Eerste vrouw stapt op na ongepast seksueel gedrag in de #metoo golf

In de Verenigde Staten, het land dat vooruit loopt op alles, stapt de eerste vrouw op vanwege aantijgingen aangaande ongepast seksueel gedrag. Slaat het feminisme toe, of wordt dit gebruikt om aan te geven dat seksueel gedrag tussen vrouwen en mannen gelijk zijn?

In elk geval, de vrouw in kwestie, Andrea Ramsey, is een congreslid van de Democratische Partij en wordt beschuldig door een aantal oud-medewerkers. Zelf zegt Ramsey dat het helemaal niet waar is en gaat er hard tegenin.

“Een leugen”, schrijft Ramsey in een verklaring op Facebook. Ramsey is zelfverklaard slachtoffer van “de morele voortrekkersrol die de Democratische partij wil nemen” in de discussie over intimidatie. Vanwege het door haar partij ingestelde zerotolerancebeleid, moet zij ondanks “valse beschuldigingen, die zijn ingefluisterd door politieke tegenstanders” vertrekken.

Als ze het heeft gedaan is dat natuurlijk verschrikkelijk, maar het laat maar weer zien dat het een grijs gebied blijft waarbij iemand beschuldigd wordt en uiteindelijk dat al genoeg is. Onderzoek wordt er niet meer bijgehaald. Iemand wordt beschuldigd en is daarna sociaal al veroordeeld, voordat er ook maar iets is uitgezocht.

Enfin, dat dit al nieuws is, laat zien dat we in deze hele discussie eerder op de hypes en de primeurs afgaan dan echt aan de problemen werken. Benoemen benoemen benoemen, dat is het en daar blijft het voorlopig bij.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. buitenbeentje

  Het is wat het is, al vanaf het begin, een heksenjacht. Je moet branden, en niets of niemand kan je helpen, tenzij je een pisvlek bent in een witte onderbroek en bij de Vara werkt.

 2. Ritter

  Of het nu iemand van links of rechts is………….ik blijf erbij dat iemand pas schuldig is als het word bewezen.

  Ongeacht iemands politieke voorkeur, iemand is onschuldig totdat het tegendeel word bewezen.

  Als we daarvan afwijken gaan we weer terug naar de middeleeuwen waarin iemand op basis van een roddel/beschuldiging zonder bewijs op de brandstapel belandde.

  1. Code134

   Veel van de politici en filmmakers die werden aangeklaagd traden terug omdat ze inzagen dat ontkennen van hun wangedrag weinig zin heeft omdat de feiten er al te dik bovenop liggen.
   Trump is een uitzondering van deze regel ondat deze man de vleesgeworden leugen is. Alleen de wanen in zijn eigen hoofd wenst hij als feiten te beschouwen.

   1. trampoline

    En wat ben jij dan wel niet?

   2. Ritter

    Sommigen hebben bekend omdat bewijs was. (zoals b.v bij Franken is er fotobewijs)

    Over Trump; hij heeft steeds ontkend en voor de beschuldigingen is tot nu toe geen enkel bewijs.

    Nu blijkt ook dat de vrouwen die Trump beschuldigen geld aangeboden kregen van Clinton donors. Dat maakt hun beschuldigingen ongeloofwaardig. Kennelijk zit er dus een politiek motief om Trump te beschuldigen.

   3. PMG

    Code in de war, je bedoelt Rutte!

    Ik begin een nieuwe kampanje #NOTME

    1. Seneca

     Te laat. u pleegt plagiaat!

 3. Babaji538

  Mocht men de moeite nemen, om zich te verdiepen
  waar deze belachelijke ‘movement’ is begonnen,
  zou dat de hele ellende direct, snel en duidelijk verklaren.

  Klaarder dan een klontje krijgt men het niet.
  Alleen gesmolten (..).

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.