Kerkorganisatie slaat groot alarm: 'Christenvervolging is nu erger dan op welk punt in de geschiedenis dan ook!'

Geen categoriejan 07 2018, 11:00
Volgens Kerk in Nood is het slecht gesteld met de wereldwijde tolerantie voor christenen. Sterker nog: de katholieke vereniging beweert zelfs dat nog nooit in de geschiedenis de christenvervolging zulke vormen heeft aangenomen.
Het gaat niet goed met het christendom. Zo beweert althans Kerk in Nood, wier Amerikaanse arm een rapport uitbracht getiteld Persecuted and Forgotten? waarin wordt gesteld dat het vervolgen en aanpakken van christenen en hun heiligdommen een wereldwijde trend is. Sterker nog, nog nooit was het zo modieus om christenen (al dan niet letterlijk te bashen), aldus Kerk in Noord.

"“Not only are Christians more persecuted than any other faith group, but ever-increasing numbers are experiencing the very worst forms of persecution,” the report said.

The report examined the plight of Christians in China, Egypt, Eritrea, India, Iran, Iraq, Nigeria, North Korea, Pakistan, Saudi Arabia, Sudan, Syria and Turkey over the period lasting from 2015 until 2017. The research showed that in that time, Christians suffered crimes against humanity, and some were hanged or crucified. The report found that Saudi Arabia was the only country where the situation for Christians did not get worse, and that was only because the situation couldn’t get any worse than it already was."

Het rapport maakt uitgebreid gewag van de wijze waarop de christenvervolging met name in het Midden-Oosten plaatsvindt. Het beschrijft in detail hoe de Koptische christenen van Egypte steeds verder in het nauw worden gedreven, en hoe bijna de hele christelijke bevolking van Syrië en Irak zouden zijn uitgeroeid als enkele onverschrokken hulporganisaties niet hadden ingegrepen.
Dat ISIS nu definitief verslagen is als grootgrondbezitter, biedt dan ook enig soelaas. Maar niet veel, want de zucht van opluchting na de val van Raqqa is niets meer dan de "laatste hoop" voor christenen in het Midden-Oosten. Als er nog een aanval zou plaatsvinden, zou die het christendom fataal worden.
Ook in Afrika is de situatie ernstig. De overheid van Soedan heeft bevolen dat kerken vernietigd moeten worden, en de christenen van Nigeria gaan gebukt onder de tirannie van ISIS-filiaal Boko Haram. Maar ook op plaatsen waar men dat misschien niet direct verwacht is de tolerantie jegens christenen op z'n retour: in het hindoestaanse India werd een priester bijkans vermoord vanwege het bidden in het dorp van zijn belagers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten