Bam! Economen geven toe dat ze ernaast zaten: de Britse economie groeit als kool

Brexit blijkt nu al geweldig goed te zijn voor onze Britse vrienden.

Toen het Brexit-debat in alle hevigheid plaatsvond kregen Brexiteers te pas en te onpas te horen dat ze met vuur speelden. Als het Verenigd Koninkrijk uit de EU zou stappen zou dat de economie namelijk opblazen. Ja, echt waar. Brexit was het begin van het einde.

Nou, dat blijkt allemaal nogal mee te vallen. Sterker nog, economen moeten nu toegeven dat het tegenovergestelde waar is. De Britse economie groeit als kool. Nog 2 jaar en dan is de Britse economie groter dan die van Frankrijk.

Het Centre for Economics and Business Research (CEBR) wist het eerst zéker: Brexit betekende het einde van de economische groei in het VK. Over en uit. Het was klaar. Afgelopen. Ze konden er net zo goed mee ophouden. Dit ging niet meer lukken.

Nu 2017 er bijna opzit moet CEBR toegeven dat ze er helemaal naast zaten. “In de praktijk is dit [hun voorspelling] niet gelukt,” aldus de denktank in een officiële verklaring. Eén van de belangrijkste redenen is dat CEBR ervan overtuigd was dat Londen niet langer de financiële hoofdstad van de wereld zou zijn als Brexit door zou gaan. Nou, dat ligt net even anders. De voorsprong van Londen op rivaliserende steden is alleen maar groter geworden.

Omdat het zo goed gaat met de economie kunnen Britten er nu op rekenen dat ze in 2018 te maken krijgen met een lagere inflatie en hogere lonen. Britse gezinnen gaan er dus op vooruit.

Het gevolg is dat de Britse economie in 2020 al groter zal zijn dan die van Frankrijk. Dat is dus dat land dat er continu op aandringt dat de EU “verder integreert” en dat nationale grenzen en soevereiniteit helemaal ophouden te bestaan.

Brexit, helemaal zo gek nog niet!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. Ben Zine

  En de MSM maar beweren dat Brexit in het Verenigd Koninkrijk zo ongeveer een Armageddon zou veroorzaken… Wat een walgelijke prutsers toch, die linkse policor eurofiele “journalisten” met hun leugenachtige propagandistische gelul. Echt stuitend.

  1. Fortiori

   Thierry moet dergelijke grappen als deze niet te vaak uithalen. Zonder nader onderzoek wordt je vroeg of laat gefileerd. Meer meegemaakt met politici. Het valt mij tegen dat hij zich zo heeft laten gaan met het aanbevelen van dit verhaal wat als los zand aan elkaar hangt.

  2. Dubbele Komma

   NEXIT!!! NU!!!!

   we moeten echt van die linkse dictators af met hun gelieg en bedrieg.

   laat je niet beliegen!

   natuurlijk is engeland vbeter af met de brexit,dat kan iedereen zelf wel verzinnen.

   kappen met de kut-eu!

   we zijn dat liegende genderneutrale zooitje meer dan zat!

   laat dit kutkabinet snel vallen!

   NEXIT!!!!!! voordat het te laat is. als het dat al niet is!

   1. nietzonderverzet

    HALLELUJA EN VOLMONDIG ÉÉNS MET UW REACTIE!

 2. Spaanse kok

  Zet 2 economen aan een tafel en binnen 5 minuten zeggen ze van elkaar dat die ander er naast zit.
  Google 5 seconden en u vindt ondersteunend bewijs voor uw mening.
  Verhaaltje van een luchtkastelen verkoper van FvD.
  .
  Uit diverse onderzoeken blijkt de politieke en bevolkingssteun voor een Brexit af te nemen.
  Ben benieuwd hoe het balletje gaat rollen.

  1. Guus Geluk

   De voorvechters voor de Brexit zijn helaas verdwenen. Johnson heeft een baantje gescoord in Mays kabinet en Farage zit in Brussel.

   Zoals gewoonlijk kunnen de anderen weer de troep opruimen.

   Een terugkerend verschijnsel bij populisten.

   1. chrism

    wanneer beseft u eens wat het woord populist betekend en dan eens gaat kijken wie der genoemd worden en waar voor ze staan en horen te wezen en trek dan een conclusie .

    Man man man , wat zijn er een heleboel mensen de weg kwijt .

    1. Guus Geluk

     Er zijn hier een boel mensen de weg kwijt, maar ik ben niet één van die personen.

     1. Zout

      Wat is jouw probleem met populisme (van het Latijnse populus, “volk”)?

   2. Zout

    Populisme is prima, niets mis mee! Demofobie is daarentegen wel gevaarlijk.

    1. Guus Geluk

     Niemand lijdt aan demofobie.

     1. Zout

      En niemand liegt?

      Angst voor het volk Guus, dan schaf je als eerste het referendum af, weesjewel?

     2. Guus Geluk

      Nee, het argument van de politieke partijen tegen het referendum – VVD, CDA, D66, ChristenUnie, SGP – is onder meer dat je een gecompliceerd vraagstuk niet kan uitrollen in een simpel ja/nee-vraag.

      Het idee dat een demofobische elite de democratie wil afschaffen, wordt als een overheerlijke kogelbiefstuk verslonden in de rechtspopulistische kerk.

     3. Zout

      Je kunt niet iets afschaffen wat er niet is (democratie). Binnen de demofobische kliek is razendsnel besloten dat het referendum overboord moest, zelfs zo snel dat het mogelijk strafbaar is omdat ze dit met terugwerkende kracht willen forceren, iets dat is een rechtsstaat niet mag.

      En als ik het heb over bindende referendums dan heb ik het over referendums op hoofdzaken welke zich doorgaans uitstekend lenen voor ja dan wel nee.

      En dan nog? Als het volk nee zegt wie heeft er dan gelijk?

     4. Guus Geluk

      Er is geen demofobische kliek. Wel zijn er tal van stevige argumenten tegen het ingevoerd houden van bindende of raadgevende referenda.

      De rechtspopulistische kerk heeft zich nooit verdiept in de argumenten van de tegenstanders van referenda. Baudet heeft gezegd: het demofobische, cultuurmarxistische, oikofobische partijkartel wil de democratie afschaffen, dus is het zo.

    2. Zout

     Als het volk nee zegt wie heeft er dan gelijk?

     1. glazenbol

      “If you can’t explain it to a six year old, you don’t understand it yourself.” Voor Guus

 3. Meester Kong

  Hoe gaat de Brexit er uit zien in 2019, speculeren, daar heeft niemand wat aan.

 4. trampoline

  Sterk staaltje wensdenken van het CEBR.
  het is niet onwaarschijnlijk dat EU beslissingen op meerdere punten vervormd zijn door dit wensdenken.
  De EU wil iets doordrukken, zorgt voor een rapport naar hun wensen en voila het wordt ingevoerd. Dat het niet klopt is bijzaak.
  Dit was standaard in de USSR.

 5. Fortiori

  Ho, ho GB is er nog uit ! Thierry moet toch nog eens dieper in de cijfers duiken. Het Engelse Pond is vergeleken met 2 (twee) jaar terug met meer dan 15% in waarde gedaald. Prettig om te weten als je nog een spaardeposito hebt en deze Ponden in Euro’ s wil omwisselen. Tel uit je winst.

  1. glazenbol

   Een lagere koers heeft op korte termijn voor de lager betaalden een negatief effect maar zal op termijn positief uit kunnen pakken. De export gaat stijgen productie zal terugkeren waarmee ook de kosten dus het zal op de ietwat langere termijn wel een zeer positief kunnen blijken te zijn!

 6. Fortiori

  * niet. GBP IS ER NOG NIET UIT

 7. Two Ravens Black Kettle

  Dit nieuws zul je niet terug kunnen vinden bij de fake news MSM en Staatsmedia.
  De radicaal linkse propagandiste en staatsdoofpotter Ghislaine Plag was zelfs van mening dat alle Nederlanders van mening zijn dat Brexit een totale ramp is. U kent ze wel die journo’s die altijd in ‘wij’ vorm spreken; het grachtengordel incest circuit.

 8. Code134

  De Daily Mail is een zeer onbetrouwbare bron.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Vergeleken met de diversiteits-racisten van The Guardian en The Independent is The Daily Mail een baken van intellect en betrouwbaarheid.

 9. Code134

  In plaats van je oren te laten hangen naar het populistische rechtse tabloidvod Daily Mail is het verstandiger naar de harde economische indicatoren te kijken. Die verklaren waarom een meerderheid van de Britten de Brexit nu zeer betreurt.

  https://www.theguardian.com/business/2017/dec/21/how-has-the-brexit-vote-affected-the-economy-december-verdict

  1. sjun

   The Guardian is een linkspopulistische globalististische en dus eurofiele krant. Zij bedient vooral Gutmenschen en kartelcarrierejagers. Geen wonder dus dat je daarin nogal eens verpolitiekt nieuws gepresenteerd krijgt. Verstandige Engelsen oriënteren zich al breder om voorbij de gepresenteerde gewensdachte werkelijkheid te komen. Haar Nederlandse equivalent moet het al hebben van meubelboulevardadvertenties om te kunnen blijven verschijnen.

   Die meerderheid van Britten betaalt niet langer mee aan kostspelige sociale experimenten en bepaalt voortaan zelf wie het waarom hoe lang binnenlaat. Dat moet haar economie wel enorm ten goede komen aan besparingen op cumulerende kosten.

 10. J.C.

  De Nederlandse bewindslieden van Rutte II en III weten dus ook niet waar ze over praten. Zij beweerden met grote stelligheid, maar zonder kennis van zaken dat de Britse economie zou instorten door de Brexit. Het tegendeel, zoals als steeds aangeven door de PVV en FvD, (weer eens) waar

  1. Code134

   Rutte c.s. beweerden nooit dat de Britse economie zou instorten, dat is ook onzin. Men beweerde wel dat de Britse en de Europese economie grote schade zou oplopen door de Brexit. De harde cijfers laten ook geen andere conclusie toe.

   Het verhaal uit de Daily Mail slaat nergens op.

   1. J.C.

    @Code134

    Halverwege 2016 beweerde Mark Rutte: “Nederland zal bij een Brexit profiteren van een uittocht aan financiële instellingen uit Londen”.

    Need I say more………?

    Gelukkig zat Mark Rutte er ook op dit onderwerp weer faliekant naast.

   2. glazenbol

    Hier hebben we Jan Lul weer met zijn cijfertjes, de hersendode heeft nog steeds niet in het snotje wat sturing voor resultaat kan hebben op deze nonsens. En dankzij zijn geestelijk zeer beperkte vermogens zit zelf denke er niet in voor dit eencellig op mens lijken wezen dus blijft er weinig anders voor hem over zich vast te blijven klampen aan deze pertinente leugens

 11. Heinz

  De import is voor GB duurder geworden. Daar kan niemand omheen. Dat groeien als kool wordt niet gestaafd door kerncijfers. Als je ook de reacties leest in de Daily Mail kom je tot de conclusie dat het gebakken (oliebollen) lucht is. GB is geen Empire meer.Treffend dat het artikel wordt omschreven als het geven van hoop aan de hopelozen. Iets om over na te denken voor de Britten zo rond de jaarwisseling. Prognoses…….. ?

  1. corfo

   @ Heinz.
   GB is geen Empire meer. Nee, natuurlijk niet, wat een domme opmerking.
   Nederland is trouwens sinds enige tijd ook geen “koloniale macht” meer, wist u dat al ?

   1. Heinz

    Corfo, het heeft een diepere betekenis. GB zal worden voorbijgestreefd door opkomende economiëen, als China en India. Een pingpong balletje vergeleken met een honkbal. Maar lees het artikel, stel u op de hoogte. Als GB los is van de EU zonder de afgeworpen reddingsboeien is er geen weg terug. Dat is de nachtmerrie van Theresa en vele Britten.

 12. Ni28

  De EU leeft op doombeelden die zij zelf verzint voor eigenbehoud. Al zou een unie niet verkeerd hoeven te zijn als deze door grootheidswaanzin van enkelingen niet geleid werd. Nederland had het ten tijde van de EEG ook beter dan nu als je alles meetelt. Met de komst van de euro kwamen wij in een neerwaartse spiraal en daar komen wij niet meer uit. De Britten hebben juist die kans wel omdat zij zelf voor hun hachje moeten zorgen en dat kan een voordeel zijn als je niet door de regels van de EU beperkt wordt. De EU in haar huidige vorm is op den duur desastreus en een hervorming is broodnodig.

 13. Boudewijn Hummelinck

  Iedereen met een beetje gezond economisch inzicht weet hoe de vlag er bijhangt. De Britten gaan enorm bloeden door de Brexit maar er is ook kolossale schade voor ons. Vooral voor Nederland.
  Het beeld voor de Britten is rampzalig maar dat wordt nu nog een beetje gemaskeerd doo de goedkope pond. Dat leidt tot wat aantrekkende binnenlandse bestedingen maar dat gaat niet zo lang meer door.

  De Britten hebben het aan zichzelf te danken maar het is wel bijzonder lullig dat we er hier een halve procentpunt economische groei voor moeten inleveren.
  Hoop wel dat er een les van wordt geleerd. Idioten die hier een Nexit bepleitten staan nu behoorlijk met de mond vol tanden. Het volk wil zich echter graag laten bedonderen. Baudet schijnt het goed te doen in de peilingen en meent dat een Nexit een goed idee is. Je oren vallen er van af.

  1. DolleDries

   Wensdenken en realiteit liggen ver uit elkaar bij jou Boudewijn.
   Het zou wel eens kunnen zijn dat Nederland de grootse klappen krijgt.

   1. Code134

    Dat zegt Boudewijn ook: Nederland krijgt zware klappen van deze debiele Brexit.

    1. Zout

     De Nexit kan mij niet snel genoeg van kracht worden. Al dat zwartkijken… Alsof de werkgevers geen belangen hebben? Er is mij toen niets gevraagd, er is mij nu niets gevraagd. Weg met de EU en weg met de euro!

     1. Spaanse kok

      quote..Er is mij toen niets gevraagd, er is mij nu niets gevraagd.
      .
      Erg vaag.
      Wanneer is u, als werkgever zijnde, waarover niets gevraagd?
      .
      Wat is u als FvD lid wel gevraagd?
      Aanstelling van dat Amsterdamse kanon?
      Samenwerking in Rotterdam?
      Leden voor gemeenteraden?
      Vaststelling verkiezingsprogramma?

     2. Code134

      Zout kan onmogelijk een succesvol werkgedver zijn. Werkgevers met enig gezond verstand gruwen van Brexit en Nexit.

      https://www.perssupport.nl/persbericht/100566/bedrijfsleven-eist-oplossing-tegen-nexit-propaganda

     3. Zout

      @SK: Het vragen gaat hier over de totale overlevering aan het antidemocratische EU-instituut en niet over het volkomen legale uitbouwen van een nieuwe politieke partij die bovendien het houden van bindende referendums voorstaat.

      @Error taalneuqertje: werkgedver?

   2. sonar

    Dolle Dries ,Als Nederland de grootste klappen krijgt komt dat door de infantiele EU en niet door GB , dus de grootste onzin van die Boudewijn die zou misschien toch een cursusje economie moeten volgen,want dat is wat ingewikkelder dan wat hij suggereerde .

    1. Kees

     Precies!

 14. Paul

  Waar het eigenlijk over moet gaan/ging is de soevereiniteit, eigenheid, behoud van cultuur, identiteit, het gevoel van veiligheid.
  Allemaal intrinsieke waarden die niet concreet in geld zijn uit te drukken.
  Vooral economie en financiën zijn veel te veel in de handen van de EU-moloch, en daardoor zijn ze eerder de oorzaak van de afbraak van deze waarden.
  Er worden door de voorstanders van ‘Engeland bij de EU’ steeds economische en financiële argumenten ingezet waarom de britten bij de EU zouden moeten blijven, en ze maken het hun zo moeilijk mogelijk.(bang voor precedentwerking)
  Terwijl het juist om veel essentiëlere waarden gaat.
  Liever financieel wat armer (wat relatief is/blijkt) en rijk aan deze essentiële intrinsieke waarden, dan omgekeerd.

  1. Code134

   Paul geeft tenminste toe dat het een financieel-economische ramp is.

   Het verlangen naar ‘splendid isolation’ is een 19e eeuwse ilussie. De wereld globaliseert in rap tempo: economisch, cultureel en technologisch zijn grenzen in toenemende mate een fictie geworden. Het verzet tegen deze ontwikkeling is het sentiment van de 19e eeuwse natiestaat, een tragisch achterhoedegevecht.

   1. Ali Yas

    “Het verlangen naar ‘splendid isolation’”

    Wat is die Code een oen hè? Hij weet niet eens dat de EU zelf een protectionistische club is. Engeland heeft na uittreding de handen vrij om spulletjes te ruilen met de hele wereld, zónder belemmeringen.

  2. Blue monday

   Eindelijk een Nexit voorstander die de juiste argumenten durft te noemen.

   Economisch blijft een Nexit natuurlijk een drama.
   De andere argumenten kunnen evt. Hout snijden

   1. Guus Geluk

    En daarom moet de EU worden hervormd, in plaats van worden opgeblazen. Daar is ook draagvlak voor: niet voor de NEXIT.

    1. Zout

     @Guus: Laten we een bindend referendum houden.

     1. Guus Geluk

      Nee.

     2. Zout

      @Guus: Hoe weet je dan dat het draagvlak ontbreekt?

      O wacht… bij jou en jouw soort heeft het volk geen stem, behalve eens in de vier jaar, een stem met een rood vakje.

      Écht democratie is niet geschikt voor bange mensen.

     3. Guus Geluk

      Peilingen, Zout.

 15. Feit

  Dopper is van slag.

  Hij heeft 5 accounts nodig om ons te vertellen dat het allemaal niet zo is.

  Hilarisch!

  NEXIT GRAAG!!!!!

  1. Code134

   Argumenten?

   Of is dat teveel gevraagd?

   1. Feit

    Argumenten tegen het feit dat jij met 5 accounts komt om je nepnieuws te verspreiden?

    Of argumenten tegen een Nexit?

    Dat laatste lijkt me logisch. Je kan ook zonder de EU prima zaken doen met de EU.
    Ook wereldwijd buiten de EU kan je prima zaken doen, beter zelfs, want je zit niet vast aan de regeltjes van de EU. En daar zit nou net de groei. Buiten de EU.

    Plus dat je weer de soevereiniteit verhoogt van NL. Baas in eigen land. Ik weet dat je dat eng vindt, dat baas in eigen land omdat er een enorme ruk naar rechts komt en je voelt je veiliger als dronken dictator Juncker het voor het zeggen heeft.

    Die Nexit komt er toch wel.

    1. Code134

     Feit, even om dieper inzicht in het ziektebeeld te krijgen: wie zijn volgens jou die vijf accounts?

  2. Blue monday

   5 x heeft ie gelijk, kom jij aan met je ene lulnieuwtje dat je direct wilt geloven.

   1. Feit

    Nu 6 x.

    Hilarisch!

 16. Blue monday

  Heel erg dat Baudet met zijn enorme intellect politiek garen wil spinnen bij zo’n totaal ongeloofwaardige bron.

  Kun je die dandy alles laten geloven?

  Maar het gaat geweldig met de UK, alles onder controle, aldus de minister van voorlichting toen Bagdad werd platgebombardeerd.

  1. Dubbele Komma

   dat zegt een nrc adept,die alles aan elkaar liegt.

   dombo,je bent totaal ongeloofwaardig.

   pleur lekker naar de joop van die aanrander van jole.

   smeerlap.

   1. Code134

    Wanneer ga je oppikken dat na een komma altijd een spatie volgt?

    1. Zout

     Taalneuqertje.

 17. Floris

  “While Britain looks set to lag behind France over the next couple of years, Cebr predicted that Brexit’s effects on Britain’s economy will be less than feared, allowing it to overtake France again in 2020.”

  https://www.reuters.com/article/us-global-economy-league/india-to-leapfrog-uk-and-france-in-2018-britains-cebr-predicts-idUSKBN1EK00H

  1. Code134

   Welk punt wil je maken, Floortje?

   1. Dubbele Komma

    Welk punt wil jij maken? Bewezen leugenaar?

    Domme sukkel.

    1. Code134

     En welk punt wil onze taalkunstenaar maken?

     🙂

     1. Zout

      Taalneuqertje

 18. Floris

  “Many forecasts are honestly wrong, but unfortunately many of the forecasts around Brexit were politically motivated and have undermined trust in the probity and impartiality of those making them.”

  Jacob Rees-Mogg (MP)

  https://eutoday.net/news/business-economy/2017/brexit-forecast-economists-admit-they-got-it-wrong

  Allemaal politiek. De economische gevolgen van een Brexit zijn enorm overdreven door de eurofielen. En op dit blog is dat ook gedaan door de serviele trollen met hun grote muilen.

  1. Code134

   Richt je rustig op de harde economische indicatoren, Floris, deze hysterische toon verraadt slechts je onzekerheid.

   https://www.theguardian.com/business/2017/dec/21/how-has-the-brexit-vote-affected-the-economy-december-verdict

   Meen je overigens dat België, het land waar je al 30 jaar woont, uit de EU moet stappen?

   1. Floris

    Heb je dit zelf eigenlijk wel gelezen, trol? Zelfs dit stuk in die linkse krant is behoorlijk positief.

    Je gilt als een mager speenvarken om te verhullen dat je er weer eens naast zat. Zielepiet.

    1. Code134

     Waarom reageer je zo hysterisch, Floris?

     De feiten kunnen toch voor zichzelf spreken?

