Kerkorganisatie slaat groot alarm: ‘Christenvervolging is nu erger dan op welk punt in de geschiedenis dan ook!’

isis-church
Foto: Een compleet door ISIS gesloopte kerk, vlak buiten Mosul in Irak. Bron: Screenshot Yahoo News / YouTube.

Volgens Kerk in Nood is het slecht gesteld met de wereldwijde tolerantie voor christenen. Sterker nog: de katholieke vereniging beweert zelfs dat nog nooit in de geschiedenis de christenvervolging zulke vormen heeft aangenomen.

Het gaat niet goed met het christendom. Zo beweert althans Kerk in Nood, wier Amerikaanse arm een rapport uitbracht getiteld Persecuted and Forgotten? waarin wordt gesteld dat het vervolgen en aanpakken van christenen en hun heiligdommen een wereldwijde trend is. Sterker nog, nog nooit was het zo modieus om christenen (al dan niet letterlijk te bashen), aldus Kerk in Noord.

Via Newsweek:

““Not only are Christians more persecuted than any other faith group, but ever-increasing numbers are experiencing the very worst forms of persecution,” the report said.

The report examined the plight of Christians in China, Egypt, Eritrea, India, Iran, Iraq, Nigeria, North Korea, Pakistan, Saudi Arabia, Sudan, Syria and Turkey over the period lasting from 2015 until 2017. The research showed that in that time, Christians suffered crimes against humanity, and some were hanged or crucified. The report found that Saudi Arabia was the only country where the situation for Christians did not get worse, and that was only because the situation couldn’t get any worse than it already was.”

Het rapport maakt uitgebreid gewag van de wijze waarop de christenvervolging met name in het Midden-Oosten plaatsvindt. Het beschrijft in detail hoe de Koptische christenen van Egypte steeds verder in het nauw worden gedreven, en hoe bijna de hele christelijke bevolking van Syrië en Irak zouden zijn uitgeroeid als enkele onverschrokken hulporganisaties niet hadden ingegrepen.

Dat ISIS nu definitief verslagen is als grootgrondbezitter, biedt dan ook enig soelaas. Maar niet veel, want de zucht van opluchting na de val van Raqqa is niets meer dan de “laatste hoop” voor christenen in het Midden-Oosten. Als er nog een aanval zou plaatsvinden, zou die het christendom fataal worden.

Ook in Afrika is de situatie ernstig. De overheid van Soedan heeft bevolen dat kerken vernietigd moeten worden, en de christenen van Nigeria gaan gebukt onder de tirannie van ISIS-filiaal Boko Haram. Maar ook op plaatsen waar men dat misschien niet direct verwacht is de tolerantie jegens christenen op z’n retour: in het hindoestaanse India werd een priester bijkans vermoord vanwege het bidden in het dorp van zijn belagers.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

114 reacties

 1.   

  Alhoewel ik zelf niet kerkelijk ben, ben ik solidair met Christenen en Joden; en dat betekent dat ik iedereen die deze groepen aanvalt, kleineert of beledigt zal boycotten en mijden.
  En dat mag ik volgens de wet! Ik mag zelf uitmaken met wie ik omga, zaken doe en waar ik op stem.

  1.   

   Het valt me overigens op dat de pagina met de peiling op de site “peil.nl” van Maurice de Hond sinds exact 10:00 vanmorgen onbereikbaar is.
   Je vraagt je af of de peilinguitkomst niet is zoals gewenst dus weg gemoffeld moet worden.

 2.   

  Inderdaad een zeer verontrustende en gruwelijke zaak.

  Het christendom wordt in het Midden Oosten gezien als een Westerse religie en het Westen wordt, niet zonder reden, gezien als de onderdrukker en de vijand.
  Zolang het Westen daar blijft bombarderen, interveniëren, uitbuiten en bezetten zullen de christenen in die gebieden daar ernstig onder leiden.

  1.   

   Mijn God zo stuk iets onbenulligs heb ik nog nergens gelezen.

   1.   

    “zo stuk iets onbenulligs”

    :)

    1.   

     @Error: Niet doen taalneuqertje, je plaatst jezelf buiten de discussie.

     1.   

      Code vindt zichzelf de vijand. Dat mensen door het Islamitisch terrorisme aan stukken gereten worden telt even niet.

  2.   

   Code> Probeer je hiermee nu duidelijk te maken, christenen dikke bult eigen schuld terwijl we hier zelfs geen kritiek mogen uiten op de islam in het jaar 2018.
   We hebben het wel over vervolging en genocide, geen wonder dat je hier door een aantal mensen wordt af gezeken.

