Links ‘RACISME!’-schreeuwend Nederland schoffeert Baudet en Wilders: ‘Ze normaliseren racisme!’

Dat is de boodschap die personen als Sylvana Simons, Jerry Afriyie en Gladys Albitrouw ons willen meegeven.

Vandaag bij Joop.nl: een open brief waarin gesteld wordt politici als Geert Wilders en Thierry Baudet, geholpen door gevestigde partijen als het CDA, keihard bijdragen aan het normaliseren van racisme. We gooien de hoofdaanklacht er maar meteen in:

“De gevestigde partijen snappen blijkbaar nog niet dat het nationalisme dat zij toejuichen en aanwakkeren extreem-rechts meer zelfvertrouwen geeft”

Wat volgt is een warrig, niet makkelijk te volgen stuk waarin meerdere partijen er bij de haren bijgesleurd worden om de beschuldiging ‘Je normaliseert racisme!’ over zich heen te moeten krijgen. De aanval wordt vanuit twee flanken ingezet. Aan de ene kant hebben we de eeuwige aantijgingen dat mensen als Thierry Baudet, Geert Wilders en Yernaz Ramautarsing – kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam namens Forum voor Democratie – racisme bevorderen met hun idealen. Want je zou je land toch maar waarschuwen voor de gevaren van massa-immigratie en islamisering hè?

Thierry Baudet, de politicus van het jaar die in het geheim afspreekt met een bekende racist uit de Verenigde Staten, waarschuwt nu al voor een ‘burgeroorlog’ als gevolg van ‘massa-immigratie’ en de ‘natuurlijke politieke aspiraties van moslims’ terwijl zijn kandidaat gemeenteraadslid in Amsterdam, Yernaz Ramautarsing, oproept tot legalisering van wapenbezit. Ondertussen bouwen zij met hun Forum voor Democratie met steun van extreem-rechtse organisaties een beweging van onderop en dwingen ze Wilders daarmee ook om zich meer op straat te gaan organiseren rondom moslim- en vluchtelingenhaat.

De context is geschetst: dit zijn volgens de ondertekenaars van het artikel racisten die nooit, maar dan ook nooit, geaccepteerd mogen worden als normale politici die gewoon strijden voor idealen waar zij in geloven. En als we het toch over die ondertekenaars hebben: wie zijn dat eigenlijk precies? We hebben natuurlijk usual suspects als Sylvana Simons en Jerry Afriyie, maar de lijst gaat verder. De 28 personen die hun naam verbonden aan het stuk, zijn echter makkelijk in enkele groepen op te delen: ‘RACISME!’-schreeuwers als Simons, Afriyie en organisaties als Meldpunt Islamofobie; leden van islampartijen als NIDA en DENK; socialistische clubs als de SP en een overig groepje aan niet zulke kosjere organisaties zoals het Nederlands Palestina Komitee. Allemaal puike partijen, dus.

Enfin: vervolgens wordt met name het CDA er ook nog even bijgehaald, omdat zij met het aanwakkeren van nationalistische sentimenten – genoemd worden walgelijk racistische daden als het zingen van het Wilhelmus op school of het tonen van de Nederlandse vlag in de Tweede Kamer – het lieden als Baudet makkelijker maken hun boodschap te verkondigen.

Het pijnlijke aan deze hele schoffering is natuurlijk dat de waarheid precies omgekeerd is. Nederland is allesbehalve een inherent racistisch land: het enige wat racisme aanwakkert, zijn die eindeloze reeksen beschuldigingen van discriminatie waar individuen als tante Syl’ telkens mee komen. Ik blijf het zeggen: racisme is pas de wereld uit, als je ophoudt met het erbij slepen van zaken als huidskleur bij elke discussie. Door te stellen dat bepaalde groepen benadeeld worden, doe je niets anders dan het creëren van verschillen die er niet zijn: het is eigen een self-fulfilling prophecy. Maar dát zullen ze bij partijen als Artikel1 Bij1, DENK en NIDA wel nooit beseffen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Ritter

  Baudet en Wilders hebben kritiek op zaken als de massale illegale immigratie en islam.

  Dat heeft dus niets met “racisme” te maken.

  Ten eerste is islam geen “ras” maar een religie/ideologie. Dus kritiek op de islam is geen “racisme”.

  Ten tweede heeft kritiek op de massale illegale massa immigratie niets met racisme te maken maar met gezond verstand gezien die enorme problemen die voortkomen uit de massale immigratie.

  Kortom de beschuldiging van “racisme” raakt kant noch wal.

