Voorzichtige schatting Artsen Zonder Grenzen: in 1 maand tijd minstens 6700 Rohingya vermoord in Myanmar

Dit is gewoon genocidaal.

Uit onderzoek van het onafhankelijke Artsen Zonder Grenzen (AZG) blijkt dat er tussen eind augustus en eind september maar liefst 6700 Rohingya vermoord zijn in Myanmar. Dat is opvallend omdat dat land zelf het over 400 doden heeft. Dat is nogal een verschil.

AZG heeft gesproken met duizenden Rohingya vluchtelingen in Bangladesh. Uit die gesprekken is duidelijk geworden dat het echt vreselijk misgaat in Myanmar.

Deze aantallen zijn natuurlijk schokkend, maar het kan best zijn dat ze te laag zijn; Artsen Zonder Grenzen heeft het zelf over “voorzichtige” of “conservatieve” schattingen. Het werkelijke aantal doden kan veel hoger liggen.

Het bewijst maar weer dat er echt iets vreselijks aan de hand is in Myanmar. Het komt er feitelijk op neer dat er daar een genocide plaatsvindt terwijl de rest van de wereld toekijkt en niets doet. We roepen af en toe dat het zo echt niet kan, maar dat is het dan wel.

Dat is een grof schandaal — en wat dit nog schandaliger maakt is dat ik online opmerkingen voorbij zie komen van gekken die toegeven dat ze zich er niet druk om kunnen maken omdat de Rohingya islamitisch zijn. Als je zo denkt ben je zo doordrenkt met haat dat je je menselijkheid bent kwijtgeraakt. Niet alleen moet je je diep schamen als je zoiets uit je mond/vingers krijgt, je moet ook onmiddellijk in therapie gaan.

Wat de Rohingya overkomt is te vreselijk voor woorden. Deze arme mensen hebben niets misdaan. En dat 730 van de slachtoffers jongeren dan 5 jaar oud waren is zo mogelijk nóg triester.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. denk eens na

  azg is een groot links bolwerk , onbetrouwbaar dus.

  1. DolleDries

   De nieuwsduiding is ook weer bijzonder eenzijdig. De Rohingya worden afgeschilderd als onschuldige vluchtelingen. Zij hebben net zo goed wreedheden en aanslagen gepleegd. Myanmar is nu eenmaal geen slappe staat zoals West Europese naties. Het is een miltaristisch bewind en die reageren nu eenmaal met… juist, miltair geweld. Over de moraliteit kan je blijven debatteren maar mi heeft Myanmar het recht zich te verdedigen. Zij doen het echter wel met FIRE and FURY

  2. Floris

   Inderdaad. Ze baseren het op “gesprekken”. Laat me niet lachen.

   “De hulporganisatie komt tot deze cijfers na gesprekken met talrijke Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh. Het leger van Myanmar wijst deze aantallen van de hand. Er zouden 400 mensen, het merendeel ‘islamitische terroristen’, om het leven zijn gekomen.”

   https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/bewind-vermoordde-6700-rohingya-in-een-maand-onder-wie-honderden-kinderen

  3. trampoline

   Dat kan wel zijn maar er zijn geheid meer doden dan de 400 van Ang Su Kyi.

   Dat dat mens een paar jaar geleden de Nobelprijs voor de vrede kreeg is een regelrechte aanfluiting voor het beoordelingsvermogen van het Nobelprijs instituut; de Nobelprijs stelt niets meer voor!

   1. Nasrani

    Ze heeft in ieder geval meer vrede in haar land gebracht. En als alle regeringen dat zouden doen, dan vluchten er wel meer moslims. Daar waar moslims zijn is het met de vrede vaak snel gedaan. Kartom, ik geef haar groot gelijk.

    1. hans-e-pans

     Een actie geeft altijd een reactie.

     Dus wat/hoe was de actie die deze reactie deed ontstaan?

     Dit kan alleen door de zoogdierensoort “Homo Sapiens” gedaan worden.

