Links 'RACISME!'-schreeuwend Nederland schoffeert Baudet en Wilders: 'Ze normaliseren racisme!'

Geen categoriedec 21 2017, 18:00
Dat is de boodschap die personen als Sylvana Simons, Jerry Afriyie en Gladys Albitrouw ons willen meegeven.
Vandaag bij Joop.nl: een open brief waarin gesteld wordt politici als Geert Wilders en Thierry Baudet, geholpen door gevestigde partijen als het CDA, keihard bijdragen aan het normaliseren van racisme. We gooien de hoofdaanklacht er maar meteen in:

"De gevestigde partijen snappen blijkbaar nog niet dat het nationalisme dat zij toejuichen en aanwakkeren extreem-rechts meer zelfvertrouwen geeft"

Wat volgt is een warrig, niet makkelijk te volgen stuk waarin meerdere partijen er bij de haren bijgesleurd worden om de beschuldiging 'Je normaliseert racisme!' over zich heen te moeten krijgen. De aanval wordt vanuit twee flanken ingezet. Aan de ene kant hebben we de eeuwige aantijgingen dat mensen als Thierry Baudet, Geert Wilders en Yernaz Ramautarsing - kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam namens Forum voor Democratie - racisme bevorderen met hun idealen. Want je zou je land toch maar waarschuwen voor de gevaren van massa-immigratie en islamisering hè?

Thierry Baudet, de politicus van het jaar die in het geheim afspreekt met een bekende racist uit de Verenigde Staten, waarschuwt nu al voor een ‘burgeroorlog’ als gevolg van ‘massa-immigratie’ en de ‘natuurlijke politieke aspiraties van moslims’ terwijl zijn kandidaat gemeenteraadslid in Amsterdam, Yernaz Ramautarsing, oproept tot legalisering van wapenbezit. Ondertussen bouwen zij met hun Forum voor Democratie met steun van extreem-rechtse organisaties een beweging van onderop en dwingen ze Wilders daarmee ook om zich meer op straat te gaan organiseren rondom moslim- en vluchtelingenhaat.

De context is geschetst: dit zijn volgens de ondertekenaars van het artikel racisten die nooit, maar dan ook nooit, geaccepteerd mogen worden als normale politici die gewoon strijden voor idealen waar zij in geloven. En als we het toch over die ondertekenaars hebben: wie zijn dat eigenlijk precies? We hebben natuurlijk usual suspects als Sylvana Simons en Jerry Afriyie, maar de lijst gaat verder. De 28 personen die hun naam verbonden aan het stuk, zijn echter makkelijk in enkele groepen op te delen: 'RACISME!'-schreeuwers als Simons, Afriyie en organisaties als Meldpunt Islamofobie; leden van islampartijen als NIDA en DENK; socialistische clubs als de SP en een overig groepje aan niet zulke kosjere organisaties zoals het Nederlands Palestina Komitee. Allemaal puike partijen, dus.
Enfin: vervolgens wordt met name het CDA er ook nog even bijgehaald, omdat zij met het aanwakkeren van nationalistische sentimenten - genoemd worden walgelijk racistische daden als het zingen van het Wilhelmus op school of het tonen van de Nederlandse vlag in de Tweede Kamer - het lieden als Baudet makkelijker maken hun boodschap te verkondigen.
Het pijnlijke aan deze hele schoffering is natuurlijk dat de waarheid precies omgekeerd is. Nederland is allesbehalve een inherent racistisch land: het enige wat racisme aanwakkert, zijn die eindeloze reeksen beschuldigingen van discriminatie waar individuen als tante Syl' telkens mee komen. Ik blijf het zeggen: racisme is pas de wereld uit, als je ophoudt met het erbij slepen van zaken als huidskleur bij elke discussie. Door te stellen dat bepaalde groepen benadeeld worden, doe je niets anders dan het creëren van verschillen die er niet zijn: het is eigen een self-fulfilling prophecy. Maar dát zullen ze bij partijen als Artikel1 Bij1, DENK en NIDA wel nooit beseffen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten