jan roos

Column Jan Roos: 'Jeruzalem? Voor de islam blijft Joodse staat onacceptabel, al maak je Zierikzee de hoofdstad'

Geen categoriedec 08 2017, 12:00
Jeruzalem.
Omdat ik niet de lulligste ben zal ik het Israël-Palestina conflict vandaag in één keer even oplossen. Bent u er klaar voor? Komt-ie: Israël verdwijnt in zijn geheel en de Joden vertrekken uit het Midden-Oosten. Zo, ook weer opgelost. Nog andere conflicten? Oké, ik geef toe: het slaat natuurlijk helemaal nergens op, maar het is de enige oplossing voor vrede in het gebied. De Arabische wereld accepteert namelijk niets anders. Hamas en in iets mindere mate Fatah streven geen tweestatenoplossing na, maar een éénstaatoplossing, namelijk Palestina, gesteund door ieder islamitisch land in de wereld. Je kan dus blijven praten, blijven onderhandelen en blijven hopen, maar voor die tijd blijft het gesodemieter aldaar.
Ik begrijp dan ook de zenuwachtige reacties op het besluit van Amerika om hun ambassade van Tel Aviv richting Jeruzalem te verhuizen niet. Jeruzalem is al zeventig jaar de hoofdstad van Israël, dus wat is de ophef? Nou ja, de Palestijnen vinden dat niet leuk. En de rest van het Midden-Oosten ook niet. Dat klopt. Maar die vinden sowieso nooit iets leuk. Al helemaal niet als het om Israël gaat. En ik kan je verklappen dat dat niet alleen maar te maken heeft met het zogenaamd geconfisqueerde land of het zogenaamd verdrijven van het zogenaamd Palestijnse volk, want volk noch land hebben in werkelijkheid ooit bestaan. Nee, het hele verhaal is gebaseerd op niets anders dan Jodenhaat. En dat is ook helemaal niet zo vreemd als je ook maar een klein beetje kennis hebt van de islam en haar heilige boek. De Koran staat bol van het antisemitisme en oproepen tot de vernietiging van de Joden. Een Joodse staat is en blijft dan ook onacceptabel, al maak je Zierikzee de hoofdstad.
Doet Trump er dan goed aan om Jeruzalem de positie te geven die het verdient, namelijk die van hoofdstad. Ja, dat doet hij. Want waarom zou je die niet erkennen? De heethoofden in de regio worden boos, zoals altijd. Ook in ons land zullen de bekende groepen weer kwaad zijn. De meeste van hen kunnen de Palestijnse gebieden niet eens op de wereldkaart aanwijzen, maar als Jodenhaat je met de paplepel wordt ingegoten is het woord Israël al genoeg om te schuimbekken.
Dat er een idioot was die de ramen van een Israelisch eethuis in Amsterdam insloeg is verschrikkelijk. Dat de beslissing van Trump daar in de media de schuld van krijgt belachelijk. Maar dat die antisemitische hufter met een tijdelijke verblijfsvergunning na een paar uur weer op de straat wordt gezet, in plaats van het land uitgegooid, is werkelijk onbegrijpelijk. Want dat het conflict tussen Israël en de Palestijnse gebieden onoplosbaar blijft is duidelijk, maar laten we er in vredesnaam voor zorgen dat de Joden bij ons wel veilig zijn en hun aanvallers zwaar worden gestraft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten