Go België! Belgisch leger geeft unieke beelden vrij van onderschepping Russische bommenwerpers

Vladimir Poetin wilde even laten zien dat hij de baas is in Europa. Onze zuiderburen dachten daar anders over.

Op maandag onderschepten twee Belgische F16’s niet één, maar twee Russische bommenwerpers die in de richting van het Verenigd Koninkrijk vlogen. Het was natuurlijk de bedoeling dat zij het Verenigd Koninkrijk even zouden intimideren.

Gelukkig liep dat net wat anders. België liet twee F16’s opstijgen, die vervolgens de achtervolging inzetten op de Russische bommenwerpers. De twee F16’s werden pas teruggeroepen toen de Britse luchtmacht het stokje overnam van de Belgen.

De beelden kunnen hier bekeken worden.

Het moge duidelijk zijn waarom Poetin dit doet: hij is bezig de Koude Oorlog nieuw leven in te blazen. Of, vanuit zijn perspectief: hij voelt zich zo bedreigd door de opmars van de EU en de NAVO in Oost-Europa dat hij West-Europa een koekje van eigen deeg denkt te moeten geven. Deze bommenwerpers worden vooruit gestuurd in een poging om het Westen te intimideren en ze duidelijk te maken dat ze Oost-Europa ‘met rust’ moeten laten; dat dit deel van Europa onder de Russische invloedssfeer valt en dat wij dat maar te accepteren hebben. Of anders.

Natuurlijk kan het Westen op zijn beurt dat niet zomaar tolereren. Rusland ziet zichzelf als De Grote Leider in zijn regio, maar daar hoeven wij het niet mee eens te zijn — niet als dat onze belangen niet dient, tenminste. Tegelijkertijd geldt natuurlijk wel dat we begrip moeten hebben voor de Russische positie, die immers niet zomaar uit het niets komt. We hebben het hier over een eeuwenlang beleid van Russische leiders, van de tsaren tot de communisten én, jawel, tot Poetin zelf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Guus Geluk

  Een goed bewijs dat Europa zich niet laat intimideren door Russisch krachtsvertoon. Hoezeer Oost, west, zuid, ook kunnen verschillen van mening – bijvoorbeeld met betrekking tot migratie – we vormen één front tegen de Russische dreiging aan de oostgrens.

  Goed van de Belgen en de Engelsen dst zij de Russen naar de uitgang geleidden. Dit tolereren we niet.

  1. Zout

   @Exguus: Nu moet je er niet omheen draaien Wim! Hoezeer Oost, west, zuid, ook kunnen verschillen van mening – bijvoorbeeld met betrekking tot migratie – ze vormen één front tegen de Russische dreiging aan de oostgrens die er niet is.

 2. cmsuijkerbuijk

  Naïef stuk. De NAVO doet precies hetzelfde aan Russische kant. En zo’n foto? Pfrrrt….. Daarvan zijn er honderden, zo niet duizenden, zelfs met vriendelijk zwaaiende Russische vliegers. Bovendien is van intimidatie geen enkele sprake, Het doel van zulke “missies” is, om de alertheid en reactiesnelheid van de tegenstander te testen. Doen “wij” (=NAVO) ook!.
  Het is dus al met al de bekende storm in een glas water met beslist niét de reden die Michael er achter zoekt of denkt te vinden!

  1. Code134

   De heer Suijkerbuijk heeft meer waardering voor de smerige dictator Putin dan voor de eigen democratisch gekozen bestuurders en daarom schiet hij Pavlov in de verdediging van deze imperialist. Deze vorm van landverraad is hier overigens meer regel dan uitzondering. Er vormt zich in Nederland een rechtspopulistische Vijfde Colonne van bewonderaars van Putin, zoals zich in de dertiger jaren een NSB-aanhang van Hitler in ons land vormde.

   Ik vind dit een riskante ontwikkeling.

   1. Bloem

    Grote woorden Heer Code, misschien moet u zich eens verdiepen in de wereldgeschiedenis van de afgelopen honderd jaar. Het westen heeft ooit afspraken gemaakt met Rusland waar het westen zich tot op heden nooit aan heeft gehouden.
    U denkt misschien dat het verstandig is om de 2e wereldmacht continu voor de schenen te trappen, echter vroeg of laat trapt deze terug. Dat heeft niets te maken met 5e colonne, doch met gezond verstand. Bovendien wanneer men zich verdiept in het aantal internationale conflicten de afgelopen 30 jaar verdeeld naar veroorzaker (westen vs Rusland) moet men zich afvragen hoe vreedzaam het westen is….

    1. corfo

     @ Bloem.
     de door u genoemde “Heer Code” gebruikt alleen maar grote woorden, zónder te weten waarover hij het heeft.
     Zoals u zelf aangeeft : wij, het westen, doen exact hetzelfde als de Russen; en dat gebeurt al 10-tallen jaren op deze manier, over én weer. Maar “Heer Code” vergeet gemakshalve de helft van het verhaal.
     U heeft volkomen gelijk.

     1. Zout

      @Corfo: Snottrol Wim peilt de discussie en poneert een oppositieargument om daarmee de boel te jennen, zo werken trollen. Hij harkt zijn snot bij elkaar en slikt het vervolgens door, heerlijk vindt hij het.

     2. Bloem

      Beste Corfo t.a.v. Code (alias Dopper) heeft u volkomen gelijk, echter hoop ik nog steeds dat hij een keer zijn ongelijk erkend, constructief deel neemt of zijn heil zoekt bij gelijkgestemden zoals het Joop-forum.

    2. Anton Adriaan

     Bloem.
     Als je de afgelopen 100 jaar de geschiedenis van Rusland even bekijkt, dan is de enige conclusie dat zij juist NIET te vertrouwen zijn.

     1. Bloem

      Beste Anton Adriaan, dat geldt helaas ook voor het westen. Vergelijk echter het aantal internationale conflicten veroorzaakt door Westen vs Rusland/Sovjet-Unie. Geloof me ik ben echt geen Bolsjewist, Ruslandliefhebber of Poetin-knuffelaar echter met alle respect wat heeft het voor zin om een conflict met ze uit te lokken en gemaakte afspraken te schenden. Of vindt u het vooruitzicht van een conflict tussen Oost en West een prettig vooruitzicht?

     2. Code134

      ” ik ben echt geen Bolsjewist, Ruslandliefhebber of Poetin-knuffelaar echter met alle respect wat heeft het voor zin om een conflict met ze uit te lokken”

      Dit lijkt me een typisch geval van de wereld op zijn kop zetten: ik dacht dat het Russische bommenwerpers waren die hier aan provoceren zijn.

     3. Anton Adriaan

      @Bloem.
      U vroeg:

      “..Of vindt u het vooruitzicht van een conflict tussen Oost en West een prettig vooruitzicht?..”

      Uiteraard niet. Maar de Russen(lees de regering van Poetin) hebben nu een vreemde, enge manier van zelfvertrouwen opgewekt. En als zij dit soort onnodige acties gaan uithalen. Zou ik nog maar eens flink achter de oren krabben qua vertrouwen.

     4. Bloem

      Beste Code “Dit lijkt me een typisch geval van de wereld op zijn kop zetten: ik dacht dat het Russische bommenwerpers waren die hier aan provoceren zijn”. De Russische bommenwerpers zaten in het internationale luchtruim. Vervolgens zijn er 2 Pollekes met een vliegbrevet met een F16 opgestegen en naast hen gaan vliegen in het internationale luchtruim. Niet om gevaar af te wenden, echter gewoon te provoceren. Net zoals de Russen mochten de Belgen gewoon door het internationale luchtruim vliegen, geen probleem. Echter met 1 druk van de Russen op de knop, verdwijnt de Benelux in een paddenstoel wolk van de kaart. Terugvechten kan NL niet, volgens mij hebben we in Nederland nog geen 10 luchtwaardige bommenwerpers, 3 geleasete tanks, nog geen 60.000 militairen die niet eens allemaal inzetbaar zijn. Dat tegenover een van de grootste legermachten ter wereld. M.a.w. we hebben bescherming van de VN en de Navo nodig. Binnen de VN heeft Rusland een vetorecht en de NAVO is moedeloos verdeeld. Tegen de tijd dat er actie wordt ondernomen, vermoedelijk in de vorm van een sanctie zoals uitsluiten bij de olympische spelen, is de straling in de Benelux alweer gehalveerd.

    3. Code134

     Ik zie weinig inhoudelijk weerwoord tegen mijn stelling. Ik vind het ronduit verontrustend dat veel reaguurders hier meer sympathie hebben voor een smerige buitenlandse dictator die Europa bedreigt dan de eigen democratisch gekozen bestuurders.

     Wat mij betreft sta je dan aan de foute kant.

     1. Holland

      Ja hoor Wim, zoet maar. Je hebt 100% gelijk en je hebt iedereen hier daarvan overtuigd. Zo goed?

      Nou, dan nu lekker je bekertje warme melk en even een uurtje plat. Dat zal je goed doen.

   2. Anton Adriaan

    Code134 schreef:

    “..zoals zich in de dertiger jaren een NSB-aanhang van Hitler in ons land vormde…”

    A. Mussert had het niet zo op Hitler. Hij was meer een Mussolini-fan. 😉
    Verder ben ik het helmaal met je post eens.

   3. cmsuijkerbuijk

    Je reageert naar het verstand dat je hebt. En dat is bedroevend weinig! Ik geef nergens mijn goedkeuring voor de Russen aan. Ik stel slechts vast en concludeer dan dat het een storm in een glas water is.

   4. Original NL

    Suijkerbuijk vertelt gewoon hoe het al sinds de koude oorlog toegaat tussen de navo en de russen.
    Gewoon elkaars verdediging testen.
    Dat code er weer een pro putin verhaal van gaat maken is knap (DOM).
    En landverraad is iets waar u code zich dagelijks op dds schuldig aan maakt!
    Ga maar weer snel onder je steen..het gaat stormen.

   5. swetsnek

    hahahahahahahaha RANDDEBIEL

 3. DolleDries

  Ach wat moet je er mee ze vlogen in internationaal luchtruim. Wat de NAVO allemaal flikt dat lezen we niet. Het zijn spelletjes.
  Zoals het gebracht wordt is het alleen maar op juinen om het volk klaar te maken voor volledig vernietiging.

 4. Bloem

  In 1990 heeft het westen met Gorbatsjov onderhandeld en in ruil voor de hereniging van Duitsland zou het westen zich onthouden van het uitbreiden van haar invloedssfeer naar het oosten. Deze bilaterale afspraken worden al geruime tijd door het westen geschonden. Inmiddels zijn vele oud Warschaupactlanden lid geworden van zowel de NAVO als de EU. Hoe je daar ook tegenaan kijkt, het is een grove schending, door het westen, van de afspraken die gemaakt zijn. Het is dus niet Rusland dat zich niet aan de afspraken houdt en agressief opstelt doch het westen. Hoe dan ook een zorgelijke ontwikkeling. Op dit moment mogen we in het westen wel degelijk oppassen dat we geen oorlog uitlokken met moedertje Rusland, in dat conflict zullen geen winnaars zijn.

