BREKEND: gevaarlijke gek met mes op Schiphol neergeschoten, luchthaven ontruimd geweest

De Koninklijke Marechaussee heeft een man met een mes neergeschoten op luchthaven Schiphol. DDS houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

17:45: De actie vanuit een ander perspectief:

17:43: De NOS komt inmiddels met informatie die erop wijzen dat dit misschien toch geen uit de hand gelopen ruzie was, maar dat deze kerel zich als doel had gesteld om gericht agenten van de Marechaussee te verwonden met zijn mes. Hij zou hun bureau zijn binnengekomen met het wapen, en vervolgens zijn neergeschoten:

De man liep het bureau van de marechaussee binnen met het mes. Hierop is hij door de marechaussee in zijn benen geschoten en per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Wat het motief van de man is, is onbekend.

17:41: Inmiddels duiken er ook video’s op van de momenten waarop de schietpartij plaatsvond. In onderstaande is duidelijk te horen dat er schoten vallen, en te zien hoe agenten richting de plaats delict rennen:

17:35: En een foto van het gebied in de hal dat de komende uren dus uitvoerig onderzocht zal worden:

17:34: Ook Schiphol meldt nu dat iedereen Schiphol Plaza weer in mag. Rennen dus, als je je vlucht nog moet halen. Een klein deel van de hal blijkt toch nog afgesloten te zijn voor onderzoek.

17:32: We hebben beeld! Dit zouden beelden zijn van degene – waarschijnlijk de messentrekker – die afgevoerd is op de brancard. De stevige begeleiding door gewapende agenten van de Marechaussee van deze uitgeschakelde kerel doet inderdaad vermoeden dat het hier om de dader gaat.

17:30: Het lijkt allemaal godzijdank goed te zijn afgelopen. Dus is het tijd voor de onvermijdelijke vragen: wie was deze vent, en wat bezielde hem? Er zijn aanwijzingen dat het om een – nogal uit de hand gelopen – ruzie zou gaan. De optie ‘terreur’ wordt dus alweer vroeg verworpen… ik help het ze hopen.

17:25: “Overmeesterd, aangehouden en afgevoerd”, zo beschrijft de Marechaussee de operatie zelf:

17:23: Goed nieuws voor iedereen die zijn vlucht moet halen: de luchthaven is weer vrijgegeven, aldus Twitteraars daar. Ze mogen in ieder geval Schiphol Plaza weer in. Wel érg snel na het neerknallen en afvoeren van de man, kennelijk wordt het niet nodig gevonden om de boel even goed te onderzoeken. Laten we hopen dat het gevoel van de Marechaussee hier klopt. Hoe dan ook: complimenten voor het snelle en effectieve optreden.

17:20: Het treinstation onder Schiphol Plaza is natuurlijk afgesloten zodra er melding werd gemaakt van de steek- en/of schietpartij: treinen mochten niet meer stoppen op het station. De NS geeft nu echter op haar site aan dat het weer back to business is binnenkort. Betekent dat dat het gevaar nu echt is geweken? Untitled 17:15: Ook een traumahelicopter is onderweg naar de vertrekhal, waar alles plaats lijkt te hebben gevonden. Uit voorzorg, of heeft de man tóch slachtoffers weten te maken?

17:13: Er is iemand afgevoerd op een brancard. Hopelijk de vermeende dader, en geen onschuldigen. Heeft de Marechaussee kunnen optreden voordat het écht uit de hand liep?

17:11: De eerste beelden van een geheel ontruimd Schiphol komen binnen:

17:09: De Koninklijke Marechaussee meldt op haar Twitteraccount dat één van haar dienstdoende agenten een man heeft neergeschoten die zou ‘dreigen met een mes’. “Nadere informatie volgt”.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

74 reacties

 1. swetsnek

  Tja Amsterdam he ik blijf er bij rap een hoog hek er om heen

 2. DolleDries

  Duidelijk het gevolg van Kerstkransjes niets met terrorisme te maken.

 3. denk eens na

  Ramadan en kerst ,islamieten hebben schijnbaar iets met feestdagen. Waarom niet de israelische oplossing , gewoon dood schieten.

  1. swetsnek

   Op geen stijl is een filmpje van de dader,ze voeren hem af richting ziekenhuis om hem daar verder te vertroetelen met kerstkransjes en een bak sterke koffie naar ik heb vernomen ,over en uit

 4. Saandeknikker

  Ach ja kan er ook nog wel bij,we leven tenslotte in een ROZE wereld,nee roze wolken heeft echt niks met vliegtuigstrepen vandoen. Kijk Jim Lee (geoengineering) op YouTube, video van 22 nov. ,over biofuel is wel een goede om te beginnen, Jim heeft ook de gehele history van Geoengineering op zijn internet side,veel plezier..
  Het bewijst dat er niet enkel gelogen wordt over de immigratie maar ook met wat er met het Weer gebeurt…Maar wat maakt het uit U betaald uiteindelijk de schade…

  1. PMG

   Tsja, je moet toch ergens warm voor lopen hè? Oeps, warmlopen is niet zo’n goede term als het over klimaatverandering gaat.
   Misschien ergens anders op het wep nog eens proberen. Hier een beetje off-topic. De meeste klimaatridders hebben geen flauw idee waar ze het over hebben trouwens, komen alleen met oorzaken terwijl er juist oplossingen nodig zijn.

 5. Zout

  Ik denk dat het een opstandige Fin is, uit Zweden, dat dan weer wel.

  1. van Urk

   Een boze onderbetaalde Finse keukenhulp? Een Finse man die even zijn broodjes voor onderweg nog wilde gaan smeren? Een Finse man die een verboden souvenir uit Turkije heeft meegenomen? Ik ken dat soort verbloemde verhaaltjes ondertussen wel.

   1. Zout

    Ja een boze, blanke, EU-belastingbetalende democraat, die vroeger een rood fietsje had, terwijl hij een blauwe wilde.

    1. swetsnek

     Wat een rust hier is er vrijdags om 6 uur ook een kerkdienst of zo ?????

     1. van Urk

      Niet dat ik weet beste swetsnek. Het is inderdaad uitermate stil. Of is het de angst en verontwaardiging dat bij enkele reaguurders die de overmacht kreeg.

    2. van Urk

     Net als in mijn dorp toen zo,n messen zwaaiende verwarde Alahoe Akbar overmeesterd werd door de politie. Hij was het zat om kleine Tongschar te snijden. Ja Ja.. Om die reden stond ie zeker buiten om voorbijgangers met een mes te gaan bedreigen. Ik ben het ook weleens zat maar dat geeft geen reden om even de hororclown te gaan spelen.

 6. swetsnek

  heeeee kong hier Peter wat vindt jij hier nou van ?? geef eens een mening

  1. Dubbele Komma

   dopper/kong/tjeempie/code hersendood/michael/zweedse downie reageren even niet,kan ook niet want het is 1 persoon.

   en deze gestoorde geest kan pas een mening hebben als het in de nrc staat.

   als hij het nrc niet na kan blaten,dan heeft hij even geen mening.

   gaat goed he ,de laatste dagen met de import nederlanders?

   gaaf land he? volgens kwark trutte die op dit moment de oosbloklanden probeert te overtuigen wat ze wel niet missen aan culturele verrijking als je je grenzen niet open zet.

   dat vind hij “schandalig”.

   we moeten echt van rutte af,koste wat het kost,wat een staatsmongool is dat zeg.

   hoe kan een gezond denkend mens op zon totale randdebiel stemmen?

   en de mensen die de vvd nog een rechtse partij vinden zijn nog mongolischer.

   ik als ondernemer zal nooit op dat gluiperige liegende stuk ellende stemmen.

   over mijn stinkende karkas! nooit niet!

   stem pvv! of stem baudet! er is geen andere keus,dit gaat alleen maar erger worden in een duizelingwekkend rap tempo!

 7. Nasrani

  Iedereen mag 1 x raden……..ik denk moslim met suikerziekte.

  1. van Urk

   Nee een Fin met suikerziekte. Teveel suikerzieke moslims begint op te vallen dat moeten we niet hebben om stigmatisering op een bepaalde bevolkingsgroep te voorkomen.

 8. DolleDries

  Hopelijk deden de camera’s het.

  1. Kodi

   Krijgen we dan licht getint in beeld? Er schijnt nogal veel verwardheid onder hen voor te komen.

  2. Kodi

   Dat was op Centraal Station in het geval van die aanslag met een auto toen geheel toevallig niet het geval… En omstanders vertellen toch echt wel iets anders dan wat die media ons willen doen geloven.
   https://pbs.twimg.com/media/DCCW0nLWAAAcIa8.jpg
   En er mocht ook geen link worden gelegd met dat de bestuurder allochtoon en Moslim is. Godzijdank zijn wij dat te weten gekomen, omdat er ook nog dienders mét een geweten zijn.

 9. Ni28

  Vast geen terreurdaad. Man in de war of suikerpatiënt. Wordt later bij de thee uitgepraat. Net als in Maastricht die gekeelde vrouw, een doorgaans burenruzie.

  1. Dubbele Komma

   ja dat is ook zoiets,dan staat mark trutje,het schandknaapje van demmink met droge ogen te beweren dat dit geen terreur is. man en een vrouw hun keel doorgesneden,kinderen verwond,andere lui eromheen verwond,word opgepakt in een moskee,waar hij er ook nog ff een aan zijn mes reeg,…

   en mark trutje is gelijk op tv om te vermelden dat dit geen terreur is.

   nou als mark trutje iets ontkent dan weet je wel weer hoe laat het is.

   het is in ieder geval terreur tegen je oorspronkelijke bevolking want die zit niet op deze geloofswaanzinnigen te wachten en word er weer mee geconfronteerd,en het moet nog kerst worden.

   de enigen die dit soort bloedbaden helemaal toppie vinden zijn de doppertjes/tjeempies/guus geestelijk ongelukkig/code hersenloos/jesse kadaver/sylvana/denk/alexander pechkop/anne fleur demagoog/pol duyvendak/ en vul de rest van de compleet zwakzinnigen maar zelf aan,…

   die denken oprecht dat dit vanzelf over gaat,al staan ze tot aan hun knieeen in het bloed van de oorspronkelijke bevolking hier.

   wat een gaaf land hebben we toch!

  2. Guus Geluk

   Het trieste is dat de man op Centraal, mede door het vieze blog GeenStijl, dat met behulp van een lek aan smerige privacyschending deed, door een briesende internetgemeente voor altijd zal worden aangezien als een terrorist.

   1. Pecunia

    Laten we het er op houden dat het niet zo handig is om met een mes gewapend een kantoor van de marechaussee binnen te lopen, een vorm van doodsverlangen zeg maar.

    1. Guus Geluk

     Ik doelde op de man die bij Centraal Station per ongeluk een aantal mensen overreed. Hij wordt al maanden aangezien voor een terrorist, terwijl daar geen bewijs voor is.

     Zie je, Pecunia?

     1. Pecunia

      Ah oké dat had ik over het hoofd gezien, dat diabetes weet wat hè.

     2. Pecunia

      Er was trouwens niet veel te zien want de camera’s stonden geheel toevallig uit, te horen ook niet want de man zat in de auto.
      Als er iemand was geweest die kon liplezen had deze misschien gezien dat de ‘vermeende’ terrorist allah akbar riep, helaas ook dat was niet het geval. Er waren meen ik wel getuigen die een bepaalde lezing hadden van het gebeuren.

     3. Guus Geluk

      Zo is het, Pecunia. Geen enkel bewijs dat er sprake is van een terroristische aanslag. Daarnaast: welke terrorist zou zo te werk gaan.

      Het is pure onzin.

     4. Pecunia

      Een moslim met een doodsverlangen bijvoorbeeld, iemand die zag dat zijn plannen matig gelukt waren en taqiyya toepaste om later een nieuwe poging te kunnen doen, ik noem maar wat.

     5. Guus Geluk

      Ik hou het meer op een moslim die meedeed met de Ramadan, terwijl hij diabetes had. Daar ging hij keihard aan onderdoor.

      Ik hoorde het verhaal van een allochtone pakketbezorger die tegen een muurtje stond geleund. Het leek erop alsof hij een flauwte zou krijgen. Men informeerde of alles in orde was en hij hield de boot af. De man had natuurlijk de hele dag met pakketjes lopen draven, maar, vanwege de Ramadan, geen maaltijd tot zich genomen.

      De ramadan is heel ongezond.

     6. Pecunia

      Dat kan natuurlijk, maar blijft wel de vraag wat deed hij daar eigenlijk op een plek waar hij niet mocht staan?

     7. Feit

      Hoor je nou een praten gekke Guus.

      Hoe groot is de kans dat er een moslim op een station waar hij niet mag komen met de auto in een groep joden rijdt omdat hij een lage suikerspiegel heeft.

      Hoe groot is de kans, Guus?

     8. Guus Geluk

      Even groot als een atheïst, christen of Boeddhist per ongeluk op toeristen inrijdt, Feit.

     9. Zout

      @Guus: Jouw reactiepatroon ‘kleurt’ zich exact af. Je getuigt van islampleitbezorging en bent voortdurend bezig om de islamproblemen te bagatelliseren door ze vervolgens op één hoop te gooien met religies.

      Islam is geen religie en daarmee val jij door de mand.

     10. Pecunia

      Gelukkig maar dat er op strategische plaatsen Merkel Lego wordt geplaatst, het schijnt nodig te zijn om zulke ‘ongelukken’ te voorkomen.

     11. Guus Geluk

      Ah ja, daar is de islam weer. Er is geen enkel bewijs dat er sprake was van een aanslag, zelfs niet de minste aanwijzing. Voor een doofpotoperatie is er evenmin concreet bewijs.

      De vraag is waarom men het beeld van een aanslag hier koste wat het kost overeind wil houden, Zout.

     12. Guus Geluk

      Op drukke plaatsen zijn inderdaad blokken geplaatst, aangezien terroristen zo veel als mogelijk slachtoffers willen maken. Niettemin reed deze man op een klein groepje toeristen in, een groepje dat daar toevallig stond.

      Waarom zou een terrorist zo weinig slachtoffers willen maken?

     13. Feit

      De Legobetonblokken zijn er niet alleen voor moslims, Pecunia.

      Dit leren we van Gekke Guusje.

      Ze zijn vooral geplaatst tegen Christenen, Boedisten en atheïsten.

     14. Feit

      Quote:”welke terrorist zou zo te werk gaan.”

      Een moslim, Gekke Guusje, al dan niet met of zonder diabetes.

      Quote:”Waarom zou een terrorist zo weinig slachtoffers willen maken?”

      Omdat hij geen vrachtwagen heeft. Ook geen bommenwerpers.

     15. Guus Geluk

      Feit, jij weet drommels goed dat het verhaal van een “aanslag” niet houdbaar is, niet in de laatste plaats omdat daar geen enkel bewijs voor is. Daarom ga je over tot het verdraaien van mijn woorden. De kans dat een moslim een ongeluk krijgt, is even groot als een christen, atheïst of Boeddhist een ongeluk krijgt. Als een Nederlander per ongeluk was ingereden op een groepje toeristen, had daar geen haan naar gekraaid. Nee, de rechtspopulisten willen per se dat het een aanslag is.

      Het klinkt je morbide in de oren.

     16. Zout

      @Guus: “De vraag is waarom men het beeld van een aanslag hier koste wat het kost overeind wil houden, Zout.”

      Dat is niet in de eerste plaats aan de orde. Jouw islampleitbezorging is dat echter wel. Zodra de islam wordt genoemd ga jij (Pavlov) de islam beschermen. Jij valt steeds terug in dezelfde discussietactiek. Je bagatelliseert, je ontkracht, gooit op één hoop, en bent voortdurend bezig de islam te bepleiten.

      Tja… dat is niet echt handig. Islam is een verwerpelijke ideologie die je zo laag mogelijk onder de zoden moet houden.

     17. Feit

      Guus, jij wilt dat het absoluut geen aanslag is.

      Dat is veel enger.

      Er is bij jou 0% twijfel en dat maakt jou hypocriet en ongeloofwaardig.

     18. Feit

      Quote:”Als een Nederlander per ongeluk was ingereden op een groepje toeristen, had daar geen haan naar gekraaid. ”

      Omdat er dan geen motief is, oen!

      Tenzij het een neonazi is dan wel. En dan zou ik hetzelfde zeggen. Dan vind ik dat zeer verdacht.

      Jij zou niet hetzelfde zeggen. Jij zou er zeker van zijn dat de neonazi die op een station staat te wachten waar hij niet mag zijn op joden inrijdt geen zuivere koffie is.

     19. Guus Geluk

      Feit noemt zichzelf Feit, maar kan zich beter fictie noemen. Er is geen enkel bewijs dat er sprake is van een aanslag. Jij lijdt aan tunnelvisie, je hebt besloten dat het een aanslag is, dus is het een aanslag.

     20. Guus Geluk

      Je hebt de draad niet gelezen, Zout. Ik verdedig niets. Ik stel dat er geen enkel bewijs is om te concluderen dat er een aanslag heeft plaatsgevonden op Centraal.

     21. Feit

      Als het kwaakt als een eend en het loopt als eend en het ziet eruit als een eend, dan is het vaak een eend.

      Maar goed. Als er een pegida-aanhanger in een groepje moslims rijdt en de politie zegt dat het geen aanslag is omdat hij teveel had geblowd dat is dat voor jou genoeg om niet te twijfelen aan een aanslag.

      Guus, je kan deze discussie nooit winnen.

      Ik spreek je wel weer eens.

     22. Guus Geluk

      Ja, de kans dat er morgen een Pegida- of PVV-aanhanger met diabetes inrijdt op een groepje toeristen, is even groot als een moslim met suikerziekte die inrijdt op een groepje toeristen. Een onwelwording kan iedere diabeticus overkomen. Tel hierbij op dat moslims met Ramadan niets nuttigen.

      In een vroeg stadium heeft de rechtspopulistische internetgemeente zelf aangenomen dat het een aanslag was. Van dit standpunt is de rechtspopulistische kerk nooit afgeweken. Ook niet toen bekend werd dat de man leed aan suikerziekte, dit bewezen is door het NFI, de man een externe insulinepomp had; toen de huiszoeking niets opleverde en de man weer in vrijheid is gesteld. Zelfs als er geen enkel bewijs is voor een aanslag, blijft de rechtspopulistische kerk in dit standpunt volharden.

      Het is bijna morbide.

     23. Pecunia

      @Guus
      Blijft nog steeds de vraag openstaan, wat deed hij eigenlijk op een plek waar je niet met een auto mag komen, ik wijd het wel aan toeval dat het hier Israëlische toeristen waren, tenzij ze allen een keppeltje droegen en dan maakt het aantal niet uit.

     24. Feit

      Prima Guus, wij zijn allemaal morbide!

      Jouw persoonlijke naïeve mening is superieur.

      Laten we het hierbij laten.

     25. Guus Geluk

      Pecunia, de bestuurder reed inderdaad ergens waar hij niet mocht rijden en werd daarop door de politie aangesproken.

      Verder waren slechts drie van de zeven slachtoffers van Joodse komaf. Het is niet zo dat hij op een synagoge inreed, maar op de voorbijgangers.

     26. Guus Geluk

      Goed, Feit, we kunnen het niet altijd met elkaar eens zijn.

   2. Kodi

    En terecht. Want hij gaf vol gas toen hij op een mensenmassa inreed. En waarom mochten wij niet weten dat de dader een allochtone Moslim was?

    1. Guus Geluk

     De bestuurder van de auto was gewoon een Nederlander en de politie vermeldt nooit de religie in haar persberichten. De leeftijd en woonplaats is het enige wat de politie vrijgeeft. Standaardbeleid, maar ook daar wordt door de rechtspopulistische kerk weer veel achtergezocht.

     Dat de dader volgas ging, is logisch. Hij werd immers niet goed en had herhalve niet de controle meer.

     1. Pecunia

      Ik vind je een beste vent hoor echt waar, alleen een tikje naïef dat wel.

