Column Jan Roos: ‘Jeruzalem? Voor de islam blijft Joodse staat onacceptabel, al maak je Zierikzee de hoofdstad’

Jeruzalem.

Omdat ik niet de lulligste ben zal ik het Israël-Palestina conflict vandaag in één keer even oplossen. Bent u er klaar voor? Komt-ie: Israël verdwijnt in zijn geheel en de Joden vertrekken uit het Midden-Oosten. Zo, ook weer opgelost. Nog andere conflicten? Oké, ik geef toe: het slaat natuurlijk helemaal nergens op, maar het is de enige oplossing voor vrede in het gebied. De Arabische wereld accepteert namelijk niets anders. Hamas en in iets mindere mate Fatah streven geen tweestatenoplossing na, maar een éénstaatoplossing, namelijk Palestina, gesteund door ieder islamitisch land in de wereld. Je kan dus blijven praten, blijven onderhandelen en blijven hopen, maar voor die tijd blijft het gesodemieter aldaar.

Ik begrijp dan ook de zenuwachtige reacties op het besluit van Amerika om hun ambassade van Tel Aviv richting Jeruzalem te verhuizen niet. Jeruzalem is al zeventig jaar de hoofdstad van Israël, dus wat is de ophef? Nou ja, de Palestijnen vinden dat niet leuk. En de rest van het Midden-Oosten ook niet. Dat klopt. Maar die vinden sowieso nooit iets leuk. Al helemaal niet als het om Israël gaat. En ik kan je verklappen dat dat niet alleen maar te maken heeft met het zogenaamd geconfisqueerde land of het zogenaamd verdrijven van het zogenaamd Palestijnse volk, want volk noch land hebben in werkelijkheid ooit bestaan. Nee, het hele verhaal is gebaseerd op niets anders dan Jodenhaat. En dat is ook helemaal niet zo vreemd als je ook maar een klein beetje kennis hebt van de islam en haar heilige boek. De Koran staat bol van het antisemitisme en oproepen tot de vernietiging van de Joden. Een Joodse staat is en blijft dan ook onacceptabel, al maak je Zierikzee de hoofdstad.

Doet Trump er dan goed aan om Jeruzalem de positie te geven die het verdient, namelijk die van hoofdstad. Ja, dat doet hij. Want waarom zou je die niet erkennen? De heethoofden in de regio worden boos, zoals altijd. Ook in ons land zullen de bekende groepen weer kwaad zijn. De meeste van hen kunnen de Palestijnse gebieden niet eens op de wereldkaart aanwijzen, maar als Jodenhaat je met de paplepel wordt ingegoten is het woord Israël al genoeg om te schuimbekken.

Dat er een idioot was die de ramen van een Israelisch eethuis in Amsterdam insloeg is verschrikkelijk. Dat de beslissing van Trump daar in de media de schuld van krijgt belachelijk. Maar dat die antisemitische hufter met een tijdelijke verblijfsvergunning na een paar uur weer op de straat wordt gezet, in plaats van het land uitgegooid, is werkelijk onbegrijpelijk. Want dat het conflict tussen Israël en de Palestijnse gebieden onoplosbaar blijft is duidelijk, maar laten we er in vredesnaam voor zorgen dat de Joden bij ons wel veilig zijn en hun aanvallers zwaar worden gestraft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Ritter

  Inderdaad.

  Het is de weigering van de islamitische wereld om Israël te erkennen en te accepteren dat er voor zorgt dat het probleem niet word opgelost.

  Het uiteindelijk doel van de islamitische wereld is en blijft vernietiging van de staat Israël. Daarom is er geen duurzame vrede mogelijk. Dit is pas mogelijk als de islamitische wereld Israël erkent en accepteert.
  ——

  Veertien leugens die de vrede blokkeren in het Midden-Oosten
  https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

 2. Zout

  De Arabische wereld accepteert namelijk niets anders en dat klopt. De Arabische wereld accepteert namelijk alleen Dar al Islam. En dat kan de Arabische wereld mooi op haar dikke oliereet schrijven.

 3. Ritter

  De ophef die over de erkenning van Jeruzalem wordt gemaakt, is hypocriet

  “Trump heeft een bestaande feitelijkheid en historische realiteit geformaliseerd,” schrijft Hans Knoop in Het Laatste Nieuws van 7 december 2017. De VS hebben Jeruzalem erkend als hoofdstad van Israël. De verwachting is dat ze eveneens zullen erkennen dat de aarde rond is en er schijnt een lobby op gang te zijn om de wet van Newton te erkennen.

  Jeruzalem, de stad van Koning David, is al 3000 jaar Israëls hoofdstad en bleef dat ook tijdens twee millennia van ballingschap van het Joodse volk. Decennialang bezoeken buitenlandse regeringsleiders Jeruzalem. Zelfs wijlen president Sadat van Egypte kwam naar de Knesset om vrede te sluiten en wijlen Koning Hoessein van Jordanië was in Jeruzalem aanwezig met 90 andere buitenlandse dignitarissen bij de begrafenis van Premier Rabin.

  Trump heeft een bestaande feitelijkheid en historische realiteit geformaliseerd. Niets meer niets minder.”

  https://brabosh.com/2017/12/08/pqpct-frn-2/

 4. buitenbeentje

  Ik betwijfel dat er vrede zou heersen in dat gebied als alle Israeli´s het Midden-OOsten verlaten. De eerste oorlog zal dan zijn tussen Hamas en Fatah en als die oorlog beslecht is ten voordele van één van de partijen zullen allerlei arabische staten delen van het land claimen. Egypte, Jordanië, Hezbollah, Iran, Syrië om te beginnen, IS wil ook graag in het vacuum stappen en al Nusra, en, en, en. Dan natuurlijk de strijd tussen soennieten en sjiieten. Nee, vrede in dat gebied verschijnt niet als Israel verdwijnt.

 5. Spaanse kok

  quote>Jan Roos is partijleider van VNL (VoorNederland). Ook is hij bekend van de radio (Echte Jannen), tv (PowNed) en Internet (GeenStijl).
  .
  Zal maar niets zeggen over de accuratesse van DDS, anders kan ik weer een nieuw paspoort aanvragen.
  Wel sympathiek dat DDS deze mislukte man enigszins subsidiëren.
  Jammer dat anderen met de gevolgen daarvan geconfronteerd worden.

  1. Zout

   @Error code 134 – Program Abort: Nog iets inhoudelijks of is alleen bronnetje vervuilen?

   1. Meester Kong

    Breaking News
    Uitgelekt, G Wilders gaat zich terug trekken uit de politiek

    PVV-leider Geert Wilders komt vrijdag 8 december naar het gemeentehuis in Utrecht om een verklaring af te leggen. Hij zou om 13.30 uur aankomen.

    Ook fractievoorzitter van de PVV in de provincie Utrecht René Dercksen komt vrijdag mee. De PVV heeft nog niet bekendgemaakt waarover de verklaring gaat en wil dit voor 8 december ook nog niet vertellen.

    1. Spaanse kok

     Bron Teletekst:

     Volgens hem heeft Utrecht van de vier grote
     steden het grootste Marokkanenprobleem.
     Hij zat enige tijd voor de VVD in de gemeenteraad.
     .
     Duidelijk.
     Oorzaak en gevolg.

    2. sjun

     Misschien moest er wat bekend gemaakt worden? https://www.youtube.com/watch?v=ma2Tbkk8lZc

  2. Top

   Blablabla Blaaskaak!

  3. swetsnek

   Hee spaanse sok ga met code666 spelen jullie zitten toch al aan dezelfde tafel hahahaah niet te hard rukken he

  4. Roughwood

   En wederom zijn we getuige van een ijzersterk, onovertroffen, inhoudelijk hoogstandje van ‘The Spanish cock’! Je zou er om kunnen lachen als het niet om te janken was. En blijft u hier gerust weg als de gevolgen u niet aanstaan. Valse smiecht!

 6. Code134

  Mag Jantje een keertje vrij op DDS?

  1. swetsnek

   heeee droplul ik had jou code255 gegeven gebruik die dan ook NSBer

 7. Pjotter

  Dat zou Zierikzee wel willen Jan met zijn onafgebouwde toren der hoogmoed.

 8. Ni28

  Iedereen die een beetje nadenkt weet dat er geen vredesproces is en geen oplossing na de zin van de Arabieren. Die willen geen Joodse staat in hun nabijheid. Nog erger de Joden moeten allemaal dood. Dus deed Trump goed aan om de knuppel in het hoenderhok te gooien. Dat is tenminste klare taal en daar moeten de Arabieren het mee doen.

 9. sjun

  Met zo’n behandeling bekruipt me de gedachte dat justitie er om vraagt dat behoorlijk in hun solidariteit overvraagde burgers voor eigenrichting gaan om de maatschappij rondom hen leefbaar te houden. Hoe moeilijk kan het tenslotte zijn zo’n onaanspreekbare dwerg zijn knuppel af te pakken en hem er zelf even mee te bewerken opdat hij in elk geval voelt wat grenzen overschreden te hebben. Ook in gedachte toch maar wel eerst kijken of er geen camera’s in de buurt zijn want als oorspronkelijke bewoner van het land kom jij natuurlijk direct aan de beurt bij justitie daar er bij jou wèl wat te halen valt. Op denken bestaat nog geen aflosboete…

 10. swetsnek

  Dat kun jij nu wel zeggen Jan maar als de Joden daar weg zijn wie gaat dan het gras maaien ???? nou die geitenneukers komen niet voor hun hutje weg hoor of had je gedacht dat die dan aan het werk zouden gaan ????? nou nou nou ???

 11. H.Vaes

  Hulde voor Trump….Deze man heeft het lef om te doen wat hij zegt…..heeft geen meel in de mond en spreekt recht voor zijn raap….En dat hij er alleen maar voor zij achterban zou zijn is gelul van het ergste soort…. Hij staat voor zijn kiezers …..welk persoon of partij doet dat niet……. ach eh….eh….. ja ik ken er toch een …..Pechtold…..dat is een man die zijn kiezers nog durft te verloochenen……..en ja ….er is er nog een…..erger dan Pechtold zelfs…..wat te denken van ons Markje Rutte …….die het gore lef heeft om zijn eigen kiezers van alles te beloven om ze daarna …..na zijn verkiezingswinst ….weer kei hard te laten vallen.
  De keuze om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad is een goede keuze…..De Chr.u denkt er ook zo over. Misschien moet er wel een motie ingediend worden door de Chr.u om ook Jeruzalem als hoofdstad van Israel te erkennen……kunnen we nog lol beleven.

 12. Bes Tolen

  Naar mijn idee is de islam voortgekomen uit Arabisch nationalisme, in de zin van alle Arabische stammen onder één noemer brengen waar de mogelijkheid, de verzwakking van het Romeinse Rijk in die tijd zo 600 na Christus, voor aanwezig was. Het jodendom is naar mijn idee sterk verbonden met het wat later gevormde christendom. Beide gebruikt om het Romeinse rijk overeind te houden.
  Godsdiensten zijn m.i hier extreme uitlopers van politieke heerschappij en zo gevaarlijk omdat ze verkondigen dat de mensen aanspraak zouden maken op een nieuw leven en nog wel eeuwig na hun dood. Een clash tussen godsdiensten brengt grote vernietiging van mensenlevens met zich mee. De hoogste prijs is pas genoeg.
  Het probleem in Palestina zoals dat er ligt, lijkt in redelijkheid niet oplosbaar en is dan in eerste aanleg een kwestie van wie de sterkste is. Maar uitgaan van de status quo van dit moment, van voldongen feiten lijkt me wel het meest zinvol. Daarbij moet aan alle partijen zoveel mogelijk recht worden gedaan en dat lijkt internationaal de belangrijke politieke opdracht. Daarbij hoop ik dat we hier in Europa er niet verder mee lastig worden gevallen en daarginds geen slachtoffers vallen. Maar daar op vertrouwen is heel wat anders.

  1. Code134

   “Naar mijn idee is de islam voortgekomen uit Arabisch nationalisme”

   Je blijft je verbazen hier. En dan te bedenken dat de natiestaat een 19e-eeuwse uitvinding is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.