Henk Krol: ''Bijna genoeg handtekeningen voor volgende stap naar een referendum over aflosboete''

Geen categoriejan 20 2018, 21:00
We krijgen misschien nog een referendum erbij in de toekomst. Niet alleen over de sleepnetwet, maar ook over de aflosboete van de regering.

De partij is fel tegenstander van de zogenoemde 'aflosboete' voor huisbezitters, en wil een referendum over de kwestie. Voor de eerste fase van de aanvraag zijn 10.000 handtekeningen nodig. ,,We zitten op dit moment op 8.800, maar daar komen nog de handtekeningen van het partijbureau bij en handtekeningen uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam", zegt Krol.

De vraag is of de regering dit toelaat. Het beleid is een heet hangijzer en het heeft heel veel mensen boos gemaakt. Door dan als regering te zeggen dat je het voorstel maar intrekt, ziet er ook uit als een groot verlies. Hoe dan ook, de regering kan alleen maar verliezen.

Helemaal gerust over de afloop van het referendum is de 50Plus-voorman nog niet. ,,Je hebt nog kans dat de regering met terugwerkende kracht de wet-Hillen alsnog de nek om wil draaien, terwijl de referendumaanvraag nog loopt. Dat zou heel onverstandig zijn van het kabinet, want dan weten mensen wel wat ze tijdens de gemeenteraadsverkiezingen moeten doen." Er zijn volgens hem 'signalen' die daar op duiden.

Geenstijl heeft aangegeven mee te helpen aan het verzamelen van handtekeningen. Via hun applicatie heeft Henk Krol nog meer kans om te slagen in zijn kruistocht tegen de aflosboete. Ik zeg: hoe meer referenda hoe beter. Dus teken voor dit referendum!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten