‘Amerika bereidt zich voor op militaire actie tegen Noord-Korea’

Gaat het binnenkort los?

Volgens een scoop van de Britse krant The Daily Telegraph is het Witte Huis samen met het Pentagon bezig om een plan te ontwikkelen voor militair ingrijpen tegen Noord-Korea. Het stalinistische regime van het land wordt zo gewantrouwd door de Amerikanen dat ze bereid zijn om nucleaire en andere militaire doelwitten te vernietigen om te voorkomen dat Kim Jong-Un nucleaire raketten ontwikkelt waarmee hij Amerika kan bereiken.

Zulke plannen werden al gemaakt, maar de afgelopen maanden is Amerika die nog veel gepassioneerder gaan creëren. De reden is dat het Witte huis gelooft dat diplomatie geen enkel effect heeft op de enge dwergdictator Kim Jong-Un.

Een belangrijke optie die serieus genomen wordt door onze Amerikaanse NAVO-bondgenoten is om een lanceringsplek te bombarderen voor Noord-Korea er een nieuwe test kan uitvoeren. Ook kunnen er bombardementen plaatsvinden van wapenvoorraden.

De Amerikanen hopen dat zo’n militair ingrijpen Kim Jong-Un ervan overtuigd dat het Amerika menens is, en dat hij daarom bereid is om op te houden met de ontwikkeling van massavernietigingswapens en vrijwillig (nou ja, vrijwillig…) terugkeert aan de onderhandelingstafel.

De strategie die Amerika mogelijk wil gebruiken wordt “bloedneus” genoemd. Dit houdt in dat het Noord-Koreaanse regime niet in één klap wordt weggevaagd, maar dat Kim en zijn trawanten wel genoeg worden beschadigd dat ze schrikken.

Op zich is dat al belangrijk nieuws, maar het bericht wordt nog belangwekkender als je leest dat Britse diplomaten The Telegraph verteld hebben dat ze zich ernstig zorgen maken over de militaire voorbereidingen van Amerika. Alastair Morgan, de Britse ambassadeur in Noord-Korea, bezocht Washington vorige maand voor een gesprek, achter gesloten deuren, met het Witte Huis en het Pentagon over het Noord-Koreaanse probleem. Wat er in dat gesprek gezegd is baarde hem zorgen, aldus de Britse krant.

Want ja, de Britten zijn natuurlijk weer eens tegen militair ingrijpen. Hoewel ze hun oude rijk met geweld opbouwden zijn ze er tegenwoordig van overtuigd dat je er weinig mee oplost. Dat komt natuurlijk eerst en vooral doordat zij zelf minder machtig en sterk zijn, maar goed, dat geheel terzijde.

Vanuit Amerikaans perspectief is het volstrekt logisch dat er overwogen wordt om Noord-Korea aan te vallen. Nog maar een jaar of twee geleden werd er gezegd dat Noord-Korea nog minstens tien jaar nodig had om met massavernietigingswapens Amerika te bereiken. Nu wordt geschat dat dit nog maar 18 maanden is. Dat is nogal een probleem; het betekent dat Kim Jong-Un Amerika binnenkort net zo kan chanteren als hij al doet met Japan, China en Zuid-Korea. Voor Amerika is dat logischerwijze volstrekt onacceptabel.

Als Amerika zijnde moet je dat doemscenario ten koste van alles voorkomen. Als dat inhoudt dat bepaalde sites in Noord-Korea aangevallen moeten worden, het zij zo.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Ritter

  Het blijft raden wat er zich nu werkelijk afspeelt. Tegenwoordig moet je ieder media bericht met een grote korrel zout nemen.

  Duidelijk is wel dat 8 jaar Obama beleid NK de gelegenheid heeft gegeven deze kernwapens te ontwikkelen die nu een bedreiging voor veel landen vormen. Niet alleen voor de VS maar vooral voor landen in de regio zoals Japan.

  China is het enige land die NK volledig kan isoleren………………maar China weigert dat ,tot nu toe, te doen ondanks druk vanuit de VS.

  De Amerikanen zeggen dat ze bereid zijn te praten met NK als NK daartoe bereid is.

 2. PMG

  Lekker laten sudderen, drone op Kim of Bin-Laden 2 actie.

  1. CJD

   Ja geweldig! Ook een paar kernbommen erop. De mensheid is dan wel uitgeroeid maar je moet er wat voor over hebben toch?

 3. CJD

  We moeten constateren dat de westerse wereld geleid wordt door een geestelijk gestoorde maniak, die de 3e wereld oorlog gaat beginnen. Onvoorstelbaar genoeg zijn er mensen hier die dat ook nog toejuichen. Ze geven hun hele leven op alleen voor hun zieke (rechtse) ideologie. Hoe gestoord kun je zijn !?

  1. Hurdy

   Maar goed dat je dat “rechtse” tussen haakjes hebt gezet, want ik ben lid van FvD maar absoluut anti-Trump.

   1. CJD

    Dat is dan weer mooi om te horen. Ik vind dat de FvD ook wel wat positieve punten heeft. Ik sta helemaal achter hun pleidooi voor directe democratie, al zou ik er niet op stemmen

  2. Ritter

   CJD

   Kennelijk bent u niet op de hoogte van de feiten.

   Het was Obama en zijn Europese vriendjes ( en niet Trump!) die oorlog in Libië ging voeren waardoor het land nu een puinhoop is en wij in Europa met enorme illegale immigratie stromen zitten die via Libië Europa binnenstromen. (Kadaffi hield deze illegalen tegen)

   Trump was tegen de inval in Irak en tegen het ingrijpen in Libië.

   Trump wil juist goede banden met Rusland. Dat word tegengewerkt door de politieke elite en hun vriendjes in de media die ons dagelijks angst voor Rusland aanpraten.

   Als Hillary was gekozen zou er misschien al oorlog geweest zijn met Rusland.
   ———

   Susan Sarandon: “Hillary was heel gevaarlijk. Als zij gewonnen had, was er oorlog”
   https://www.hln.be/nieuws/buitenland/susan-sarandon-hillary-was-heel-gevaarlijk-als-zij-gewonnen-had-was-er-oorlog~a9dee939/

   1. CJD

    Trump zegt vandaag A en morgen zegt hij B. Je kunt er niet op vertrouwen en dat maakt die man zo gevaarlijk. Paar dagen terug noemde Trump Rusland en China “concurrenten” waarmee we een wapen wedloop moeten hebben. Blijkbaar wil Trump de koude oorlog weer invoeren

  3. nogmaals

   @CJD
   Als U niet gestoord bent, kunt u ons hopelijk even vertellen wat u zou doen als u de baas was in usa.

 4. Ben Zine

  Ik zou toch niet graag in Zuid-Korea willen wonen.

 5. Nasrani

  Mee eens. Soms is voorkomen beter dan genezen. Dat weet iedereen die logisch denkt. Kim is een gestoorde gek van de eerste orde. Trump is echter een democratisch gekozen president die het buitengewoon goed doet. Iemand met een rechte die lijnen durft uit te zetten en, nog belangrijker, durft te trekken. Hadden wij dat maar, zucht.

 6. Hurdy

  Huh? Maar als ze wapendepots gaan bombarderen en er blijken nucleaire wapens in te liggen en die ontploffen daardoor, dan hebben we toch een groot probleem?

  1. Ritter

   Hurdy

   Gelooft u alles wat u leest? Gelooft u de media die beweren dat Baudet “extreem rechts” is?

   We weten helemaal niet wat er zich achter de schermen afspeelt. En z.g “bronnen” hebben hun eigen agenda.

   Het meeste nieuws wat door de media word verspreid over Trump en zijn beleid blijken achteraf leugens en roddels te zijn.

   Daarbij mocht het tot een acties komen dan word natuurlijk met allerlei gebeurtenissen rekening gehouden.

  2. Rosasolis

   @Hurdy. Waarschijnlijk weten de Amerikanen waar de raketten en bommen opslagplaatsen zijn. De satellieten kunnen nu heel veel informatie doorgeven. Waarschijnlijk zal zij aanvallen met leger en marine activiteiten. Een plotseling aanval zou Kim en co. een les geven.

  3. van Urk

   Hurdy@ Nee, dan heeft Noord Korea een probleem. Ik denk niet dat het gevaarlijk is omdat de nucleaire stoffen tijdens een bombardement worden verbrand. Israel heeft ooit in 1980 een Irakees kernreactor gebombardeerd.

 7. Rosasolis

  Ik geloof dat militaire actie tegen Noord-Korea zal binnenkort een feit zijn. Het hele
  gebied rond dit werelddeel wordt bedreigt. Ik vrees dat de buurlanden Japan en Zuid-Korea zullen eerst nog 1 of 2 rakketten meemaken, die steeds zwaarder zijn geworden.
  Dan zal de westkust van Noord-Amerika aan de buurt zijn…Daarom heeft Amerika gelijk als zij binnenkort tot actie komen. Maar ik hoop dat andere landen zullen ook meedoen.
  Die Kim Jong-Un is een gevaarlijke gek. Zijn langgenoten zien hem als een soort demi-god, dus krijgt dit dictator steun van miljoenen in N. Korea.

  1. Steve Van der Vekens

   Ik vrees een beetje voor Japan.

 8. Kees

  Van wie moet de Noordkoreaanse bevolking steun verwachten, alleen van Trump. Ik hoop op een snelle interventie, die het regime uitschakelt. En als dat gelukt is, mag hij het hier nog eens over doen.

 9. Parestado4

  De mensen zullen de dood zoeken en de dood zal van hen wijken!

 10. fusilier

  Als het je niks uitmaakt wat je met iemand doet, is het heel eenvoudig.Wens Trump en Mattis veel wijsheid. Het gele gevaar , en de islam moet een halt toe geroepen worden,anders zijn wij onze vrijheid kwijt.

 11. Heinz

  Ik denk persoonlijk aan een veldtocht om Noord Korea te verrassen. Gewoon bij nacht en ontij innemen.

  1. sjun

   Het land is ge-boobytrapped en hangt vol camera’s. Scenario glasplaat gevolgd door dronecontrole ligt meer voor de hand. Dus gebeurt er om beschavende redenen voorlopig niks.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.