Duitse inlichtingenchef: kinderen van ISIS-jihadisten kunnen “erg gevaarlijk” zijn

Deze kinderen zijn op jonge leeftijd totaal geïndoctrineerd met de haatideologie van ISIS. 

Het hoofd van de Duitse inlichtingendienst, Hans-Georg Maassen, is doodsbang dat kinderen van Syriëgangers binnenkort terugkeren naar Duitsland. Dat is immers het logische gevolg van het feit dat ISIS’ radicale nepkalifaat bijna compleet vernietigd is.

Het probleem met die kinderen en jongeren is, aldus Maassen, dat ze “in ‘scholen’ van ISIS zijn gehersenspoeld en in hoge mate geradicaliseerd en zo de ideologie van ISIS steunen.” Met andere woorden, “die kun je dus beslist ook jihadisten noemen. Dat stelt de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst voor problemen, omdat die kinderen en jongeren erg gevaarlijk kunnen zijn.”

En dat is nog niet alles. Volgens Maassen zijn vrouwen van jihadisten namelijk óók levensgevaarlijk. Die vrouwen hebben misschien geen terroristische misdaden gepleegd in Syrië en Irak, maar als ze teruggestuurd worden vormen ze wel degelijk een grote bedreiging voor gewone Duitsers. Ook zij zijn namelijk gehersenspoeld met ISIS’ zieke ideologie — of waren al gepassioneerde aanhangers toen ze naar het Midden-Oosten vertrokken. Als ze niet vochten ligt dat niet aan hun zogenaamde ‘gematigdheid,’ maar aan hun geslacht. In ISIS-kringen hoort een vrouw immers thuis te zitten om voor de kinderen te zorgen en eten te koken voor haar terroristische echtgenoot.

Dat is allemaal al erg genoeg, maar daar komt nog eens bij dat Maassen gelooft dat er op dit moment zo’n zevenhonderd (700!) idioten in Duitsland zijn die zo geradicaliseerd zijn dat ze een aanslag kunnen plegen. Duitsland heeft dus al een serieus probleem, en dat probleem zal de komende maanden en mogelijk jaren alleen maar groter worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Teruggekeerde doodseskaders en hun kroost zou je standaard bij rechters, staatsjournalisten en Kartel-politici moeten inkwartieren.

 2. buitenbeentje

  Volgens mij zijn er al genoeg mohammedaanse kinderen die hier met zo geindoctrineerd en haatdragend zijn. Ze zitten op islamitische scholen, liefst madrassa´s, krijgen “koranles” en controle is er nauwelijks.

 3. Ni28

  In onze cultuur ondenkbaar maar nu moet je moslimkinderen net zo vrezen als volwassenen. Dank, mevrouw Merkel!
  En ja, ik weet dat je met een bananenschil meer kans maakt op dodelijke verwondingen dan met zo kinderlijke moordenaar, maar toch.

  1. van Urk

   Professor Bob Smalhout: “Criminele Marokkaanse jongeren moet je met hun ouders terug sturen naar hun thuisland. Daarvoor zijn die dubbele paspoorten juist een uitkomst. Ook allochtonen die zich niet langer thuis voelen in Nederland, zijn beter af in hun eigen land ” http://www.nieuwwij.nl/interview/heb-een-hekel-aan-mensen-die-niet-deugen/

 4. Feit

  Schattig, zo’n kleine Dopper!

  Een mes in het schoentje gevonden.

  Staat ‘m goed die bommetjes om hem heen.

  1. Ni28

   Zoon van? Echt?

 5. DolleDries

  Het Duitse Bild schrijft een vertrouwelijk rapport van de Duitse inlichtingendiensten onder ogen te hebben gekregen, waarin staat dat er op dit moment al meer dan 6 miljoen migranten uit Afrika en het Midden Oosten onderweg zijn naar Europa, of op het punt staan dit te doen. Aangezien de topconferentie tussen de EU en de AU (Afrikaanse Unie) eind november in Ivoorkust volledig is mislukt, zullen de Europese leiders snel iets moeten bedenken om te voorkomen dat onze landen de komende jaren letterlijk overspoeld zullen worden, en onze sociale voorzieningen onbetaalbaar worden en vervolgens instorten – om over de onvermijdelijke nieuwe explosie van criminaliteit en aanslagen maar te zwijgen.

