Westerstorm terroriseert Nederland, KNMI kondigt code geel af voor het hele land

Geen categoriejan 03 2018, 8:00
Het is weer eens echt Nederlands weer.
Als je vandaag plannen had om een beetje van het leven te genieten heb ik helaas slecht nieuws voor je: het is baggerweer. De eerste westerstorm van het nieuwe jaar raast namelijk over het land. Vanochtend vroeg werden er windstoten gemeten van meer dan 140 kilometer per uur in Vlissingen.
En ja, die storm trekt lekker over het hele land. Hoewel de nadruk lijkt te liggen op Zuid-Holland, Noord-Holland, Zeeland en Utrecht, kan ik melden dat het toen ik vanmorgen opstond ook al losging in Friesland. Het waaide vreselijk om 5 uur, het regende... ik hoefde maar even naar het weer te luisteren om tot de conclusie te komen dat de leuke plannen die we voor vandaag gemaakt hadden vrijwel zeker de prullenbak in konden.
Hoewel het volgens de NOS in de loop van de middag en avond beter wordt valt dat nog maar te bezien, natuurlijk. En dan nog: wat is in de loop van, precies? Vanaf 12 uur 's middags? Of hebben we het slechts over het einde van de middag, als iedereen aan het einde van zijn latijn is en dus toch niets meer kan doen -- behalve vermoeid voor zich uitkijken, dan?
Ik stel voor dat wij die niet naar buiten hoeven vanwege werk ons de hele dag lekker binnen verstoppen, met een kleed over ons heen, terwijl het om ons heen raast en stormt. Iets anders kunnen we er helaas -- wéér, want wat is het de afgelopen anderhalve week k-u-t-weer geweest -- niet van maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten