BREKEND: PVV-lijsttrekker Rotterdam dag na aanstelling al uit partij gesmeten

De kersverse lijsttrekker van de PVV in Rotterdam, Géza Hegedüs, mag die titel alweer inleveren nadat zeer pijnlijke informatie over hem naarbuiten is gekomen.

Eerder dit jaar stelde de PVV zich als doel bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar in minstens 60 verschillende gemeenten mee te gaan doen. Inmiddels is al duidelijk geworden dat dat niet gaat lukken, en dat heeft vrijwel overal dezelfde reden: de PVV heeft grote moeite met het vinden van goede, capabele mensen die voor die partij op het stembiljet willen staan komend voorjaar.

Niet zo gek dus dat Wilders gisteren bij de presentatie van zijn team in Rotterdam kwam opdraven met een lijst aan onbekenden: de totaal politiek onervaren Géza Hegedüs werd geheel onverwacht als lijsttrekker gepresenteerd, met op de achtergrond de as-Salammoskee op Rotterdam-Zuid, plus een spreekkoor aan DENK-bobo’s die even kwamen demonstreren tegen de komst van de PVV naar Rotterdam.

Maar al dat is alweer geschiedenis, aangezien de partij vandaag al een persbericht uit deed gaan dat Hegedüs met directe ingang géén lijsttrekker meer is:

Tot onze grote spijt hebben wij kennisgenomen van nieuwe, ons niet bekende, informatie rondom lijsttrekker Géza Hegedüs. Deze informatie is onaanvaardbaar en past niet bij een PVV-politicus. Betrokkene is per direct van de lijst verwijderd..

Wilders: ‘’Ik betreur dit zeer, als we dit hadden geweten dan was de heer Hegedüs nooit op de lijst gezet. Volgende week maakt de PVV de nieuwe lijsttrekker bekend.‘’

Wat met “nieuwe, ons niet bekende informatie” wordt bedoeld, wordt in het bericht niet vermeld. Eerder vandaag meldde het AD echter al dat Hegedüs nogal omstreden figuren bleek te steunen, in de vorm van een felicitatiegroet aan David Irving: “Happy birthday and many more healthy and productive years! You really have my respect!” schreef hij hem. Een kort “gefeliciteerd” is één ding, maar dit bericht spreekt overduidelijk uit dat meneer aardig wat respect heeft voor Irving.

En ja, dat is problematisch, aangezien deze Britse schrijver een keiharde Holocaustontkenner is. Dat zijn niet mijn woorden, maar die van een Oostenrijkse rechtbank, die Irving daarvoor in 2006 veroordeelde tot een gevangenisstraf. Niet bepaald een type waarvoor je veel respect op zou moeten brengen dus: integendeel.

De PVV doet er dan ook goed aan om Hegedüs – waarschijnlijk om bovenstaande – per direct te royeren. Maar helaas komt dat allemaal te laat, aangezien deze partij van Wilders het voor de zoveelste keer heeft klaargespeeld zich te associëren met zo’n type. Je vraagt je af waarom dit soort informatie altijd pas achteraf opduikt, en men nooit moeite lijkt te doen om eerst eens goed te controleren wie er zoal in huis wordt gehaald. Dat is desastreus voor de PVV-kansen in Rotterdam, maar ook voor de naam van de landelijke partij. Een uiterst pijnlijke blunder van jewelste.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. Code134

  De PVV trekt extreemrechts tuig aan.

  Hoe zou dat toch komen?

  1. Ritter

   Code134

   De islamitische ideologie is “extreem rechts”. En toch hoor ik u naar nooit over klagen.
   ——————————————–

   Wegkijken heeft geen zin: antisemitisme hoort bij de islam

   “Dit probleem is dat een afkeer van het beleid van Israël bij veel immigranten gekoppeld is aan een afkeer van Joden.

   Het is een diepgewortelde afkeer met een eeuwenlange traditie en een religieuze legitimatie. De Koran spreekt over Joden als ‘apen en zwijnen’.

   Elke keer toont beschaafd Nederland zich weer geschokt bij het openlijk vertoon van antisemitisme. Bijvoorbeeld als allochtone scholieren tegenover journalisten uiting geven aan hun waardering voor de Holocaust en Adolf Hitler.

   Maar wie het Midden-Oosten een beetje kent of zich weleens heeft verdiept in het islamitische gedachtegoed, kan onmogelijk verrast zijn. Het is jammer, maar waar: de strijd tegen de Joden hoort bij de islam.

   De groei van het antisemitisme is dus een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie.”

   https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

   1. Code134

    Ritter probeert het onderwerp van de discussie om te buigen naar de islam en doet dat met een ridicule term: islamitische ideologie.
    De islam is geen ideologie maar een wereldgodsdienst net zoals het christendom een ideologie is.
    Je zou wel kunnen zeggen dat het islamisme en de christendemocratie kenmerken bezitten van een politieke ideologie maar dat betreft dan slechts deelaspecten van deze wereldgodsdiensten.

    1. Top

     Blablabla Blaaskaak en uitvreter!

    2. Ritter

     Code134

     De islam is een religeus/politiek systeem met zelfs een eigen rechtspraak (Sharia recht) Vandaar ook dat er in islamitische landen geen scheiding is tussen kerk en staat.

     Daarbij zien we dat met de massale instroom van moslims in Europa het antisemitisme een sterke impuls heeft gekregen aangezien antisemitisme de norm is onder moslims.

     “De groei van het antisemitisme is dus een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie.”
     https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

     1. Code134

      Ook het christendom kent kerkelijk recht.

      Het christendom is veel explicieter antisemitisch dan de islam.

      http://www.kerkindenhaag.nl/opinie/matteus-bron-van-antisemitisme/

     2. Zout

      @Error Code 134: Ook een aanrijding met een sneltrein kan dodelijk zijn…

      Een bekende discussietechniek is om andere vormen van geloof te betrekken in de islamdiscussie. Maar helaas Error, dat kan niet. Islam is een ideologie en geen geloof zoals het christendom dat is.

    3. penis aqua di rosa

     Ik snap nog steeds niet dat mensen met een aardig IQ geloven in iets wat voor de meerderheid hier in ons eens zo mooie landje gewoon een sprookje beaamt. The big bang en evolutie, that’s it.

     1. Code134

      Toch wel goed georganiseerd die evolutie.

      🙂

    4. swetsnek

     man man dat jij niet moe wordt van jezelf ik heb hier nog wel een magnum 9mm wil je die lenen of zal ik jou door je slaap knallen

     1. Heinz

      Het eerste balcontact en je bent alweer levensgevaarlijk…toemaar een Magnum .9

     2. Code134

      Zwetsnek is waarschijnlijk een oudere man met een zwakke gezondheid achter een oude pc. Die man heeft nog nooit een Magnum in z’n handen gehad, laat staan dat hij in staat is er een vlieg mee te verwonden.

    5. van Urk

     Code134@ Alsof u nooit een discussie probeert om te buigen als de islam opeens weer ter sprake komt komt. Dat heb ik zojuist net van u waargenomen over die discussie van de antisemitische Hoogleraar.

    6. Zout

     @Error Kong Code 134: Islam is dan ook geen godsdienst, daarmee doe jij je islambroeders toch echt tekort. Jij, en je andere multinicks, zou dat, als intensief islampleitbezorger, toch moeten weten.

    7. eRik2017

     Error Code 134 blaast luchtbalonnen en denkt ook nog voorzitter te kunnen spelen van de discussie en mensen te overtuigen met een artikel van een willekeurige kerk website.

     Afgezien dat je jouw verhaal van een lokaal kerkelijk snuffertje trekt, trek je een parallel van “het Christendom kent kerkelijk recht” met de Sharia.

     Als ik jou was zou ik op de kermis gaan staan.

  2. DolleDries

   PVDA pedofielen .Maar daar heb jij met je sympathie voor verenigingen Martijn in het verleden geen moeite mee.

   1. Code134

    Ik heb de Vereniging Martijn altijd verafschuwd en vind dat ze terecht is verboden.

    Waar haal deze idiote beschuldiging vandaan?

    1. DolleDries

     Kom op Beukman weet je niet meer wat je schreef.

     1. Code134

      Beukman is iemand anders.

    2. swetsnek

     code zit niet zo in elkaar die legt een kaal k.ut.je weer terug in de wieg toch smerige pedofiel

  3. swetsnek

   omdat al het linkse tuig al jaren bezet is of vast zit dombo

  4. Blue monday

   Een raadsel, je verwacht het niet!

  5. Zout

   @Error Code 134: De PVV neemt binnen no time afscheid van bedenkelijke typers. Hoe zou dat nou toch komen?

 2. Meester Kong

  Het groeit Geert boven het hoofd.
  Hij moest de screening aan anderen overlaten en dan krijg je dit.

  Dat gaat nog wat worden na de Gemeenteraadsverkiezingen

  1. Zout

   @Error Kong Code 134: Kennelijk niet hoor, de vinger is dicht aan de pols, getuige de ingreep.

  2. Seneca

   @king kong
   valt wel mee hoor! als islamitische misdadigers beschouwd worden als ‘verwarde personen’ en men komt daar niet op terug zoals de aan diabetes leidende moslim die bij het cs in A’dam, dan vind ik de actie van Wilders meer dan correct. Hij erkent de fout en heeft deze ‘verwarde man’ als lijsttrekker afgevoerd. wat wilt u nog meer? moet Wilders uw schoenen komen likken?

 3. Viertel

  Die Géza Hegedüs lijkt mij eerder extreemdom.
  Was wel militair in Nederlands leger, overigens.
  Dienstweigeraars zitten nu eenmaal bij GroenLinks.

  1. Meester Kong

   Extreem dom kun je diegene noemen die hem voordragen.
   Even googlen en je weet genoeg

   1. Viertel

    Meer een beetje dom, zoals onze Koningin ooit voor de TV van haar man zei.

  2. Henk-Jansen

   Deze man heeft in eerdere uitspraken gezegd dat hij alle niet-blanke Nederlanders uit wil zetten. Dat noem ik wil ik niet alleen dom.

 4. Ritter

  Goed dat de PVV deze meneer gelijk uit de partij heeft gezet. De PVV moet in de toekomst een betere selectie ontwikkelen voor hun kandidaten.

  Laten we niet vergeten dat het gedachtegoed waarvoor deze meneer uit de PVV is gezet de norm is onder veel moslims.

  Onderstaande video laat zien hoe Turkse jongeren , die in Nederland zijn geboren, over Joden en Hitler denken. Zoals zoveel moslims hebben hebben ze grote bewondering voor Hitler.
  ————-

  GingerTurk wil nieuwe Shoa
  https://www.geenstijl.nl/3360511/ntr_onbevoegd_gezag_turken_hat/

  1. Code134

   De belangwekkende vraag is waarom nazi’s overwegend op de PVV stemmen.

   1. Top

    Blablabla Blaaskaak en uitvreter!

   2. Ritter

    Code134

    Nazi’s stemmen geen PVV.

    Vanuit extreem rechts is er vaak zware kritiek op Geert Wilders vanwege zijn pro-Israël houding.

    1. Blue monday

     Fascisten stemmen massaal PVV, dat wordt hier toch elke dag weer duidelijk.
     En een beetje veinzen dat je pro-Israël bent doet daar niets vanaf.

  2. Blue monday

   Als bekend wordt wat jij allemaal uitkraamt kom je de PVV ook niet meer in.

   Maar jij zeikt liever op DDS

   1. swetsnek

    Jij bent er anders ook niet vies van toch ???

 5. Spaanse kok

  Er was eens een lijsttrekker welke het record kortste loopbaan heeft gehaald.
  Rara van welke partij.
  .
  Er was eens een partij, welke zo hard stuntelde, dat ze geen concurrentie nodig hadden om te verliezen.
  Rara van welke partij.
  .
  Er was eens een politieke partij welke het spreekwoord over een ezel en een steen niet kende.
  Rara van welke partij.

  1. Viertel

   Leuk raadselspelletje, Kok. Ik heb er ook een paar.

   Er was eens een partij waarvan een Kamerlid met de noorderzon vertrok. Kwade tongen beweerden dat zij met haar fractievoorzitter neukte.

   Er was eens een partij waarvan een staatssecretaris met een ondergeschikte (RIP) neukte. Hij moest aftreden.

   Er was eens een partij waarvan de fractievoorzitter met een voorlichtster neukte. Hij bleef zitten (maar is nu toch weg).

   1. corfo

    @ Viertel.
    Er zijn d’r nog veel meer, Viertel.
    Er was eens een prins die álles waar haar op groeide, naaide.
    Er was eens een premier, men noemt hem nu “de dekhengst van Kralingen”, die een medewerkster van de VN in d’r billen kneep, ongevraagd.
    Er waren meerdere EU-leden die zéér vieze praktijken uitvoerden met vrouwelijke EU-parlementsleden.
    Er was eens een “kroonprins” van het CDA, die z’n vriendin zwaar mishandelde.
    Maar ja, weet je @ Viertel, als de PVV één persoon van de verkiezingslijst afvoert dan is dat voor een aantal kleuters “wereldnieuws” dat hun héle dag goed maakt !
    Laat ze genieten, tot hun moeder hen zo binnen roept om te eten !!