  In Libië hebben zich al 1 miljoen migranten verzameld om –gestimuleerd door talloze Europese en ook Nederlandse hulpmensensmokkelorganisaties- de oversteek naar de EU te wagen. Ook in Egypte wachten er 1 miljoen; 720.000 in Jordanië, 430.000 in Algerije, 160.000 in Tunesië, en 50.000 in Marokko. In Turkije bivakkeren 3 miljoen migranten die door dictator Erdogan als een mes op de keel van Europa worden gehouden. Ondanks de deal met de EU laten de Turken inmiddels wekelijks weer duizenden asielzoekers naar Griekenland vertrekken.
  Joe Walker-Cousins, voormalig hoofd van de Britse ambassade in Benghazi, had het eveneens over minimaal 1 miljoen migranten die via Libië naar Europa willen. De pogingen van de EU om de Libische kustwacht te trainen zijn volgens hem ‘te laat en te gering’. De president van het Europese Parlement, Antonio Tajani, waarschuwde dat de Europese politiek de omvang van de migrantencrisis onderschat, en er de komende paar jaar ‘miljoenen Afrikanen’ aankomen, indien daar niet urgent iets tegen ondernomen wordt.
  ‘Exodus van Bijbelse omvang’
  Tajani had het zelfs over een ‘exodus van Bijbelse omvang’, die volgens hem moet worden beperkt door een ‘Marshallplan’ ter hoogte van € 40 miljard voor de Afrikaanse landen, in de hoop dat verbeterde woon- en werkomstandigheden veel migranten zal overhalen om te blijven. Probleem: vele tientallen miljarden euro’s hulp hebben de afgelopen decennia amper iets uitgericht. Integendeel, de migratie naar Europa is alleen maar fors toegenomen.
  ‘Zonder een strategie krijgen we terrorisme, illegale immigratie en instabiliteit,’ waarschuwde Tajani, wijzend op de verwachtingen dat de bevolking van Afrika tussen nu en 2050 meer dan verdubbelen zal tot zo’n 2,5 miljard mensen. Nigeria zal dan na India en China het land met de meeste inwoners ter wereld zijn (400 miljoen).
  Ook de directeur van het VN kantoor in Genève verklaarde dat Europa zich ‘op nog vele miljoenen migranten uit Afrika, Azië en het Midden Oosten’ moet voorbereiden. Die hebben tegenwoordig allemaal mobieltjes, en zien zo dat het leven in andere delen van de wereld een stuk prettiger is. ‘Dat werkt als een magneet.’ De Duitse minister van Ontwikkelingssamenwerking Gerd Müller kwam met dezelfde argumenten, en schat het aantal migranten dat onderweg naar Europa is nu al op 8 tot 10 miljoen.
  ‘Veel moslimmigranten accepteren onze waarden niet’
  In de Financial Times schreef Gideon Rachman dat het verouderende Europa aan de ene kant een ‘injectie’ van jonge mensen nodig heeft, maar het aan de andere kant ‘onrealistisch’ is dat al die miljoenen migranten de Europese waarden accepteren. ‘Velen van hen zijn veel conservatiever (islamitisch) en seksistischer.’
  Oud premier van Griekenland Antonis Samaras sloot zich bij hem aan, en zei dat veel moslimmigranten die naar Europa komen ‘niet de verantwoordelijkheid accepteren die bij een open democratie past.’
  De ervaren Griekse journalist Maria Polizoidou waarschuwt daarom dat het openen van de grenzen door Europa totaal averechts werkt, en de moslims die hier al zijn en nog komen juist verder radicaliseert, waardoor we in de nabije toekomst nog veel meer misdaad en terreuraanslagen kunnen verwachten (2).
  Hongarije en Bulgarije laten zien dat afschermen grenzen wèl kan
  Landen zoals Japan en Australië worden door veel grotere stukken zee omringd, waardoor het makkelijker is migranten tegen te houden. Volgens Rachman kan Europa dat niet doen, omdat de Middellandse Zee op een aantal punten maar smal is, en ons werelddeel onlosmakelijk verbonden is met Azië. (1)
  Overigens laten landen zoals Hongarije en Bulgarije zien dat met relatief goedkope middelen zoals grenshekken wel degelijk eenvoudig is om ongewenste vreemdelingen buiten te houden. Bovendien kan de Europese kustwacht de marine inschakelen om de boten van mensensmokkelaars pal voor de kust van Afrika en Turkije tegen te houden en weer terug te sturen, of de asielzoekers aan boord te nemen en af te leveren in de dichtstbijzijnde haven buiten Europa, zoals het –massaal door de EU genegeerde- VN vluchtelingenverdrag voorschrijft.
  ‘Geradicaliseerde ISIS kinderen gevaar voor Europa’
  De chef van de Duitse inlichtingendienst, Hans-Georg Maassen, verwacht dat er onder de vele ISIS jihadisten die na hun nederlagen in het Midden Oosten nu naar Europa komen, ook geradicaliseerde kinderen kunnen zitten, die een potentieel gevaar vormen voor onze samenleving (3).

 6. DolleDries

  50 jaar geleden was het Hans van Mierlo, die met zijn nieuwe partij D’66 het politieke establishment probeerde wakker te schudden. Nog geen 35 jaar later was het Pim Fortuyn, die het Haagse feestje kwam verstoren, enkele jaren later gevolgd door VVD-dissident Geert Wilders en nu is het de beurt aan het flamboyante duo Thierry Baudet en Theo Hiddema, die met hun pijlsnel groeiende Forum voor Democratie de gemoederen danig weten te beroeren.
  Het grote verschil tussen die vier verschillende verschijningen is echter, dat het inmiddels zonder apostrof geschreven D66 (die D kunnen ze overigens inmiddels ook wel weglaten, want ik kan er nog maar weinig tot niets democratisch meer aan ontdekken) zelf tot het hautaine en neerbuigende politieke establishment is gaan behoren, terwijl Pim Fortuyn door zijn voortijdige en gewelddadige dood nooit de kans heeft gekregen om daadwerkelijk het Haagse feestje te verstoren. Zowel Wilders’ PVV als het Forum voor Democratie van Baudet en Hiddema door de linkse kerk en haar adepten, waaronder de door belastingbetalers gefinancierde politiek correcte, overduidelijk marxistiesgezinde publieke domroepen, worden volcontinu worden neergesabeld en zelfs als (neigend naar) rechts-extremisme weggezet.
  De wijze waarop de media heden ten dage met name met Thierry Baudet omgaan, of liever gezegd: tegen tekeer gaan, is ronduit verwerpelijk. Screenshots uit een televisieprogramma, bij hem thuis opgenomen, waarmee later wordt uitgelicht van (volgens de media dan) naar rechts-extremisme neigende schrijvers hij boeken op de plank heeft staan. Te zot voor woorden! Alsof de werken van het duo Marx/Engels en de boeken die ikzelf over de Sovjet-Unie thuis op de plank heb staan van mij meteen maar een communist zouden maken. Of een fascist vanwege het eveneens aanwezige dagboek van graaf Galeazzo Ciano, de schoonzoon en rechterhand van Mussolini. Of een homo, omdat ik ook boeken van Pim Fortuyn op de plank heb staan. Of een nazi, omdat ik een cd van de Wagner-opera Lohengrin in bezit heb. Het adagium ‘Toon mij uw boeken en ik zeg, wie u bent’ is derhalve aan een revisie toe.
  Daarnaast begrijp ik die heksenjacht tegen Thierry Baudet gewoon niet. Echt niet. We hebben het over een jonge vent, klaarblijkelijk gezegend met talent en een goed stel hersens. Heeft zijn doctorstitel al behaald. Heeft al diverse boeken op zijn naam staan, waaronder een veelbesproken roman en zijn dissertatie ‘De Aanval op de Natiestaat’, dat inmiddels voor de elfde(!) keer moest worden herdrukt; ongekend voor een proefschrift, en zeker in het beperkte Nederlandse taalgebied. Legt een duidelijke voorkeur voor de hoge cultuur aan de dag en die deelt hij ook met zijn volgers. Daar kunnen velen nog wat van leren. Haalt originele stunts uit in de Tweede Kamer, variërend van het laten plaatsen van een piano, het gebruik van Latijn tot het dragen van goedkopie militaire uitrusting om een betoog kracht bij te kunnen zetten; er kan rustig gesteld worden dat Baudet een frisse wind door het parlement laat waaien met dergelijke acties, die niet gebruikelijk zijn in onze Staten-Generaal en om die reden gerust als vernieuwend mogen worden aangemerkt. Dat kan nauwelijks bezwaarlijk zijn als het gemiddelde Kamerlid nog niet eens één Kamerperiode van vier jaar uitzit.
  Het Forum voor Democratie heeft in bijzonder korte tijd een enorme aanhang aan weten te trekken. Het is voor deze partij erg jammer dat de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen in haar geval eigenlijk te vroeg vielen. De peilingen spreken boekdelen en het in korte tijd enorm gegroeide ledenaantal eveneens, de jongerenafdeling inbegrepen. Begrijpelijk dat dat bij de rooien en het politieke establishment afgunst opwekt en kwaad bloed zet. Dan moet er dus getrolld en gestigmatiseerd worden, tot in het onderwijs toe, met als overduidelijk oogmerk om schade toe te brengen; en als dat ideologisch niet tot de mogelijkheden behoort, dan wordt dat wel ad hominem gedaan. Net als bij Pim Fortuyn destijds beticht je Thierry Baudet dan gewoon van rechts-extremistische sympathieën. Dat dat effect sorteert, is duidelijk: de eerste kwalijke substantie is al bij huize Baudet tegen de deur en door de brievenbus gegaan. Toen mij dat bekend werd, moest ik ook meteen aan de taartgooiers van het Biologische Bakkersgilde bij Pim Fortuyn denken, wat in retrospectie het begin van het einde bleek te zijn.
  De bedreigingen die PVV-fractieleider Geert Wilders dagelijks ontvangt, zijn mijns inziens duidelijke aanwijzingen dat de integratie op een volledige mislukking is uitgelopen, en aan het doorgaans bijzonder gebrekkige taalgebruik in die bedreigingen te zien tevens dat ons onderwijssysteem ernstig heeft gefaald. Wilders legt wel degelijk de vinger op de zere plek die islam heet*; over de wijze waarop hij dit doet, valt zeer zeker te twisten; maar er valt níet te twisten over het feit dat Wilders inmiddels al ruim 13 jaar(!) beveiliging om zich heen heeft lopen, omdat een substantieel aantal primitievelingen hem om die reden een kopje kleiner wil maken. Wat dus zonneklaar feitelijk een bevestiging is van zijn gelijk. Wilders heeft daarnaast eveneens te maken met aanvallen tegen zijn persoon uit de hoek van het politieke establishment en de media. Waar dit uiteindelijk toe kan leiden, kan aan de hand van het hierna volgende geschetst worden.
  In het tv-programma van Robert Jensen op 22 maart 2002 sprak Pim Fortuyn over de toenmalige regering:

  “Als mij straks wat gebeurt […], dan zijn zíj medeverantwoordelijk, en dan kunnen ze niet hun handen ervan aftrekken in de zin van “Ja, ik heb die aanslag niet gepleegd”; je hebt het klimáát mee gecreëerd, en dat moet stoppen”.
  Het bleken profetische woorden te zijn. Nog geen zeven weken later werd Fortuyn door de dierenrechtenterrorist Volkert van der Graaf doodgeschoten op het Mediapark in Hilversum. God verhoede, dat zoiets nóg eens gebeurt; er zijn veel lieden die wat dat betreft zichzelf maar eens goed in de spiegel moesten gaan aankijken en zich daarbij vooral moeten afvragen waar zij nu eigenlijk mee bezig zijn. De situatie wordt – opnieuw – steeds grimmiger.
  En dat bevalt mij maar niets.
  Bron: http://sta-pal.nl

 7. Guus Geluk

  Afschuwelijk, die afbeelding.

  1. Mart

   Een doodgewoon plaatje hoor,ik kan je wel wat vreselijkers laten zien over wat die kleuters zoal uitvreten….maar velen onder de goedmensjes zullen dit wel weer fakenews vinden.Bereid jullie je maar voor….binnenkort in jullie theater.

 8. fusilier

  Denk maar niet dat Rutte en Merkel hiervan wakker liggen van zon foto.

 9. Christina

  Je word er naar van hoe onze westerse landen in gevaar gebracht worden door de dames en heren `politici` die dit vullis allemaal naar binnen halen!
  En de allergrootste ellendeling is angelina merkelina hitlerina, die overal de grenzen wagenwijd openzet voor dit soort gajes!!

 10. Parestado4

  Esaau/Ismael:Geen goede combinatie!

 11. corfo

  Wát een leuk kereltje !
  Is dát nou de padvinderij in Syrië ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.