Iraanse volkshelden zijn het helemaal zat: nemen vijf Ayatollah-soldaten gevangen en branden staatsbanken plat

Geen categoriejan 02 2018, 19:00
In Iran laten de demonstraties van woedende burgers nog altijd geen teken van stoppen zien. Sterker nog: de actievoerders winnen aan zelfvertrouwen en hebben vandaag niet alleen troepen van de Revolutionaire Garde - de knokploeg van ayatollah Khamenei - gevangengenomen, maar ook hebben ze banken die bij de Garde horen tot de grond toe afgebrand.
https://twitter.com/Raman_Ghavami/status/948229987894734848
Ben jij een Ayatollah en momenteel woonachtig in Iran? Dan wordt het tijd dat je op je tellen gaat passen. Want het volk van de Islamitische republiek heeft het helemaal gehad met het dictatoriale regeringsbewind. Ruim een week wordt er daarom in heel Iran al gedemonstreerd. De opstandige burgers komen van alle walks of life en zijn eigenlijk zo'n beetje alles zat aan de ayatollahs: hun religieuze onderdrukking, hun economische afknijpbeleid, het verspillen van miljarden in oorlogen elders in het Midden-Oosten en tenslotte het complete gebrek aan democratie.
Vandaag bleek dat de moedige burgers van Iran dan ook méér in hun mars hebben dan alleen leuzen schreeuwen in Teheran en omstreken: met gaat over tot actie. Ordetroepen die denken de boze burgers wel even te bedwingen worden zélf gearresteerd en banken van de Revolutionaire Garde, zeg maar de SS van Iran, worden tot op de laatste baksteen platgebrand.
https://twitter.com/Raman_Ghavami/status/948225427763617792
Duidelijk is dat het Iraanse regime de greep over het land aan het verliezen is. Als dit zo doorgaat, heeft de keizer spoedig geen kleren meer aan. En als het een beetje meezit, ook geen tulband of (verplichte) hoofddoek meer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten