Henk Krol: ”Bijna genoeg handtekeningen voor volgende stap naar een referendum over aflosboete”

We krijgen misschien nog een referendum erbij in de toekomst. Niet alleen over de sleepnetwet, maar ook over de aflosboete van de regering.

De partij is fel tegenstander van de zogenoemde ‘aflosboete’ voor huisbezitters, en wil een referendum over de kwestie. Voor de eerste fase van de aanvraag zijn 10.000 handtekeningen nodig. ,,We zitten op dit moment op 8.800, maar daar komen nog de handtekeningen van het partijbureau bij en handtekeningen uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam”, zegt Krol.

De vraag is of de regering dit toelaat. Het beleid is een heet hangijzer en het heeft heel veel mensen boos gemaakt. Door dan als regering te zeggen dat je het voorstel maar intrekt, ziet er ook uit als een groot verlies. Hoe dan ook, de regering kan alleen maar verliezen.

Helemaal gerust over de afloop van het referendum is de 50Plus-voorman nog niet. ,,Je hebt nog kans dat de regering met terugwerkende kracht de wet-Hillen alsnog de nek om wil draaien, terwijl de referendumaanvraag nog loopt. Dat zou heel onverstandig zijn van het kabinet, want dan weten mensen wel wat ze tijdens de gemeenteraadsverkiezingen moeten doen.” Er zijn volgens hem ‘signalen’ die daar op duiden.

Geenstijl heeft aangegeven mee te helpen aan het verzamelen van handtekeningen. Via hun applicatie heeft Henk Krol nog meer kans om te slagen in zijn kruistocht tegen de aflosboete. Ik zeg: hoe meer referenda hoe beter. Dus teken voor dit referendum! 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. denk eens na

  De regering is tot ver in 2022 voor zien van plee papier.

 2. Zout

  Ik zal het referendum van harte ondersteunen, zijn politieke collega’s echter vegen er bij voorbaat hun reet mee af. Dat zal Henk wel aanspreken denk ik?

  1. Henk-Jansen

   Over welke Henk heb je het? 😉

   1. Zout

    @Henkie: Ja zo had ik het nog niet bekeken! 😛

  2. Fortiori

   Henk is een mens van goede wil hij deelt geen fopspenen uit.

 3. DolleDries

  Amsterdam – D66-leider Alexander Pechtold waarschuwt zijn coalitiegenoot CDA om op lokaal niveau vooral niet in zee te gaan met de PVV.

  Kijk dan , Alaxander Penthouse krijgt dictator neigingen.

  1. loes530

   Die pechtold spoort niet

   1. DolleDries

    Het is Penthouse beste Loes.

    1. loes530

     Dolledries ik heb de ackte gelezen

  2. Zout

   @DD: De deelname van D66 aan deze corrupte coalitie is de politieke doodsteek voor Alex Penthouse. Wel miljarden aan Griekenland en miljoenen naar Gaza en Groningen kan aan het gas.

   Het zal Penthouse hetzelfde vergaan als Diederik Samsom.

 4. sjun

  Goede actie van de oude Henk Krol. Weg met die aflosboete terwijl er al over elke zuur verdiende cent genoeg belasting betaald is. Zo onderhand is werkelijk elke uitgave en elk eigendom uitgedraaid op extra betalen van belasting. Daarom wordt het de hoogste tijd de term *vrij besteedbaar inkomen* politiek te gaan munten. Pas dan kan Jan Publiek er bewust van gemaakt worden wat er allemaal aan des overheids strijkstok blijft hangen en vervolgens kan dan de blik gericht worden aan wat voor shit al dat geld verdwijnt. Kennelijk zit er geen rem op de bestedingen uit de portefeuille van een ander…

  1. PMG

   Jij snapt het Sjun!

   Wat kost ons die hele zogenaamde overheid ons?

   Tengels af van mijn geld, da’s mijn geld dat ik verdiend heb en dat is alleen van mij en niet van een zooitje parasieten waar een zooitje onbenul van meent dat zij daar wat over te zeggen hebben!

 5. Ni28

  Doen!

 6. falschirmjager

  t’Ja, het schandaal dat de Nederlandse burger kaal geplukt wordt om vooral achterlijke hobby’s van een stel idioten die gekozen zijn door nog groter idioten moet zo spoedig mogelijk gestopt worden

 7. Gerlos

  Henk Krol is goed bezig, maar helaas mocht er een referendum komen is heg verspilde moeite want het is niet bindend. En volgens mij is deze wet al aangenomen, dus volgend jaar zijn we de pineut,

 8. Babaji538

  Zet u ook de handtekening eronder, mijnheer Krol(s)?

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.