 10. fusilier

  Natuurlijk weer een verwarde man die de weg wou vragen met een mes. Maar het komt allemaal goed ,geen zorgen morgen om de dag van morgen. Grabberhaus is standby en waakt over Uw.

  1. van Urk

   Nee, een bekende man zoals gewoonlijk. Opvallend dat justitie veel bedreigers op straat goed kent. Normaal gesproken zou justitie deze kennissen een onderdak moeten gaan bieden in hun eigen staatshotel.

 11. hans-e-pans

  Wederom moeten Nederlanders (mee)betalen aan de ziekenhuiskosten van deze malloot.

  1. denk eens na

   we hebben meelopende malloten in de regering zitten , waar we zelf op gestemd hebben.

   1. Zout

    Ik hoor dan weer niet bij die ‘we’… 😛

    1. corfo

     @Zout.
     IK hoor daar ook niet bij, zou er ook niet bij wíllen horen.
     Als ik me zou moeten verlagen tot het niveau van die gasten, dan zou ik mezelf geweld aan doen, dat is ’t laatste wat ik wil.
     Mensen die “de weg vragen en dreigend met een mes op iemand afkomen moeten z.s.m. gedood worden, autochtoon of allochtoon maakt voor mij in zo’n geval niks uit. Dat soort “zaken” wordt véél te licht opgevat door de “overheid”. Komt natuurlijk ook wel door het feit dat de Haagse Kliek er zelf géén last van heeft, daar zorgt dat spul wel voor !

    2. PMG

     Je moet eens leren dat wanneer de meerderheid ergens voor gaat/staat dat de norm is en dat dus ‘we’ wordt, jij bent gelukkig niet alleen op deze aardkloot.

 12. Pecunia

  Ik hou het op een verwarde man en daar zijn er heul veel van, dat kon je destijds met de aanslag op de twin towers aanschouwen omdat er talloze stonden te dansen in de straten, destijds was ik in Hilversum en ook daar waren er een paar die weliswaar door de politie afgevoerd werden i.v.m gewelddadigheden.

 13. EllyD18

  Weer zo’n mooie struisvogel erbij in Den Haag, die denkt iedereen voor de gek te houden met domme gladde praatjes.

  1. Pecunia

   Over wie heeft u het?

 14. Zout

  Nog meer kansparel nieuws, AD deze keer:

  “Stap je samen met je partner nietsvermoedend je huis binnen, liggen er in de woonkamer acht wildvreemde mannen op de grond te slapen. Klinkt als een scene uit een slechte film, maar het overkwam afgelopen week Famke van Dis (24) en haar vriend Bart Renkens (32), uitbaters van pleisterplaats Poeleke pal achter NS-station Lage Zwaluwe in Noord-Brabant. Het bleken Albanese asielzoekers te zijn, onderweg naar Engeland. De mannen bivakkeerden volgens de politie in schamele tentjes in de bosjes tussen het NS-station en parkeerplaats Streepland aan de A16. ,,Dat gebeurt kennelijk vaker. Ze proberen daar in vrachtwagens te klimmen. Afgelopen weekeinde waren die sneeuwstormen en hebben ze in onze bedrijfswoning beschutting gezocht”

 15. Kodi

  Een 29-jarige man met een ruime kerfstok aan geweldsdelicten. Liep dus weer vrij rond om weer toe te kunnen slaan. Gelukkig waren zijn potentiële slachtoffers iets meer weerbaar, omdat ze een pistool bij zich hadden. Anne Faber had helaas geen schijn van kans toen een notoire recidivist in gewelddadige verkrachtingen en berovingen, Michael Panhuis, opnieuw de kans kreeg zich opnieuw te mogen gaan vergrijpen. Dat nieuwe kansen-fetisjisme eist helaas hoge maatschappelijke tol, zoveel is duidelijk.

 16. Pecunia

  @ Guus
  “Dat de dader vol gas ging, is logisch. Hij werd immers niet goed en had derhalve niet de controle meer.”

  Is dat logisch? Zelf zou ik alles loslaten. Blijkbaar had hij nog wel de tegenwoordigheid van geest om te schakelen want in de eerste versnelling rij je nog niet hard en kunnen mensen nog benen maken, tenzij hij een automaat had natuurlijk daar wil ik vanaf wezen.