 5. DolleDries

  Er vormt zich een Nederland een zeer gevaarlijk populisme die snakken naar een oorlog met Poetin of wel met Rusland. Daarbij is iedere agressie en leugen van het westen veroorloofd.
  Trouwens Trump is kerngezond verklaard door arts.Volgens nepnieuws twee weken terug in de Telegraaf had hij Parkison en volgens wat gestoorden hier was hij dement aan het worden.
  Ik meld dit nog maar een keer want op DDS en in de Media en met name de Telegraaf is niets te lezen terwijl beide toch erg twijfelden en de ene suggestie na de ander er uit gooide. Ook Guusje en zijn Coodje hadden het goed mis zoals ze het altijd mis hebben.

  1. Guus Geluk

   Dit is een stompzinnig bewering. Niemand wil oorlog met Rusland. Wat hier wordt veroordeeld is de agressieve aanwezigheid van Russische bommenwerpers in het luchtruim van de Benelux.

   Dat jij blind bent voor het Trump-fiasco betekent niet dat iedereen blind is voor dit populistische debacle. Alleen al het feit dat er een onderzoek (!) loopt naar Trump, zou elke Trumpiaan uit zijn zoete slaap moeten ontwaken.

   1. Holland

    Smerige hitser. De Russen vlogen niet in het luchtruim van de Benelux, maar in INTERNATIONAAL luchtruim en hadden derhalve het volste recht om zich daar te bevinden. Wat ben je toch een smeerlap Guus, met je constante verdraaiing van feiten.

    1. Zout

     @Holland: Inderdaad Holland, Guus is een smerige hitser uit de kooi van Wim, uit de krochten nabij de Julianakazerne te ‘s-Gravenhage.

    2. Zout

     Ik heb de stevige indruk dat de EU dit soort berichten nodig heeft om, via de nodige belastingdruk, de defensie uitgaven in het algemeen en de uitgaven voor een toekomstig EU-leger, flink op te schroeven.

     Rusland heeft m.i. geen enkel belang bij het lastigvallen van de EU.

     1. Guus Geluk

      Dat is één van de gebruikelijke complottheorieën die over de EU op het internet is geslingerd. Ik meen dat Jan Roos deze heeft gelanceerd, of in elk geval een complottheorie soortgelijk.

     2. Heinz

      Ze (de piloten) wilden zien waar de dochter van Putin heeft gewoond nabij de kust in Voorschoten. Het penthouse staat of staat te koop. Niks bijzonders aan de hand.

    3. Guus Geluk

     Het artikel: “de spoedinterventie kaderde in de bewakingsopdracht van het Benelux-luchtruim die België momenteel op zich neemt.”

     De wanhopige pogingen om de zaken recht te breien en te bagatelliseren beginnen onderhand zielig te worden. Russische bommenwerpers vlogen bóven Nederland: Rusland, een natie die onlangs een oefening deed waarin een aanval op Europa werd gesimuleerd.

     Wat ben je toch een zielepiet.

     1. Holland

      ““de spoedinterventie kaderde in de bewakingsopdracht van het Benelux-luchtruim die België momenteel op zich neemt.”
      ———————————————————————
      Begrijpend lezen is voor Guus duidelijk te hoog gegrepen. Hier staat dat Belgie aan de beurt was voor het bewaken van het Benelux luchtruim. Volgende week is Nederland weer aan de beurt.

      In alle media die over dit ‘incident’ berichtten staat duidelijk dat de Belgen de Russische bommenwerpers onderschepten in internationaal luchtruim, ouwe complottheoreticus.

     2. Guus Geluk

      https://www.ad.nl/binnenland/russische-bommenwerpers-door-belgische-f-16-s-bij-nederland-onderschept~a508de41/

      “De gevechtsleidingen binnen Europa werken nauw samen als verdachte vliegtuigen naar het luchtruim van een naburig land lijken te vliegen. Als de gevechtsleiding merkt dat een vliegtuig het Benelux-luchtruim binnenvliegt zonder radiocontact te maken, alarmeert zij de quick reaction alert (QRA).”

      Wat is hier precies niet duidelijk aan? Dat België het luchtruim bewaakt, hoef je mij niet te vertellen. Dat men binnen de Europese Unie intensief samenwerkt om een front tegen de Russen te vormen, waarbij eurokritische landen in de Visegrad ook PESCO ondertekenden, hoef je me eveneens niet te vertellen.

   2. DolleDries

    Wat hier wordt veroordeeld is de agressieve aanwezigheid van Russische bommenwerpers in het luchtruim van de Benelux.

    Mijn god wat een idiote bewering.

   3. cmsuijkerbuijk

    Het Luchtruim van de Benelux? Tsjongejonge, wát een onzin. Er komen geen Russische vliegtuigen BINNEN het NAVO-luchtruim. Zij vliegen altijd nét langs het randje. Russen zijn écht niet gek hoor. Dát zou namelijk enorme rel betekenen, omdat dát te vergelijken is met het op NAVO-grondgebied aantreffen van Russische militairen, m.a.w. een oorlogsdaad dus!
    Je laat je totáál gek maken. Laat ik je dit verzekeren: Tijdens de koude oorlog was dit schering en inslag en véle malen agressiever dan nu het geval is!

    1. Guus Geluk

     “Laat ik je dit verzekeren: Tijdens de koude oorlog was dit schering en inslag en véle malen agressiever dan nu het geval is!”

     Ja, in de Koude Oorlog gebeurde dit ook.

     Welke conclusie kunnen we nu trekken?

     1. corfo

      # Guus G.
      De conclusie die IK trek is de volgende :
      Je kletst een heel klein beetje uit je nek Guus.
      Het Russische vliegtuig vloog NIET boven Nederland maar boven de Noordzee langs de rand van de territoriale wateren. Jij blaast de hele zaak geweldig op, is niet nodig hoor, vanuit het westen (o.a. wij dus) gebeurt hetzelfde : met AWACS langs de Russische grenzen enz. Tijdens de Koude Oorlog werden NL-militairen naar de oost-Duitse grens gestuurd om legerberichten van het oost-Duitse én Russische leger te onderscheppen en anderszins “stiekeme” dingen te doen. Toen al stelde het westen zich vijandig op t.o.v. het oosten, als de Russen iets terug doen, dan is Guusje hotel-de-botel ! Jammer Guus.

 6. DolleDries

  Het vreemd dat de mensen die realistisch naar de Russen kijken voor landverraders worden uitgemaakt terwijl ik nog geen Russische soldaat heb gezien in ons land.
  Schijnbaar hebben die mensen minder moeite met de totale vernietiging van hun eigen land dan verstandig en realistisch met Rusland om te gaan.
  Nog vreemder is dat die zelfde mensen een Turkse dictator die duizenden in gevangenis heeft geworpen en duizenden ontslagen met daarbij onze bevolking voor fascisten en Nazis uit maakte het achterste likken.
  Wat ik wel weet dat we worden overspoeld door een bezettingsmacht die al honderden kazernes hebben gebouwd met een ideologie die het nazisme en het communisme doen verbleken.

  1. Guus Geluk

   De aandacht afleiden van deze casus is een beproefd middel om de Russische dreiging te bagatelliseren.

   1. DolleDries

    Welke dreiging Guus?

    1. Guus Geluk

     Bijvoorbeeld een oefening genaamd Westen 17 waarin een aanval op het Westen werd gesimuleerd, een inmenging van trollen en nepnieuws om het Westen te destabiliseren en een Russische bommenwerper die over Nederland vliegt.

     1. DolleDries

      Citaat.

      Afgelopen week onderschepte een Russisch gevechtsvliegtuig een Amerikaanse B52 bommenwerper, die in het neutrale luchtruim boven de Oostzee vloog. Dit gigantische vliegtuig heeft een actieradius van meer dan 10.000 kilometer en kan met nucleaire bommen worden uitgerust. Het is onduidelijk waarom dit vliegtuig zo dicht bij de grens vloog en of deze geladen was met munitie.

   2. cmsuijkerbuijk

    Welke Russische dreiging dan? Geef dát nou eens concreet aan: Waar en hoé worden de NAVO-landen door de Russen daadwérkelijk bedreigd?
    Het is een beproefd middel van regeringen om, wanneer het binnenlands niet goed gaat, zoals in Das Vierte Reich (aka EUSSR), de aandacht van deze problemen af te leiden door een buitenlandse zondebok te zoeken!

    1. Zout

     @cmsuijkerbuijk: Bingo! Hoofdprijs! Het is de waarheid!

     1. corfo

      @ cmsuikerbuijk.
      Uw vergelijking van de huidige armoe in de diverse EU-landen met de toestand in Das Vierte Reich, is m.i. volkomen terecht.
      Das Vierte Reich was een dictatuur zoals de huidige EU !
      Men zoekt alsdan naar een gezamenlijke vijand om de aandacht van véél ernstiger binnenlandse problemen af te leiden.
      Dit gebeurt al enige tijd in de EU; daarom
      Nexit z.s.m.

     2. Zout

      @Exguus: Zeg Wim, het Europees parlement, waarin democratisch gekozen volksvertegenwoordigers plaatsnemen? Over welke democratie heb jij het eigenlijk? Over de 3,4% Nederlandse invloed waarbij jou stem homeopathisch verdunt wordt en nevernooit meer teruggevonden wordt tussen die 766 EU-zetels?

      Je kunt je huiswerk beter overdoen Wim, dag Wim!

    2. Guus Geluk

     Het gaat in het binnenland uitstekend, zoals ook de laatste groeicijfers van de economie bevestigen, en de EU vergelijken met het Nazi-rijk is beneden alle peil.

     1. Holland

      Guus staat met zijn bek vol tanden en is uitgeluld, zoveel is duidelijk.

     2. Guus Geluk

      Holland probeert voor de zoveelste keer recht te breien wat krom is en maakt zichzelf belachelijk.

      Als een Russische bommenwerper over Nederland vliegt, Rusland in een oefening een aanval op het Westen simuleert, is er maar één conclusie mogelijk.

     3. Zout

      @Guus: Rusland vliegt écht niet over Nederland! Ze vliegen wel over de Noordzee, dat dan weer wel. En de EUSSR is inderdaad geen koosjer rijk, wij worden aan alle kanten, en zelfs op zee (pulsvisserij) genaaid, infantiele kletskous!

     4. cmsuijkerbuijk

      Gaat het goed met Dast Vierte Reich? Tja, als je de puinhoop die Brussel, Berlijn en Parijs er van gemaakt hebben “goed gaan” vindt, dan wil ik wel eens weten, wanneer het jij jouw ogen écht slecht gaat. Het gaat zó goed, dat wij er helemaal niks van merken. Oh ja, da ’s waar ook: De lasten worden verzwaard, pensioenen gaan omlaag, mensonwaardige behandeling van bejaarden, vissers worden de nek omgedraaid door DVR (Das Vierte Reich), doordat een vangstmethode wordt verboden, Frankrijk, Duitsland zich niets aantrekken van de afgesproken regels en hun eigen ding doen, met alle gevolgen van dien en de overige landen de brokken op mogen ruimen. Bovendien wordt geld door de boevenbende die zich “regering” durft te noemen op onverantwoorde wijze over de balk gesmeten en niét besteedt aan de kerntaken van een overheid!

     5. Guus Geluk

      Ze vlogen “vlakbij de waddeneilanden”. Vind jij dat soms koosjer, Zout, of steek je liever de kop in het zand?

      Wat betreft de pulsvisserij: dit werd besloten door het Europees parlement, waarin democratisch gekozen volksvertegenwoordigers plaatsnemen.

     6. Guus Geluk

      Ja, het gaat goed, cmsuijkerbuijk, zoals je kunt lezen in het jongste rapport van het SCP. De economische cijfers zijn rooskleurig. Nederland staat er goed voor en kan er weer tegenaan.

      Het eurofederalistische gedachtegoed, waar zelfs de Britse premier Churchill mee flirtte, is op geen enkele manier te vergelijken met het nationaal-socialistische gedachtegoed. Ook de Europese Unie in de huidige vorm is niet te vergelijken met de Nazi’s. In de eerste plaats omdat geen van de huidige Europese bewindslieden nationaal-socialistische sympathieën vertoonde. In de tweede plaats omdat men vijanden niet militair aan zich wil onderwerpen. En zo kan ik wel even doorgaan.

     7. DolleDries

      Nog even Guus dit nepnieuws

      https://www.telegraaf.nl/video/1450926/dit-bewijst-dat-trump-parkinson-heeft

      Trump is gisteren door de arts die aangesteld is door Obama kerngezond verklaard.
      Dan ga jij toch de verhalen in de Telegraaf geloven Guus.

     8. Guus Geluk

      Ik heb dit nooit betwist, DolleDries.

     9. cmsuijkerbuijk

      Nederland wordt voor de gek gehouden door de regering én het CPB. De burger merkt hier helemaal niks van. Verder is DVR een blok aan het been, dat ons land op álle gebieden remt.
      Dan stel je:
      “Laat ik je dit verzekeren: Tijdens de koude oorlog was dit schering en inslag en véle malen agressiever dan nu het geval is!”
      Ja, in de Koude Oorlog gebeurde dit ook.
      Welke conclusie kunnen we nu trekken?”
      De conclusie dat al die spierballenrollerij van beide zijden niét tot conflicten heeft geleid en de paniekzaaierij van nu dus totáál over de top is en onnodig terwijl de koude oorlog vele malen gevaarlijker was!
      Dan nog een verduidelijking van het begrip “Nederlands Luchtruim”. Je hebt het luchtruim gelijk aan de landsgrenzen en je hebt het Nederlandse Verantwoordelijkheidsluchtruim. Dit strekt zich tot ca. 200 km uit in de Noordzee en valt derhalve niét onder het territorium van Nederland. Er heeft zich dus geen énkel Russisch vliegtuig zich bevonden IN het Nederlandse Territorium, doch slechts in het Verantwoordelijkheidsluchtruim. In dat gebied wordt door de NAVO het luchtruim in de gaten gehouden, met name ter bescherming van de civiele luchtvaart, omdat vliegtuigen die dat luchtruim betreden, zoals de Russische, geen vluchtplan etc. hebben aangemeld en daardoor dus een gevaar voor de burgerluchtvaart kunnen vormen. Daarop wordt gescrambeld en wordt het vliegtuig weggeleid naar buiten het verantwoordelijkheidsgebied, waar een andere luchtmacht deze taak eventueel overneemt. Deze “onbekende” vliegtuigen komen dus in de verste verte niet in het territoriale Nederlandse luchtruim want daar krijgen ze de kans niet eens voor!

     10. Zout

      @cmsuijkerbuijk: DVR 😛

     11. Guus Geluk

      “De conclusie dat al die spierballenrollerij van beide zijden niét tot conflicten heeft geleid en de paniekzaaierij van nu dus totáál over de top is en onnodig terwijl de koude oorlog vele malen gevaarlijker was!”

      Dat is geen argument. De Koude Oorlog was vele malen erger, maar dat betekent niet dat de dreiging nu niet ernstig was. Er is een Russische inmenging in Westerse verkiezingen geweest, er is een simulatie gemaakt van een aanval op Europa en nu zien we Russische bommenwerpers vliegen in onze voortuin.

      Ik begrijp dat de Visegrad bij de rechtspulistische gezindte in een hoog aanzien staat, vanwege hun standpunten ten opzichte van de moslims. Zij maken zich ernstige zorgen over Rusland. Zijn deze staatslieden ook allemaal gehersenspoelde eurofielen die een gezamelijke vijand willen maken?

      Altijd maar zaken blijven rechtpraten, de boot afhouden of vingerwijzen. Het wordt vermoeiend.

     12. Holland

      Complotdenker Guus Gelul kan in de verste verte niet op tegen de kennis van zaken en inhoudelijke bewijsvoering van Suijkerbuijk.

      Met veel omhaal van woorden moet hij toegeven dat hij het ook niet meer weet. Hou je vooral vast aan je eigen angstdenken Guus!

     13. Guus Geluk

      Holland, die er nog steeds van overtuigd is dat ik bij een overheidsbureau werk, en verder geen inhoudelijke reactie meer geeft, noemt mij een complotdenker.

      Je zou er om lachen indien het niet zo triest was.

      Uiteindelijk kan ook hij niet om het simpele feit heen dat Rusland een dreiging is voor het Westen.

     14. Holland

      Vergeet niet je aluhoedje op te zetten Guus. Misschien moet je er maar twee over elkaar doen, dan ben je nog beter beschermd.

     15. Guus Geluk

      Maar heb jij de complottheorie van het overheidsbureau waar ik zou werken al laten vallen?

     16. Zout

      @Exguus: Nu doe je het weer Wim! Je staat met je mond vol tanden en bent uitgeluld, zoveel is duidelijk.

 7. George van de linden

  En dan deze:
  Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar een geweldsincident van Marco Kroon in Afghanistan in 2007. Dat gebeurde tijdens een militaire operatie die geheim moest blijven. Advocaat Geert-Jan Knoops heeft dat woensdag naar buiten gebracht namens Kroon.
  Kroon (47) stelt daarin dat hij het incident vorig jaar bij Defensie heeft gemeld. Defensie deed hiervan vorige week officieel melding bij het OM, dat nu een onderzoek heeft ingesteld, aldus de verklaring. De militair kreeg in 2009 de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding, wegens heldhaftig optreden in Afghanistan. Hij werkt nu voor de inspecteur-generaal van de krijgsmacht.
  “Ik heb als commandant van mijn eenheid een vijand moeten uitschakelen die een ernstig gevaar vormde voor de operatie en ook een gevaar vormde voor het leven van mijn mannen en mijzelf. Gelet op de grote politieke en militaire gevoeligheid en het hoge afbreukrisico heb ik dit incident lange tijd geheim moeten houden. Ik wilde en kon de operatie niet in gevaar brengen’, aldus Kroon.
  Vanwege de geheime aard zegt hij er verder niet over uit te kunnen weiden. “De uitkomst van het onderzoek van het OM zie ik met vertrouwen tegemoet, omdat ik naar eer en geweten heb gehandeld”, aldus Kroon.

  1. corfo

   @ George van de linden.
   Uw bericht met belangstelling gelezen, een onderzoek zal niet veel opheldering brengen, verwacht ik, immers de man, Kroon, is door Hare Majesteit zodanig hard geslagen, dat hij Ridder werd !
   Wat mij wel hevig heeft verontrust is het volgende :
   ik las een artikel over Julio Poch de vlieger van Transavia die in Barcelona werd gearresteerd en uitgeleverd aan Argentinië; hier werd deze man, na 8 jaar voorarrest, vrijgesproken van het maken van z.g. “dodenvluchten” t.t.v. de junta.
   Zijn arrestatie in Barcelona zou zijn geschied op instignatie van de NL-“regering” en zou samenhangen met de zaak Jorge Zorreguieta, u kent hem vast wel : de vader van Maxima. Dhr. Poch moest worden uitgeleverd teneinde Zorro meer vrijheid te bieden.
   Als e.e.a. zou kloppen, (en waarom zou het niet kloppen NL blijkt n.l. steeds vaker een door de maffia “bestuurd” landje) krijgt dit verhaal ongetwijfeld een staartje.
   Om bovengenoemde reden zou de NL-staat worden aangeklaagd door de advocaten van dhr. Poch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.