VluchtelingenWerk Nederland: chaos bij inburgering wordt onhoudbaar

We weten al een tijdje dat er problemen zijn bij de integratie in Nederland, maar nu wordt er ook een brandbrief door VluchtelingenWerk Nederland naar de politiek gestuurd met de boodschap dat er echt iets moet gaan veranderen. Het wordt onhoudbaar op deze manier.

Zo hikken de vijftig vluchtelingen in de gemeente Alblasserdam nog steeds tegen hun examens aan, ze kregen het tot nu toe niet voor elkaar om te slagen, zo bleek deze week na kritische vragen van de lokale ChristenUnie. Volgens wethouder Dorien Zandvliet van die gemeente verloopt het inburgeringstraject in Alblasserdam, net als in de rest van Nederland, moeizaam. ,,Statushouders zijn zelf verantwoordelijk voor de keuze van een aanbieder van inburgeringscursussen en taallessen, er moet een lening worden afgesloten, examens zijn prijzig, het vereiste taalniveau is relatief hoog,’’ aldus Zandvliet.

Alblasserdam is het dorp waar ik getogen ben en daar zijn er inderdaad al langer problemen met de integratie van vluchtelingen. Het is de verantwoordelijkheid van de vluchteling zelf om te integreren en er in te investeren, maar daarbij kan je net zo goed de verantwoordelijkheid bij een klein kind gaan leggen. De vluchteling spreekt de taal niet, de vluchteling weet niet wat de normale gang van zaken is en de vluchteling moet in een institutioneel doolhof gaan ronddwalen en afvragen welke keuze of actie nu weer ondernomen moet worden.

Dan kan je als politiek natuurlijk makkelijk zeggen dat het de verantwoordelijkheid van de persoon zelf is, maar op deze manier wordt het een welles-nietus spelletje waar niemand iets aan heeft. De overheid haalt ze naar binnen of laat ze naar binnen gaan, dan heb je al helemaal de verantwoordelijkheid om er een succes van te maken.

Het is al moeilijk om grote groepen mensen van een totaal andere cultuur te laten integreren in de samenleving. Ze hebben hun eigen gebruiken en ze hebben hun eigen motivaties en leefpatronen. Op het moment dat niemand iets doet, blijven ze in die patronen en bubbel zitten en dan kan iedereen weer gaan huilen over een aantal decennia dat de integratie mislukt is.

Het is niet aan de vluchtelingen te wijten, die mensen doen hier niets verkeerd. Het is de overheid die de juiste beslissingen moet nemen. ten eerste al helemaal niet zo veel mensen binnen Nederland laten, maar als je dat toch doet, alles ervoor doen om het zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid erkent de problemen in het systeem. ,,Het is bekend dat er dingen niet goed gaan”, zegt een woordvoerder. De nieuwe minister Wouter Koolmees (D66) spreekt zich er woensdag, tijdens een overleg in de Tweede Kamer, voor het eerst over uit. Dan wordt ook gesproken over de lange wachttijden voor de examens spreken en schrijven en het tergend traag nakijken van die examens, dat duurt soms 24 weken. DUO heeft al meer examinatoren aangesteld en maakte bekend dat iedereen die langer dan 8 weken moet wachten, meer tijd krijgt om in te burgeren.

Dit is dus werken aan de marges, niet aan het fundamentele probleem. Wanneer krijgen ze het nu in Den Haag door dat dit systeem niet werkt?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Ritter

  Ten eerste zijn het in verreweg de meeste gevallen geen echte “vluchtelingen” die naar Noord/West Europa komen maar illegale immigranten die zich voordoen als “vluchteling”.

  Het zijn in de meeste gevallen dus illegale economische immigranten die naar Noord/West Europa komen vanwege de gratis huizen ruime sociale voorzieningen die hier zijn te krijgen.

  Daarvoor reizen ze door meer dan 6 veilige landen om de “honingpot” (Noord/West Europa) te bereiken.

  Ten tweede zullen de meeste moslims (de meeste illegale immigranten zijn moslims) niet integreren maar vasthouden aan hun islam en bijbehorend gedrag………hoeveel geld er ook in deze z.g “inburgering” word gestoken. Dat is de praktijk van de afgelopen 50 jaar immigratie uit de islamitische landen.

  Ten derde moeten legale immigranten ook zorgen voor hun eigen “inburgering”. Als deze dat kunnen dan kunnen de illegale immigranten dat ook. Legale immigranten moeten alles uit hun eigen zak betalen; illegale immigranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa komen krijgen alles van de belastingbetaler.

  Integreren betekend in essentie het accepteren van onze westerse normen/waarden/levenswijze……………….moslims zullen dat niet accepteren en hebben zelfs minachting voor onze westerse levenswijze.
  —————-
  “De levendige handel in vervalste paspoorten in Griekenland gaat monter verder. Was het vervalste Syrische paspoort twee jaar geleden nog het meest geliefde document, nu is de vraag naar Internationale paspoorten toegenomen. Paspoorten vervalsen is geen pekelzonde, maar de “vluchtelingen” in Griekenland zien hierin geen onrecht, veeleer een gewoonterecht. Per slot van rekening kan een vervalst paspoort een ticket naar een beter verzorgingsstelsel betekenen met naar verhouding weinig inspanning. Het wordt pas interessant wanneer “vluchtelingen” naar het land terug moeten waar het paspoort is uitgegeven, en daar niet binnen mogen komen, omdat het paspoort vervalst is.

  Onder de “vluchtelingen” heeft zich een absolute aanspraakmentaliteit genesteld. Men wil naar Noord- en West-Europa, naar favoriete landen zoals Duitsland. Of men daarvoor x wetten moet overtreden of met geweld de grenzen moet oversteken, schijnt velen niet te interesseren. Zodra de mensen aan het onrecht gewend zijn geraakt, hebben ze er geen gevoel meer bij.

  […] Steeds meer “vluchtelingen” die vastzitten in Griekenland proberen met het vliegtuig met vervalste paspoorten naar andere EU-landen te komen. Het aantal ontdekte gevallen zou van 429 in het eerste kwartaal van 2017 tot 729 in het tweede kwartaal zijn toegenomen, dus met 70%, meldt de “Bild”-Zeitung onder verwijzing naar een bericht van de EU-politieautoriteit Europol en het EU-grensagentschap Frontex.

  Volgens het bericht werden de meeste vervalste paspoorten ontdekt bij Syriërs, Afghanen, Iraniërs, Turken, Albanezen en Eritreeërs. Syriërs zouden vooral vervalste Griekse en Italiaanse persoonsbewijzen of Duitse en Syrische paspoorten gebruiken. Afghanen zouden daarentegen meestal met vervalste Franse persoonsbewijzen of Koreaanse paspoorten zijn betrapt, aldus het bericht.

  Favoriete doelen van deze personen waren Duitsland, Italië, Nederland en België, evenals Zwitserland als enige niet-EU-land. (Bron: “Die Welt.de”, 08-12-2017)

  1. Joris.Driepinter

   @Ritter
   Dat klopt als een bus!

   1. Heinz

    Dat sluit als een bus en klopt als een zwerende vinger, Eerwaarde !

   2. Zout

    Des te schunniger en absurder is het dat de politiek geen moer doet aan de maatschappelijke catastrofe die dit op den duur met zich mee zal brengen.

    1. wheelboy

     Waarom zou jij als politicus je daar druk over maken Zout !! Denk eens na .Als politicus heb je een vet salaris zorgt ons voor ons .Woon je op verre afstand van al die vluchtelingen .Koop je voor je kind een huis .Dus geen 30 jaar voor je kind het huis uit is voor een huurhuis .Wordt je ziek dan wordt jij meteen in de watten gelegd . Hoef je niet bang te zijn mocht je een uitkering krijgen want jij kan gewoon dan jaren in thailand vertoeven zonder een keer te hoeven te solliciteren of je deelt foldertjes uit voor clinton en je houd je vette uitkering .En geen 24 maanden nee jaren .
     Mooiste voorbeeld GL Rosenmöller hij wilde mensen verplichten hun kinderen naar een zwarte school te brengen als die in jou wijk lag . Dat meneer grootaandeelhouder V&D was en op de Utrechtse heuvelrug woonde in een dikke villa dat vergat meneer er bij te zeggen .Maw zolang de heren en dames politici er zelf niet mee worden geconfronteerd zal het hun een zorg wezen!!

  2. wheelboy

   @ritter .
   Tja denk er hetzelfde over .Helemaal mee eens . Als jij of ik wil emigreren dan ga je vantevoren al de taal leren op zn minst . Ik ben zelf met Spaans bezig omdat ik het idee heb over ea jaren daar mn laatste levensjaren te vertoeven .

 2. Ritter

  “De overheid haalt ze naar binnen of laat ze naar binnen gaan, dan heb je al helemaal de verantwoordelijkheid om er een succes van te maken.”

  De verantwoordelijkheid ligt primair bij de mensen die naar hier komen (vaak onder valse voorwendselen) en niet bij de belastingbetaler die niet heeft gevraagd aan deze mensen om naar hier te komen.

  Dat is bij legale migranten zo en dus ook bij illegale immigranten die onder het mom van “vluchteling” afreist naar Noord/West Europa.

  Waarom zou de belastingbetaler verantwoordelijk zijn voor mensen die naar hier komen om hun handje op te houden. Deze illegale immigranten kosten de belastingbetaler al veel geld.
  ——————-
  Asiel-bestorming: van de zogenaamde “geschoolde krachten” kan maar 15% de eigen broek ophouden

  “De Duitse arbeidsmarkt levert nuchtere cijfers wat betreft de integratie van “asielzoekers”. Slechts ongeveer 15% van de “asielzoekers” die sinds 2015 naar Duitsland zijn gekomen, heeft werk. Daartegenover bedragen de totale kosten van de immigratie ongeveer € 25 miljard jaarlijks. Daarbij komt dat het bij de meeste arbeidsplaatsen om mini-, deeltijd- of hulpbaantjes gaat.

  De belangrijkste reden is de ontbrekende kwalificatie van de migranten. Ongeveer 11% van de migranten heeft bijvoorbeeld alleen maar lagere school. Bovendien zijn de diploma´s in de landen van herkomst zoals Syrië, Afghanistan of Irak maar heel moeilijk vergelijkbaar met de Duitse standaards. Een ander probleem is de ontbrekende taalkennis.

  Van de in 2015 aangekomen “asielzoekers” had eind 2016 slechts 5% een verzekeringsplichtige baan.

 3. Zout

  Zoals Ritter zeer terecht opmerkt: “De praktijk van de afgelopen 50 jaar is dat immigratie uit de islamitische landen er voor heeft gezorgd dat de meeste moslims (de meeste illegale immigranten zijn moslims) niet integreren maar vasthouden aan hun islam en bijbehorend gedrag.

  En het is nóg erger, want de Nederlandse politiek heeft de nieuwkomers geen strobreed in de weg gelegd, drukt de informatieblaadjes in hun moerstaal en stelt hen allerlei, volkomen gratis, voorzieningen beschikbaar waar de gemiddeld Nederlander dure centen voor neer moet leggen.

  De multiculturele maatschappij is mislukt en FVD gaat dat oplossen!

 4. Joris.Driepinter

  Hier hoor ik ze in de 2e kamer eigenlijk ook nooit over:

  “Koningin Juliana zei het al in haar troonrede van 1950, toen ons land nog geen tien miljoen inwoners telde. Zij herhaalde dat in 1979: “Nederland is vol, ten dele overvol.”

 5. denk eens na

  Je kan taal lessen geven zo veel als je wilt maar het iq van mensen uit Afrika zit gemiddeld op 80 wat hier gewoon zwakbegaafd genoemd wordt

  1. Zout

   Zelfs al geef je taallessen, dan nog sluit de politieke daadkracht niet aan bij de praktijk. Er wordt kennelijk niet gehandhaafd.

  2. Anton Adriaan

   Neem er zelf ook een. Zo’n taallesje.

   1. denk eens na

    Ik heb je broer Bassie nog gezien, woon je nog steeds op het kamp?

   2. swetsnek

    ga je vrouw zoeken

   3. Zout

    Error code: Taalles is nutteloos, bovendien is het offtopic. Achter aansluiten a.u.b.

   4. Dubbele Komma

    Neem jij dan een geschiedenislesje dhimmie dopper?

    Misschien stop je dan eens met je nep-mening en je nep-nieuws met al je nep-accounts.

 6. PMG

  @ denk eens na – zeker even niet nagedacht?

  1. Vit

   Google even voor de bevestiging zou ik zeggen.

   1. Zout

    Inderdaad Vit, de realiteit wordt duidelijk door de harde feiten.

    1. denk eens na

     pmg ontken je Darwin,dat er op verschillende plaatsen op de wereld veranderingen kunnen ontstaan in menselijke kenmerken .?

     1. PMG

      jij moet echt op gaan passen met wat je schrijft

     2. denk eens na

      pmg. Nou met tegen argumenten>?????

 7. Gerlos

  Het paradijs dat NEDERLAND heet, komt u maar.

  1. Zout

   I.o.v. Brussel. De knipmessen van het Binnenhof doen exact wat ze wordt opgedragen, en meer…

   U en mij wordt niets gevraagd, sterker nog, de mogelijkheid (referendum) wordt ons ook uit handen geslagen. Hoezo democratie?

 8. buitenbeentje

  Dat “vluchtelingen” de weg niet kennen is geleuter. Als het op rechtszaken neerkomt staan er bosjes mensen omheen die ze de weg wijzen, van “wees welkom” dames tot advocaten, maar als er om een (minimale) prestatie gevraagd wordt dan zijn ze plotseling de weg kwijt en “ik niet begraip”. Twee mogelijkheden, ze zijn te lui om de taal te leren (want er is altijd wel iemand die voor ze vertaalt) of ze zijn te stom om de taal te leren, wat duidt op een IQ op debielen niveau (tussen70 en 50) of zelfs nog lager. Moeten we die hier echt hebben?

  1. Zout

   EU & Den Haag hebben besloten. De komende jaren zullen nog duizenden bijkomen…

   1. denk eens na

    Het breken van de uniformiteit dat is de rede van het binnen halen van een totaal andere bevolking om daarna de verenigde staten van Europa te introduceren .

    1. Zout

     En uiteindelijk de homeopathische verdunning…

     1. denk eens na

      Je nu niet meer spreken over een homeopathische verdunning met 500 gelukszoekers per dag in Nederland plus aanvliegende familie nog niet mee geteld.

     2. Steve Van der Vekens

      Familie van familie van familie. Ik heb ooit eens een Afrikaanse neger op het werk gehad. Deze werd achterin weggemoffeld door hem aan een lijmmachine prulwerkjes te laten doen.
      Dat is normaal, zo heb ik ondervonden, want, iemand dat onze taal niet beheerst, kan op een Nederlandse werkvloer niets komen doen. Hij kon ook geen Engels. Communicatie is key, zo heb ik geleerd. Waarom dan volk binnen halen waar je niets maar dan ook niets mee kan aanvangen?
      Ze moeten inderdaad eens wat meer op straat komen uit hun ivoren toren, daar vanboven.
      Dat ze dezelfde les als ik leren, misschien dat dan begrepen wordt dat mensen die geen Nederlands of Engels kennen, hier niet thuis horen, en dan ben ik nog mild.

 9. marco1

  De vluchteling moet dit, de vluchteling moet dat , de vluchteling moet zus en de vluchteling moet zo. Wat mij betreft moet de vluchteling maar 1 ding en dat is lekker terug naar huis gaan.

  1. corfo

   @Babaji538.
   Klein plasje.
   tante Truus.

 10. Babaji538

  Grote boodschap.
  Petra Hermans

  1. marco1

   Niet vergeten door te trekken en de handjes te wassen.

  2. Zout

   Het wordt hoog tijd dat ze bij jou op het paviljoen de datakabel doorknippen.

 11. Jip

  Deze regering met Tamara van Ark op sociale zaken heeft gezegd dat de bijstandstrekkers de Nederlands taal machtig moeten zijn. Gemeenten moeten strenger deze regel uitvoeren. Geen Nederlands spreken, dan geen bijstand. we weten wie oververtegenwoordigd zijn in de cijfers over de bijstand.

 12. cor wit

  Ze weten wel de weg naar de sociale dienst vinden !! Dan weten ze wel hoe het werkt
  Die mensen willen niet integreren alleen profiteren dat zit in hun genen
  Aziatisch mensen intrigeren wel en werken keihard

 13. Bes Tolen

  Deze multicult werkverschaffing is één van de meest schurkachtige uit de Nederlandse geschiedenis en ook juist er één die moet blijven volgens de obscene politiek, die zo erg gewaardeerd en voor alles geëist wordt door de meest overbodige lieden, die er ooit in Nederland hebben rond gelopen, de hufters die zich bezig houden met de bevordering van de massa immigratie.
  Vluchtelingenwerk is nooit anders geweest dan de behartiging van eigen morele principes met behulp van de creatie van een wereld op drift. De creatie van de vluchteling als zingeving van de eigen christelijkheid voortgekomen uit de onwil vanwege lafheid het leven te aanvaarden zoals het natuurlijk onvermijdelijk in elkaar steekt. Het leven met niet uit te schakelen definitief einde van het menselijk individu, van tegenspoed, ongeluk en weerzin en vijandschap van mensen onder elkaar. Wat laatste volgens de leer al helemaal te vermijden zou zijn. Als je maar christelijk genoeg zou zijn. Ach ja. Men geeft veelal ook toe. Dat bereik je nooit. Maar …
  De agressievelingen, die anderen voor hen laten werken door middel van de staat en de smerigheid in de politiek tot grote omvang weten te brengen. Zij hebben blijvende ellende nodig. Echte voor de Nederlandse bevolking en gefingeerde voor de wat heet vluchtelingen. Om aan het werk te blijven. Op hun serene manier om de eigen voortreffelijkheid te beklemtonen. Maar? Overal maar op maar niet op dat laatste.

 14. Ni28

  De immigranten komen niet om examens af te leggen. Kennis maken met de Nederlandse bureaucratie zou een reden kunnen zijn om opnieuw te vluchten. Maar daar staat een gratis leven tegenover dus het went allemaal. Intussen wordt het land verder overbevolkt en ontevreden. Daar maakt niemand zich zorgen over.

 15. Parestado4

  Zal vluchtelingenwerk uiteindelijk zelf moeten vluchten?

 16. Ruud562

  @Ritter, tweemaal chapeau!! Top!

 17. Ruud562

  Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid erkent de problemen in het systeem. ,,Het is bekend dat er dingen niet goed gaan”, zegt een woordvoerder.

  Ach, dus gaat SZW er een paar miljoen aan adviseurs c.q. rapporten tegenaan gooien om al die vooral oh zo zielige zogenaamde vluchtelingen bij te staan, blijven de grenzen wijd open, komen er dagelijks tientallen nieuwe gevallen bij, waarvan de over, -overgrote meerderheid totaal geen recht heeft op enig verblijf hier maar door verziekte wetgeving en verdragen nimmer kan worden uitgezet, en worden verantwoordelijkheden neergelegd bij de totaal niet-capabele gemeenten! Geheel conform het kabinetsbeleid.

  Maar wacht, daar komt de staatssecretaris van dat SZW, zij zal het wél even gaan regelen: zij gaat korten op de uitkeringen van die oh zo zielige zogenaamde vluchtelingen als zij onze taal niet snel machtig worden! Ja, daadkracht hoor!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.