Vlog Jan Roos: “Russisch nepnieuws is Nederlands nepnieuws”

Jan heeft genoeg van al dat gezeur en gezeik over “Russische propaganda.”

Neerlands beste politieke vlogger, Jan Roos, heeft het he-le-maal gehad met de leden van het mediakartel én het partijkartel die te pas en te onpas roepen dat Rusland een e-nor-me dreiging is voor ons. Zoals hij het uitlegt in de intro van zijn video:

Wat in de Koude Oorlog nog aansloeg is tegenwoordig een beetje lachwekkend: de Russen overal de schuld van geven. Het Rode gevaar moet en zal weer tot leven gewekt worden. En dat is ook begrijpelijk, met een gezamenlijke aanwijsbare vijand kan je voor alles en nog wat het argument aanvoeren ‘ja maar de Russen’.

Kijken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Blue monday

  Wel knap hoe oneens je het met iemand kan zijn en welke weerstand zo iemand bij mij oproept.

  Ter indicatie, het lijkt mij geen enkel probleem om eens open te staan voor de politieke ideeen van vd Galien, maar met Jan Roos heb ik dat totaal niet.

  Deze man heeft de wereld nl. niets te melden, ik zie het wel als signaal dat
  zuur rechts zich erg druk maakt om haar dubieuze bronnen.

  Helaas Jantje…nepnieuws van jou blijft jouw nepnieuws.

  1. Feit

   Jij hebt de wereld vaak niks te melden, Bluetje.

   En jouw nepnieuws blijft jouw nepnieuws.

   Helaas!

  2. Top

   Gelukkig trek jij wel volle zalen. Ooit wel eens zelf geld verdiend? Met een echte baan? Ik denk van niet, dus doe mij een lopen hou je grafkop dicht!

   1. Top

    Lopen moet mij een lol en…….

 2. poison

  Klopt Jan, de Russen hebben het weer gedaan. Europees leger met als gevolg een nieuwe wapenwedloop. Russenfobie heet dat. Angst voor het communisme. Ik begin idd te twijfelen of de Russen MH17 wel uit de lucht hebben geschoten. Russenfobie.

 3. Michael

  Ach, Jantje. Het is idd maar goed dat jij niet in het parlement zit zo te horen. En maar steenvast de zwaartekracht blijven ontkennen…

  1. Guus Geluk

   Volkomen correct, het ontkennen van Russische inmenging is als het ontkennen van de zwaartekracht. Hoge en integere inlichtingen-officieren, een senaatscommissie, de AIVD, Buitenlandse Zaken; alle stukken en rapporten worden met een sneer naar de elite – wie dat ook mag zijn – onder de smoes van “nepnieuws” door Roos van tafel geveegd.

   De Russische inmenging dient geen ander doel dan het destabiliseren van het Westen. Van Roon (PVV) haalde gisteren in een debat een Russische militaire doctrine aan: de vijand misleiden en op het verkeerde been zetten. Rusland. Een beer in schaapskleren.

   1. Feit

    Ik sta verstelt van de domheid van jullie dat alleen Rusland dat doet. En dat dit niet wereldwijd gebeurd.

    Hoe naïef kan je zijn, haha.

    En dat het geen toeval is dat wij onze pijlen op alleen Rusland richten.

    Een prachtig voorbeeld van westers nepnieuws.

    1. Blue monday

     Vreemd dat Trump ook al onder nepnieuws valt en dat is toch de USA.

     De aarde is plat, zwaartekracht bestaat niet, het universum draait om de aarde en Rusland heeft louter goede bedoelingen.

     1. corfo

      @ Blauwe maandag.
      Je blijft stom lullen BM, bovendien verkondig je nepnieuws !
      Dat jij niks op hebt met Jan Roos, interesseert niemand hier iets, ik weet bijna zeker dat Jan Roos ook niks op heeft met nietsnutten als jij !

     2. Floris

      Blauwe maandag is gewoon weer meer van hetzelfde: DopperBeckerTjeempieZwödseKök etc etc etc.

      Bureau Grondlijn.

    2. Michael

     Wel leuk dat je dat ervan maakt. Er is niemand die dat heeft gezegd. Verdraaien van woorden heet dat.

     1. Michael

      Was @Feit

    3. Blue monday

     Ons politieke systeem, althans de verstandige partijen richten zich met name op onze economie, de EU, immigratieproblemen, energietransitie en dat alles netjes blijft draaien.

     Futiliteiten als Russisch nepnieuws vergeten ze gelukkig ook niet, maar heeft amper prioriteit, net zoals meneer Omtzigt en sinterklaas.

     Lees es een echte krant…

     1. corfo

      @ B.M.
      Als jij denkt dat de aarde plat is en dat zwaartekracht niet bestaat, ben je wel totaal geschift, toch ?
      Of schreef je dat niet ?
      Je bent een stomme zwetser Blauwtje !

     2. Guus Geluk

      Maandag heeft gelijk: tegen alle bewijzen in de Russische inmenging ontkennen is als het ontkennen van de zwaartekracht.

    4. Guus Geluk

     “En dat het geen toeval is dat wij onze pijlen op alleen Rusland richten.”

     Nee, du-uh, natuurlijk is dat geen toeval. Rusland verspreidt immers nepnieuws en heeft de computers van Podesta gehacked.

     1. Punt50

      @ GG

      Dat beetje nep-nieuws van alle kanten, valt in het niets bij de industriële spionage die alle landen bij elkaar doen. Ook zgn. bevriende naties onderling.

     2. Guus Geluk

      Dat kan, maar het verspreiden van nepnieuws door de Russen, is een feit.

  2. Top

   Maar het zou wel veel beter zijn, dat je eens zou gaan werken in plaats van je hand op te houden en hier het gebraden haantje te komen uit hangen. Je pretendeert bijdehand te zijn, maar het enigste wat ik lees is voorgekookte linkse flauwe tyfuskul.

 4. Vit

  Die dansende russen op de achtergrond leiden nogal af Jan.

  1. Michael

   Ach, wees blij. Je hebt niets gemist hoor.

 5. Vit

  Eigenlijk feitelijk als het ware zou het niet zo slecht zijn als de Russen hier een vinger in de pap hadden, ik zie die moslim exodus al voor me.

 6. Punt50

  Het Russische vijandbeeld moet hersteld, want er moet EU tax gescoord worden voor meer EU budget met EUSSR leger.

 7. werikke

  weet wel dat nederland 2.5 miljoen eur geeft aan de media in rusland die tegen poetin is dit zeggen ze om tegengeluid te geven . Dat is toch ook inmenging

 8. Two Ravens Black Kettle

  Zou dit dan de allerengste vrouw zijn van Nederland ?
  Ze is nog erger dan kwiebus Vogelaar.
  Hoofddoeken en sharia-politie
  Afscheiden A’dam
  Hysterische haat jegens andersdenkenden.
  Verplichte Ishtar maaltijden, vieren van alle islamistische gebruiken maar zwarte Piet moet opgejaagd, opgehangen en gevierendeeld worden.

  De D’66 gaat op Russen jacht.
  Waar ze zwegen toen miljoenen afgemaakt werden in communistische heilstaten
  Gaan ze nu op jacht.
  En wat is het doel van D’66
  Het uiteindelijke doel is het vernietigen van de vrijheid van meningsuiting, het muilkorven van mensen, ‘wegmaken’ van dissidente geluiden, zuiveren van universiteiten, democratie louter voor de happy few.
  D’66 is de grote aanjager van de Orwelliaanse samenleving waar iedereen exact hetzelfde moet denken, exact hetzelfde doen.
  Gedanken gestapo
  The Ministry of Truth

  Ollongren is de bazin van de Inquisitie. Fake News is alles en iedereen die het niet eens is met de kartelpartijen, weigert de PC-bijbel te onderschrijven, ‘foute’ meningen hebben.

  Dit is denk ik de engste vrouw die zich ooit heeft omhoog ge’deugt’.

 9. Bloem

  Pure afleiding van de echte problemen in Nederland. Sinds de perestrojka van Gorbachov is de macht en de dreiging van Rusland alleen maar afgenomen. Poetin is een krachtige man die niet over zich heen laat lopen. De burgeroorlog in Oekraine is niet zijn werk, doch die van de EU in de vorm van 2 regelrechte oorlogsmisdadigers. De heren van Balen en Rompuy hebben bloed aan hun vingers en de EU boter op het hoofd.

  1. Freud

   Het ergste soort mensen op dit forum is van het slag dat het niet kan laten om te koketteren met de onvrijheid en de persbreidel in Rusland onder leiding van de ex-KGB-officier Vladimir Poetin. Als je hier leest hoe wetenschappers en politici die hun sporen echt wel verdiend hebben door de eerste de beste nietsnut met een uitkering voor rotte vis worden uitgemaakt, dan denk je: Dat moesten ze in hun geliefde Rusland eens flikken, dan liepen ze niet lang vrij rond. Neen, Poetin laat niet over zich heen lopen. Geen vrijheid van meningsuiting. Schijndemocratie en showprocessen zijn zo overgenomen van de Sowjet-Unie. Het lijkt wel of sommigen het leven onder een dictatuur verkiezen boven een “gebrekkige” democratie. Of zoals Toergenjev schreef: De mens is niet voor vrijheid geboren.

   1. Bram Zanddijk

    Het is inderdaad een zeer merkwaardig verschijnsel dat in rechtse kringen Putin op handen wordt gedragen. Een buitenlandse dictator die Europa bedreigt en bestrijdt wordt hier bewonderd en verdedigd en onze eigen regering wordt democratische legitimiteit ontzegd.

    De geschiedenis herhaalt zich steeds weer anders maar de vergelijking met de NSB in de 30-er jaren dringt zich op. Die politieke groepering toonde ook meer loyaliteit aan een Duitse fascist die ons land met instemming van de NSB binnenviel.

 10. Robert Leiden

  Nog niet zo lang geleden wilde Jan Roos defensie versterken met 5 miljard.
  Daar moest oa een vliegdekschip voor gekocht worden voor 360 mjn euro.
  Dat schip bleek 2.5 miljard te gaan kosten.
  En waarom 5 miljard extra?
  Nederland moest zich kunnen verdedigen tegen agressie van oa R…
  Roemenen? Rhodos? Rwanda?
  Bij de verkiezingen heeft VNL de kiesdrempel niet gehaald.
  Snap ik daar niets van… 🙂

 11. Floris

  Het valt op dat het trollen-ensemble grote moeite doet om Rusland als vijand neer te zetten. De ene sokpop na de andere komt z’n leugenachtige zegje doen.

  Ollongren, Rutte en Timmerfrans kunnen tevreden zijn.

  Hier een wat evenwichtiger analyse: https://www.geenstijl.nl/5139448/arie-elshout-ga-naar-huis-ty-pian/#comments

 12. Michael

  Jammer, Jantje:

  ‘150.000 Russische Twitteraccounts wilden rond brexit onrust stoken’ – http://nos.nl/l/2202976

  1. DolleDries

   Ze zeggen het , maar het lijkt meer nepnieuws

  2. DolleDries

   Tho Pham, een van de onderzoekers, zegt in gesprek met de NOS dat ze geen bewijs hebben dat de accounts die zij hebben onderzocht ook door dit agentschap zijn bestuurd. Pham merkt daarbij op dat het ook zo kan zijn dat de accounts zijn ingehuurd door andere partijen om onrust te zaaien.

   1. Michael

    Tsja, het is wat hè Driesje, al die details. Er is idd niet direct bewezen dat het om dezelfde mensen gaat. Maar wat dus wel waar is, is dat het hier ook om Russische trollen op sociale media gaat die nepnieuws verspreiden, ditmaal over Brexit referendum. Fijn dat je dat niet ontkent.

 13. DolleDries

  Dit is b.v. nepnieuws want Bosma bracht keiharde feiten en geen fantasie.

  https://www.telegraaf.nl/video/1253344/fantasie-pvv-bosma-op-hol-geslagen

 14. cor wit

  De gene die propaganda voert zijn de heren van de eu zelf nep nieuws verspreiden in de tijd van de verkiezingen is in samenwerking gegaan met de VVD zodat zij de verkiezingen konden winnen
  En nu de Russen de schuld geven
  Onze politiek is totaal niet te vertrouwen en zeker niet onder de hielenlikkers van de VVD die op commando van Brussel uitvoeren
  De crisis is ook op gezet om veel dingen door te kunnen voeren in opdracht van het gevaar Brussel
  Voor dat we lid waren van de eu gevangenis waren er nooit problemen met de Russen
  Propaganda dat is wat Nederland voert de zonden bok is Rusland

 15. DennisEijs

  Mooier had hij het niet kunnen zeggen, chapeau.

 16. Jan van Kampen

  Als je niet acht geeft hebben we rusland nog nodig om een beetje europees te blijven. Hou vast, europa kan niet zonder rusland en rusland niet zonder europa. Rusland zal nimmer toelaten dat europa ten onder gaat. De belangen zijn daarvoor te groot. Rusland kan klappen uitdelen, wij niet. Dat IS gebroken is is niet te danken aan Obama!

 17. wheelboy

  Laat ik voorop zeggen ik ben geen Rusland Fan en al zeker niet van Dictator Putin .Democratie in Rusland heeft nog een lange weg te bewandelen .Al mogen zij wel hun staatshoofd kiezen hun burgemeester enz .
  Maar nergens in de geschiedenis lees je dat Rusland een aggressor is .Laatst bv de krim zelfs niet als je je er in verdiept .Meerderheid is Russisch dan was het tot in de 60s Rusland tot nikita het aan ukraine gaf .

  De grootste aggressor is de US .Die bemoeien zich met dingen waar zij zich niet in moeten bemoeien . Zo hebben ze in het middenoosten er een puinhoop van gemaakt . Lybie had het onder khadaffie niet slecht .Saddam en Khadaffie hadden een ding gemeen .Zij wilden de olie niet meer in dollars afrekenen .Dat beide geen voorbeelden waren als het om mensenrechten ging laat duidelijk zijn .Maar vraag je eens af heeft de bevolking van Irak en Lybie het nu beter? En buiten oude USSR gebieden waar heeft Rusland aangevallen? Nergens .US moet wapentuig kwijt en wij moeten dat kopen .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.