‘Paradise Papers’ onthullen: Queen Elizabeth, Madonna en Bono gebruiken belastingparadijzen

Hilarisch genoeg zijn dit ook mensen — nou ja, behalve Elizabeth dan — die zich continu hardmaken voor linkse politiek.

Oh jeetje toch! Je verwacht het niet, maar Queen Elizabeth, Madonna en Bono blijken gebruik te maken van … controversiële bedrijven — via belastingparadijzen — om a) zichzelf te verrijken en b) zo weinig mogelijk belasting te betalen. Want ja, ‘eerlijk delen’ klinkt hartstikke leuk in theorie, maar als het om hun eigen geld gaat blijken deze types opeens veel minder altruïstisch te zijn.

Zo zou de Britse koningin Elizabeth II een deel van haar privévermogen hebben geïnvesteerd in een fonds op de Kaaimaneilanden. En dat fonds belegt weer in een controversieel Brits bedrijf, Brighthouse, dat consumenten wurgkredieten oplegt… Madonna investeert volgens de Paradise Papers via zo’n belastingparadijs in medische apparatuur, Bono zou aandelen hebben in een onderneming die in verband is gebracht met belastingontduiking.

Bono, van het totaal overschatte en overgewaardeerde U2, zegt dat hij slechts een ‘passief aandeelhouder’ was. Met andere woorden: ja ik was erbij betrokken maar had er niets mee te maken! Echt niet!

Ook koningin Elizabeth is zich van geen kwaad bewust. De investering is inderdaad gedaan, maar volgens haar woordvoerder was mevrouw de koningin daar niet van op de hoogte. Dat is op zich niet zo gek — ze heeft dit soort investeringen natuurlijk uit handen gegeven aan iemand — of iemanden — die ze vertrouwt. Maar dat maakt het niet minder hypocriet. Ze moet immers gewoon laten controleren dat investeringen oké zijn. Als ze daar te lui voor is moet ze óf dit financiële spel niet spelen, óf de hand meteen in eigen boezem steken als ze geconfronteerd wordt met foute keuzes.

En Madonna? Zoals altijd als ze bekritiseerd wordt weigert die gewoon tekst en uitleg te geven. Mevrouw zei eerder dit jaar nog dat ze erover na had gedacht om “het Witte Huis op te blazen” omdat Donald Trump president was geworden, en zij knetterlinks en dus een Hillary-supporter is, maar nu blijkt dat ze zelf hartstikke fout bezig is om nóg rijker te worden dan ze al is geeft ze niet thuis.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ritter

  Vergeet niet het linkse lievelingetje Trudeau:

  “Een andere opvallende naam die opduikt is die van de Canadese premier Justin Trudeau. Zijn goede vriend en fondsenwerver Stephen Bronfman zou betrokken zijn geweest bij het wegsluizen van miljoenen dollars naar de Kaaimaneilanden. Trudeau riep na de onthullingen in de Panama Papers nog op tot actie tegen belastingontwijking.”

 2. corfo

  Enkele jaren geleden ontstond er enige opschudding in Nederland omdat enkele leden van het z.g. “Koninklijk Huis” hun kapitaal hadden “geparkeerd” in het belastingparadijs Guernsey.
  Wie denkt dat het na die ontdekking zou zijn afgelopen met belastingontduiking door “zéér geliefde en gerespecteerde Nederlanders” heeft het finaal bij ’t verkeerde eind.
  “Hoe groter geest hoe groter beest” !!

 3. Viertel

  De Ierse Bono heb ik altijd al een schijnheilige hypocriet gevonden, met zijn zgn. christelijke praatjes. De Italiaanse madonna, ach afkomstig uit maffialand dus dit verbaast niet. En de Britse koningin Elizabeth doet als alle koningshuizen: de boel grotelijks bedonderen.

 4. Kodi

  Zo zo, zie ik nu dat al die linkse wereldverbeteraars slechts met de mond bereid zijn de wereld te verbeteren, maar als het op meebetalen aankomt zij zich haasje repje wenden tot de Portemonnee van de Anderen? Zou u daar als burger ook maar ene cent belasting aan toe durven te vertrouwen?

 5. denk eens na

  Het zijn de namen die het hardst tegen Trump schreeuwden

 6. Ben Zine

  Bono, dat is toch die zelfverklaarde Messias van dat muziekgroepje ? Tikje schijnheilig toch wel, die Bono. Blijkt gewoon een ordinaire belastingontduikende zakkenvuller. Maar natuurlijk wel linkse praatjes.

 7. Ni28

  Zo herken je weer die bekende linkse hypocrisie. Volle mond met linkse sociale regels maar achter de rug lekker kapitalistische hobby’s voeren. Hetzelfde gebeurd met migranten, hoe meer hoe beter, roepen zij, hoe wij sociaal moeten zijn terwijl niet zij maar de kleine burger in praktijk mee opgezadeld wordt. En deze schreeuwers ontvangen dan het applaus voor hun inspanningen. Misschien een lintje van de Koning. Hypocriete zooi!

 8. Michael

  Hilarisch genoeg noemt vd Galien alleen de “linkse” rijken, en vergeet hij alle rechtse en conservatieve mensen die net zo erg zijn en ook in die papers staan. Framing heet dat, het bewust niet geven van alle feiten, maar alleen diegene die je eigen doel dienen.

  1. swetsnek

   trol alert niet voeren AUB

   1. denk eens na

    In Amerika moet je wel links zijn en tegen Trump anders kom je niet meer aan de bak, tevens in nederland ,mee huilend met de linkse media .

  2. Bertje1234

   Zoals gewoonlijk is de context weer bewust verkeerd begrepen door onze huistrol. Linkse mensen pleiten voor zoveel mogelijk belasting, daarom is het hypocriet. Rechtse mensen komen er eerlijk voor uit dat ze geen voorstander zijn van allerlei belastingen en doen ook niet alsof het moreel verkeerd is om dit politiek te willen.

 9. Punt50

  Als je geld hebt kun je de KPMG (etc.) mannetjes betalen die de weg weten, zo werkt het…

 10. Bertje1234

  Het zoveelste gevalletje van linkse hypocrisie. Allemaal harstikke voor multiculti en diversiteit, maar voor hun eigen kinderen witte scholen en villa’s met grote hekken er omheen. Allemaal voor zoveel mogelijk belasting behalve voor hun eigen geld. Tegen vuurwapens, behalve voor hun eigen beveiliging. Tegen seksisme, behalve als de daders moslims zijn of linkse iconen zijn zoals Clinton, dan zijn het allemaal maar complottheorieen. Tegen rascisme, maar wel werken met diversiteitsquota gebaseerd op huidskleur. Heilige gelovers in de klimaatverandering, maar ondertussen met privejets en mercedessen in het vervoer.

  Je zou bijna denken dat links gewoon een groepje nuttige idioten is opgehitst door hypocriete smeerlappen.

 11. sjun

  Als niet komt tot iet dan is het allemans verdriet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.