     De economische indicatoren voor GB (en Europa) als het gaat om de effecten van de Brexit zijn tamelijk eenduidig negatief. Men kan roepen, zoals jij doet, dat de negatieve effecten minder erg zijn dan eerder gedacht maar dat is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan toegenomen binnenlandse bestedingen tengevolge van de lage pond (een tijdelijk effect) en de hoop van de Britten dat de Brexit zachter zal zijn en later zal intreden dan eerder verwacht.

     De lange termijn effecten zijn ongewis. Er zijn veel variabelen die de schade op termijn bepalen, bijvoorbeeld de conjunctuur die op dit moment een opgaande lijn vertoont. Die maskeert wellicht de onderliggende structurele negatieve effecten.

     Ik ben wel nieuwsgierig naar het antwoord op mijn vraag: meen je dat België, het land waar je liever woont dan in Nederland, uit de EU moet stappen?

     1. Onderzoekt alles

      Code 134

      Geef nou maar gewoon toe dat de voorspellingen door de MSM en menig econoom totaal niet uitgekomen zijn. Je loopt nu alleen maar te wensdenken en voorspellingen te doen. Het kan door dit of dat komen is gewoon gebakken lucht.

      Kom met cijfers en statistieken dat het zo slecht gaat met de VK en dat dit komt door de Brexit. Toon dat eens aan.

      De voorspellingen waren doom en gloom. Waar is de doom en gloom?

      Kom met feiten en cijfers.

     2. Onderzoekt alles

      En graag in de juiste context. Niet met een fake context.

      Een mooie fake context voorbeeld is wat de MSM deed met een foto van obama inauguratie uit 2008 in de zon vergelijken met een regenachtige dag van die inauguratie van Trump, die toen nog niet eens aan het spreken was. Is natuurlijk een fake context. Zodra deze Trump ging spreken stroomde het vol met mensen in een regenpak.

     3. Code134

      Je lijkt de cijfers niet echt bestudeerd te hebben, Onderzoekt alles, en je doet daarmee je nickname weinig eer aan.

      Ik verwees naar een tamelijk uitvoerige analyse van economische indicatoren die de Guardian verzamelde. Daaruit blijkt vooralsnog weliswaar een negatief beeld maar ook cijfers die de schade lijken te relativeren. Ik gaf verklaringen die deze onmiskenbare problemen bevestigen maar nochtans ook relativeren. Het beeld is genucanceerd negatief met grote zorgen over de toekomst. Ik denk dat de mensen die negatieve gevolgen voor de Brexit voorspelden daarmee gelijk kregen.

     4. Floris

      Trollemans begint te draaien. Sprak hij eerst nog over een “financiëel-economische ramp”, nu drukt hij zich aanzienlijk gematigder uit. Hij moet wel, want zelfs de linkse Guardian en het CEBR keren op hun schreden terug. De berichtgeving van de “foute bron”, de Daily Mail, is correct.

      Je ging weer eens af als een gieter.

      De Engelse economie is anders dan die van Nederland of België. Die zijn veel meer verbonden met het continent en plukken vruchten van de interne markt. Het grootste probleem met de EU is hun immigratie-politiek. Die is rampzalig.

 19. Parestado4

  Brexit>Nexit>.fixit?

 20. Original NL

  Die arme britten toch….nee dan wij…gaan er volgend jaar met 0,000001 % op vooruit.
  En krijgen er weer 100.000 afrikaanse bedelaars bij.
  EU? ..its fantastic!!

 21. Kodi

  En zo zie je maar weer bevestigd dat de werkelijke economie zich ver boven de hoofden van de linkse klaplopers afspeelt.

   1. Dubbele Komma

    jij bent niet links code rutte,jij bent een fascist in zijn puurste vorm!

    welke linkse idealen heb jij dan? moet ik weer alle linkse idealen opnoemen waarin je allesbehalve links bent?

    jij bent een fascist,een heel eng mannetje.

    en als de brexit een feit is gaat engeland boomen.

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/1513329/premier-may-wil-staatssecretaris-no-deal

    en het brexit kamp krijgt steeds meer argumenten in de schoot geworpen van jouw gedoodverfde dictators in brussel (lekker links 🙂 )

    hoeven ze niks voor te doen alleen het fascistische gedrag observeren van jouw soort. elk weldenkend mens neemt afstand van zulke engnekken als jij.

    ik heb engeland ook nog niet gehoord over een wet over nepnieuws om tegenstanders de mond te snoeren trouwens.

    of zou dat iets puur europees zijn,de mond snoeren van je tegenstanders?

    vragen,vragen,vragen,….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.