FVD: ‘Campagne Amsterdam is nog maar net begonnen maar we zijn nu al de tweede partij van Amsterdam’

Volgens Facebook, welteverstaan.

Het gaat goed met de Amsterdamse afdeling van Forum voor Democratie. Op Facebook, tenminste. De lokale afdeling laat namelijk weten dat het nu al meer likes heeft op het sociale netwerk dan alle andere partijen… behalve de PvdA. En ook die partij is in zicht:

Aan de ene kant is het natuurlijk het zoveelste bewijs dat FVD wel degelijk een gevoelige snaar raakt bij kiezers én dat de achterban van de partij heel gepassioneerd is, maar aan de andere kant moeten we ons wel afvragen hoe significant dit aantal likes écht is. De kans is immers groot dat mensen die in andere gemeenten wonen de pagina van FVD Amsterdam ook geliket hebben, al was het maar omdat ze in hun eigen gemeente geen afdeling hébben.

In maart gaan we het zien. Dat FVD de gemeenteraad in komt staat buiten kijf, de enige vraag is: met hoeveel zetels? Wordt het een margepartijtje in de hoofdstad of kan FVD daar een factor van belang worden?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Weethetbeter

  Triest, Facebook…

 2. Weethetbeter

  Triest, Facebook… FVD klampt zich aan elke strohalm vast.

  1. Vit

   Zonder forumclowns zou een forum bijzonder saai zijn, wellicht gaan we daar nog eens een award voor instellen wie ons het meest vermaakt.

   1. Fortiori

    Neemt u het initiatief.

    Het langste commentaar
    De slimste reactie
    De onnozelste reactie
    De hardnekkigste taalfout
    Het beste knip- en plakwerk

    Hier ben ik voor !

    1. swetsnek

     Ik ben er voor dat jij oprot die staat er niet bij jammer genoeg

   2. A3aan

    Hmmm, niet eens een gek idee Vit, een soort Darwin award. Ik ken in ieder geval al een aantal genomineerden.

  2. trampoline

   Andere partijen hebben niet eens een strohalm meer en het linkse deel klampt zich nu vast aan extreem geweld tegen anders denkenden.
   Wat zou links nou tot de overtuiging hebben gebracht dat anders-denkenden dat blijven accepteren en niet terug gaan slaan?

  3. Nederlandse_Patriot

   Cool, een nieuwe linkse forumtrol. Kijken hoe lang deze blijft.

 3. Ernst Quispel

  Volgens Facebook, welteverstaan.

  Dit noem ik nou eens virtual reality!

  1. Roughwood

   Tja, zoals alom bekend is links nogal allergisch voor de realiteit. En of deze nu virtueel is of niet, dat doet er niet zo toe. Gelukkig krijgen wel steeds meer NL-ers een afkeer van al dat policor linkse deugdramgereutel. Een toe te juichen ontwikkeling.

 4. Steve Van der Vekens

  Islamsterdam.

 5. Florissa

  Mensen die nu nog op D66 stemmen zijn niet goed wijs, een laaie lichter met een stelletje leipe wijven ,die onze miljoenen overmaken naar de Palestijnen , brengen totaal niks nieuws ,vlees noch vis, en als je kijkt wat ze gedaan hebben is alleen maar knikken ,tekenen bij het kruisje ,en de stemmers belazeren . Het liefst gooien ze de Nederlanders het land uit, en geven de oudere een spuitje ,ze kosten alleen maar ,en omarmen ze de Islam .
  Pechtold is een mannetje , die voor geld [persoonlijk gewin] alle principes overboord gooit . Gewoon een smeerlap ,geen andere woorden voor .

  1. Meester Kong

   Je gaat dus niet op D66 stemmen 🙂

 6. Rex Gildo

  Het is ijdele hoop voor een rechtse partij in het overwegend links radicale Amsterdam om een nagel te krijgen achter het 020-bestuur.
  De stad waar de Communistische Partij van Nederland de grootste was in de gemeenteraad vlak na de oorlog.
  Dit historisch gegeven ziet men nog steeds terug bij GroenLinks onder leiding van de marxistische Rutger Groot Wassink, per 21 maart 2018 voorzitter van de fractie met de meeste zetels in de Mokumse raad.

 7. Babaji538

  Doelgericht ga ik te werk.
  Vastberadenheid gaat samen met een toewijding
  die verder dan elk oog reikt.
  Petra Hermans

  1. Zout

   @Petra: Nu je neus nog…

   https://i.imgur.com/iBb37C5.jpg

   1. corfo

    @ Zout.

    Ik heb nog eens de foto van dat mens bekeken, volgens mij is zij niet meer te redden. Het lijkt wel een proefkonijntje.

    1. Zout

     @Corfo: Inderdaad, en hetzelfde geldt voor de proefsels die ze loslaat op DDS.

   2. A3aan

    Helaas, die heeft met de neus aan de uitlaatpijp van de Volkswagen gehangen… of een BMW… kan ook een Mercedes geweest zijn.

  2. Hendrik Rijmelkloot

   Ik ga meedogenloos voorwaarts
   het snot voor de gladiolen
   de zege is voor voor de laatsten
   ter eer en glorie.

   1. corfo

    @ H.R.Kloot.
    Vele laatsten zullen de eersten zijn.

    “Ter meerdere eer en glorie,
    tot in elke porie
    blijft hij meedogenloos voorwaarts gaan
    maar hij zal plots stil blijven staan
    want hij ziet geen uitweg meer en
    valt snikkend op de aarde neer.

 8. Kees

  Waar moet je anders op stemmen in dat shithole? Decennia wanbeleid kun je gaan opruimen.

 9. Kodi

  Waarom ik niet meer op PvdA stem

  OPINIE Ed Brakke woont in Eindhoven, is oud-raadslid voor de PvdA en de schrijver van dit opiniestuk.

  Ed Brakke 27-01-18, 12:23 Laatste update: 28-01-18, 12:31

  In maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De politieke partijen zullen weer op markten en in zaaltjes proberen stemmen te trekken. Plotseling is er ook tijd om langs de huizen te gaan. Eens in de vier jaar willen partijen zichtbaar zijn.

  Ik heb me jaren ingezet voor de PvdA, als wijkraadslid in Heesterakker, Vaartbroek, Bokt. De gemeenteraad besloot in al zijn wijsheid ‘opdoeken die wijkraad’. De voorzitter werd ereburger en de kous was af.

  Daarna heb ik jaren in de gemeenteraad gezeten voor de PvdA, het accent lag op wijken en buurten. Vijf fractieleden waren hier mee bezig. Niet villapark of goudkust, nee Woensel-West, Eindhoven-Noord, Kruidenbuurt… De PvdA is al acht jaar onzichtbaar in deze wijken, voor gewone mensen is alleen belangstelling in het verkiezingsprogramma. Jan Schäfer zei het al: ‘In papier kun je niet wonen’. Dit en het falend landelijk beleid, decennia lang, van de PvdA is voor mij reden geweest om het lidmaatschap op te zeggen.

  Nu heb ik een tweede reden om ook niet meer op de PvdA in Eindhoven te stemmen. De politiek leider, boegbeeld van de PvdA, is lijsttrekker Yasin Torunoglu. Een Turkse Nederlander die weigert om het fascistische bewind van Erdogan af te wijzen. De Tweede Kamer-fractie van de PvdA, het partijbestuur, het Europese parlement etc. veroordelen wat in Turkije gebeurt. Mensenrechten bestaan niet meer, onschuldige onderwijzers (collega’s van mij), ambtenaren, journalisten worden zonder enige vorm van proces ontslagen en in de gevangenis gegooid. De lijsttrekker van de PvdA in Eindhoven zwijgt, gaat fluitend op vakantie naar zijn thuisland.

  Ik begrijp het bestuur wel, blijf zitten waar je zit, verroer je niet, want Yasin brengt 3.000 Turkse stemmen mee. Zo iemand hoort niet in de gemeenteraad en zeker niet als wethouder van alle Eindhovenaren.

  Overigens als wethouder van onder meer vastgoed gaat hij over gemeentelijke panden, ook historische en monumentale panden. Wij hebben wethouder Torunoglu in de afgelopen vier jaar nooit in onze kringen bij de Henri van Abbe Stichting gezien. Mary Fiers was de laatste wethouder.

  https://www.ed.nl/eindhoven/waarom-ik-niet-meer-op-pvda-stem~ae7956ee/

  1. Kodi

   Heeft de PvdA dan even pech?! Eerst zijn ze hun Eindhovense kiezers kwijtgeraakt door hen te brandofferen voor Turkse stemmen. Nu gaat DENK met die stemmen aan de haal.

   https://www.ed.nl/default/politieke-partij-denk-ook-van-start-in-eindhoven-voorzitter-haalt-uit-naar-pvda-wethouder-torunoglu~afc87afd/

  2. Hendrik Rijmelkloot

   Kodi stempt niet meer op de PvdA
   Haha,
   maar vast wel op Peeveevee
   Holadiejee!

 10. Two Ravens Black Kettle

  Hoeveel niet radicaal linkse stemmen zijn er in de cultuur-marxistische A’dam bijeen te scharrelen ? De VVD is net zo links als de rest.
  Mijn inschatting: 4 zetels.
  Het zou voor NL een zegen zijn als A’dam een stadstaat zou worden (met de NPO als Ministry of Truth) met een klein reservaat waar de echte A’dammers kunnen wonen.

 11. ko vadis

  Voorlopig probeert het linkse Antifa Tuig plus consorten
  FVD al te weerhouden om een marginale partij te worden, gezien eerdere berichten.
  Om maar vast in een kramp te schieten bij de mededeling dat Forum voor Democratie
  meedoet aan gemeenteraadverkiezingen, tekent wel het inlevingsvermogen van de
  o zo “sociale” tegenstrevers!

 12. Kodi

  Linkse partijen Amsterdam twijfelen aan deelname anti-racisme demonstratie

  Volgens Chris Schaeffer, afdelingsvoorzitter van de SP in Amsterdam, zijn er dit weekend eisen gesteld aan de organisator: het Comité 21 maart. “Wij hebben aan deze club aangegeven dat de tekst van de slogan gewijzigd moet worden. Deze tekst is nu ‘geen racisten in de raad’, dat moet worden ‘geen racisten in Amsterdam’. Verder moeten verwijzingen in het manifest naar de PVV en Forum voor Democratie verwijderd worden.”

  Wordt die slogan niet aangepast dan doet de PvdA zeker niet mee aan de demonstratie, zegt Marjolein Moorman, fractievoorzitter van de PvdA in de Amsterdamse gemeenteraad. “Wij demonstreren niet onder de slogan ‘geen racisten in de Raad’. Iedereen heeft namelijk recht op zijn mening.” Eerder liet de Partij voor de Dieren al weten in elk geval niet mee te doen aan de demonstratie. Dat zei fractievoorzitter Johnas van Lammeren eerder op Twitter.

  https://eenvandaag.avrotros.nl/item/linkse-partijen-amsterdam-twijfelen-aan-deelname-anti-racisme-demonstratie/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.