Duitse inlichtingenchef: kinderen van ISIS-jihadisten kunnen "erg gevaarlijk" zijn

Geen categoriedec 03 2017, 17:00
Deze kinderen zijn op jonge leeftijd totaal geïndoctrineerd met de haatideologie van ISIS.
Het hoofd van de Duitse inlichtingendienst, Hans-Georg Maassen, is doodsbang dat kinderen van Syriëgangers binnenkort terugkeren naar Duitsland. Dat is immers het logische gevolg van het feit dat ISIS' radicale nepkalifaat bijna compleet vernietigd is.
Het probleem met die kinderen en jongeren is, aldus Maassen, dat ze "in 'scholen' van ISIS zijn gehersenspoeld en in hoge mate geradicaliseerd en zo de ideologie van ISIS steunen." Met andere woorden, "die kun je dus beslist ook jihadisten noemen. Dat stelt de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst voor problemen, omdat die kinderen en jongeren erg gevaarlijk kunnen zijn."
En dat is nog niet alles. Volgens Maassen zijn vrouwen van jihadisten namelijk óók levensgevaarlijk. Die vrouwen hebben misschien geen terroristische misdaden gepleegd in Syrië en Irak, maar als ze teruggestuurd worden vormen ze wel degelijk een grote bedreiging voor gewone Duitsers. Ook zij zijn namelijk gehersenspoeld met ISIS' zieke ideologie -- of waren al gepassioneerde aanhangers toen ze naar het Midden-Oosten vertrokken. Als ze niet vochten ligt dat niet aan hun zogenaamde 'gematigdheid,' maar aan hun geslacht. In ISIS-kringen hoort een vrouw immers thuis te zitten om voor de kinderen te zorgen en eten te koken voor haar terroristische echtgenoot.
Dat is allemaal al erg genoeg, maar daar komt nog eens bij dat Maassen gelooft dat er op dit moment zo'n zevenhonderd (700!) idioten in Duitsland zijn die zo geradicaliseerd zijn dat ze een aanslag kunnen plegen. Duitsland heeft dus al een serieus probleem, en dat probleem zal de komende maanden en mogelijk jaren alleen maar groter worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten