'Paradise Papers' onthullen: Queen Elizabeth, Madonna en Bono gebruiken belastingparadijzen

Geen categorienov 06 2017, 10:00
Hilarisch genoeg zijn dit ook mensen -- nou ja, behalve Elizabeth dan -- die zich continu hardmaken voor linkse politiek.
Oh jeetje toch! Je verwacht het niet, maar Queen Elizabeth, Madonna en Bono blijken gebruik te maken van ... controversiële bedrijven -- via belastingparadijzen -- om a) zichzelf te verrijken en b) zo weinig mogelijk belasting te betalen. Want ja, 'eerlijk delen' klinkt hartstikke leuk in theorie, maar als het om hun eigen geld gaat blijken deze types opeens veel minder altruïstisch te zijn.

Zo zou de Britse koningin Elizabeth II een deel van haar privévermogen hebben geïnvesteerd in een fonds op de Kaaimaneilanden. En dat fonds belegt weer in een controversieel Brits bedrijf, Brighthouse, dat consumenten wurgkredieten oplegt... Madonna investeert volgens de Paradise Papers via zo'n belastingparadijs in medische apparatuur, Bono zou aandelen hebben in een onderneming die in verband is gebracht met belastingontduiking.

Bono, van het totaal overschatte en overgewaardeerde U2, zegt dat hij slechts een 'passief aandeelhouder' was. Met andere woorden: ja ik was erbij betrokken maar had er niets mee te maken! Echt niet!
Ook koningin Elizabeth is zich van geen kwaad bewust. De investering is inderdaad gedaan, maar volgens haar woordvoerder was mevrouw de koningin daar niet van op de hoogte. Dat is op zich niet zo gek -- ze heeft dit soort investeringen natuurlijk uit handen gegeven aan iemand -- of iemanden -- die ze vertrouwt. Maar dat maakt het niet minder hypocriet. Ze moet immers gewoon laten controleren dat investeringen oké zijn. Als ze daar te lui voor is moet ze óf dit financiële spel niet spelen, óf de hand meteen in eigen boezem steken als ze geconfronteerd wordt met foute keuzes.
En Madonna? Zoals altijd als ze bekritiseerd wordt weigert die gewoon tekst en uitleg te geven. Mevrouw zei eerder dit jaar nog dat ze erover na had gedacht om "het Witte Huis op te blazen" omdat Donald Trump president was geworden, en zij knetterlinks en dus een Hillary-supporter is, maar nu blijkt dat ze zelf hartstikke fout bezig is om nóg rijker te worden dan ze al is geeft ze niet thuis.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten