Hongaarse premier Viktor Orban: ‘Wij zien deze mensen niet als vluchtelingen, maar als islamitische indringers’

In een interview met de Duits krant Bild noemt de Hongaarse premier Viktor Orban de vluchtelingencrisis een “invasie.” Geert Wilders is het daar, weinig verrassend, helemaal mee eens.

Hoewel het hele interview verstopt zit achter een betaalmuur heeft Voice of Europe het toch kunnen lezen. Die Engelstalige website bericht dat Viktor Orban van zijn hart bepaald geen moordkuil maakte tijdens het interview. “We zien deze mensen niet als islamitische vluchtelingen,” aldus de Hongaarse premier, “we zien hen als islamitische indringers.” Of, misschien beter vertaald: veroveraars.

“Ze moeten door vier landen trekken als ze van Syrië naar Hongarije willen komen,” ging Orban verder. “Deze mensen vluchten niet voor hun leven, maar willen gewoon een beter leven. De vluchtelingen hadden van tevoren toestemming moeten aanvragen. In plaats daarvan zijn ze op illegale wijze over de grens gekomen.”

Vervolgens legde Orban uit dat dit in zijn ogen een enorm probleem is omdat “wij geloven dat een groot aantal moslims uiteindelijk in een parallelle samenleving resulteert, omdat christelijke en islamitische gemeenschappen onverenigbaar zijn.”

Het zal weinig mensen verbazen dat PVV-leider Geert Wilders het hier helemaal mee eens is — behalve misschien in zoverre dat hij dit een aantal jaren geleden misschien wel gedacht had, maar nooit hardop zou zeggen. Dat is blijkbaar compleet veranderd:

Natuurlijk gaan Orban en Wilders snel voorbij aan het feit dat er nogal een verschil is tussen massa-immigratie en een meer planmatige versie van immigratie. En ook dat er een verschil is tussen half-analfabete mensen uit kleine dorpen in het Midden-Oosten en goed opgeleide mensen uit steden. En tussen echte vluchtelingen en nepvluchtelingen. En tussen fundamentalisten en niet-fundamentalisten.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Orban en Wilders zien alleen maar het onopgeleide deel dat uit nepvluchtelingen bestaat en dat een aanhanger is van een bijzonder fundamentalistische versie van de islam. Die zitten er zeker bij, daar kun je weinig tegen in brengen. Maar er zijn ook heel veel mensen die échte vluchtelingen zijn. En ja, er zijn ook migranten bij die wél goed opgeleid zijn en er moderne religieuze denkbeelden op nahouden.

Wilders en Orban zien dat niet… of weigeren dat in te zien. Voor deze twee mannen is alle immigratie vanuit ‘islamitische landen’ per definitie slecht. En dat is precies waarom iedereen die op een serieuze manier nadenkt over deze problematiek deze heren niet al té serieus kan nemen. Ze gaan gewoon té ver — en zijn daar nog trots op ook.

Betekent dit dan dat een man als Martin Schulz, die in het interview bekritiseerd wordt door Orban, gelijk heeft, en dat meer, meer, meer alleen maar goed is? Natuurlijk niet. De waarheid ligt ergens in het midden. Échte staatsmannen zoeken die waarheid op, en verkondigen die vervolgens.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

93 reacties

 1. George van de linden

  Michael van der Galien,

  Nog zo’n stukje en ik stop abrupt met elke dag DDS door te spitten!
  En ik hoef u niet uit te leggen over het waarom mag ik toch aannemen ?

  1. B. Pascal

   George, niet weg gaan! Het geluid moet blijven klinken.
   Liever vechtend ten onder, dan mak sterven!

  2. thaithai

   Waar heeft u het over?

  3. Tinneke

   Ik zeg doen!

   1. van Urk

    Doet ie toch niet. (hoop ik) 😉

    1. B. Pascal

     Sommigen begrijpen het inwendige van een “strijd” niet. Monddood is ook zo’n mooie spreuk die men begrijpen zal.

 2. DolleDries

  Nou de conclusie is dat Orban gelijk heeft en zeer serieus genomen moet worden.
  Dat gezemel FVD geklets gaat nergens naar toe.
  Het is opvallend dat Michel kritiek heeft over RTL als het PVV betreft. Ik krijg toch de indruk dat hij de zelfde tactiek hier gebruikt hier om de FVD op te blazen en PVV af te kraken.

  1. DolleDries

   Het is opvallend dat Michel kritiek heeft over RTL als het FVD betreft

   1. Jetske

    Klopt, helemaal gelijk!
    Michael, Orban zit wel in de regering en is door niemand uitgesloten.

