Oostenrijk maakt een ruk naar rechts: coalitie tussen ÖVP en FPÖ is rond

De ‘gevreesde’ coalitie in Oostenrijk wordt uiteindelijk toch werkelijkheid. Europa kijkt gespannen naar het Alpenland om de coalitie die daar werd gesmeed door de conservatieve ÖVP en de rechts-populistische FPÖ. Die onderhandelingen zijn nu zo goed als afgerond.

Het regeerakkoord is nog niet tot in detail bekendgemaakt, maar wel is al duidelijk dat er een belastinghervorming komt en een veel strenger immigratiebeleid. Op aandringen van de FPÖ wordt het rookverbod geschrapt dat in mei volgend jaar in de horeca van kracht zou worden. Artsen en een aantal vooraanstaande christen-democraten hebben het schrappen van het verbod scherp bekritiseerd.

De afgelopen verkiezingen in Oostenrijk ging voornamelijk over immigratie, integratie, en identiteit. Net zoals in de rest van de Europese Unie waren dit de belangrijkste topics waarover werd gesproken. Dit is ook een van de belangrijkste redenen waarom de sociaal-democratische SPÖ het niet geworden is. Ze boden niet de antwoorden voor deze vraagstukken.

De FPÖ wordt door sommige mensen gezien als een fascistische en een neo-nazistische partij. De tijd moet het leren of deze bruine wortels van deze partij nog steeds hoogtij vieren in deze partij, maar wat wel duidelijk is, is dat in Oostenrijk een nieuwe rechtse tijd aanbreekt, waarvan we moeten zien of het resultaten gaat opleveren of niet.

De Europese Unie kijkt met ingehouden adem naar het Alpenland, want als deze combinatie in de regering gaat werken, kan het een voorbeeld zijn voor andere landen en zullen meer mensen geneigd zijn om op rechts-populistische partijen te stemmen en ze een kans te geven. Daarnaast komt Oostenrijk nu in het rijtje samen met Oost-Europese landen die een streng immigratiebeleid nastreven.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Pretpark

  Mijn weekend kan niet meer stuk!!
  Wat een voorbeeld voor de rest van europa!!!!!!
  Heerlijk,haha,ha,he Rutte homo,schaamteloos zeker???

 2. Bloem

  Dat is nog eens lekker wakker worden. Laten we hopen dat het ze lukt de broodnodige veranderingen door te voeren. Dit is weer een mooie tegenslag voor de EU

  1. Pecunia

   Niet alleen de EU, ik denk dat een zeker volk de toekomst met angst en beven tegemoet ziet.
   Verder een zeer prettige dag, de mijne kan al niet meer stuk.

 3. Ritter

  Het gaat niet om immigratie die men in Oostenrijk wil afremmen………..maar om illegale immigratie (vaak onder het mom van “vluchteling”)

  Er zal een veel strenger immigratie beleid komen om de massale illegale immigratie af te remmen.

  De media halen van bewust deze twee dingen door elkaar. Ook in de VS heeft Trump het het niet over legale immigratie (waar hij voorstander van is) die hij wil afremmen maar over massale illegale immigratie.

  Eindelijk zijn ze daar wakker geworden. Nu nog de rest van Noord/West Europa. Helaas zitten wij met een regering die zelfs de illegale immigranten met het vliegtuig wil halen vanuit de regio.

  1. Zout

   Dat wordt gemakshalve en door verblinding niet opgemerkt Ritter. De Linksaffers gaan direct op rood, die zien alleen maar racisme, fascisme, Hitler en WOII.

   1. wheelboy

    Wat de meeste vergeten zijn of niet eens weten is dat de schuld dat Hitler aan de macht kon komen bij de sociaal democraten en christen democraten lag samen met de communisten .Toen de Weimar republiek de eerste wereldoorlog verloor legden de Gealieerden (Rus Eng FRA en meen US) de rekening bij de Weimar republiek deze werd veroordeeld alle schade te betalen .Waar door er een hyper inflatie kwam en een hoge werkeloosheid .Daardoor kon Adolf zijn slag slaan en werd hij in de 30s de grootste partij .Na de 2e wereldoorlog maakte men diezelfde fout niet meer .

    Geschiedenis kan zich herhalen .Zodra we platgelopen worden hier in de EU door gelukzoekers samen met een economische neergang en afbraak van de sociale welvaart staten zul je zien dat de pleuris weer uitbreekt . Vraag je dan eens af wie was er schuld hij/zij die het hardhandig oplost .Of zij die het probleem veroorzaakt hebben .

    1. poldi

     UItstekend verwoord, daar is niets aan toe te voegen.

  2. wheelboy

   Ritter klopt helemaal ophalen met vliegtuigen dat was vorigjaar een voorstel dat door Klaver werd gedaan .Om vervolgens tegen ons tijdens de verkiezingen te zeggen .Vliegtuigen zijn vuil we moeten een co2 tax op vliegvakanties doorvoeren . Dus zo zie je maar hoe gediscrimineerd je wordt . De EU zal het verdrag voor de vluchteling moeten aanpassen of schrappen . Om te voorkomen dat wij plat worden gelopen door hand openhoudende afrikaantjes .Als je al eens begint door te zeggen wij EU vangen alleen nog asielzoekers uit Europa op de rest maakt geen kans en wordt teruggestuurd . Dan heb je je probleem al opgelost .

  3. trampoline

   Dat proberen de linkse idioten ons in ons land ook altijd aan te wrijven: als je niet iedereen wil toelaten zonder enige controle ben je al racist. Ze kunnen de pot op!

   Bijv. FvD wil echte vluchtelingen wel degelijk toelaten maar pas nadat ze hun authenticiteit hebben aangetoond en zich willen conformeren aan de regels van ons land. Kwestie van zelfbescherming en daar is niets mis mee.

   1. Zout

    Liever in de eigen regio of aan de buitengrenzen van de EU. Met als doel de terugkeer en niet de integratie. Integratie is allang mislukt, en niet alleen in Nederland.

    Multiculti werkt niet en heeft nooit gewerkt. Een land/volk dat haar eigen identiteit opgeeft stopt land/volk te zijn. Eenheid maakt sterk, diversiteit verzwakt.

 4. EllyD18

  Deze Partijen komen op voor belangen eigen land en niet voor eigenbelang en dat is een groot verschil.

 5. DolleDries

  Hoopvolle ontwikkeling voor de Oosterrijkers.

 6. fusilier

  Oostenrijk mag wel oppassen met zon buurman naast hun, in 1938 werden zij ook ingelijfd,onder de naam der Anschluss. Het demoniseren kan beginnen met Sebastian Kurz. Net als bij ons met Baudet.

 7. Ben Zine

  Het Oostenrijkse volk neemt haar verantwoordelijkheid. Dat is een verstandige keuze en getuigt van wijsheid. Ongetwijfeld vindt onze grijnzende Kukident dwaas dat “schaamteloos”, maar aan de mening van Merkel’s adjudant hebben de Oostenrijkers gelukkig geen enkele boodschap. Waarschijnlijk hebben ze nog nooit van die beroepsleugenaar gehoord.

  1. Zout

   Er is niets vies aan eigen bevolking eerst! Er zijn gelukkig genoeg landen in de wereld die dat wél snappen. De arrogante oikofoben uit Den Haag en hun stemmers die kennen maar één mantra: “Weg met ons en ons land.”

 8. Ali Yas

  De nazi’s en fascisten waren niet rechts, wel autoritair. Dat de nieuwe rechtse regering daar niets van moet hebben, blijkt uit hun neiging overheidsbemoeienis te verkleinen. “Belastinghervormingen” betekent daarnaast een kleinere overheid, dat is een rechts thema, een opsteker voor de democratie.

 9. Ni28

  De afschaffing van de rokersverbod is geen verstandige maar politiek gezien niet zo belangrijk. Dat Oostenrijk sterk kritisch tegen de EU gaat aankijken is veel belangrijker want dat is broodnodig. Een versterking voor de Visegrad landen die Europa Europees willen houden en hun Europese identiteit niet willen verliezen in tegenstelling tot het in deze domme Westen. Misschien ligt daar nog onze redding al valt er met onze utopische zicht op solidariteit steeds minder te redden.

 10. Ni28

  Grijnzende Kukident, haha, echt leuk!

 11. Nasrani

  Goed nieuws. Ik hoop dat ze goede hervormingen doorvoeren en maatregelen nemen tegen islamitische immigratie. Want daar gaat het om. Maak onderscheid in immigratie. Uit Westerse landen geen probleem, uit islamitische landen wel een probleem en dus niet doen.

 12. Kodi

  Mijn felicitaties aan het Oostenrijkse volk welke terecht is beloond voor hun politieke moed om realistisch te hebben gestemd. Oostenrijk gaat nu dezelfde gezonde kant op als Victor Orban.

 13. Floris

  Op aandringen van de FPÖ wordt het rookverbod geschrapt dat in mei volgend jaar in de horeca van kracht zou worden.
  ——————————————————————————–
  Het ligt wat genuanceerder.

  “Doch anstatt eines generellen Verbots in öffentlichen Lokalen soll unter dem Schlagwort “Berliner Modell” künftig folgende Regelung gelten: Geraucht werden darf, wenn das Lokal kleiner als 75 Quadratmeter ist, wenn keine Personen unter 18 Zutritt haben und wenn es “getränkegeprägt” ist, wenn also keine selbst gemachten Speisen zubereitet werden.”

  https://kurier.at/politik/inland/kein-rauchverbot-in-der-gastronomie-fp-beharrt-auf-blauem-dunst-aerzte-orten-verbrechen/301.669.495

 14. Paaldanseres

  Whopaaa… eindelijkmm It giet oan… links mag al beginnen te pakken.

  1. PMG

   Fryslan Boppe!

 15. Knabbel

  Eindelijk! Welk land volgt?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.