwijs Iran angst aan, en duwt ze in de verdediging.

 5.   

  11 jaar geleden riep ik: Bombardeer Iran nu voordat het te laat is!

  Ik bleek gelijk te hebben gehad.

  1.   

   Dat soort dreigingen moet Israel continu aanhoren van Iran. Maar in dit geval vindt Europa dat Israel de agressor is. Hoe denkt Europa er nu over met het feit dat Iran zijn dreigingen nu uit tegenover Europa ? Enne.. onderschat niet de technologische ontbreken in Iran. Iran heeft overal ondergrondse tunnels waar ballistische raketten zijn opgeslagen. Aangezien de verste raket niet verder gaat dan tweeduizend kilometer (dat betekent een bereik tot aan de kop van Turkije en mogelijk zelfs tot het oosten van Europa als de raketten vanaf het noordwesten van Iran worden afgeschoten) is men nog steeds bezig met het ontwikkelen van nieuwe raketten die veel verder kunnen.

  2.   

   Zoals ook Irak, Afghanistan, Libië, Somalië, etc etc zijn gebombardeerd? Altijd succesvol idd! Zucht…

 6.   

  Met dank aan Obama.

  1.   

   Uhm… dit is bovenal het resultaat van het beleid van Trump, niet Obama. Trump is weer vervallen in het verbaal aanvallen van Iran, en steunt Irans grootste vijand actief met miljarden aan wapens, om ondermeer Jemen te onderwerpen en Libanon bang te maken. Escalatie van geweld is dus puur het resultaat van beleid van Trump. En natuurlijk onze vredelievende Putin, waar Wilders zo’n fan van is

 7.   

  Wel grappig dat Wilders blijkbaar Putin als bondgenoot tegen het islamitisch terrorisme ziet… Putin is een sterke bondgenoot van Iran, welke weer actief Hezbollah steunt. Lekkere bondgenoot is dat.

 8.   

  Ach, laten we hopen dat Saudi Arabië op tijd is met ingrijpen.

 9.   

  Volgens veel reageerders hebben we van Rusland niets te vrezen, dus dan zal Iran ons ook wel niets doen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!