Terrorist New York is immigrant uit Bangladesh, wilde aanslag plegen uit woede vanwege… kerstmis

Oh ja, en hij werd geïnspireerd door… ISIS.

De gek die gisteren een zelfmoordaanslag wilde plegen in New York, en daarbij zichzelf en drie onschuldige burgers verwondde, blijkt volgens de Amerikaanse autoriteiten geïnspireerd te zijn door ISIS. De reden dat hij toesloeg nabij de bus terminal van New York City’s haven autoriteit? Hij zag daar kerstposters hangen. Als islamistische extremist kon hij dat niet accepteren.

De dader, Akayed Ullah, is een immigrant uit Bangladesh. Zijn grote doel was om Amerikanen te herinneren aan de ISIS-aanslagen op Europese kerstmarkten de afgelopen jaren.

Hoewel NBC News er nog een beetje omheen probeert te praten (“hij besloot om zijn aanslag daar te plegen omdat hij een ‘holiday image’ zag hangen) is de New York Times wél eerlijk: “Hij de lokatie omdat er kerstposters hingen.”

Voor zijn bom gebruikte Ullah onder meer een 9-volt battery, explosief poeder, en een dunne pijp. Oh ja, en een gebroken kerstlichtje. Want ja, hij wilde ervoor zorgen dat dit thema — kerst — overal in zou terugkomen.

Dat Ullah geïnspireerd is door ISIS staat ondertussen wel vast. De terreurgroep publiceerde vorig jaar een lijst vrij met namen en adressen van kerken die aanhangers zouden moeten aanvallen. Het gevaar bestaat nog altijd dat een paar radicale gekken die plannen daadwerkelijk uitvoeren.

Want ja, afgelopen maand arresteerde de Duitse politie zes Syrische nepvluchtelingen. Zij werden ervan verdacht dat ze voor ISIS hebben gevochten én dat ze van plan waren om Duitse kerstmarkten aan te vallen. Hoewel ze vrijgelaten werden zegt de politie dat ze door dit onderzoek, en door deze arrestaties, wel meer informatie boven water hebben gehaald over die geplande aanslagen.

Kortom, ISIS is vastbesloten om kerst bijzonder bloederig te maken dit jaar. Laten we in vredesnaam hopen dat Westerse inlichtingendiensten er bovenop zitten en ingrijpen voordat dit soort extremisten kunnen toeslaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

  1. Dubbele Komma

   duidelijk nep-nieuws.

   claudia de breij zegt dat de haat tegen kerst verzonnen is en niet bestaat.

   en linkse mensen hebben altijd gelijk.

 1. trampoline

  Fijn dit soort lui in je land! En de Amerikaanse rechter maar verbieden dat je ze mag weigeren, toch?
  Echte vluchtelingen moet je helpen maar dan mag je ook van hen eisen dat ze snel de taal leren en voor zichzelf gaan zorgen. En kom me niet aan met de onzin dat ze wij ze discrimineren bij het vinden van een baan.
  Voorts eis ik dat zij zich aan ons land aanpassen en niet omgekeerd. Als zij zich niet willen aanpassen dan moeten ze z.s.m. weg, wat politici ook beweren!

  1. Mart

   TRAMP…Linke linkse rechters zijn overal met het zelfde sausje overgoten.

 2. fusilier

  Trump heeft groot gelijk met dat in reis verbod, hij wil de Amerikaanse bevolking beschermen tegen zulke idioten.

 3. corfo

  Na het uitzitten van zijn, hopelijk zéér lange straf, moet deze crimineel natuurlijk het land worden uitgezet, incl. z’n familieleden, want ook die lui zullen zijn geïnfecteerd met het moord-virus.
  Trump heeft groot gelijk dat hij z’n landsgrenzen wil sluiten voor dat soort misdadigers; maar ik begrijp dat in Amerika óók veel Gutmenschen bij Justitie werken en dat die lui mede verantwoordelijk zijn voor de import van dat soort parasieten.

 4. marco1

  Ik kan ook niet tegen halalworstebrood in reklamefolders , goede reden om een moskee op te blazen. Zal vast begrip voor zijn.

 5. Nasrani

  Ontploffende moslims……toch geen nieuws meer! Pas wanneer er een Christen, atheist of Hindoe ontploft, dan is het nieuws!

  1. corfo

   @ Nasrani.
   Als een moslim ontploft is de ontplofte bijna altijd op zoek naar “zijn” maagd van 72;
   als een christen, atheïst of hindoe ontploft, ligt de oorzaak vrijwel altijd bij een moslim die op zoek is naar “zijn” maagd van 72. (of zijn het : 72 maagden ?)

 6. Mart

  Helaas voor hem mist hij nu wèl het rondrausen en doppen van de 72 maagden want ook zijn ”pijp” lijkt me danig beschadigd.Dus hier beneden gaat dat ook niet door.

 7. Christina

  Daarmee blijkt wel weer hoe Trump gelijk heeft om de grens te sluiten voor al dat tuig!!
  Hadden wij maar een regering die dat inzag, maar hier word alles naar binnen gehaald onder het goedkeurende oog van mutti hitlerina!!

  1. Steve Van der Vekens

   Klopt, en iedereen is er tegen, terwijl hij zijn burgers wil beschermen. Niet dat het wat uitmaakt, de islam heeft daar onder de regeerperiode van Obama kunnen wortelen. USA is net als GB (Brexit) te laat. Ze zijn er al.

 8. Steve Van der Vekens

  Kost allemaal handen vol geld. Je ziet toch aan die huid dat die uit exotische gebieden komen en exotische ziektes (islam) overbrengen?
  Shot ze buiten, voorkomen is beter dan genezen. De vlooienbaarden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.