    1. Spaanse kok

     Maar ja, weet je @ Viertel, als de PVV één persoon van de verkiezingslijst afvoert dan is dat voor een aantal kleuters “wereldnieuws.
     .
     U duidt zonder enige twijfel op de door DDS geplaatste tekst “BREKEND” in de kop boven het artikel.
     Kan mij uw teleurstelling voorstellen.
     Als ik u was zou ik gelijk uw abonnement op deze site opzeggen.

    2. Meester Kong

     Wel jammer he corfo, hij vertegenwoordigde bijna hetzelfde gedachten goed als jij.
     Hij was volgens mij minder racistisch, maar ach..

     1. corfo

      @ Mr.Kong.
      Voor deze ene keer dan :
      Ik zou toch graag wat meer inhoudelijks van u vernemen, dat bleef tot nu toe steeds achterwege.
      Uw moeder heeft u nog niet geroepen, begrijp ik.
      Voor het overige zal ik me niet nóg een keer verlagen tot uw niveau.

     2. swetsnek

      ga je kinderen slaan pedo

   2. Blue monday

    Van welke partij was mevrouw Bijlhout en zo kunnen we nog wel even door…

  1. Code134

   Geestig. Inderdaad een pijnlijke afgang voor malle Geurt.

   1. swetsnek

    heb jij kinderen ???

 6. DolleDries

  Bij de linkse partijen is extreem links geen probleem.

  1. Meester Kong

   Aha DD begint weer op zandbak niveau 🙂 🙂

   1. Top

    Blablabla Blaaskaak en uitvreter/parasiet!

    1. Meester Kong

     Volgende week komt de uitkering weer binnen en heb er geen ruk voor gedaan.
     Ze kunnen allemaal de pot op 🙂 🙂 🙂

     1. swetsnek

      rukken lukt het nog ????? hahahahaahah zie je ook zo in zo’n boompje zitten spelen met je pielemoosje aapje van me hahahahaha

     2. Guus Geluk

      Je hangt weer de tokkie uit, kletsnek.

 7. DolleDries

  Joke Smit-pedo werkt voor PvdA-wethouder Den Haag (en casht tonnen subsidie van de gemeente

  1. Guus Geluk

   Zo is het, Dries. Politieke partijen zijn zo rot als een mispel. De PVV verschilt daarin niet van bijvoorbeeld de PvdA.

 8. DolleDries

  Als hij hoogleraar wast geweest was het toch geen probleem.

  1. Meester Kong

   Hahaha wat laat jij je kennen.

   1. Top

    Blablabla Blaaskaak en uitvreter!

 9. DolleDries

  Trouwens Pinoccio is ook weer aan het liegen.

  MH17 – Premier Mark Rutte heeft in Brussel fel gereageerd op nieuwe Russische kritiek op het onderzoek naar het neerhalen van de MH17. ,,Ik laat me niet vertellen dat de mensen van het Joint Investigation Team (JIT) hun werk niet goed doen. Ik sta pal voor hun onafhankelijkheid en die van het Openbaar Ministerie.”

  1. corfo

   @ DolleDries.
   Zoals met álles wat die niksnut zegt : wéér een grove leugen.
   “Ik sta pal…… enz.” zegt Pinokkio, hij weet niet eens meer wát hij bazelt.
   Laat hij maar eens een keer komen met ál z’n “onderste stenen”; ik denk dat e.e.a. pas duidelijk zal worden als hij onder een tram/trein/auto is gekomen en dat dán pas een keer de doofpot wordt geopend.

   1. Original NL

    @corfo…..neeeee niet de onderste stenen….anders komen Dopper & co weer te voorschijn!!

    1. corfo

     @ Original NL.
     Sorry, voor ’t geval ik je aan ’t schrikken heb gemaakt.
     De door jou genoemde “Dopper & co” laveren reeds enige tijd onder diverse andere namen op dit forum.
     Hun niveau is echter niet de mijne en daarom regeer ik maar niet meer.
     Dat rapaille verdraait álle feiten, opvallend………….ze draaien altijd naar uiterst links.

   2. Meester Kong

    Nogal hypocriet vind je niet, een ander beschuldigen van niet inhoudelijk reaguren.
    Wat doen we hier zelf dan meneertje de racist.
    Als ik je vals beschuldig dan bied ik je hierbij mijn excuus aan .

   3. Meester Kong

    Nogal hypocriet vind je niet, een ander beschuldigen van niet inhoudelijk reaguren.
    Wat doen we hier zelf dan meneertje de racist.
    Als ik je vals beschuldig dan bied ik je hierbij mijn excuus aan

    1. swetsnek

     Zooooooo twee keer nog wel zie ik zenuwachtig ?????

  2. J.C.

   @Dolle Dries

   Inderdaad, alsof iemand Mark Rutte nog serieus neemt als hij zegt dat hij pal voor iemand staat. Hoe zou het met de ex voorzitter van de VVD gaan?

 10. Spaanse kok

  Even draadje gelezen.
  Een ding valt wel heel erg op.
  Alle PVV adepten proberen van onderwerp te wisselen.
  Het “ja maar hullie zijn veel erger” geroep is weer niet van de lucht.

  1. Code134

   Het is nogal gênant , Spaanse kok, voor de zoveelste keer wordt duidelijk dat de PVV veel bruin ruig aantrekt en als die nazi’s zich niet melden krijgt Geertje geen lijst rond.

   Heeft ook iets zieligs, dus ik snap wel dat onze PVV-aanhangers hier liever over de islam willen babbelen of zoiets.

  2. Meester Kong

   ff een Peter Selietje (de reaguurder met de meeste nicks)
   ++++

 11. Ni28

  Goede, capabele mensen zijn schaars, kijk naar de afgelopen tijd bij de VVD al die pretendeert capabele eerlijke mensen aan zich te koppelen.

 12. J.C.

  De PVV gooit extreem rechtse elementen wel direct uit hun partij, zodra zij daar kennis van krijgen.

  Ik zie de VVD/D66 nog met gebalde vuistjes in Oekraïne op het plein staan………

  1. van Urk

   Terwijl de PVV de bruinhemden meteen de laan uitstuurt werd er in het kantoor van groen Links een bom van de heer Duyvendak gevonden. Elk partij trekt dus wel extremistische elementen naar zich toe. Het gaat erom hoe snel er reageert wordt.

 13. Ni28

  Het is weer een vieze hap in de keuken.nl

 14. DolleDries

  De Dopper kliniek met Code idioot, Gekke Kong en Spaans hond is ook terug van het Vrijdag gebed zo te lezen.

 15. Fortiori

  Het kan ook nog dat zij bewust de PVV is binnengesluisd door aan Wilders te doen voorkomen dat hij een enorme kans miste. Dan is het een meesterzet geweest van een club van goedwillende vaderlanders.

 16. Ni28

  En de VVD trekt gewone tuig aan. Het blijft tuig.

  1. Ni28

   En bij de PVV worden zij uitgesmeten en bij de VVD worden zij gekoesterd. Het stinkt in de keuken.

 17. sonar

  Wat zijn die linkse idioten verstandloos,de PVV zet iemand uit de gemeenteraad verkiezing van Rotterdam omdat die persoon niet past in de denkwijze van de partij gaan die gekken helemaal uit hun dak.
  Dat is lef tonen om actie te ondernemen van Wilders om iemand op voorhand te verwijderen,andere partijen laten zulk soort gewoon zitten ,en dat vinden die mafketels u kent ze wel die altijd eenzijdig reageren en trollen.

  1. Spaanse kok

   Precies.
   Een externe partij duwt deze Hongaarse ex militair de PVV in en Wilders kan het vuile werk weer opknappen.
   Wat moeten we met Hegedüs en Gonzales
   Zijn Henk en Ingrid niet meer goed genoeg.

   1. ElHoussain

    @Spaanse kok

    “Zijn Henk en Ingrid niet meer goed genoeg.”
    ———–

    Zelfs die willen niet meer geassocieerd worden met de pvv.

    1. PMG

     Daar kom jij nog wel achter.

 18. Code134

  ….

  1. PMG

   Jammer hè oetlul, ga snel the voice of Marokko kijken!

 19. Rex Gildo

  Wat een ongelooflijke afgang van Geert; vooral als je nagaat dat het extreem-linkse ‘anti-fascistische’ Kafka met de onthulling is gekomen over de Hongaarse lijsttrekker, die ook nog een dubbel paspoort (doodzonde voor de PVV) bleek te hebben.
  Dat worden nog leuke gemeenteraadsverkiezingen straks!

  1. Code134

   Kafka doet heel nuttig journalistiek werk in het ontmaskeren van neo-nazi’s die de PVV steunen en er invloed op uitoefenen.

 20. meijer61200

  Foutje van Wilders, kan gebeuren. De VVD barst ook van de criminele laaienlichters maar die blijven gewoon zitten in de tweede en eerste kamer, en over dit uitschot hoor je niemand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.