 3. thaithai

  Orban for president EU

  1. Lex

   Yep hij zou de minister van immigratie moeten worden. Een bonus regeling voor elke wegstuurde islamiet krijgt een land 5000,-

   Die gasten kosten ons klauwen met geld, zelfs de illegalen die rondhangen in bed bad en brood.

   Wanner word illegaliteit in nederland nu eens verboden net als in zoveel andere landen op deze aardbol.

   Wat dat betreft kan de EU heel veel leren van Hongaarse premier Viktor Orban. Keiharde taal is de enige taal die de gelukzoekers begrijpen.

 4. B. Pascal

  Michael, zo moeilijk is het niet.

  Orban wil geen moslims, ook geen opgeleide moslims. Laten ze zich verdienstelijk maken aan hun eigen vaderland. Wij konden in de WII ook niet met miljoenen op de vlucht. Daarnaast een vluchteling ”vlucht” en gaat na een bepaalde periode weer terug naar land van herkomst. De migratiestroom die we nu zien, perst zich door vele landen heen naar het westen, dit is een bewijs dat het geen vluchtelingen zijn, maar gestuurde drift waar ellende van komt. Oorlog krijgen we ervan!

  Alleen een Links-denker ziet het gevaar van ontwrichting niet aankomen.
  Orban heeft gelijk, de Islam is onverenigbaar met onze vrijheid.

 5. DolleDries

  Dit wil Orban niet.

  Na een golf van zuuraanvallen zijn een aantal van de grootste Britse bouwmateriaal- en voedselketens overeengekomen om een ​​leeftijdsgrens van 18 jaar in te voeren voor de aankoop van bijtende vloeistoffen, meldt de BBC.
  Dit geldt bijvoorbeeld voor ammoniak en reinigingsmiddelen met hoge concentraties zwavelzuur.
  De groothandel anticipeert daarmee een wetgeving. Momenteel wordt in het parlement een wetsontwerp besproken voor een leeftijdsgrens van 18 jaar. Het wordt ook verboden om zonder goede reden bijtende stoffen op openbare plaatsen te bezitten, gelijkend de messenwet.
  De achtergrond is dat sinds april vorig jaar meer dan 500 aanvallen met corrosieve stoffen in Groot-Brittannië zijn uitgevoerd. Dat is twee keer zoveel als vijf jaar geleden. Bovendien houden de autoriteiten er rekening mee dat een groot aantal zuuraanvallen niet in de openbaarheid zijn gekomen.

 6. Holland

  “Voor deze twee mannen (Orban en Wilders) is alle immigratie vanuit ‘islamitische landen’ per definitie slecht.”
  ———————————————————————————-
  Met deze zin in het artikel ben ik het van harte eens.

  1. Mart

   Holland…..leg ff uit wat er GOED aan is.

   1. Mart

    Holland ,sorry ik las het verkeerd

 7. Nasrani

  Geweldige man. Begin steeds meer respect te krijgen voor zijn ‘war on islam’.

 8. Ritter

  Verreweg de meeste z.g “vluchtelingen” die naar het westen reizen geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken.

  Het zijn illegale immigranten die worden aangetrokken door de ruime sociale voorzieningen. Daarvoor reizen ze door meer dan 6 veilige landen om deze “honingpot” (Noord/West Europa) te bereiken.

  Ze (mis)gebruiken daarvoor de asielprocedure.

  Zelfs de meeste Syriërs komen uit veilige landen in de regio zoals Turkije, Libanon, enzovoorts. Daar zijn ze al veilig maar reizen van daaruit verder naar Noord/West Europa vanwege financiële/economische redenen. (lees ruime uitkeringen en gratis.

  Daarbij zijn de meeste asielzoekers moslims die in meerderheid weigeren te integreren met als gevolg dat complete wijken van de grote steden in Noord/West Europa veranderen in islamitische no-go gebieden waar de politie haar gezag heeft verloren.

  Waarom zijn er in Polen en Hongarije geen islamitische aanslagen; geen NO-GO wijken en dat soort dingen?

  Omdat de leiders van die landen zo verstandig zijn geweest om hun grenzen voor de illegale massa immigratie te sluiten.

 9. van Urk

  Interessante man deze Viktor Orban. DDS zou hem eens moeten interviewen. 😉

  1. Ni28

   Ik denk dat DDS hier een draai maakt.

  2. sjun

   Meer Victor Orban om zelf eens zijn woorden zonder verpolitiekte ‘bemiddeling’ van de Nederlandse MSM te kunnen wegen. http://uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=39&t=3419

 10. buitenbeentje

  is alle immigratie vanuit ‘islamitische landen’ per definitie slecht.

  Aboutaleb toont hun gelijk aan. Wanneer ga je voor Joop werken?

 11. Bertje1234

  Je had tijdens WW2 natuurlijk ook gematigde nazi’s en aan de andere kant de fundamentalistische kampbeulen. Om een of andere reden is dit onderscheid belachelijk in het ene geval maar bij de islam een politiek correcte verplichting. De islam in haar pure vorm zie je bij de Saoedi’s, IS enz. Wat wij gematigd noemen, is voor hen afvallig. Als je het hoofdstukje jihad overslaat en het hoofdstuk halal voedsel, eerwraak en het verplichte trouwen met een andere moslim, je laat het hoofdstukje de positie van de vrouw in het rechtssysteem weg, dan valt het allemaal misschien nog mee. Maar kan je jezelf dan nog moslim noemen?

  Dit onderscheid is net zoiets als zeggen: je hebt islamkritische pvv-ers, maar je hebt ook gematigde pvv-ers die islam helemaal top vinden en een fan zijn van de EU.

 12. Code134

  We ontkomen zo langzamerhand niet meer aan de conclusie dat Hongarije wordt geregeerd door een extreemrechtse racist.
  Dat soort landen past niet in onze Europese waardengemeenschap. Hongarije moet zich aanpassen of uit de EU worden gezet.

  1. Bertje1234

   Een rechtse racist, we weten ondertussen wel dat iedereen die kritiek heeft op de aanhangers van de samenleving van IS daar in de praktijk onder valt. Die “europese waarden” waar u het over heeft zijn echter niet de waarden die na democratische referenda door de volk opgegeven zijn. In Hongarije weten we na referenda dat meer dn 90% liever geen islam importeert. In West Europa waar we tijdens referenda nee zeiden tegen de EU zal het misschien een paar procenten lager liggen door het harde promoten via de NPO en de betaalde trollen op het internet. http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/9845442/EU-to-set-up-euro-election-troll-patrol-to-tackle-Eurosceptic-surge.html
   Die “europese waarden” zijn niks anders dan het utopia van George Soros en zijn vertegenwoordigers in de EU.

   1. Code134

    Hongarije heeft het volste recht om de grenzen dicht te gooien en een Arisch eilandje te gaan vormen, maar dan heeft ze in de EU niets te zoeken. Laten we dit bruine landje er alsjeblieft uitgooien, voordat we gemene zaak met nazi’s gaan maken.

    1. Bloem

     @ Code 134, de term Arisch komt hier hier voor uw rekening. Nergens in het stuk wordt deze term gebruikt, nog heeft u het gebruik van dit woord onderbouwd

     1. Code134

      De term ‘Arisch’ is inderdaad voor mijn rekening.

     2. Code134

      Zie ook:

      “Ungarn als Sehnsuchtsort für Populisten: Ein Gespräch mit der Kulturwissenschaftlerin Magdalena Marsovszky über arische Rassenfantasien und den rechten Dschihad.
      Richtig unheimlich wird es, wenn man sieht, welche Verbindungen es zwischen Trumps nationalistischen Ideologen und der ungarischen Regierung gibt: Allein in diesem Jahr sind auf dem rechtspopulistischen US-Portal Breitbart bereits 16 Texte über Ungarn und seinen Premier Viktor Orbán mit dem Tenor erschienen: Ungarn, die Speerspitze des neuen Europa. Umgekehrt macht Orbán keinen Hehl aus seiner Begeisterung für Donald Trump. Marsovszky kann nachweisen, dass Trumps Chefstratege Stephen Bannon von denselben Ideologen wie Orbán beeinflusst wird. “Da braut sich international was zusammen. Es ist kein Zufall, dass sich alle Neurechten auf Mussolinis Berater Julius Evola berufen, der russische Neofaschist Alexander Dugin genauso wie Stephen Bannon und der ‘White Supremacist’ Richard Spencer, der Evolas Idee einer vorchristlichen Spiritualität und eines weißen Urvolks zitiert.”
      http://www.sueddeutsche.de/politik/ungarn-orbn-heisst-die-neurechten-willkommen-1.3388304

    2. denk eens na

     Heeft code over het Arische ras?

     1. Code134

      Nee, mensenrassen zijn een fantasie.

   2. sjun

    Utopia? Noem het gerust een verdienmodel. Waar instabiliteit heerst kan flink gespeculeerd worden, en met de nodige invloed kun je daar behoorlijk rijk mee worden. Die instabiliteit in Zuid en West Europa wordt momenteel met actieve sponsoring van de 87 jarige György Schwartz bewerkt.

  2. Bloem

   Dit is weer een goed onderbouwde uitspraak van dhr. Code 134

   1. Code134

    Graag gedaan.

  3. Ni28

   Code geeft zijn haat jegens de voormalige Oostbloklanden weer in al zijn holle naaktheid. Hij laat hier een rol van een dictator zien wat hij in wezen zelf is. Hij wil anderen opdragen wat van waarde is en wat niet. Hij schrijft hier in naam van een dictatoriale establishment die mensen met andere mening uitsluit. Code is de verpersoonlijking van gevaar voor de echte democratie. Democratie is een woord die vaak misbruikt wordt. Code zou in deze een voorbeeldig communist kunnen zijn en die erkenning wil ik hem hier graag geven. Dictaat is zijn credo. Wat een schoft!

   1. Code134

    Ik heb geen enkel probleem met Oostbloklanden, ik maak slechts bezwaar tegen de politieke lijn en uitspraken van Orban die extreemrechts en racistisch zijn. Ik meen dat racisme niet in de EU thuishoort.

    De rest is gewauwel.

    1. buitenbeentje

     Hongaarse inwoners zijn voor meer dan 90 % Magyaren. Het feit dat å deze groep generaliserend extreemrechts noemt maakt hem dus een racist. Hij hoort dus niet in de EU thuis. Ga je koffers maar vast pakken.

    2. Ni28

     U maakt iedereen voor racist uit die niet in uw straatje past of die van de huidige EU. Gevecht tegen islamisering is geen racisme maar gevecht voor vrijheid. Vrijheid van de mens en vrijheid van het woord. Geen van deze waarden wordt door de islam erkend. Verdraaien van woorden en termen is u en consorten eigen. Daar zijn de media vol van. En u wilt van Europa een Islamitische enclave maken. En dat noemt u democratie. U weet niet eens wat democratie is want de tegendeel heeft u niet eens meegemaakt. U weet niet waarover u praat. U raaskalt maar na.

     1. Pjotter

      Ni28 alle commentaren gelezen. vooral die van code en dan haal ik de woorden van Ni28 aan want daar is alles mee gezegd, “Gevecht tegen islamisering is geen racisme maar een gevecht voor vrijheid. Vrijheid van de mens en vrijheid van het woord.
      Te pas en te onpas wordt racisme uit de kast getrokken.

    3. Holland

     De uitspraken van Orban zijn alleen ‘extreemrechts en racistisch’ in de ogen van linkse zwevers en illusionisten zoals Trol134.

     Ieder normaal mens dat denkt volgens gewone morele normen en waarden zal deze uitspraken verstandig en realistisch noemen.

    4. django 70

     Wst is er mis als de regering van een land de islam daar niet wil hebben. Dit and ziet de ellende wat deze terreur bende aanricht.

   2. Bloem

    Geen van zijn uitingen zijn onderbouwd en meestal geboren uit onverdraagzaamheid. Er is maar een waarheid en dat is zijn waarheid.

  4. Vit

   Jij bent echt niet helemaal fris in je bovenkamer Wim, Orban zal er geen seconde mee zitten als de voorwaarde is dat hij zijn land moet laten besmetten door de enge ziekte die islam heet, een echte patriot in hart en ziel.

   1. Vit

    Orban heeft Bosnië in zijn achterhoofd en zit niet op die taferelen te wachten.

   2. Code134

    Ik ben nieuwsgierig hoe Wim hierop zal reageren.

    1. Vit

     Nou zo dus.

  5. denk eens na

   Misschien kan Nederland meteen mee, eindelijk eens een goed idee van code.

 13. Ni28

  Wilders en zeker Orban ziet echt wat echte politieke vluchteling is en wat niet, Michal. De Hongaren hebben daar zelf een ruime ervaring mee. En dat de grote meerderheid uit onopgeleide analfabeten bestaat is ook waar die op de uitkeringen zijn gekomen, gratis geld van het Westen. Kijk hoe lopen mensen in Istanbul en hoe in Den Haag of Rotterdam Zuid. Het Westen wordt op deze wijze een menselijke riool waar alleen mensen komen waar je niets aan hebt. Dat ziet Orban goed en dar is hij tegen. Hij zou geen politieke vluchteling weigeren maar die zijn tegenwoordig schaars. Alle V4 landen denken zo over inclusief de oppositie. Daar zou de DDS wat betere onderzoek naar moeten doen voordat de verkeerde toon gezet wordt.

 14. Ritter

  “Maar er zijn ook heel veel mensen die échte vluchtelingen zijn.”

  Michael, kun je mij verklaren waarom “echte vluchtelingen” door meer dan 6 landen reizen om Noord/West Europa te bereiken?

  Als het echte vluchtelingen waren die veiligheid zoeken waren ze in het eerste veilige land al veilig, zoals in b.v Turkije of Libanon. Maar van daaruit reizen door veel veilige landen naar Noord/West Europa vanwege de uitkeringen. Ze weten precies waar de “honingpot” staat. En die staat in Noord/West Europa.

  Verreweg de meeste Afrikanen hebben weinig of geen opleiding en zullen in de bijstand belanden. Daarbij zullen ze voor allerlei problemen zorgen zoals de praktijk laat zien.

  De asielzoekers die ik als echte vluchtelingen zie zijn b.v christenen die in geen enkel islamitisch land veilig zijn en zelfs niet in de vluchtelingen kampen.

 15. Roelette

  Na vele jaren in het midden -en verre oosten gewoond en gewerkt te hebben, weet ook ik één ding 100% zeker: de Islam en het (christelijke) westen gaan NIET samen! Nooit!

 16. Bloem

  “er zijn ook migranten bij die wél goed opgeleid zijn en er moderne religieuze denkbeelden op nahouden”. Beste heer van der Galien die groep is een overduidelijke minderheid. Het overgrote deel (>90%) is laag of niet opgeleid. De opgeleide elite, is over het algemeen gebleven, en heeft een goed leven in het eigen land. Uiteraard zijn de hoogopgeleide vrijdenkers in de brandhaard gebieden ontheemd en van huis en haard gevlucht, die zitten over het algemeen niet hier. Deze zitten in buurlanden of veilige zone’s zoals Damascus.

  1. Ritter

   Bloem

   Zelfs goed opgeleide moslims kunnen radicaal denken. De aanslag in New York werd gepleegd door goed opgeleide moslims die uit rijke gezinnen kwamen.

   Ook onder de ISIS supporters bevinden zich goed opgeleide mensen.

   Wij in het westen praten over gematigde moslims…………..maar in de islamitisch wereld bestaan er geen gematigde moslims. Alleen moslims die minder streng zijn in de leer maar desalniettemin moslim zijn.

   De gematigde islam bestaat niet
   https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

 17. corfo

  Viktor Orban, een man met hart voor z’n eigen bevolking, evenals president Trump.
  Wat een paar extreem linkse reaguurders daarvan vinden ? Ja, daar zullen de heren Orban én Trump toch wel een paar nachtjes slecht van hebben kunnen slapen.
  De z.g. islamitische “vluchtelingen” zijn inderdaad “islamitisch indringers”; één en ander wordt zeer duidelijk als men hun gedragingen volgt. Dat Orban dat zootje niet in Hongarije wil is zijn goed recht, hij ziet óók wat die islamitische parasieten in andere landen hebben veroorzaakt.

 18. Marija

  Maar Orban en Wilders hebben wel GROOT GELIJK.
  Iedereen die kinderen heeft zou zich hier druk om moeten maken.
  Het is gepland en gebeurt ook al duidelijk: de vermenging van de bevolking met een cultuur die zich niet laat vermengen.
  Daar komt grote ellende van in de toekomst of eerder.

  1. corfo

   @ Marija.
   De door u geopperde “grote ellende” bestaat al enige tijd ; de no-go-area’s in diverse steden, de Schilderswijk, Kanaleneiland enz.
   Het kan wel ontkend worden door de knuffelaars, maar ik heb er vrij korte tijd dienst gedaan en weet er meer van dan een z.g. NL-“politicus, die niet zélf durft te gaan kijken, maar zich laat “voorlichten” door een “deskundige schriftgeleerde”.

 19. Ritter

  Of het nu asielzoekers met of zonder opleiding zijn doet niet ter zake.

  Waar het fundamenteel omgaat is dat door de (vaak illegale) massa immigratie uit de islamitische landen Noord/West Europa demografische zelfmoord pleegt.

  Neem als voorbeeld de toestand in enkele grote steden dan Noord/West Europa waar ieder jaar er meer wijken bijkomen waarin de autochtone bevolking is “vervangen” door de islamitische immigranten waar de politie haar gezag heeft verloren.

  In die wijken word “islamitisch”geleefd omdat de meeste moslims ( of ze nu een opleidingen hebben of; of ze nu geld hebben of niet) vasthouden aan hun islam en bijbehorend gedrag.

  Gisteren een artikel gelezen over een moslim in Duitsland die met een jong Duits meisje verkering heeft.

  Daarin was het volgende te lezen:“Hij groeide op in een Arabisch-islamitische cultuur. “Ik geloof in mijncultuur en mijn religie.” Dit geldt ook als hij nu in Duitsland is.”

  Het komt er op neer dat het meisje geen korte rokjes mag dragen en dat soort dingen.

  Kortom , deze moslim zal niet integreren maar vasthouden aan zijn islam die niet compatibel is met de westerse waarden/normen/levenswijze. En zoals we zien zullen steeds meer moslims hun wijze van leven aan ons opdringen. Dat is de aard van de islam.

 20. Roose Richard

  Hm, ik neig meer naar meneer Orban z’n mening, ik heb onderhand m’n buik vol van alle islamtoestanden. We zitten begot toch niet in het Midden-Oosten ? Iedere inwijkeling mag z’n cultuur behouden en daar moeten we nog respect voor opbrengen ook, maar die van ons moet er aan ??

 21. Equilibrium

  Welk ras bedoel je code ?

  1. van Urk

   Inderdaad welk ras? Viktor houdt gewoon niet van moslims net zoals Code niet van christenen houdt. Vooral niet die van Urk komen. 😉

   1. Code134

    Ik heb geen moeite met christenen, ik ben er zelf een. Ik heb slechts moeite met de orthodoxe christelijke dogmatiek waarin God wordt voorgesteld als een smerige sadist die zijn zoon een afschuwelijke marteldood laat sterven met het oogmerk de wereld te verlossen van de zonde die hij zelf heeft geschapen. Als christenen dat soort waanzin niet achter zich laten zal de ontkerstening in rap tempo doorgaan.

    1. van Urk

     Code134@ Nu begint het pas interessant te worden om de achtergrond van onze trol te weten. Ik heb nog nooit van dit soort christenen gehoord. Wat voor soort christen bent u dan? Hoort zeker bij het rijtje thuis van dominees die in de evolutie geloven en niet in de schepping of dominees die niet in een God geloven als d.s. Klaas Hendrikse. Of u bent gewoon een agnost die in zekere zin wel gelooft dat er een zekere christus bestaan heeft? Leg a.u.b. uit.

     1. van Urk

      U weet best als christen waarom Jezus moest sterven. Anders bent u gewoon geen christen. Een man, de volmaakte Adam, was er door zijn ongehoorzaamheid de oorzaak van dat wij zondigen en sterven. Daarom was er ook een volmaakte man nodig om ons weer van zonde en dood te bevrijden. “Zoals door de ongehoorzaamheid van de ene mens velen tot zondaars werden gesteld, zo zullen ook door de gehoorzaamheid van de ene persoon velen tot rechtvaardigen worden gesteld.” Romeinen 5:19. Jezus was die ene persoon. Hij verliet de Hemel, werd een volmaakt mens en stierf voor ons.

     2. Holland

      Van Urk, van de wannabe christen Trol134 zult u geen antwoord meer krijgen. Natuurlijk is hij geen christen. Hij koketteert er alleen mee, vindt het wel modieus, wel sierend om zich zo te noemen als het uitkomt. Hij gelooft niets van wat in de Bijbel staat – dat vindt hij allemaal onzin. Maar als socialist en stiekeme groenlinkser vind hij het wel wat hebben om zich soms zo te ‘doen kennen’. Interessante man, zeggen anderen dan. Niet wetend dat zij het hebben over een schijnheilige nitwit die het begrip farizeeer bijkans heeft uitgevonden. Het is een drol en niet meer dan dat.

     3. Floris

      Dominees die niet in god geloven…Zo ver kan het dus komen als je alles maar tot in het oneindige blijft relativeren. De ziekte van deze tijd.

      Het is begonnen met de vrijzinnigheid. Mensen die naar eigen goeddunken in de bijbel gingen shoppen. Zo ook de christelijk opgevoede provinciaal Wimpie. Hij gelooft een groot aantal basiselementen van het christendom niet (daar kan ik in komen) maar hij is er nooit helemaal van losgekomen. Wat overblijft is een zweverig iets, z’n eigen warrige waanwereldje.

      En dergelijke onzin wordt tegenwoordig gewoon geaccepteerd. Zweefteven als Karen Armstrong worden voor vol aangezien.

      Dat soort flodderige types denken dat moslims dat ook zullen gaan doen. Een “moderne” versie van de islam. Van der Galien schijnt ook te denken dat zoiets mogelijk is.

      Forget it! Islam is een stolsel in de tijd dat nooit gewijzigd mag worden. Het hele construct is erop gericht om elke modernisering te blokkeren.

  2. Code134

   Mensenrassen bestaan niet, Equilibrium, racisme wel.
   Denk daar maar eens over na.

   1. denk eens na

    code ontkent weer eens Darwin .

 22. ReJa

  @ Michael van der Galien

  Volgens u zien Orban en Wilders het dan totaal verkeerd maar toch is het is feest want Sven Kramer gaat nog een paar jaar door lees ik in een ander artikel van u.

  1. van Urk

   ReJa@ Ach dat is ook maar een profeet, die brood eet. 😉

 23. denk eens na

  Viktor zou het wel eens bij het rechte eind kunnen hebben. Ten alle tijden je land niet laten islamiseren.

 24. henk vintage

  En voor die 2% goed opgeleiden moeten we die andere 98% uitkeringstrekkers tolereren?