  1. van Urk

   Het tegengaan van overbevolking door verschillende culturen in een klein dichtbevolkte land heeft inderdaad niks met racisme te maken. Overbevolking kan juist tot meer racisme leiden omdat er veel meer hokjes zullen ontstaan. In onze welvaart zien we graag het bewijs dat Nederland niet overbevolkt is. Maar het wordt tijd dat we doen wat ontwikkelingslanden wordt aangeraden, de bevolkingsgroei terugdringen en de leefbaarheid verhogen. Wij Nederlanders moeten het doen met 2300 vierkante meter (halve voetbalveld) een Japanner en een Belg heeft iets meer ruimte, namelijk 3100 vierkante meter. En een Amerikaan beschikt maar liefst over 35 duizend vierkante meter. Zo heeft vadertje Drees ooit het volk geadviseerd met de woorden: “Een deel van het volk moet het aandurven zijn toekomst te zoeken in grotere gebieden dan in eigen land “. http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/blog/2017/08/vol-nederland-wordt-steeds-voller-door-immigratie-527822/

  2. Zout

   Bovendien:

   In Amsterdam: 4251 bijstandgerechtigde statushouders in 2017, kosten 179 miljoen euro. @fvdemocratie Amsterdam wil een opnamestop, terugkeer wanneer mogelijk en zeer strenge controle op naleving regels.

   1. wheelboy

    Zout .Ruttes zielige syriers kosten ons in totaal maar 75 miljard .Dus waar zijk je over lol. Lees dit maar eens .
    https://www.ad.nl/binnenland/stop-massa-immigratie-om-verzorgingsstaat-betaalbaar-te-houden~aae4b1cb/

    1. Code134

     Waar haal je in hemelsnaam die 75 miljard vandaan?

     1. Zout

      @Error: In Amsterdam: 4251 bijstandgerechtigde statushouders in 2017, kosten 179 miljoen euro. @fvdemocratie Amsterdam wil een opnamestop, terugkeer wanneer mogelijk en zeer strenge controle op naleving regels.

      179 miljoen euro

      Alleen al in Amsterdam. Ik denk dat jouw vriendje Rutte, jouw geweldige minister president, wel een oplossing heeft: Belastingverhoging.

     2. Vit

      Er staat een link onder (voor het gemak).

 2. DolleDries

  Verdomme nu ik zit onder Kerstboom als een racist. Ik doe de lampjes maar uit.

  1. corfo

   @ DolleDries.
   Dat linkse gajes mag mij voor álles wat fout en/of slecht is, uitmaken ! Lak aan dat soort.
   Ik zit vermoedelijk, volgens hén, óók als een racist bij de Kerstboom; maar ik moet je eerlijk zeggen : het bevalt mij uitstekend !!!

 3. swetsnek

  pffffffffffff trap ze het land uit , ik ben er zo klaar mee met dat linkse tuig

 4. Ritter

  “Ik blijf het zeggen: racisme is pas de wereld uit, als je ophoudt met het erbij slepen van zaken als huidskleur bij elke discussie. “

  Zo is het inderdaad.

  Personen als Sylvana Simons, Jerry Afriyie en partijen als DENK en NIDA zijn constant bezig met beschuldigingen van racisme. Het is een obsessie voor hun. En juist daardoor polariseren ze de discussie omdat ze bij veel onderwerpen(waar helemaal geen sprake is van racisme) racisme betrekken.

 5. DolleDries

  Het besluit van de EU om artikel 7 tegen Polen te activeren heeft geen enkel effect op de Poolse regering. Dit mededeelde de regerende partij PIS (Wet en Rechtvaardigheid) van het land en betoogt dat het decreet eigenlijk een politieke wraak is voor de weigering van Polen om zijn land met islamitische asielzoekers te vullen.We willen geen islamitische immigranten opnemen, omdat we de veiligheid van de Polen koesteren, zegt een woordvoerder van de Poolse regeringspartij, schrijft Reuters.

  1. Meester Kong

   Dan moet Polen maar een Pexit doen.:)
   Gaan ze neit doen want zonder EU steun gaan ze failliet.(beetje overdreven maar je moet je aanpassen aan DDS)
   Voor wat hoort wat.

   1. DolleDries

    De EU gaat gewoon door de knieën ze zijn als de dood dat er een landje uitholt.

   2. swetsnek

    neit ????? ok

   3. Bloem

    Dus Pexit is prima en Nexit en Brexit een ramp? U bent echt een Europeaan in hart en nieren.

    1. swetsnek

     Zeurkous kong woont in een boom ……Bloem ergens midden in het oerwoud daar zit deze meid hahahaah heerlijk van een banaantje te genieten, van boven en ,,,,,,,, hahahahaahahahahah

     1. Bloem

      Het wordt tijd dat ie uit die boom lazert en stopt met zijn linkse praatjes op dit forum. Voor zijn soort heb je Joop.nl

 6. Meester Kong

  Snap er geen reedT meer van.
  Je gaat als nieuwbakken politicus (Baudeetje) met veel potentie toch niet aanschuiven bij een racist en daar 5 uur lang gezellig mee kletsen.
  Dat stinkt…..

  1. DolleDries

   Maar daar ben jij ook een tomaatje voor dat je het niet snapt.

   1. corfo

    @ Mr.Kong.
    Voormalig koningin Juliana zat úrenlang te praten met de voormalig president van Roemenië, de communistische dictator Ceausescu. Wat zeg je me dáár van”?
    Heb ik al eerder gevraagd, maar toen was je zomaar, plots, helemaal verdwenen, zéér “verdacht”.

  2. Ritter

   Meester Kong

   Als andere politici aanschuiven bij omstreden personen (zoals zoveel keer is gebeurt) is er niets aan de hand……….doet Baudet hetzelfde dan schreeuwen de media moord en brand.

   https://www.geenstijl.nl/5139967/baudet-moet-zich-er-heel-bewust-van-zijn-wie-hij-de-hand-schudt/

   1. Guus Geluk

    Onzinnig artikel van een onzinnig blog.

    De pers zou er over schrijven als Rutte geen enkele regeringsleider meer de hand zou schudden.

    1. swetsnek

     Welnee hoe kom je daarbij Rutte is van nul en gene waarde leer dat nou eens .
     Die is het nieuws niet meer waard

    2. Holland

     GeenStijl legde met het zeer ter zake doende artikel precies de vinger op de zere plek: alle politici ter wereld moeten handen schudden, praten en zaken doen met dictators, racisten en erger. Dat hoort bij het metier. Maar als Baudet dat doet is er ophef. De hypocrisie van links is stuitend.

     1. Guus Geluk

      Dat is appelen met peren vergelijken, Holland. Rutte diet, namens het kabinet en het Nederlandse volk, zaken met andere leiders in het buitenland.

      Baudet is een lid van de oppositie en had vrijwillig een afspraak met een racist.

   2. DolleDries

    Onze Kong SP’er vergeet dat zijn club vaak met terroristen praat.

  3. Bloem

   Wat heel veel trouwe forum deelnemers niet begrijpen is dat knetterlinkse trollen hier uberhaubt (vaak ongefundeerd) commentaar blijven leveren

   1. swetsnek

    Dat is de reden dat ze van mij in ieder geval geen fatsoenlijk antwoord krijgen .
    Ze zijn het niet waard Bloem

 7. sonar

  Als die linkse gestoorde je racist gaat noemen ,dan weet je dat je goed bezig bent.
  Die linkse profiteurs hebben toen konden gaan praten als eerste het woordje racist geleerd nee ingeprent.

 8. eRik2017

  Ik begin het meer komische entertainment te vinden.
  Tante Syl is zo erg bezig met het beschuldigen, ze is serieus paranoia aan het worden denk ik.
  Zij wilde zo graag gekozen worden in de politiek, werd het niet, en ziet een partij als Fvd alleen maar groeien.

  Ik hoop dat ze niet gaat radicaliseren. Ruiten ingooien van restaurants van hetero witte mannen bijvoorbeeld.

 9. Adriaen

  Laten we eens ophouden te reageren op de hysterische berichtgeving van Joop.nl.
  Dat geeft deze lieden n.l. de verkeerde indruk dat hun mening relevant is.
  Linksch is passé, voorbij, afgelopen.
  Geef het geen podium.
  De toekomst van dit land wordt niet bepaald door niet-Nederlandse querulanten.
  Maar door echte Nederlanders.
  In hart en nieren.

 10. Ni28

  Ach, die domme Joop toch!

 11. sjun

  Om een of andere reden zijn de linkse roeptoeters behoorlijk blind voor de vruchten van islam waar het komt. Gereformeerde Joop uit Buitenveldert zou indien hij nog leefde evenals Drees uit de PvdA gestapt zijn. Nu draait hij zich om in zijn graf als hij de intellectuele leegte op Joop.nl aanschouwt.

 12. PVVUUREN

  Ik heb veel liever dat de abnormalisatie van racisme een halt wordt toegeroepen. Het dichtdraaien van de subsidiekraan is hiervoor een uitstekend middel.

 13. George van de linden

  Breaking news!

  Seven: Penthouse Pechtold fopt fiscus!

  De reaguurder extraordinair met wie het allemaal begon, Seven, heeft (in ruil voor wat geschenken, het is bijna kerst tenslotte) nog een enorme kers op de corruptietaart van het Scheveningse Pechtoldpenthouse. Seven, kom er maar in!
  Alexander ‘Penthouse’ Pechtold fopt de fiscus met een schijnconstructie. Dat zit zo: het appartement dat de Canadese oud-topdiplomaat Serge Marcoux aan Alexander Pechtold van D66 schonk is in de akte laag gewaardeerd. Dat komt door het vestigen van een vruchtgebruik (recht om gratis te wonen in een pand) op het penthouse voor Serge Marcoux zelf. 
  Zoals ouders soms hun woning waarin ze blijven wonen verkopen of schenken aan hun kinderen, maar daarbij bedingen dat zij er zelf levenslang gratis in blijven wonen. Zo stelt de akte ook dat Marcoux na de schenking aan Alexander Pechtold tot aan zijn overlijden in het Penthouse blijft wonen voor nop. In veel media stond dit andersom, alsof Pechtold er gratis mag wonen. Die media namen de oorspronkelijke duiding uit mijn tweet met het screenshot van BekendeBuren over, maar die duiding klopt na lezing van de inmiddels openbare akte niet. 
  Pechtold kreeg als actief politicus een penthouse van een Canadese topdiplomaat tijdens CETA-onderhandelingen met Canada. De ophef was te voorzien en dus was het verzwijgen in het geschenkenregister in de hoop dat niemand ooit het kadaster napluist al saillant, maar misschien is er een andere reden dat Pechtold de schenking verzweeg.
  Want het foppen van de fiscus valt op. In de akte is een waarde aangegeven van de schenking van ruim 77k, daarbij is uitgegaan van een taxatiewaarde van 135k en een korting daarop vanwege het feit dat de bewoner Marcoux er ook na overdracht aan Pechtold de rest van zijn leven blijft wonen. U raadt het al, Marcoux die allang de facto in Canada woont maakt daar helemaal geen gebruik van, en was dat ook nooit van plan. Hooguit een extra postadres in Nederland om e.e.a. geloofwaardiger te houden en misschien ooit in de vakantie logeren bij Alexander. 
  Zoals in de media viel te lezen woont Marcoux al lang en breed in Canada en geniet daar van zijn pensioen. Hij woonde dus het afgelopen jaar na de schenking in januari ook niet meer in zijn weggegeven penthouse in Nederland. Pechtold woont er allang en verhuurt daardoor zelfs zijn flat in Wageningen. Het vruchtgebruik is dus alleen maar in de akte opgenomen als schijnconstructie om de overdrachtsbelasting te drukken. Niet de schenkingsbelasting (die aardig in de papieren kan lopen bij schenkingen aan niet-familieleden maar waarvoor Canadezen die schenken aan Nederlanders, hoi belastingparadijs, zijn vrijgesteld) die nu niet over 135k wordt berekend maar over 77k. De fiscus loopt dus flink wat mis dankzij deze penthouse-fraude. 
  Het niet opgeven van een schenking in het geschenkenregister was al niet erg transparant, maar het bedenken van een schijnconstructie om de overdrachtsbelasting te ontduiken is voor de politicus Penthouse Pechtold helemaal het einde van het laatste restje integriteit.

  1. Spaanse kok

   Op een rechts liberaal blog tracht iemand bezwaar te maken tegen een politicus welke gebruik maakt van de mogelijkheden van de Nederlandse belasting wetgeving.
   Man, ga zeiken op Joop.nl.
   Daar hoort dit soort links afgunstig gejank thuis.

 14. Duke

  Racismeschreeuwers schreeuwen weer onterecht racisme. Ik neem het voor kennisgeving aan.

 15. Roughwood

  Aanrander Van Jole in witte onderbroek bespringt jonge vrouw? Privékwestie.
  Penthouse Pechtold verzwijgt gift appartement? Privékwestie.
  Politieke revelatie Baudet praat met Taylor? Privékwestie!

  Zo. En kunnen die moralistische, polariserende, haatzaaiende, kinderfeestverpestende, zich in de slachtofferrol wentelende, blank Nederland racisme aansmerende, policor, hypocriete en dramdeugjankende Nederlandhaters nu eens hun grote waffel houden alstublieft? Dank u namens het overgrote deel der landgenoten!

 16. PMG

  VVD, CDA, CU en D66 normaliseren liegen, bedriegen, graaien, draaien, denigreren en bullebakken!

 17. Code134

  Het lijkt me moeilijk vol te houden dat Wilders en Baudet niet proberen racisme te normaliseren.

  1. Zout

   Luister naar Hiddema beste Error, hij wil Artikel 137 d. afschaffen. Hiddema noemde artikel 137 een “zelfbevredegings-artikel voor een klaagziek volk”.

   De oproep tot geweld is wat hem betreft strafbaar en blijft ook strafbaar.

 18. Parestado4

  Met populisten heb ik niets.Linkse goddelozen bevechten rechtse goddelozen.Het zijn toeters die voorbij gaan!

 19. Zout

  Ik wens Sylvana Simons, Jerry Afriyie en Gladys Albitrouw een gelukkig linksloos 2018.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.