Column Jan Roos: Door toenemend antisemitisme willen Nederlandse joden vertrekken naar Israël

Mazzeltov! Ik sprak een Joodse vriend van me. “Ik heb het nooit uit mijn bek kunnen krijgen, mijn familie woont hier al zeker vijfhonderd jaar, maar ik denk dat het tijd is om te vertrekken”, zei hij. Het is niet de antisemitische aanslag op het Joodse eethuis in Mokum dat hem dit heeft doen besluiten.

Joden zijn opgegroeid met geweld en agressie tegen hen. Door de eeuwen heen zijn ze opgejaagd, beschimpt, bespuwd en vermoord. Joden weten gewoon niet beter. Ons land heeft in die geschiedenis een hele slechte rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Jodenvervolging is in Nederland namelijk uiterst efficiënt verlopen met dank aan de medewerking van vele landgenoten aan de Duitse bezetter. De zeven gulden vijftig kopgeld hielp natuurlijk ook, want de een zijn Jood is immers de ander zijn brood. Van de 140.000 Joden in ons land werden er 107.000 gedeporteerd. Slechts 5.200 keerden levend terug.

Je zou verwachten dat dit genoeg reden zou zijn om hier niet meer te willen wonen – dat er geen vertrouwen is – maar niets is minder waar. In de huidige Joodse gemeenschap bleef tot nu toe altijd het gevoel dat men zich niet laat wegjagen. Dat ze hier horen en blijven. Maar dat is nu wel voorbij. En dat heeft niet direct met de ingeslagen ramen van het eethuisje te maken, maar met de afwikkeling daarvan.

De dader, een Syrische Palestijn, heeft bekend dat hij een geoefende vechter is. Ook biechtte hij op dat hij heeft geknokt in Syrië, wapens bezit en dat hij opnieuw geweld zal gebruiken om zijn doelen te bereiken. Ook wil hij daarvoor sterven. Conclusie: hij is een antisemiet, hij is gewelddadig en agressief en hij wil graag martelaar worden. Al met al kan je dus stellen dat meneer Ali een echte cliché-moslim is. Alleen stond hij na anderhalve dag weer buiten.

Ik ken iemand die voor het gooien van een waxinelichthouder naar de Gouden koets al twee jaar in voorarrest zat, maar een antisemitische aanslag is blijkbaar nog geen twee dagen waard. Met zo’n achtergrond – blijkbaar dus ook gelogen bij het verkrijgen van de tijdelijke verblijfstatus – na anderhalve dag weer vrijgelaten door de politie. Iemand die aankondigt meer geweld te gaan gebruiken, iemand die wil sterven voor zijn doelen, iemand die zegt over wapens te beschikken en ze wil gaan gebruiken is na anderhalve dag weer op straat gezet.

Het betekent dat we een systeem hebben bij justitie en politie dat Joden, net als in de oorlog, vogelvrij verklaart. En daarom is het voor velen van hen tijd om te vertrekken naar Israël. Als Joden liever in het Midden-Oosten wonen dan hier, dan hebben we een enorm probleem gecreëerd. De Duitsers vielen ons land binnen, maar de huidige fascisten hebben we massaal zelf binnengelaten. Dat is nog het ergste, want mijn kinderen heten Hannah, David en Mauk. Ik weet niet of we ze in de toekomst zo kunnen blijven noemen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Vraagtekentje

  Ik heb liever dat de moslims terug naar hun land keren als Joden, van Joden geen last van moslims niets dan.

 2. Ritter

  Het antisemitisme keert terug – een onverdraaglijke gedachte

  Immigratie uit het Midden-Oosten brengt Jodenhaat mee

  https://opiniez.com/2017/12/12/het-antisemitisme-keert-terug-een-onverdraaglijke-gedachte/

  1. Code134

   Ritter komt weer eens aankakken met een zeer onbetrouwbare bron.

   1. Ritter

    Code134

    Sinds wanneer is opiniez een “onbetrouwbare” bron? Kennelijk heeft u het artikel niet gelezen.

    U kunt ook een artikel lezen in Elsevier over de gevolgen van de massale immigratie uit de islamitische landen. Of vind u dat ook een “onbetrouwbare” bron?
    ——-
    Wegkijken heeft geen zin: antisemitisme hoort bij de islam

    “Wie het Midden-Oosten een beetje kent of zich weleens heeft verdiept in het islamitische gedachtegoed, kan onmogelijk verrast zijn. Het is jammer, maar waar: de strijd tegen de Joden hoort bij de islam.

    De groei van het antisemitisme is dus een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie.”

    https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

    1. trampoline

     Code134 vindt alles onbetrouwbaar dat niet in zijn kraam te pas komt.

     Laat ik stellen dat een groot deel van de Nederlanders deze nieuwe Jodenhaat niet zullen accepteren. Wat dat precies inhoudt mag de foute Nederlander Code134 zelf bedenken; dat ga ik hier niet vertellen..

     1. Seneca

      @trampoline
      ik ben bang, dat ik het niet met u eens ben! het zal de gemiddelde Nederlander aan zijn/haar reet roesten wat er al dan niet met het Joodse deel van de Nederlandse bevolking gebeurt. Als men er achter komt dat er zich een al dan niet kleine catastrofe heeft voorgedaan, dan zegt men.: ‘oh, ik wist niet dat het zo erg was…, maar wat die Joden met de Filistijnen doet…’. u weet toch ook dat de gemiddelde Nederlander nauwelijks besef heeft van geschiedenis en actualiteit.

   2. swetsnek

    JODENHATER bemoeid zich er ook weer even NSBer

    1. Blue monday

     in de tweede wereldoorlog verwacht ik als jood eerder door code1234 geholpen te worden en door jou verraden.

     Je praat als een facist en je geveinsde sympathie voor joden komt op mij bijzonder ongeloofwaardig over.

     Ergo, over de rug van het jodendom zit jij hier de meest vreselijke verwensingen te uitten.

     Een vieze smeerpijp ben je…in staat om alles te verraden om je gelijk te halen.

 3. PMG

  Hahaha, wat een slap gelul, ga lekker naar het MO, dan weet je tenminste zeker dat je een keer slachtoffer wordt van een geweldadige aktie.

  1. Kodi

   En laat die Islamitische achterlijkheid uit het Midden Oosten hierbinnen en het wordt ook gewelddadig in Maastricht.
   https://www.telegraaf.nl/nieuws/1434541/twee-doden-en-gewonden-door-geweld-maastricht

 4. Holland

  Jan Roos snijdt een uiterst treurig onderwerp aan. Ook Nausicaa Marbe gaat in de Telegraaf los over het alom aanwezige antisemitisme in Nederland door de import van de islam. Nog erger is de houding van de overheid en de omgang met deze problematiek: laffe jakhalzen die de verkeerde prioriteiten stellen.

  1. trampoline

   Zo ging dat ook in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Onze overheid is net zo laf als die van toen.
   Alleen zijn er nu veel meer Nederlanders die de pest hebben aan de nieuwe vijand, de Islam.

 5. Nasrani

  Tja, iedereen weet dat als je de islam binnen haalt het geweld tegen joden toeneemt. Nou ja, iedereen? De guusjes onder ons zien de link tussen islam en geweld tegn Joden niet, maar de rest van weldenkend Nederland wel hoor.

 6. Ritter

  Het spook van het antisemitisme waart overal rond in Europa vanwege de massale immigratie uit de islamitische landen.

  Dus ook in Frankrijk word het antisemitisme met de dag erger.
  ———————

  Exodus: Jews Flee Paris Suburbs Over Rising Tide of Anti-Semitism

  “French-Jewish families are being forced from their homes in Paris suburbs as Europe continues to be convulsed by levels of anti-Semitism not seen since the end of the Second World War.”

  http://www.breitbart.com/jerusalem/2017/12/15/exodus-french-jews-forced-islamists-anti-semitism-rises-across-europe/

 7. Original NL

  Citaat: ” De Jodenvervolging is in Nederland namelijk uiterst efficiënt verlopen met dank aan de medewerking van vele landgenoten aan de Duitse bezetter”.
  Ja ook toen had je Doppertjes , Guusjes en codes 134.!
  Je ziet het..de eerste reactie van code 134 is ontkenning.

 8. sjun

  Verstandige schapen wachten de komst van roedels wolven niet lijdzaam af. De een vertrekt, de ander treft voorbereidingen op overleving en anders de eigen huid zo duur mogelijk te verkopen.

 9. Ni28

  De natuurlijke vijanden van de Joden worden vrolijk geïmporteerd en de politiek keert zich steeds verder af van Israël. Er is niet eens Hitler voor nodig om de Joden weg te jagen. De EU doet het vuile werk zelf.

  1. PMG

   Stel je aan, er zijn veel meer christenen in NL. Terroristen richten zich niet op Joden maar op iedereen, zelfs broeders.

 10. Pjotter

  Een grof schandaal en een enorme klap in het gezicht van de Joodse gemeenschap, met zijn bekentenis en uitspraken had die kerel voorgoed achter de tralies gemoeten, maar ja onze MP vind het schandalig zoals de Polen en Hongaren de islamitische vluchtelingen weigeren, wat verwacht je dan, het vertrouwen van de burger terugwinnen noemen ze dat.

 11. nietzonderverzet

  Jan Roos,
  U stelt dat de Joden door politie en justitie vogelvrij zijn verklaard.
  Ik kan dit aanvullen met de vogelvrijverklaring van éénieder die zich verzet tegen de vuiligheid die door de huidige machthebbers over ons Nederlanders wordt uitgekotst. (Lees: de bewuste islamisering en de misdaden begaan door moslims en het wegkijken en verhullen daarvan massaal door links).
  Maar vergeet zeker ook de individuen niet die als slachtoffers kapót gemaakt worden door de sch*ften bij voormelde diensten, schijnbaar enkel omdat het kan…..

 12. PMG

  Goh wat bijzonder dat Joden ook last van moslims hebben, hou eens op met dat linkse zogenaamde correcte gedoe.

 13. Blue monday

  ik ben het met alles en iedereen eens, ik verbaas me dan wel weer dat de nieuwe fascisten niet alleen de Islam zijn, maar de nieuwe fascisten ook een nieuw doelwit in de vorm van de islam hebben gevonden.

  Hebben jullie het zelf niet eens door?

  1. Original NL

   @Blue monday..
   Nee….geen nieuwe fascisten maar
   Nationalisten!!
   “Wiki: Nationalist of Nationalisten kan verwijzen naar: Iemand die opkomt voor de belangen van zijn eigen land.”
   Maar fascist klinkt zo heerlijk in uw linkse oren!

 14. Rosasolis

  Nederlandse Joden hoeven niet, en moeten niet vertrekken naar Israel. Er is geen reden voor een massale vertrek van Joden naar dit zeer overbevolkt kleine land. Als jullie zo bang zijn voor Joodse discriminatie in Nederland, moet je gaan immigreren naar Amerika, want daar zullen je geloof genoten je steunen. Maar verwacht niet dat zij jullie Shangri-La zullen aanbieden.
  Het gaan nu goed met Nederland. Na officiele bronnen, gaan wij economisch vooruit, er worden meer banen gevonden voor mensen in ieder vaak. In mijn vaak, klassiek muziek, is het nooit zo goed geweest. Volgens een recente onderzoek van Trouw, zijn de meeste Nederlanders tevreden met wat zij hebben, hebben getrouw in ons nieuwe regering, en zien niet in dat er radicale veranderingen moeten plaats vinden. Zij zeggen: geef ons nieuwe regering en ministers een kans. Misschien moet ons Christelijke gemeenschapen meer steun geven aan Joden die discriminatie meemaken.
  Maar ik wil dit vertellen aan ons Nederlandse Joden: ik heb in mijn verleden vele Christelijke diensten meegemaakt, waarvan allereest werd een lezing van de Oude Testament gegeven, en daarna een van die mooie psalmen van de Oude Testament werden gezongen. De ECHTE Christenen houden nog steeds van die mooie oude inspirerende psalmen. Lieve mensen, Christenen en Joden, nu is de tijd om tot elkaar te komen. Wij zijn echt nog steeds: EEN VOLK! Er moet nu geen enkele Joodse discriminatie meer komen! Hoewel het nu bijna Kerst is, vergeet niet hoe erg het was
  toen Jeshua (Jesus) geboren was. Nu het bijna Kerst is, is dit een tijd van terug denken, en ook vooruit denken. Helaas willen de Orthodoxe Joden in Nederland alleen
  denken aan dat IEDEREEN tegen hen zijn…wat niet het geval is. Als jullie fanatieke
  Oer-Oude Joden zijn die alleen dagelijks alleen de Talmud moet gaan studeren, en geen
  andere studie volgen, die tot een goede baan zou gaan leiden….dan ga je naar liever naar Amerika. In Nederland werken alle mannen en vrouwen. Ons land kan niet veroorloven dat jonge bezeten joodse kereltjes gaan de Talmud dagelijks studieren.
  Zodat zij niet hoeven te werken. Zoals dit doorgaat in Israel, kan dit niet in Nederland
  gebeuren. Onze burgers werken dagelijks, en bijdragen aan ons welzijn en economie.
  Als je vind dat ons Westerse samenleving zo slecht is, dan ga je naar een van de vreselijke overbevolkte “no go” Orthodoxe sites in Israel, of ga je janken naar Amerika,
  van wegen “joodse disciriminatie” in Nederland.

  1. PMG

   Goed zo!

 15. Saandeknikker

  Geachte heer J Roos,
  De Jodenvervolging is in Nederland namelijk uiterst efficiënt verlopen met dank aan de medewerking van vele landgenoten aan de Duitse bezetter.
  Deze stelling is niet geheel juist !
  In Nederland was iedereen geregistreerd bij de overheid,de Duitsers konden via het gemeentehuis in het register kijken wie er joods was,dat kopgeld was om onderduikers op te sporen,en ja die 7,50 was voor vele een maand salaris.

 16. henk vintage

  Een fles met benzine tegen de muur van een moskee betekent 4 jaar in Nederland.
  Bij Joodse ondernemer ruiten inslaan, naar binnen dringen en proberen brand te stichten, na 2 dagen weer buiten.
  Justitie meet met 2 maten als de indringer niet minstens 4 jaar krijgt en daarna wordt uitgezet.

  1. Zout

   Zelfislamisering, zelfcensuur, dhimmie-knipmessen, discriminatieschreeuwers.

 17. Anton Adriaan

  Nou. Mooi toch? Ik zou zeggen, ga er voor! 😉

  Israël is een mooi land, veel mogelijkheden om uit te breiden. Jeruzalem als hoofdstad, altijd lekker zonnig, mooie kustlijnen, de veiligheid en vrede.
  Doen.

 18. Rex Gildo

  Er moeten gewoon meer Palestijnse dorpen vernietigd worden ten gunste van nederzettingen door Israël.
  Anders blijven de joodse families in Amsterdam-Zuid wonen.
  Zonder de steun van de Communistische Partij van Nederland.

 19. PMG

  Breaking news:

  Protester with no legs is shot dead by Israeli troops

  Read more: http://www.dailymail.co.uk

  1. PMG

   Geen reactive, past de heren niet maar is de realiteit!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.