  1. Guus Geluk

   De politie:

   https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/13/05-update-aanrijding-stationsplein-verdachte-vrijgelaten.html

   “De man reed op zaterdagavond 10 juni rond in de binnenstad van Amsterdam. Vermoedelijk heeft hij op sommige plekken in de binnenstad relatief hard gereden. Uit onderzoek blijkt dat hij op het Rembrandtplein ook met hoge snelheid over de trambaan reed. (…). De bestuurder werd zaterdagavond 10 juni 2017 op het Stationsplein te Amsterdam aangesproken op het feit dat hij met zijn auto op een trambaan reed. Hem is een proces-verbaal aangezegd en na controle van zijn personalia en het kenteken van zijn auto was er geen reden hem verder op te houden. Hem werd uitgelegd dat hij voorzichtig de trambaan moest volgen om het Stationsplein af te rijden en weer op een normale rijbaan terecht te komen. Toen de bestuurder wegreed deed hij dat heel rustig en stapvoets. Op enig moment hoorden de politiemensen dat het toerental van de auto heel erg hoog werd en de auto met een behoorlijke snelheid vanaf de trambaan het voetgangersgedeelte opreed. Hierbij heeft hij meerdere voetgangers aangereden en kwam hij vrij snel tot stilstand tegen een betonnen rand van de Metrotoegang. De bestuurder werd direct aangehouden en naar een politiebureau in het Centraal Station gebracht.”

   De bestuurder had, aldus de politie, elders in de stad hard gereden. Hij was dus kennelijk al niet helemaal bij zijn positieven. In het verlengde daarvan was hij, toen hij het gaspedaal intrapte, helemaal van de wereld.

   Dit is ook niet het typische gedrag van een terrorist: eerst een tijdje door de stad scheuren, je aan laten houden en de eerste, beste voetgangers die je tegenkomt van de sokken rijden.

   1. Pecunia

    Maar goed, ik ga Vit helpen met schilderen, prettige dag vandaag.

    1. Guus Geluk

     Hetzelfde, Pecunia.

     1. corfo

      @ Pecunia.
      Aan rapporten, processen verbaal, constateringen enz. van politieagenten moeten niet teveel “bewijskracht” worden gegeven. Zij krijgen van “bovenaf” te horen wat ze wél en/of niet mogen zeggen in de media.
      Uiteraard reed die diabeet moedwillig op een groepje duidelijk herkenbare Joodse toeristen in. Zou dat niet het geval zijn geweest dan had de overheid, politie, justitie, openb.ministerie, niet zó veel moeite gedaan om e.e.a. in een andere richting te buigen. Óók de manier waarop de terrorist z’n auto bereed lijkt niet op het gedrag van diabeet.
      Samen met @ Vit zal het schilderwerk wel lukken en een succes worden.

 17. Kodi

  Naam en kleurtje van deze verwarde man ook al bekend of mogen we dat niet weten omdat het zou kunnen stigmatiseren?

 18. Pjotter

  Door wie worden we eigenlijk besodemieterd;
  Netherlands: Muslim migrant stabs two to death, cops say no terrorist motive, perp “seriously disturbed”
  By Robert Spencer on Dec 15, 2017 12:19 pm

  This may not be the usual dissembling we see so often from police in many Western countries, as they ascribe jihad terrorism to mental illness. “Neighbours say the victims appear to be a man and a woman who were members of the same Syrian family but did not live together, the paper said….Neighbours claim the […]
  Read in browser »

  1. Code134

   Robert Spencer.

   🙂

 19. MartinelRey

  Kijk dit is nu het verschil met de KMAR en de amsterdamse plesie.
  Bij de KMAR krijg je de kans niet en schieten ze je gewoon voor je flikker.
  In amsterdam pakken ze de zachte handschoen en gaan ze lief met je praten.
  Top gedaan jongens en meiden van de KMAR , job wel done!
  En wat betreft doodschieten is niet echt nodig , deze persoon heeft de eerste maanden pijn in zijn benen.
  En het bewijst maar weer dat de KMAR hun werk goed doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.