 25. Ni28

  28@ Kunt u echt niet met iets beters komen dan een banale aanval tegen Trump en Orban? Men zoekt wat ie wilt lezen en horen ten kosten van elke objectiviteit. En men vindt. Ook in de V4 landen zou je zo artikel tegenkomen want ook daar zijn mensen die zogenaamd hoge waarden bepleiten. Wat zijn dan de hoge waarden, welke waarde is hoger dan de roep naar vrijheid die je onder de voeten langzaam weggenomen wordt. Maar allemaal stemmen zij wel voor mensen als Orban want onvrijheid is deze mensen niet onbekend. Na de lange jaren overheersing door de Russen volgt nu de ontgoocheling door de EU dictaat waar je iets moet doen waar je niet achter staat. Je kunt het economisch beter hebben maar niet alleen geld brengt geluk. Lang niet iedereen is blij met Orban en vaak ook terecht maar in dit geval krijgt hij alle support. Waarom, zou je je moeten afvragen en niet gelijk af te katten. Wat zijn de EU waarden nog waard als je dictatuur toepast om dingen af te dwingen? Het is veel gecompliceerder dan je zou denken. Zonder kennis van het volk en de geschiedenis lul je maar wat in de leegte.

 26. Ni28

  Als mensenrassen niet bestaan hoe kan dan racisme bestaan?

 27. Ni28

  10@ Amen.

 28. Ni28

  Met de meeste buitenlanders in Europa heeft men geen probleem. Met de moslims wel. Hoe zou dat komen? Simpele vraag. Eerlijke, niet politiek correcte antwoord, graag!

 29. Two Ravens Black Kettle

  In Oost-Europa schuilen de helden.

  Op zich niet verwonderlijk.
  Het waren tenslotte de Polen die de islamitische horde wist te keren bij Wenen.

  De Visigrad landen + Oostenrijk trekken momenteel de hete kastanjes uit het vuur terwijl West-Europa (wellicht muv. Denemarken) verraad pleegt.
  Al decennia trouwens.

  Goeie vent die Orban.

 30. DolleDries

  Een Zweedse vrouw werd verkracht door een Afrikaanse migrant nadat hij haar kamer binnenkwam in een hostel in Gällivare. De vrouw stierf voordat de rechtszaak begon.
  Het schokkende incident vond plaats op 20 augustus 2017, maar de man ging in december op proef. De vermeende verkrachter is een 19-jarige migrant uit Eritrea, maar op een profiel van een datingsite is zijn leeftijd genoteerd als 22-jaar oud.
  Volgens een getuige voelde de vrouw pijn tussen de benen en had na de verkrachting verschillende zwellingen en wonden. De migrant heeft haar extreem gewelddadig verkracht: hij had haar in haar gezicht geslagen en haar benen met kracht verwrongen.
  Toen de vrouw door de politie werd verhoord, vertelde ze haar dat een man die in hetzelfde hostel woonde, verantwoordelijk was, met als gevolg dat de Eritrese werd gearresteerd en vastgehouden op 27 augustus 2017.
  Na de verkrachting voelde de vrouw zich ongetwijfeld erg slecht en was begrijpelijkerwijs bang. Getuigenis van een ooggetuige verklaart dat zij werd bedreigd door een Afrikaanse vriend van de verkrachter na de mishandeling te hebben gemeld.
  Een andere getuige verklaarde dat ze niet langer in het hostel durfde te blijven omdat ze vermoedde dat de Afrikanen ‘terug zouden komen voor wraak’.
  Opmerkelijk genoeg gaf de Zweedse rechtbank een zeer milde straf: de migrant kreeg een gevangenisstraf van twee jaar en hij hoeft geen schadevergoeding te betalen omdat zijn slachtoffer is overleden.
  De Afrikaan zal niet worden gedeporteerd omdat de situatie in zijn thuisland als “gevaarlijk” wordt beschouwd, ondanks het feit dat Eritrea geen hongersnood of dreiging van oorlogvoering of geweld / vervolging doormaakt. Dit laat zien hoe moreel bankroet het asielsysteem werkelijk is.

  1. Code134

   Bron?

    1. Code134

     Dat dacht ik al DolleDries: “Fria Tider omschrijft zichzelf als liberaal conservatief. De krant is geclassificeerd in een rapport dat door de Staatsmedia-raad is omschreven “een deel van de radicaal rechts bevolkte netwerkomgeving” en wordt beschouwd als duidelijk racistisch, xenofoob en islamofoob .

     Er wordt in islamofobe kringen veel en gemakkelijk gelogen.

    2. van Urk

     “De Afrikaan zal niet worden gedeporteerd omdat de situatie in zijn thuisland als gevaarlijk wordt beschouwd “Die lafbek liet anders zelf wel een Zweedse vrouw in een gevaarlijke situatie achter.

