Video: Bill Clinton, George W. Bush, en Barack Obama beloofden allemaal om Jeruzalem te erkennen

Donald Trump is niet de enige die deze belofte deed. Hij is wél de eerste die zich eraan houdt.

Wat de media niet hardop durven te zeggen is toch echt ontegenzeggelijk een feit: Donald Trump is alles behalve de eerste Amerikaanse president die tijdens verkiezingscampagnes beloofde om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël. Tot gisteren deden alleen Tsjechië en Rusland dat — gek dat je daar niemand over hoort, trouwens. Je zou bijna denken dat de Arabische wereld zo bang is voor Poetin dat ze hem ten koste van alles niet voor het hoofd willen stoten met anti-Rusland acties, terwijl ze denken (of: weten) dat Amerika in dit opzicht wél over zich heen laat lopen.

Wat betreft die andere presidenten die jaren geleden dezelfde belofte deden: kijk de video hieronder even. Daarin zie je hoe Bill Clinton, George W. Bush én Barack Obama alle drie beloofden dat ze Jeruzalem zouden erkennen én dat de stad de “onverdeelde hoofdstad” diende te zijn van Israël.

Het grootste verschil tussen Trump en die andere (oud-) presidenten is dus dat Trump zijn belofte daadwerkelijk gestand heeft gedaan. Blijkbaar komt dat als een grote schok voor Arabieren, maar dan hadden ze toch echt beter op moeten letten. Als Trump onderhand ergens om bekend komt te staan dan is het dat hij zoveel mogelijk verkiezingsbeloftes inlost. Oh, én dat hij niet onder de indruk is van dreigementen van andere landen en overheden. Sterker nog, daar wordt hij alleen maar koppiger door.

Of het een verstandige zet is, is een heel andere vraag. Maar dat hij deze stap genomen heeft zal niemand mogen verbazen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Ritter

  Trump houd zich aan zijn verkiezingsbeloften. En dat schijnt iets schokkends te zijn.

  Neem nu zijn pogingen om de illegale immigratie te verminderen. Daar is hij ook in geslaagd. Of zijn beloften voor belastinghervormingen en deregulering om maar wat te noemen.

  Trump heeft een moedig besluit genomen waarvoor hij door de media en politieke elite zal worden verketterd. Maar van de media demonisering trekt hij zich niets aan.

  Behalve de terechte erkenning van Jeruzalem probeert Trump het vredes proces ( wat dood is) een nieuwe impuls te geven.
  ———————-
  Erkenning Jeruzalem: speech Trump en reactie Netanyahu
  https://opiniez.com/2017/12/06/erkenning-jeruzalem-speech-trump-en-reactie-netanyahu/

 2. Ritter

  Video: “Jeruzalem erkennen als de hoofdstad van Israël al het vredesproces niet schaden”

  https://youtu.be/88yzrLDpftk

  1. Bloem

   Het vredesproces was als het bestond erg eenzijdig. Israel was degene die concessies deed terwijl de palestijnen doorgingen met plegen van aanslagen en moord op burgers. Misschien schrikt dat moordlustige volk nu eens een keer wakker. Trump heeft het enige juiste gedaan dat gezien de situatie en zijn belofte mogelijk was

 3. B. Pascal

  Nu blijkt het populisme niet alleen populistisch te zijn. Ze wordt waarheid! Ze blijkt dus geen populisme te zijn maar een Nieuwe Punt in de tijd! Dat was ook nodig!

  1. Zout

   Populisme is hard nodig, daar ontbreekt het al meer dan 100 jaar aan.
   Populisme (van het Latijnse populus, “volk”) is een namelijk politieke stijl (soms een ideologie genoemd) waarin de centrale tegenstelling die tussen “het volk” en “de elite” is, en waarbij de populist de kant van “het volk” kiest.

   Democratie betekent immers ‘het volk heerst’

   1. buitenbeentje

    Populisme (latijn) en democratie (Grieks) betekenen dan ook in principe hetzelfde.

    Behalve in linkse newspeak waar een neger een zwarte wordt genoemd, een allochtoon een migrant, een illegale uitvreter een vluchteling en mannen en vrouwen niet meer benoemd mogen worden.

    Ik omarm de woorden populisme, racisme, xenofobie, islamofobie als een beloning voor het gebruiken van gezond verstand, zo lang links NL me zo noemt hoef ik me nergens voor te schamen.

 4. Paaldanseres

  Dit filmpje zegt meer dan genoeg.
  https://m.youtube.com/watch?v=4pKMV6e5kEo

 5. CJD

  Wie ook aan de macht is blijft Amerika een zionistische open inrichting. Triest!

  1. DolleDries

   Nou loop jij je maar vast warm voor EU islamitische open inrichting.

   1. PMG

    PENG! Vol in de roos!

  2. Kodi

   Heb je dat in je boekje De Protocollen gelezen?

   1. swetsnek

    hahahahahahaha klabats die zit weer

 6. Anna

  D66 en VVD min Halbe Zijlstra reageerden wel heel snel en negatief. Dom,dom,dom.Verketteren van Trump blijft prioriteit. Als Obama de knoop had doorgehakt waren ze euforisch geweest. Maar de Democraat Obama was erg goed in roeptoeteren.

  1. sonar

   Anna dat daar in Den Haag is een open inrichting ongekwalificeerders die een land moeten regeren,de fabeltjes krant was nog beter.

 7. Zout

  Als je de islam te vriend wilt houden dan ga je Jeruzalem natuurlijk niet erkennen. Dat is precies wat Bush, Clinton en vooral Obama hebben gedaan. Trump is van een heel ander duin, die is niet bang voor de islam.

  1. Kodi

   Wat hebben 25 jaren van uitstel van het verplaatsen van de ambassade (notabene onderdeel van de akkoorden van Oslo, dus onderdeel van het vredesproces) omwille van de lieve vrede nou bijgedragen aan het vredesproces in het Midden Oosten? Al die Islamitische vrede in Syrië, Iraq, Libië en zo? En de akkoorden van Oslo zijn inmiddels dode letters. In 1999 kreeg Yasser Arafat als een soort offer you can’t refuse een vredesakkoord met Ehud Barak in de schoot geworpen. Hij weigerde toen echter vrede. Hij koos voor aanhouden van de staat van oorlog, haat en vernietiging, want dat garandeerde hem zijn podium en zijn oorlogskas. De toekomst van zijn eigen onderdanen interesseerde hem niets. Dag vredesproces! Bye bye.

 8. Ni28

  Alle presidenten hielden praatjes voor de volk en de enige van hun, Trump die het gedaan heeft wordt nu door de slijk gehaald. Gevaar voor de vrede, roepen zij als een koor. Welke vrede? Welke vrede hebben zij gebracht? Nog meer Palestijn geweld die zij in wezen hebben erkend. Het staan achter de Palestijnse politiek is het goedkeuren van terreur. De echte gevaar voor de wereld is de huidige knielende politiek die de wereld juist in gevaar brengt. Zonder strijd geen vrede. Wat nu gebeurt is een stille overgave en wie dat doorbreekt wordt als vijand bestempeld.

  1. Kodi

   Staken voor Israël en vuren voor de Moslims heet in de logica van simpele zielen een staakt het vuren. Ik deel de visie over vrede met deze simpele zielen dus niet.

 9. fusilier

  Je zou haast denken ,dat deze president gezonden is door onze Schepper.

 10. Babaji538

  “Eens een verrader, altijd een verrader.”
  Petra Hermans

 11. Nasrani

  Er is er dus maar één met ruggegraad. Wat hebben die amerikanen toch mazzel met zo’n president! Iemand die zijn beloften houdt, daar kunnen wij alleen maar van dromen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.