Schrijver Abdelkader Benali wil dat het Marokkaans elftal veelvuldig op Nederlandse tv besproken wordt in een programma

voetbalrellen
Foto: Op meerdere plekken in Nederland werd flink gereld nadat Marokko zich plaatste voor het WK Voetbal. Bron: Said El Haddouti / Facebook.

Ja, het Nederlands elftal gaat niet naar het WK dus komt een deel van onze multiculturele samenleving in beweging door te opperen dat op de Nederlandse televisie dan maar het Marokkaans elftal wordt besproken.

Kunt u het zich nog herinneren? Die mooie avonden waarbij Nederland in het EK of het WK moest spelen en dat in een typisch Nederlands sfeertje een programma de prestaties bespreekt van het elftal. Laten we dat beeld nu eens vervormen naar iets gelijkmatigs, maar dan met de kleuren van Marokko en Marokkaans-Nederlandse sprekers aan een tafel.

Nee niet te doen hé, vind ik eigenlijk ook. Het is sowieso een raar beeld dat een buitenlands elftal op zo een manier besproken moet worden als het Nederlands elftal.

“Hoe is het bijvoorbeeld voor, ik zeg maar wat, Ali uit Amsterdam om de wedstrijden van Marokko in Rusland te volgen? Die beleving van Nederlandse Marokkanen die straks naar Rusland gaan om het WK te bekijken, moeten we vastleggen.” Het programma moet een verbindende kracht hebben, aldus Benali.

De schrijver zegt in gesprek te zijn met meerdere mensen van de NPO, onder wie een regisseur, om het format van de grond te krijgen. “Het moet een luchtig en gezellig programma worden met veel humor en een dikke knipoog.”

Laten we hopen dat dit niet doorgaat, want anders gaan we nog heftiger avonden en nachten meemaken met Marokkaanse-Nederlanders die de straat opgaan en andere etniciteiten die met hen meedoen. Een multiculturele samenleving heeft vele verschillende implicaties en dit is er één van.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

13 reacties

 1.   

  Ook bij verlies?

 2.   

  Het marokkaans elftal bespreken??????????????!!!!!!!
  op Nederlandse TV?????????!!!!!!

  WE ZIJN GEEN COLONIE VAN MAROKKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  DUS NNNNNNNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3.   

  Dat programma is er al met veel humor en een dikke knipoog. Alles word er besproken ook het marrokaans elftal. Iedere maandag en vrijdagavond het heet voetbalinsite

 4.   

  Ik vind dat het precies besproken moet worden hoe we de Marokkaanse extreemisten tegen het nederlands volk bespreekbaar moeten maken

 5.   

  Zij hebben allemaal een schotel-antenne, kunnen ze naar een Marokkaanse zender kijken, zo als altijd.

 6.   

  Natuurlijk. Want in het verleden hadden we op de Marokkaanse tv ook soortgelijke uitzendingen over het Nederlands elftal?

 7.   

  NEE

 8.   

  Gaat toch wel gebeuren tijdens de wedstrijden, net als alle teams. Niks mis mee. Een apart programma is bullshit. Denk dat Benali even NPO geld wil cashen.

 9.   

  Dus omdat hij dat vindt moet het ook maar gebeuren, op donderen dit is Nederland en geen Marokko.
  Genoeg te zien via de schotel lijkt mij.

 10.   

  Ze doen maar! Ik zal er nooit naar kijken, net zo min als naar het Marokkaans eftal!

 11.   

  Ha ha, alsof Merrekanen naar de NPO kijken. Ga een schotels tellen, Benali.

 12.   

  Lekker oprotten met die rotzooi op tv te drukken…..laten ze maar lekker in casablanca op een kameel daar naar loeren.

 13.   

  Ze hebben schotels aan hun muur/balkon, dus ze kunnen kijken!!
  Wij zien al genoeg marokkanen op tv op de dinsdag bij opsporing verzocht, elke week weer!!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!