Griepprik blijkt helemaal niet te helpen tegen het virus

NHS Employers / Flickr.
Foto: NHS Employers / Flickr.

Er is gekozen voor een verkeerde cocktail.

Zucht.

De griepprik had de meest kwetsbare mensen – ouderen en chronisch zieken – moeten beschermen tegen het virus, maar dat blijkt tegen te vallen. Ruim 15.000 mensen gingen vorige week met griepklachten naar de huisarts: hoge koorts, rillen, spierpijn. De epidemie is al vijf weken gaande, blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Nivel.

De reden? Het griepvaccin bestaat uit een cocktail van drie verschillende griepvirussen. Helaas valt de variant die dit jaar van zich doet spreken daar niet onder.

“We hebben helaas de verkeerde keuze gemaakt,” aldus hoogleraar Ron Fouchier van Erasmus MC.

Oh ja: hij heeft ook nog ander nieuws. Volgens Fouchier kan de epidemie die nu heerst nog wel zeven tot negen weken voortduren. “De piek is nog niet bereikt,” voegt hij daar aan toe.

En dan komt het: in Amerika kregen de ‘kwetsbare groepen’ wel een cocktail met alle vier varianten. In Nederland was dat nog niet mogelijk vanwege “ons huidige contract,” aldus Fouchier. Maar, voegt hij daar aan toe, Nederland zal de Wereldgezondheidsorganisatie “wel adviseren” om het aantal varianten voortaan maar op te krikken.

Joh.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

22 reacties

 1.   

  Aanslag Wageningen?

  1.   

   Standaard bericht.

   WAGENINGEN – Bij een geweldincident op de campus van de Wageningen Universiteit zijn rond 10.50 uur twee gewonden gevallen. Een man die verward gedrag vertoonde, is aangehouden in een sloot. Dat meldt de politie op Twitter.

   1.   

    Belle verwarde Spaanse man. Is Spaanse Kok ontsnapt?

   2.   

    Dat kun je toch nauwelijks een aanslag noemen als de man duidelijk verward is?

    1.   

     Hier wel hoor, de crashende diabetespatiënt bij het Centraal station in Amsterdam wordt hier ook met droge ogen een antisemitische terrorist genoemd.

 2.   

  Rond 08:00 uur was dit al weer oud nieuw op BNR

 3.   

  Had het idee dat de cocktail alvast een voorproef van de pil van D66 was hoe ruim ik de ouderen en zwakkere op een griep virus op het gaat niet goed in Nederland

 4.   

  Ik ga vanavond gelukkig rustig slapen.
  Petra Hermans

 5.   

  In 2013 werkte de griepprik in de VS ook niet. :)
  Dat de griepprik in NL helemaal niet werkt is ook niet waar….

  Bron : Overal op internet te vinden

  Hoewel het griepvaccin dus niet optimaal werkt, doet het volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en milieu (RIVM) wel gedeeltelijk zijn werk, zeker bij de oudere doelgroep.

 6.   

  Omdat ik gevoelig voor astma ben, heb ik nooit de griep injectie gehad, en ik wil er niet ermee beginnen. Omdat ik over veel klachten heb gehoord. Velen kregen een hevig reactie kort na dit griep injectie. Ik geloof nog steeds in de oude methoden. Zorg dat je genoeg
  vitamine C binnen krijgt door dagelijks verse fruit en groente te eten. Zorg dat je genoeg slaap krijgt. Ben je toch getroffen, dan moet je gewoon uitzieken. Drink veel verse sap en thee… Maar iedereen weet dit.

  1.   

   ‘Ben je toch getroffen, dan moet je gewoon uitzieken’ Ouderen kunnen sterven dankzij de griep, daarom is die prik ook uitgevonden. Natuurlijk kun je als gezond persoon een griepje gewoon uitzieken maar zo gemakkelijk is het vaak niet bij ouderen en andere zwakkeren.

   1.   

    Beste Henk, ik ben ook een ouwe tante, hoe oud ik ben hoef je niet te weten,
    maar ik geloof dat Nederland nog steeds een heel gezond land is. Toen ik eerst naar Nederland kwam als uitwisseling studente, was ik heel onder de indruk dat je in dit land, pakketjes van gesneden groente kon kregen zoals andijvie of gemengde groente voor een oosterse diner, wow! In Winnipeg en Toronto, kon je toen alleen de grove hele groentes en enkele fruiten krijgen die uitgestald waren, naar de seizoenen. De problemen van extreme lage temperatoren waren er altijd in Canada aanwezig. Wij moesten sinasappelen en citroenen importeren vanuit California of Florida, om in de winteren van de 50-60 jaren te overleven.
    Die vruchten hebben het leven gered voor zovelen. Geen flauwekul meer is nodig!
    Wij mensen moeten meer richten op de biologische sectoren ons

 7.   

  In Nederland moet men altijd bezuinigen want doe gewoon wij doen al gek genoeg. Deze calvinistische onzin lijdt in deze tot een onvolmaakte vaccin waar je maar deels wat aan hebt maar in die zin waardeloos. En nu hebben wij dus pech want waarschijnlijk is de duurste bestanddeel die wij net nodig hebben weggelaten. Net de ene die nodig is. Amerika van Trump is beter beschermd dan Nederland van Rutte. Omdat het vooral de ouderen dodelijk kan treffen zal Rutte al te blij zijn met deze bijkomstigheid.

  1.   

   Maar wat heeft Rutte hiermee te maken?

   1.   

    Weer zo’n aan alle kanten platgewalste retorische variant op het op het thema hoe houd ik het goede gevoel in het hoofd van Wim Hutte.

    1.   

     Trol alarm!

   2.   

    Wel eens gehoord van “een voltooid leven”
    Pia, Alexander en Mark hebben ook andere doelstellingen en je weet opgeruimd staat netjes en het levert de staat bakken met geld op.

 8.   

  Michael, zucht……als donateur aan de Hersenstichting en KWF krijg ik regelmatig informatie over de ontwikkeling op het gebied van medicijnen tegen hersenaandoeningen en kanker. Zo hoopt men Alzheimer te kunnen behandelen op termijn. De inspannigen zijn groot. Het is dus mogelijk dat zo’n griepprik nog niet alles dekt. Research, research.

  1.   

   @Fortiori. Ik volg dagelijks de ontwikkelingen van hoe het gaat met mensen die een hersenbloeding hebben meegemaakt.

 9.   

  14@ begrijpelijk lezen is te moeilijk voor je dat begrijp ik.

  1.   

   Nee hoor.

 10.   

  Babel!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!