De 10 meest hilarische (en controversiële) tweets van Trump in 2017 — Deel III

“Het is één grote fraude!”

Als je het geweldig vindt om te zien hoe linkse mensen doordraaien, nou, dan was 2017 echt geweldig. Met name Donald Trump zorgde er elke dag voor dat links he-le-maal gek werd. Hoe? Door gewoon af en toe iets te twitteren over een linkse bekendheid of een linkse hobby. De manier waarop — recht voor zijn raap en grenzend aan het toelaatbare — zorgde steeds weer voor hartaanvallen bij linkschen.Natuurlijk kon ik daar alleen maar van genieten.

Daarom hier de 10 meest hilarische en controversiële tweets van Trump in 2017 deel III.

10. Trump pakt de Democratische Partij aan vanwege Rusland
Links Amerika heeft besloten dat Trump de verkiezingen alleen maar heeft gewonnen omdat hij actief geholpen werd door Rusland. In juni van dit jaar sloeg Trump terug. Hij legde uit op Twitter dat Democraten en ook president Obama wisten wat er gebeurde, maar niet ingrepen. Waarom deden ze niks als het allemaal zo erg was, vroeg hij zich terecht af? Het gevolg? Links draaide he-le-maal door.

9. Arabische “leiders wezen naar Qatar – en zie!”
Trump was dit jaar erg trots dat Arabische leiders hem a) verteld hadden dat Qatar achter de financiering van radicaal-islamistische terreurgroepen zat, en b) dat ze daar iets aan deden door de diplomatieke en commerciële banden met het landje door te snijden. Hoewel links nerveus met de handen stond te wringen was het wat Trump betrof tijd voor een feestje:

8. “Justitie had moeten vasthouden aan mijn oorspronkelijke inreisverbod”
Hoe linkse multikul-strijders werkelijk boos te maken? Nou, door een inreisverbod uit te vaardigen. En als dat inreisverbod weersproken wordt door rechter moet je gewoon extra gas geven. Dat bewees Trump eerder dit jaar:

Screen Shot 2017-12-17 at 06.39.49

Heel gek, maar op de één of andere manier konden progressieven die Twitterstorm absoluut niet waarderen.

7. F*ck Duitsland
Het is eigenlijk onbegrijpelijk, maar op de één of andere manier denkt Europa altijd dat ze beter is dan Amerika. Dat is nogal merkwaardig, aangezien Europa nog altijd deel zou uitmaken van het knettergekke ‘Derde Rijk’ als de Amerikanen niet hadden ingegrepen. Of, als de Nazi’s toch verslagen waren door de Sovjet-Unie, dan leefden we ongetwijfeld allemaal onder het juk van Stalins opvolgers.

We mogen ze dus a) dankbaar zijn en we moeten ons b) kapotschamen dat we weinig tot niets doen met betrekking tot de NAVO. Het is 2017 en nog steeds zijn we afhankelijk van Amerika voor onze veiligheid.

Trump denkt daar het zijne van… en geef hem eens ongelijk.

6. “Hij moet maar hopen dat er geen opnames zijn van onze gesprekken…”
Toen Trump deze tweet de wereld instuurde over James Comey, de FBI-directeur die hij ontsloeg, draaiden de linkse media helemaal door. Ze konden het niet geloven. Bedreigde hij een oud FBI-baas nou? En neemt hij stiekem gesprekken op in het Witte Huis? Richard Nixon is terug van weggeweest!

Nou dat viel allemaal mee. Trump gaf later toe geen opnames te hebben; hij wilde de boel alleen even op scherp zetten. Welnu, dat was duidelijk gelukt.

5. Weg met de mainstream media!
Oh. Hier kan ik dus écht van smullen. Op 12 mei twitterde Trump opeens dat hij misschien geen gesprekken met de pers meer moest doen (en zijn medewerkers dus ook niet). In plaats daarvan was het in zijn ogen beter om geschreven mededelingen te doen uitgaan en het daarbij te laten.

Natuurlijk werden diezelfde media gek toen hij dit twitterde. Zij bepalen wat er gebeurt! Wie denkt de president dat hij is?!

4. “De Amerikaanse burgeroorlog had best voorkomen kunnen worden”
Oeps. Dat was de algemene reactie van conservatieven toen Trump deze tweet de wereld instuurde:

Twijfelen aan het nut van de burgeroorlog? Hoe durf je! Dat was de algemene reactie van de linkse media. Dat daar miljoenen Amerikanen bij omkwamen, soit.

Misschien dat Amerikanen ooit op een objectieve manier over de burgeroorlog kunnen praten. Wat de linkse media betreft is dat punt duidelijk nog niet gekomen. Want Trump.

3. Mexico gaat de muur betalen
Dit was misschien het meest gevoelige onderwerp voor links Amerika — en dan met name voor de linkse media. De bouw van een muur op de grens met Mexico. Het druist immers in tegen alles waar links voor staat: de multikul en onbeperkte immigratie.

2. “Jobs matter!”
Klimaatverandering is niet leuk, zal Trump gedacht hebben, maar laten we realistisch zijn: als het al door mensen veroorzaakt wordt dan moeten we ook rekening houden met de impact van bestrijding ervan. Bijvoorbeeld: als je het 0,0001 graad minder warm kan maken is dat volgens links blijkbaar heel belangrijk, maar wat doe je met de mensen die hun baan verliezen door dit beleid?

Gek genoeg hoor je links daar nooit over, terwijl progressieven nog steeds beweren dat ze er zijn voor “de kleine man.” Nou, zoals Trump bewees op 22/23 april is dat de grootst mogelijke onzin:

1. “Ik heb groot vertrouwen in China… maar als zij niets doen aan Noord-Korea doen we het zelf wel!

Dat Noord-Korea geregeerd wordt door een stalinistische dictator zal links worst wezen. Dat die dictator concentratiekampen heeft waar hele families dood worden gewerkt laat ze koud. En dat de knettergekke dwerg Kim Jong-Un hard op weg is om technologie te ontwikkelen waarmee hij een atoombom op Amerika kan gooien vinden ze ook al niet interessant.

Trump denkt daar heel anders over. En terecht, natuurlijk. Gedurende zijn hele presidentschap heeft hij het over het Noord-Koreaanse probleem. Op 13 april van dit jaar liet hij weten dat hij het volste vertrouwen heeft in China (dat Noord-Korea al jaren de hand boven het hoofd houdt). Maar, voegde hij daar aan toe, als Beijing niets deed zou Amerika het zelf wel even oplossen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Parestado4

    IIK:De geweldige Trump.
    Trump inc International.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.