 2. DolleDries

  Het is een reactie op de islam actie in die landen van poging tot overheersing. Niet goed te praten maar het werkt zo nu eenmaal bij de mens.
  Ik heb nog niet veel berichten gezien hoe Christen en Boeddhisten worden vermoord door de islam.
  Misschien denken ze in die landen de eerste slag is voor ons.

  1. Original NL

   Ach een islamietje meer of minder big deal!
   Nog 1.57 miljard over..

   1. sjun

    Het gaat natuurlijk wel over mensen. Maar overal waar mensen zich te weer stellen tegen een invasie van waaruit men hen dramdwingend de norm stelt en eigendommen vernielt en ontvreemd en familieleden ombrengt zullen vuile handen gemaakt worden. Wellicht valt daaruit de les te leren de grenzen tijdig te sluiten en tot toelating op tijdelijk grond te besluiten als heenzenden niet kan. Doe je dat niet dan zullen wij ook in ons land met Zweedse toestanden te maken krijgen die niet langer onder de pet gehouden kunnen worden. Niet elke culturele spagaat laat zich overbruggen. De trieste situatie in Afghanistan, Pakistan, Noord Nigera en Somalië verheldert dat.

    1. Code134

     Sjun vraagt begrip voor de vuile handen van de Birmezen: het betreft immers een volk dat er niet thuishoort en ‘dramdwingend’ de norm stelt?
     Een genocide is ntuurlijk niet leuk maar soms moet je wat.

     Gadver.

 3. DolleDries

  Sinds zijn ontstaan heeft de Islam zich als een vuur verspreid in de hele regio totdat het ook de toenmalige Hindoeïstische en Boeddhistische landen bereikte. Hindoes en Boeddhisten werden toen massaal afgeslacht door de Moslims. Men spreekt over de grootste genocide in de geschiedenis, samen meer dan WO 1, WO 2 en de holocaust samen. Landen als Afghanistan, werden volledig geïslamiseerd en landen als India werden deels geïslamiseerd evenals een groot aantal andere landen in Zuidoost Azië. Dit ging gepaard met een nooit gezien bloedbad. Lees maar eens Koenraad Elst! Boeddhisten en Hindoes leefden altijd vreedzaam samen en hadden geen reactie op het Islamitsch geweld omdat geweld nu eenmaal geen deel uitmaakt van hun religie. Zij waren dan ook het slachtoffer van hun geweldloosheid. Nu schijnt men echter in te zien dat een dergelijke houding enkel leidt tot vernietiging van hun volk en religie. Naast een dolle hond kan men niet slapen. De woorden van een vooraanstaand Boeddhistische monnik. Het is dan ook een regelrechte schande hoe de problematiek in Myanmar door de westerse MSM wordt voorgesteld aan de hier veelal onwetende burgers. Gelukkig kan de naar de waarheid zoekende mens hier nog terecht.

  1. Dubbele Komma

   Juist dolledries

   De islamieten waren gek op bhoedisten en hindoes. Want die waren zo lekker makkelijk af te slachten

   Omdat ze geweldloos WAREN.

   Gelukkig hebben deze mensen van de geschiedenis geleerd.

   Jammer voor die moslims daar. Eigen schuld. Sommige bevolkingsgroepen zijn de moslims nu wel zat na 1400 jaar terreur

   Kan er niet wakker van liggen. Elke 5 minuten word er een christen vermoord door islam.

   Vind ik veel erger…

   En daar hoor je diezelfde jankers niet over.

  2. Duke

   Klopt, de Westerse MSM zijn erg eenzijdig in hun berichtgeving. Onderbelicht is dat moslims daar banden hebben met Islamitische staat en zelf het nodige geweld hebben gebruikt.
   Die boeddhistische monnik waar jij het over hebt, Ashin Wirathu, wordt zelfs afgeschilderd als terrorist. Als hij in het Westen zou leven en geen monnik zijn, zou hij voor nazi, racist en fascist worden uitgemaakt, precies zoals ze bij Wilders en Baudet doen. Bij een boeddhistische monnik kun je dat niet zeggen dus plakken ze maar het etiket terrorist erop, naar voorbeeld van communistisch China die hetzelfde doet bij de Dalai Lama om hun bezetting van Tibet proberen te rechtvaardigen.
   Dat is de Westerse MSM. Iedereen die kritisch is op acties van aanhangers van de islam, wordt uitgemaakt voor nazi, fascist, of terrorist.
   Voordat ik deze genocide schokkend ga vinden, wil ik eerst wel eens onafhankelijke bewijzen zien dat er daadwerkelijk een genocide heeft plaatsgevonden in plaats van iets anders.

 4. Vit

  De kruik gaat zo lang te water tot hij barst.

 5. Guus Geluk

  Afschuwelijk.

  Wat het goedpraten betreft: ja, Michael, zulke verwarde mensen zijn er. Zij vinden Retko Mladic ook een held. Soms lopen ze zelfs deze commentsectie in.

  1. Vit

   Jouw neus is niet erg lang geloof ik, dan kun je ook niet verder kijken is mijn analyse.

   1. Guus Geluk

    Mijn analyse is dat hier verwarde lieden rondstruinen.

    1. Original NL

     @ Guus
     Waarvan u er een bent!

     1. Guus Geluk

      “Ach een islamietje meer of minder big deal!”

      Triest persoon.

     2. swetsnek

      ga je zelf zoeken idioot

    2. Dubbele Komma

     Jouw analyse?

     Gelukkig is het jouw analyse.

     Die met 40 accounts nep-accounts mensen hun mening probeert te beïnvloeden zonder ook meer iets te weten over de onderwerpen waar je over mee wilt praten.

     De dorpsgek analyseert….

     Indrukwekkend dhimmie dopper…

     Wie probeer je te overtuigen?

     Je kan alleen maar jezelf gelijk geven met 1 van je andere accounts.

     Ik analyseert dat hier vele mensen zitten die vele malen beter geinformeert zijn als de balkende dorpsgek die aan 1 stuk door complete onzin verkoopt wat ook nog eens heel makkelijk te staven valt…..

     Je bent weer eens af.

     Jij slaat nergens op. Jouw soort is echt een groot gevaar voor de beschaving.

     Wat wil je nou precies? De moslims in Myanmar beschermen zodat ze ongestoord andersdenkenden kunnen uitmoorden? Zoals “palestijnen” bijv? Of (daarkomtie) Joegoslavië? Je ziet liever mensen afgeslacht worden die WEL tolerant zijn?

     Jij bent echt ziek. Jij hebt echt vele jaren therapie nodig…

     En geschiedenisles wat niet uit de NRC komt.

     Dank u.

  2. DolleDries

   Zo zijn er ook groepen in ons land die bewegingen steunen die het normaal vinden om Israël totaal te vernietigen. Nog erger ze steunen onder de lul smoes godsdienstvrijheid de islam die duidelijk in hun boek en doelstellingen hebben staan om andersgelovige, Homo’s, Joden en niet gelovigen te haten en uit de weg te ruimen. Over verwardheid gesproken.

   1. Guus Geluk

    Deze obsessie met de islam heeft waarschijnlijk geresulteerd in moslimhaat.

    Mijn analyse.

    1. DolleDries

     Jouw obsessie is dat onder geloofsvrijheid alles veroorloofd is. Bij haat moet je juist bij de islam zijn die propaganderen dat in hun boek en in de praktijk. De weersland tegen de islam heeft niets met haat te maken, maar met zelfverdediging.

     1. Guus Geluk

      Nee, ik heb geen obsessie met de islam.

      En daarom praat ik hier een grootschalige etnische zuivering niet goed en ik kom ook niet met een “maar”.

     2. corfo

      @DolleDries.
      Omdat ik mij niet wens te verlagen tot het niveau van enkele reaguurders, w.o. bijv. Gekke Guuske, reageer ik ff via úw reactie : G.G. maakt een analyse in één zin ! Das pas knap !!!!
      Zo kan de dwaas vast óók wel in twee woorden een analyse maken betr. de EU; de “rijkdom” van dit armzalige landje; het wangedrag van Rubberen Rutje; het zuipgedrag van Korsakov Juncker; de viespeukerij door EU-“parlementariërs” enz.
      Hopelijk neemt u, hr. Dries, mij deze reactie niet kwalijk.

     3. Guus Geluk

      Wat de EU betreft: we moeten af van het idee dat de Europese Unie per definitie slecht is. Europese samenwerking is goed en noodzakelijk. In een wereld waarin de instabiliteit toeneemt is daarnaast een samenwerking op Defensie, zoals het enkele weken geleden getekende PESCO, van belang.

      Het probleem is dat (1) de EU niet goed is ingericht, (2) te vlug economisch zwakke lidstaten aan de EU zijn toegevoegd, (3) het beleid met betrekking tot migratie moet worden verbeterd en (4) dat debiele eurofederalisten als Verhofstadt en Schulz het er voor het zeggen hebben of hadden.

      Kortom: de EU heeft een hervorming nodig. Mijn mening over Rutte en de welvaart van Nederland is je bekend.

     4. Vit

      De EEG was noodzakelijk en ruim voldoende.

     5. Dubbele Komma

      Flikker nou toch op dhimmie dopper.

      De enige die wijzer worden van de eu zijn de multinationals.

      Sinds de euro vieren de voedselbanken hoogtij en kan Jan de arbeider zelfs met 2 salarissen niet meer rondkomen.

      Wat ben je toch een blinde griezel.

      Jij bent echt een direct gevaar voor de beschaving.

      Ik zeg: dwangbuis.

      En de pearl je bent zo blind als een mol

     6. Dubbele Komma

      Daarbij komt nog dat juist door de eu heel Europa instablier word.

      En het is er bepaald niet veiliger op geworden.

      En welke samenwerking?

      Om de haat te importeren en je landen te grabbel te gooien aan 1400 jaar bloederige islam?

    2. Dubbele Komma

     Nee dhimmie dopper. Op je hoede zijn voor de ideologie islam is niet anders dan normaal na 1400 jaar bloedvergieten en minimaal 270 miljoen doden tot gevolg.

     U gaat ook zomaar een uitgehongerde leeuwenkooi in om ze te voeren?

     U knuffelt graag cobras?

     Zijn ook niet gevaarlijk in uw analyse?

     Ga eens met een psychiater praten. U bent daar echt aan toe.

     Omdat u levensmoe bent en 1400 jaar bloedvergieten ontkent, hoeven wij dat niet te doen.

     Dank u.

  3. Holland

   De Serven en Mladic voerden in de jaren ’90 de oorlog die de rest van Europa nog moet voeren. Of ze oorlogshelden zijn weet ik niet. Wel weet ik dat hun strijd altijd demagogisch eenzijdig belicht werd.

   1. corfo

    @ Holland.
    Klopt helemaal.
    Staat ons allemaal nog te wachten.

  4. Dubbele Komma

   Het is niet goed te praten zoals jij 1400 jaar moslimterreur goedpraat.

   Met minimaal 270 miljoen doden tot gevolg.

   En Mladic ging moslims voor de gein uitmoorden volgens jou.

   Moslims waren namelijk heel lief. En hebben natuurlijk helemaaaaaal geen hele dorpen uitgemoord in yugoslavie voordat Mladic de wapens oppakte en zijn volk verdedigde.

   Want jij verzint een nieuwe geschiedenis die ECHT waar is want dat stond in de NRC.

   Dat er 1500 jihadisten uit het midden oosten meevochten met de moslims is ook niet waar natuurlijk volgens De Knakker Die Echt Werkelijk Niks Weet,En WIL Weten.

   Kortom dhimmie dopper je lult weer eens vreselijk uit je nek.

   En van mij mogen de moslims in Myanmar ongezien de Tifus genieten. Blijkbaar horen ze daar niet thuis.

   Als je geweldloze bhoedisten zover weet te krijgen dat ze je af willen maken heb je het goed gedaan.

   En nu een beetje janken en klagen zoals we nu wel gewend zijn van die jankmoslims.

   Als ze geen volk kunnen onderdrukken gaan ze weer janken als kleine kinderen.

   Jank maar een eind weg.

   Doehoei eigen schuld!!!!

  5. Dubbele Komma

   Ligt aan de aard van het beestje dhimmie dopper.

   Volgens mij moet je deze uitleg even zien;

   https://youtu.be/Uj8J62BqRMo

   Prettige avond.

   Slaap zacht.

  6. Dubbele Komma

   Moslims doden niet enkel de ‘zaterdag’ en ‘zondag’ mensen. Er zijn door de moslims minstens 50 miljoen hindoes vermoord. En mogelijk nog een groter aantal boeddhisten zijn omgekomen door toedoen van islamitische legers. Als gevolg van de enorme omvang van genocide en slechte administratie, is het aantal afgeslachte niet-moslims in Midden- en Zuid-Azië moeilijk in te schatten.

 6. Rosasolis

  Ik heb dit rapport van Artsen Zonder Grenzen vanochtend op de radio nieuws gehoord.
  Genocide is altijd schokkend. Maar ik heb ook gelezen dat dit enorme groep moslims in
  Burma zijn niet onschuldig. Vorige jaar vielen zij vele Buddisten en andere niet-moslims
  aan. Er waren velen vermoord. Daarom heeft de leger van Burma ingegrepen. En daarom zijn de Rohingya’s op de vlucht. Naar buurland Bangladesh. Ik vraag me af wat er gaat gebeuren, na een aantal jaren, nadat zij worden “ingeburgerd” in Bangladesh?
  Behalve moslims heeft Bangladesh een enorme Hindoe gemeenschap. Modern, vrede
  lievend mensen, die proberen hun textiel industrie op te bouwen, in dit arme land.

  1. corfo

   @Rosasolis.
   Uw constatering lijkt mij geheel juist.
   Vanaf het begin van het drama heb ik het gevolgd via de media, zowel binnen- als buitenlandse pers. De moslims hebben in Myanmar politieposten aangevallen en daarbij politieagenten vermoord, mogelijk “namens Allah”, verder hebben zij enkele honderden Hindoe’s gedood, w.o. kinderen. Toen het de bevolking én overheid van Myanmar “te gek” werd sloegen zij terug, terecht natuurlijk, en toen sloeg dat laffe spul op de vlucht naar Bangladesh. Genocide is verschrikkelijk maar : “Wie wind zaait, zal storm oogsten”.

   1. Rosasolis

    Beste corfo, ben ik met je eens. En ik ben nu bezorgd over hoe het moet nu verder gaan met al die duizenden moslim vluchtelingen in Bangladesh. In denk niet dat de regering van Bangladesh kan zoveel moslim vluchtelingen opvangen en verzorgen. Dit is een heel arme, 3de wereld land, die constant last heeft van overstromingen.
    Zij kunnen niet hordes van moslims onderhouden van hun buurland Burma.
    Bangladesh was een zeer invloedrijke land gedurende WW 2. En nu worden zij
    opgescheept met al die moslims van hun buurland. Dit verdienen de bevolking
    van dit intelligente land niet!

    1. Guus Geluk

     Ik meen dat Bangladesh een tamelijk “wir shaffen das”-beleid voert ten opzichte van de Rohingya’s, maar dat neemt niet weg dat deze mensen zijn vermoord en verdreven.

     https://nos.nl/artikel/2203067-geweld-tegen-rohingya-massaslachtingen-met-honderden-doden.html

     1. Floris

      Ha, daar hebben de wegduiker Guuske. De lasteraar van DDS (samen met z’n vrind Doppertrol).

      Hoe voelt dat nu Guuske, als je betrapt wordt op leugens en laster?

     2. DolleDries

      Guus dat jij uit naam van godsdienstvrijheid een islam die zo gewelddadig is die mensen volgens hum boek moeten haten ,onderdrukken en vernietigen hoog houd maak je eigenlijk tot een weerzinwekkend persoon en tot een nep Christen.

     3. Guus Geluk

      Hoe kijk je nu aan tegen de moordpartij op Rohingya’s, Floris?

     4. Floris

      Wat denk je, Guuske de wegduiker en lasteraar?

     5. Guus Geluk

      Nee, vertel eens, Floris.

     6. Floris

      Ik gun niemand een dergelijk lot, Guuske. Dat had je zelf ook wel kunnen bedenken.

      Wel zet ik grote vraagtekens bij de berichtgeving van AZG.

      Ben je er inmiddels achter dat je lasterlijke desinformatie over Baudet hebt verspreid?

     7. Dubbele Komma

      NADAT ze de oorspronkelijke bevolking in Myanmar te lijf gingen.

      Wat wil je nou niet begrijpen,Mongool?

 7. Nasrani

  Wie de bal kaatst kan de bal terug verwachten. Hopelijk slaan de islamitische landen de handen ineen en verlenen ze snel asiel aan deze groep moslims. Er zal toch wel één moslimland zijn die dat doet………….

  1. Nasrani

   Of zijn die drukker met Jeruzalem?

 8. corfo

  “Artsen zonder grenzen” is een zeer linkse club, evenals “Amnesty International”.
  Van het geld dat zij binnenstrijken, o.a. bestaande uit door u én mij betaalde subsidies, gaat de hoofdsom naar de directie-leden. AZG maakt rampen altijd ernstiger dan ze in werkelijkheid zijn uit geldbejag. Van mij krijgen diverse clubjes al lange tijd geen ene cent meer, ze houden hun eigen broek maar op, moet ik ook.

 9. Code134

  Het betreft inderdaad een vreselijke genocide die hier wordt goedgepraat omdat de slachtoffers moslims zijn

  1. Holland

   215 miljoen christenen over de hele wereld worden -op dit moment- vervolgd en verdreven, met honderdduizenden slachtoffers per jaar tot gevolg. Laat daar uw licht eens over schijnen.

   1. Vit

    Foutmelding heeft geen licht om over wat dan ook te laten schijnen, een blinde zeg maar voor wat zich werkelijk afspeelt.

   2. Code134

    Dit bedoelde ik.

    1. Holland

     Het zou u sieren als u op mijn vraag antwoord geeft. Of interesseren christenen u niet, zijn dat geen mensen, geen zielen? Bij het aantal jaarlijks gedode christenen vallen de Rohingya’s in het niet, hoe treurig ook hun lot is.

     1. swetsnek

      code stront Holland heeft nu geen tijd die zit thee te lurken met zijn islam vriendjes en daarna moet ie nog met zijn smoelwerk richting Mekka.
      En als dat klaar is loopt ie zijn wijffie weer te zoeken maar je die ligt te hahahahaah waarschijnlijk met Achmed

  2. Dubbele Komma

   Dan ga je er lekker naartoe dhimmie dopper.

   Ik hoop dat je daar geen internet hebt.

   Waarom blijf je het opnemen voor die doodscultus islam?

   Ze hebben in Myanmar geprobeerd de originele bevolking aan te vallen.

   En dat pakte verkeerd uit. Nu zijn ze lekker de Sjaak.

   Een weldenkend mens zou er geen traan om laten.

   Nogmaals. Bhoedisten zijn tegen geweld.

   Dus dat ze moslims te lijf gaan zegt genoeg. Klaar.

   Hoe achterlijk jij ook bent,De moslim heeft het daar zelf naar gemaakt.

   EIGEN SCHULD!

   nu kunnen moslims een keer niet ongestraft een volk uitmoorden,En nu ga je zitten dreinen.jankbaby.

   Zoek hulp. Je bent knetter. En stop nou eens met al je nep-accounts

   We geloven je toch niet,NRC naprater.

   De mensen hier zijn iets meer op de hoogte dan jij,klapmongool!

  3. Zout

   Waar en door wie?

 10. fusilier

  Klopt helemaal Guus is een nep christen,en verloochent zijn eigen Schepper, door te zeggen dat de islam een godsdienst is.

  1. Zout

   Er zijn zelfs christenen die niet in Christus geloven.

   1. PMG

    Ja, net zoiets als de niet-vleesetende-vleesetende-planten, je houd ze een biefstuk voor maar nee hoor

 11. DolleDries

  Facebook is begonnen met het actief beschermen van volgelingen van één specifieke religie: de islam. In Groot Brittannië is het linkse globalistische social media concern gaan samenwerken met de moslimgroep ‘Faith Associaties’, en werd een online handboek samengesteld dat eveneens in de omgeving van moskeeën wordt uitgedeeld. Daarin richt Mark Zuckerberg zich hoogstpersoonlijk tot de moslims: ‘Jullie zijn hier altijd welkom. Wij zullen voor jullie rechten vechten, en voor een vreedzame en veilige omgeving zorgen.’

  Berichten waarin kritiek wordt geuit op de islam zijn voortaan per definitie ‘islamofoob’. Alle gebruikers worden aangemoedigd ‘de ware islamitische boodschap van vrede, barmhartigheid en tolerantie te plaatsen en te verspreiden.’ Facebook zet intelligente zoeksystemen en anti-terreurexperts in, die specifiek op zoek gaan naar ‘islamofobe retoriek’.
  Islamitische terreurorganisaties, aanslagen en misdaden, en extreemlinks geweld vallen expliciet niet onder deze ‘anti-haat campagne’. Wat Facebook betreft komt het enige gevaar van ‘rechts’ en ‘conservatief’ (/ christelijk).
  Pakistaan ter dood veroordeeld voor beledigen Mohammed op Facebook
  Een moslimland als Pakistan, waar 33 miljoen mensen op Facebook zitten, lijkt het meest te profiteren van de alliantie tussen Facebook en islam. Minister van Binnenlandse Zaken Nisar Ali Khan wil dat alle ‘godslasterlijke’ berichten worden gewist of geblokkeerd, want ‘niets is voor ons heiliger dan onze religie en onze heilige personen’. Eerder werd in Pakistan een man ter dood veroordeeld omdat hij in een Facebook discussie de ‘profeet’ Mohammed had beledigd. (1)
  Zo ziet ‘vrede’ en ‘tolerantie’ door islam er uit

 12. Seneca

  Dit bericht van Artsen Zonder Grenzen is uit de duim gezogen of in modern Nederlands gezegd: fake nieuws. Bij de NGO A.Z.G. heeft men geld nodig en probeert via dit soort berichten en de Kerst (pardon lees december) gedachte wil de naïeve Nederlander misschien wel een paar Euri storten op de rekening van deze NGO. Michael niet alles geloven wat dit soort ‘organisaties’ beweren.

 13. swetsnek

  6700 doden naar inschatting, kunnen er veel meer zijn naar inschatting, maar naar minder nee dat kan volgens de doktoren niet naar inschatting zou wel eens willen weten wie die inschatting heeft gemaakt dan.

 14. Ruud562

  “Wat de Rohingya overkomt is te vreselijk voor woorden. Deze arme mensen hebben niets misdaan.”
  Heb jij ze de afgelopen jaren dagelijks in Myanmar gevolgd Michael?
  Of is dit een soort van politiek correcte aanname gebaseerd op “het horen zeggen”?

  Ja, ik vind dat dit volk teveel aandacht krijgt, temeer er (buiten DDS) gezwegen wordt over de gruwelijken die al de slachtoffers van IS hebben moeten ondergaan én nog ondergaan. Zo hoor ik die ‘oh zo humanistische’ organisaties nimmer over bijvoorbeeld de vrouwen en meisjes (kinderen) die in handen zijn gevallen van die ‘fijne vredelievende’ islamstrijders, laat staan dat de MSM daar aandacht aanbesteedt. Over bijvoorbeeld de vrouwenveilingen, waarin de machteloze, onschuldige vrouwen en meisjes worden (door) verkocht voor het gerief van islamvulnis.
  Tja, datzelfde islamvulnis dat zich hier gewoon weer kan vestigen en kan leven op de kosten van de gemeenschap, de gemeenschap die zij wél verwerpen!

  Nee Michael, gelukkig besteedt DDS wél aandacht aan de realiteiten van deze wereld, maar verval niet in het walgelijk naief en dom politiek correct gedrag dat momenteel in onze samenleving heerst!

  1. PMG

   Ben je wel helemaal goed aangesloten joh, wat is nu je boodschap?

   1. swetsnek

    Ruud is boos ik snap hem wel

   2. sjun

    Zijn boodschap zal zijn dat er argumenten zijn aan te voeren waarom Myanmar goed klaar is met deze bevolkingsgroep en haar gedrag. om een of andere reden horen we dat maar niet in de ons selectief ‘voorlichtende’ massamedia: https://www.youtube.com/watch?v=AmaHrMiQre0

 15. Bes Tolen

  Dubbele Komma. Het is nog erger: zeker 7500 moedjahedien vochten met de Bosnische moslims mee. Velen wonen nu in Bosnië. Het woongebied van de moslims is uitgebreid. Desondanks zitten er minstens 40000 Bosnische moslims nog in Nederland door de misselijkmakende opvattingen van Kok, die al meer grote groepen vreemdelingen hier toezeggingen deed, namelijk dat ze mochten blijven in plaats van hun eigen land moesten gaan opbouwen.
  Er was ook een grote groep moderne moslims, die meevochten met de Serviërs. Ze hadden zelfs een eigen gebied in het westen van Bosnië onder beheer. Men hoort niet meer van ze en men moet vrezen dat het vooral met hen slecht is afgelopen.
  M.i. hebben de oorlogen in Joego Slavië aangetoond dat het westen erg onbetrouwbaar is. In de eerste plaats voor de eigen bevolking. Het lijkt tegenwoordig wel structureel.

  1. Dubbele Komma

   Je ziet het goed,bes tolen.

   Het is cru.

   Nog erger zijn de mensen die dit ontkennen of overheen lullen.

 16. PMG

  @denk eens na – denk nou eens na, alles wat links is is niet per definitie slecht of onbetrouwbaar

 17. Babaji538

  Op het eerste gezicht wordt Aung San Suu Kyi
  gemakkelijk alle schuld in de schoenen geschoven.
  Niet voor niks.

  Da’s gemakkelijk.

  Het is uiterst respectvol, om haar vervolgens
  allerlei prijzen af te pakken.

  Een rat bijt eervol de nek van de eend af.
  Althans.

  Goed en wel beschouwd, is er veel meer
  aan de hand, in dit politiek proces.
  Daarin zit juist de clou.

  Het vraagt wat geduld, doorzettingsvermogen
  en volharding om vanuit het juiste zicht
  de stille verantwoording al dragend uit te dragen.
  Een kwestie van plichtsbesef.

  Petra Hermans

 18. sjun

  Opmerkelijk dat we niets in de MSM vernemen over afpersing van slachtingen op lokale bewoners van Myamar door Rohingya die trachtten gebied te claimen voor islam. Maar aan die omissie kan best iets gedaan worden. Alvast een beginnetje: https://www.youtube.com/watch?v=u9jTMWB21qA

  1. Code134

   Pijnlijk, hoe hier geprobeerd wordt een genocide goed te praten.

   1. Guus Geluk

    Myanmar staat op de ranglijst van Open Doors, maar de christenen zullen het wel niet aan zichzelf hebben te wijtem dat zij aldaar worden vervolgd.

    Pijnlijk is een understatement.

  2. Zout

   @Sjun: Hoorde jij ook een natte scheet uit Den Haag?

   1. sjun

    Hij kan de gehele voorlichting achter de link nog niet gehoord hebben. Dus gaat het om een primaire, voorspelbare bestickeringspoging van de opponent. Ook Wim heeft natuurlijk recht op zijn eigen mening hoe weinig doordacht dan ook. Ieder kan zichzelf een mening over de zaak vormen door aangedragen onderbouwing pro en contra te wegen. Dat gaat steeds beter naarmate er meer informatie bekend wordt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.