  1. van Urk

   Sommige kansenparels waren ze dom dat zij helaas niet meer beschermd konden worden door de guthmens of de rechtbank. http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/01/dit-zijn-ze-de-smeerlappen-die hun-gruwelijke-groepsverkrachting-in-uppsala-live-op-facebook-zetten/

   1. van Urk

    Over domheid gesproken. Ben een streepje vergeten. 🙂

 31. trampoline

  Michael,

  Een paar weken geleden sprak je nog cynisch over “kansenparels”. Nu veroordeel je de mening van Wilders en Órban over dit soort “immigranten”.
  Vanwaar deze plotselinge ommezwaai? Ben je soms onder druk gezet? Of heb je je lezers al die tijd voor de gek gehouden? Feit is dat ik tegenwoordig vaker bespeur dat je draait.

  Ik vind derhalve dat vrije onafhankelijke berichtgeving ook bij DDS aan het verdwijnen is.

  1. van Urk

   trampoline@ Hebt u soms het idee dat de heer van der Galien loopt te trollen? 😉

 32. corfo

  Viktor Orban, een kei van een president.
  Komt wel even anders over als al die soepstengels bij ons : als ze nat worden vallen ze om !
  Liever één Orban dan het gehele NL-“kabinet”.

  1. django 70

   Vallen ze niet om maar zakken in elkaar.

 33. Parestado4

  De zon gaat onder in het Westen en niemand die nog kan tegenhouden.Let op de tekenen en ga niet aan het rekenen.We zitten midden in het boek Openbaringen,of je dat nou leuk vindt of niet!

 34. kreukel

  Viktor Orban en Geert Wilders hebben gewoon gelijk, ik ben blij dat ik hier in Hongarije al jaren mag wonen!!

 35. django 70

  Dit is de eerste keer dat ik hier reageer.
  Een van de problemen naar mijn mening is dat. Vluchtelingen echt en niet echt een permanente verblijfs vergunning krijgen met daar aan gekoppeld gratis leven hier op kosten van de autochtone bevolking.
  Wanneer die probleem landen weer veilig zijn dienen zij allemaal terug gestuurd te worden naar land van herkomst.
  Wij kunnen dit niet tot in der eeuwigheid bekostigen.

 36. Vit

  Quote:

  Wijken met veel Chinezen noemt men “Chinatown”. Wijken met veel Japanners noemt men “Little Tokyo”. Wijken met veel Italianen noemt men “Little Italy”. Wijken met veel moslims noemt men “No-Go-Area”.

 37. Guus Geluk

  Verdorie, Michael, helemaal met je eens. De waarheid ligt in het midden.

 38. Drollevanger

  Ik vraag me af of de echte meerderheid van Europa wel meer, zich vluchteling noemende islamitische land verhuizers wil.
  Al vanaf het jaar700 proberen wij Europeanen de islamitische slavenhouders uit ons werelddeel hen terug te schoppen naar hun zandbak. Veel militaire aanvallen heeft Europa doorstaan en joeg men de islam terug over de grenzen. Soms na veel leed.
  We zagen in het verre maar ook in het recente verleden al hoe de islam elk land dat onder hun bewind kwam, in snel tempo naar de gallemiezen hielp.
  Het ging in die veroverde landen in het begin nog een tijdje goed, zolang de oorspronkelijke bevolking nog niet tot de islam was bekeerd, en daarom nog steeds daar door ongelovigen het noodzakelijke werk werd verricht. Zolang het gelovige aandeel in de M-Oostenlanden onder een bepaalt percentage aan islamieten bleef, werden daar de noodzakelijke werkzaamheden nog verricht, daarna schakelden de heersende moslims over op verplichte slavenarbeid door ongelovigen.
  Zie bv het geval in Egypte. Daar hebben de islamitische Arabieren de oorspronkelijke bevolking, de Kopten, naar de minste baantjes gedrongen.
  De Kopten zijn in hun eigen land Egypte, nu de verwerkers van het afval, de vuilnisophalers in de hun eigen voormalige steden.
  Diezelfde Kopten zagen kans via het mesten van varkens, toch nog een redelijke gezondheid te bekomen.
  De steeds vromere Arabische invallers zagen die gezondheid van Kopten met lede ogen aan, en verboden daarna, toen de gelegenheid zich voordeed, in het hele land het fokken van varkens.
  De recente aanval van het vrije westen loopt nu niet meer over de militaire kant, maar de steeds op militair vlak verliezende islamieten, zijn overgeschakeld op de baarmoeders van hun onderdrukte vrouwen. Toch slim, een nu wel winnende richting, waarbij de hersens van blanken en oosterlingen het werk doen en de islam profiteert.
  Weet iemand een nuttige uitvinding ooit door islamieten gedaan?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.