   1.   

    Ik meen dat het verstandig is politieke tegenstellingen niet als een godsdienstoorlog te framen.

    1.   

     Goed dat je ook erkent dat het met islam vooral om een politieke beweging gaat.

   2.   

    @Pjotter: Code wordt hier gekend als vervend islampleitbezorger. Wat hij steevast doet is de islam vergelijken met het christendom en/of met het boeddhisme/hindoeïsme. Hiermee probeert hij de ernst van de islamzaken steeds te nuanceren en te ridiculiseren ten behoeve en bevordering van de islam wereldwijd in het algemeen, en de bevordering en verdediging van islam in Nederland in het bijzonder.

    De begrippen nazi/nazisme, discriminatie, islamofobie en fascisme gaan daarbij hand in hand. De begrippen zijn daarbij van alle kracht en impact ontdaan, volkomen gedegradeerd tot lege hulzen, zoals het een evangelist van de Linkse Kerk betaamt.

    1.   

     @Zout, ik ben geen islampleitbezorger. Ik bepleit wel vrijheid van godsdienst en ik zie geen fundamentele verschillen tussen de geloofswaarheden van de drie mono-theistische godsdiensten. Als je, zoals ik meen, godsdiensten beschouwt als cultuuruitingen, dan zou je mij op dit punt een cultuurrelativist kunnen noemen.

     Belangrijker dan dit meen ik dat het framen van (geo)politieke tegenstellingen als godsdiensttwisten ons geen enkel inzicht oplevert. De mens laat zich leiden door angst en begeerte en de godsdiensten functioneren in dat universele streven als legitimeringskader. Dit maakt ook begrijpelijk dat geweld door aanhangers van alle godsdiensten, afhankelijk van de politieke context waarin ze zich bevinden, wordt uitgeoefend.

     1.   

      @Code: Hieruit maak ik op dat je een islampleitbezorger bent. Islam is namelijk geen godsdienst, het is een totalitaire, intrinsiek verrotte, veroveringsideologie.

      Zo beschouwd begrijp ik jouw drang de culturen te relativeren, te beginnen bij de Nederlandse.

     2.   

      “Wat hij (Code134) steevast doet is de islam vergelijken met het christendom en/of met het boeddhisme/hindoeïsme. Hiermee probeert hij de ernst van de islamzaken steeds te nuanceren en te ridiculiseren ten behoeve en bevordering van de islam.
      —————————————————————–
      Zout slaat hiermee de spijker op de kop. Exact zoals Code134 altijd opereert. Deze is (zoals hij zelf beaamt) een linkse cultuurrelativist en levert daarmee levensgevaarlijke bijdragen aan het debat over de islam in Nederland.

     3.   

      Het is absurd de islam, anders dan Jodendom of christendom, als een politieke ideologie te typeren.

      http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/02/de-islam-is-een-godsdienst-geen-ideologie/

     4.   

      “ik zie geen fundamentele verschillen tussen de geloofswaarheden van de drie mono-theistische godsdiensten.”
      ——————————————————————
      Dat komt omdat je een bord voor je kop hebt.

     5.   

      iedereen die de islam vergelijkt met het christendom weet totaal niet waarover hij praat en kan beter zijn domme gezicht houden,ik heb het verschil al meerdere malen uitgelegd aan mongooltje code rutte,en ook waarom de islam geen religie is maar een ideologie,net als het fascisme wat hij aanhangt.

      maar zoals altijd doet hij sijn ogen dicht duwt zijn vingers diep in zijn oren,stopt zijn domme ongeinformeerde kop in zijn reet,en blijft zijn domme riedeltje opschreeuwen,wat totaal helemaal nergens op slaat,maar goed.

      zo zijn fascisten nou eenmaal,kwaaltje van ze,….

    2.   

     Zout> aardig getypeerd, ik lees zijn oprispingen regelmatig en vind het er op reageren verspilde energie, maar dit schoot mij in het verkeerde keelgat.

     1.   

      Is ook verspilde energie. Hij roept deze onzin al jaren (hij krijgt er blijkbaar geen genoeg van) en het is vaak genoeg weerlegd, maar die weerleggingen legt hij gewoon naast zich neer. Je kan net zo goed tegen de muur praten.

     2.   

      Floris krijgt er ook geen genoeg van om machteloos te sputteren over mijn bijdragen en, dat heeft hij wel geleerd, de inhoudelijke discussie te mijden.

     3.   

      Een inhoudelijke discussie met jou is verspilde energie. Dat heb ik inderdaad geleerd en velen met mij.

     4.   

      Ik denk dat het niet zozeer met verspilde energie maar met cognitieve dissonantie en met een confrontatie met het eigen onvermogen te maken heeft, Floris.
      Inhoudelijk debatteren is niet jouw ding, dat kan ik na al die hopeloze pogingen van je wel concluderen. De vraag resteert nog welk masochisme je drijft me steeds weer op te zoeken, zelf tot mijn woonadres.

     5.   

      Fantaseer rustig verder, Wim.

     6.   

      Kansloos Wim, volkomen kansloos. Je wil het niet én kunt het niet.

  3.   

   Heeft er niets mee te maken. De islam (meerderheid van genoemde landen is islamitisch) tolereert geen enkel afwijkend geloof. Het tegendeel wordt beweerd, de harde realiteit wijst helaas anders uit. Totalitaire communistisch/Stalinistische regimes daartegen omarmen het atheïsme. Noord-Korea bijvoorbeeld kent geen godsdienstvrijheid, alle religies zijn en worden hier systematisch onderdrukt. Dit zijn de ware redenen en zeker niet degene als genoemd in uw ‘weg met ons’ deugreactie!

  4.   

   Helemaal mee eens Code134.
   Het westen heeft de onstuitbare drang om overal hun wil op te leggen, zoals het christendom honderden jaren terug op de zelfde manier bezig ging, met de wetenschap dat hun ‘democratie’ de ware manier is.

   Late reactie… Maar goed, ik had nog wat heidense verplichtingen ;)

   1.   

    Trol zoekt trol

    1.   

     Zij collaboreren met de Islam omdat ze bang zijn dat ze ooit onthoofd zullen worden.

 3.   

  Als het rapprt juist is, bewijst het in ieder geval dat een watjes-godsdienst als het Christendom het met zijn linkerwang-opstelling nooit redt. Survival of the fittest geldt blijkbaar ook voor religies.

  1.   

   @Holland. Ik raad u aan om contact op te nemen met Open Deuren Nederland. U zou verbaasd zijn als u informatie krijgt over hun werk in vele landen in het Midden-oost en Afrika. Vorige jaar heeft Open Doors veel hulp gegeven aan Christenen die een erbarmelijke bestaan leiden in tenten langs de grens van Turkije. Vele Nederlanders hebben geld gegeven voor medicijnen, hygiene producten, kleding en schoenen, voedsel pakketen…en vooral voor verwarming kachels voor binnen die ijskoude Turkse tenten.
   Ik deed mij aan dit kachel actie van Open Doors. En ik was blij toen ik enkele weken later een succesvolle rapport krijg over dit speciale actie. Als je meer wil weten, ik heb eerder vandaag de tel. nummer en mail adres van Open Deuren Nederland doorgegeven.

   1.   

    Rosasolis, je pakte mijn boodschap niet op. Ik heb geen kritiek op Open Doors en denk dat ze prima werk doen en nuttige rapporten leveren met onloochenbare cijfers en feiten.

    Wat ik beweerde is, dat het Christendom met zijn inherente boodschap van vrede en liefde niet opgewassen is tegen religies die gewelddadigheid en veroveringszucht prediken en zien als iets voortreffelijks en nastrevenswaardig. Het Christendom stelt zich niet met geweld teweer tegen aanvallen en achtervolgingen -conform de boodschap van Christus- en is dus volgens de wet van de survival of the fittest gedoemd om op termijn in die gebieden te verdwijnen.

    1.   

     Zo is het ook gegaan. Het Midden-Oosten was ooit christelijk maar is door de islam weggedrukt.

     1.   

      Floris zei:

      “..Zo is het ook gegaan. Het Midden-Oosten was ooit christelijk maar is door de islam weggedrukt..”

      Zo is het ook hier gegaan. Noord West Europa was ooit Asentrouw, maar is door het gristendom weggedrukt.

    2.   

     Niet volgens ‘ survival of the fittest’ maar de Bijbel zelf geeft aan dat er in de eindtijd ( en daar leven we volgens de Bijbel nu in) een grote verdrukking zal zijn!

     1.   

      Afgaande op het artikel is die verdrukking al gaande Nasrani.

    3.   

     @ Holland. Niet alle Christenen zijn pacifisten. Er waren 2 Kruistochten georganiseerd om de verspreiding en overname van de islam tegen te houden. Aller beide van die kruistochten van lang geleden waren succesvol, hoewel vele Chr. strijders sneuvelde. De CDA pleit nu voor meer militaire steun in het
     Midden-oosten.

 4.   

  Duitsland – Het moeten ongelofelijke verschrikkelijke scènes zijn geweest die sommige voorbijgangers gisteravond in Rees aan de Neder-Rijn moesten beleven.
  Een 29-jarige inwoner van een lokaal vluchtelingenverblijf ging compleet berserk en maakte de stad onveilig. Zoals de politie in een persbericht schrijft, begon hij zijn horrortour om 21:20 uur op het station in Rees-Haldern.
  Daar eiste hij contant geld van een 50-jarige man, die hij dreigde met zijn bijl te slaan.
  Het slachtoffer gooide uit angst zijn geld naar de dader. Terwijl de asielzoeker zich bukte voor de bankbiljetten, vluchtte de man.
  Maar daarmee was de aanvaller nog lang niet tevreden. Slechts 20 minuten later had hij zijn volgende doel gevonden.
  Een 22-jarige vrouw uit Wesel en haar 25-jarige bijrijder werden door de man bedreigd toen ze met hun Opel Corsa op de Halderner Straße in Rees-Empel in de richting van Haldern onder weg waren.
  De chauffeuse moest stoppen omdat de dader waarschijnlijk een fiets op de weg had gegooid, wat de verdere reis blokkeerde. Toen de auto stilstond, viel de 29-jarige aan.
  Hij sloeg met zijn bijl op de autoraam van de bijrijder en vernielde het. Vervolgens beval hij de passagiers om uit de Opel te stappen.
  De bijrijder volgde het bevel van de asielzoeker op, maar wel anders als hij verwacht had. Hij begon zonder angst naar de dader te schreeuwen. Verrast door deze reactie vluchtte de 29-jarige in de richting van de B67.
  Sindsdien lijkt de Marokkaanse asielzoeker spoorloos verdwenen te zijn. De politie is na de incidenten met een onderzoek begonnen en is nu op zoek naar de dader.
  Hij is ongeveer 1,80 meter lang en vrij slank. Hij was gekleed in een rood jack met capuchon, een lichte broek en een zwarte sweater.
  Als vermomming droeg hij een witte mondmasker. Hij had ook handschoenen aan.
  https://www.tag24.de/nachrichten/rees-asylbewerber-axt-angriff-polizei-festnahme-suche-taeter-ermittlungen-413095

  1.   

   @ DD.
   Dat zijn activiteiten die men écht niet verwacht van een hoog opgeleide parasiet !

 5.   

  Waarom spreken de gevestigde media niet van “Christenfobie”?

  Dat is terecht gezien de wereldwijde vervolging van christenen;o.a. door moslims. Maar bij veel linkse media is er haat en minachting voor christenen……….niet voor moslims die juist door de linkse media worden gepromoot.

  Door de illegale massa immigratie zien we ook christenvervolgingen in Europa. Vooral in de asielcentra waar christenen niet veilig zijn voor moslims.
  ———–
  ‘Christenasielzoekers bedreigd door moslims’
  https://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/1035066/2010/10/19/Christenasielzoekers-bedreigd-door-moslims.dhtml

  1.   

   “Waarom spreken de gevestigde media niet van “Christenfobie”?”

   Het woord “islamofobie” is uitgevonden door een mohammedaanse denktank met maar één doel: het creëren van een stigma voor wie zich met woorden verzet tegen de jihad. Voor wie dat met daden doet is er het gewone strafrecht.

   1.   

    De Islam roept het met zijn hoofddoeken over zichzelf af. Wie weet wat eronder zit, brrr.

 6.   

  Dit is de toekomst onder de islam. Zolang we dat blijven ontkennen zullen we deze brichten steeds meer gaan horen.

 7.   

  De Islam Unie van GeertJan Seegers wil A.S.A.P. zo veel mogelijk islamisten dit land inpompen zodat NL dit huzarenstukje uit binnenkort christenvrije N-Afrika en het M0-Oosten.
  Louter Farizeeërs, zilverlingentellers en Mohammed aanbidders stemmen anno 2018 nog op de CU.
  Miezerige partij die Nederland in het verderf zal storten, samen met hun nieuwe beste vrinden de doodsaanbidders van D’66.

 8.   

  Me dunkt redenen genoeg om de islam in Europa te verbieden.
  Niks mis met oog om oog tand om tand in deze situatie om lijfsbehoud.

 9.   

  Na herhaaldelijk attenderen op de wereldwijde vervolgingen van christenen aan NL Kerkelijke organisaties en politiek constateer ik alleen maar radiostilte bij die organisaties en uit Rome alleen maar een dhimmi gebaar van poop.
  Zelfs een persoonlijke reactie terug blijft in 9 van de 10 gevallen uit.

 10.   

  Binnenkort heeft Poetin en Assad Idlib veroverd.
  Het bastion van Al-Qaida.
  Dat gaat weer enorme ‘vluchtelingen/oorlogscriminelen’ stromen opleveren.

  De Farizeeër Unie van Gertjan Seegers (om. aangespoord door het clubblad van Judas Dagblad Trouw en hun gillende ‘Weg met ons !’ dominees) zal vervolgens alles in het werk stellen om zoveel mogelijk van deze islamisten binnen de grenzen te pompen zodat Nederland binnenkort ook christenvrij is.
  Volgens mij noemt deze Farizeeër dat ‘regeren met een hart’.
  Het is ook allemaal heel divers.
  De Diverse Middeleeuwen.

  De christenen hebben exact geen zak aan de CU en het CDA.
  En o wee wanneer je zou voorstellen om alleen christenen op te vangen en niet hun suni agressors.
  Oei, oei wat zou de wereld dan te klein zijn bij deze schijnheilige dominees.
  Dagblad Trouw zou de ene klaagzang na de andere uitkotsen.
  Een boze gert-Jan zal wijzen op ‘onze’ verantwoordelijkheden.
  En ondertussen is de genocide op de christenen in volle gang.
  En maar wegkijken, kunstjes doen en kwispelen voor de NPO.
  “Open die poorten !” gilt de Farizeeër
  Gedrilled als een kermisaap.

  Zou de Farizeeër weten dat gevluchte christenen in NL hun leven niet zeker zijn vanwege zijn ‘ruimhartig’ asielbeleid.
  Tuurlijk weet hij dat wel.
  Maar hij geeft er geen donder om.
  Meneertje de Farizeeër heeft het te druk met Virtue signalling en het promoten van massa-immigratie.

 11.   

  Ik ben lid van Open Doors, de Nederlands en Internationaal ogranizatie die hulp biedt aan duizenden aangevallen, bedreigd, en vervolgd Christenen door de hele Midden-oost,
  Afrika, en Oosterse landen. Open Doors publiceert een maandelijkse tijdschrift in Nederlands en ook in het Engels. De rapporten, artikelen en cijfers zijn nu schokkender dan ooit van tevoren. Toenemende agressie tegen vreedzame Christenen. De recente ranglijst laat zien dat de allerergste aanvallen zijn tegen de Kopten in Egypte, en de orthodoxen in Ethiopie, en er komt steeds meer agressie tegen Christenen in Nigerie.
  Een bescheiden donatie zou op prijs gesteld worden door de medewerkers van dit grote
  Int. organisatie die veel hulp bied voor alle vervolgde Christenen. Voor informatie kunt u bellen naar Ermelo tel. 0341 – 465000. Of een mail sturen naar:
  http://www.OpenDoors.nl/

  1.   

   Anne van der Bijl, oprichter van Open Doors werd door God geroepen voor dit werk met het volgende Bijbel gedeelte: “Wordt wakker en herstel wat nog over is en dreigt te sterven” (Openbaring 32). Je houdt niet voor mogelijk hoeveel de ondersteuning door gelovigen uit de hele wereld betekent voor mensen die maar nauwelijks het hoofd boven water houden vanwege ernstige christenvervolging. Zij hebben er niet om gevraagd om deze rol te vervullen, maar ze doen het wel. In de Bijbel wordt veel gesproken over “overwinning”. Zij zijn de ECHTE overwinnaars binnen het koninkrijk van christus. En vergeet niet: morgen kan het onze beurt zijn.

   1.   

    Van Urk,
    Dat het morgen onze beurt kan zijn, is zelfs zwak uitgedrukt. Het zal zeker gebeuren en heeft alles te maken met het feit dat meeste Christenen hun positie niet hebben ingenomen, waartoe zij geroepen zijn. Daarom hebben de buitenstaanders gelijk gekregen, dat zij het christelijk geloof watterig vinden, omdat teveel christenen het compromis gemakkelijker vinden, dan staan voor het getuigenis, dat zij ontvangen hebben en uitdragen volgens de opdracht van Christus. Ja veel tegenstand zal het oproepen bij velen, maar zekerheid voor de eeuwigheid aanbieden, voor wie het willen aannemen. Daarvoor is durf en kracht nodig.

    1.   

     h_keur@ Dan weet u ook welke mensen juist voor het meeste geweld en alle ellende zorgen. De mensen die geen compromis willen. Trouwens over wat voor soort durf en kracht bedoelt u? christenen die vervolgd worden zijn in de situatie dat zij durf en kracht tonen door juist niet toe te geven aan andere religies of politieke besluiten. Wapenverzet door christenen zorgt juist voor meer verafschuwing tegen het christendom. Dan worden wij geassocieeerd met de islam of komt de middeleeuwse geschiedenis van het christelijk geweld weer naar boven.

   2.   

    @van Urk. Ik hoop dat velen je bericht leest. En dat Open Doors nog vele nieuwe leden krijgt.

    1.   

     @ Rosasolis.
     Als u ‘t niet erg vindt : ik heb liever “closed doors”, gezien het aantal “vluchtelingen” van islamitische afkomst !

 12.   

  In Denemarken heeft een prominente moskee hun congregatie verteld dat afvalligen, echtbrekers en iedereen die een moslim schaadt moeten worden gedood. De moskeevoorzitter verdedigde de preken en zei: “wij geloven in de islam”.
  Hij vervolgt: “Als iemand het huwelijk schendt, hetzij man of vrouw, plegen ze overspel en is hun bloed dus halal [aanvaardbaar volgens de islamitische wet, red.] En moeten ze worden gedood door steniging. Als de vrouw een maagd is, wordt de straf geseling “.

  Vervolgens pleit de imam ook nog voor een “oog om oog” beleid. “Als iemand een moslim doodt, dan moeten hij of zij worden gedood”, zegt hij, voordat hij toevoegt dat iedereen die de islam verlaat (afvallig is) ook moet worden vermoord.
  De voorzitter van de moskee, Oussama El-Saadi, die vorig jaar persoonlijk zijn steun aan IS betuigde, verdedigde de opmerkingen en zei dat de TV2-journalist een “spion” was die de verantwoordelijke Imam had misleid.
  “Onze imam moet antwoorden wat hij heeft gelezen en geleerd tijdens zijn studie, wanneer de spion van TV2 hem vraagt ​​naar de sharia. We kunnen niet liegen en onjuiste dingen over onze religie zeggen “, zei El-Saadi.
  Oost-Jutland Politie zei op Twitter dat ze “de opmerkingen verder zouden onderzoeken en vaststellen of het een strafbare situatie is”.

 13.   

  Waarom zie ik dat niet bij de npo?

  1.   

   denk eens na@ Kom niet met vragen waar u eigenlijk het antwoord al op heeft. ;-)

   1.   

    R e t o r i s c h :P

 14.   

  Farizeeër Seegers:

  “Ik wil aandacht vragen voor het lot van de christenen in het M-Oosten en N-Afrika en daarom ben ik van mening dat we miljoenen islamisten in NL moeten opvangen. Heel Syrië is welkom, heel Afghanistan, nee wat zeg ik heel islamitisch Centraal Azië zijn welkom want iedereen is zielig en ik ben graag bereid alle christenen in NL op te offeren om in het gevlei te komen bij de NPO.
  Ik hou ook ontzettend van de Natuur
  Daarom wil ik dat Nederland van de plint tot de nok gevuld wordt met beton en de middeleeuwen want Nederland is nog lang niet vol en de inheemse dassen en grutto’s moeten hun bek houden.
  Mijn naam is Gert-Jan, Ik Ben Een G.o.e.d M.e.n.s.
  Een veel betere dan jullie.
  Want ik wil Nederland veranderen in een woestijngebied waar christenen dezelfde rechten hebben als die in Saoedi Arabië of Egypte !
  Dus open die poorten !!

  1.   

   De diepste oorzaak van christenvervolging is de kosmische strijd tussen het Koninkrijk van God en dat van de Satan. Gods tegenstander probeert met geweld Gods Koninkrijk af te breken door Gods kinderen buiten gevecht te stellen. In het “vrije” Westen worden massa,s Kerkmensen “buiten gevecht gesteld” door de gevolgen van de welvaart, wereldgelijkvormigheid en toegeven aan verleidingen. “Wees nuchter en waakzaam. Uw vijand, de Duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi om die te verslinden.” (1 Petrus 5:8) Zoals christus tegen zijn volgelingen zegt:”Denk aan wat ik gezegd heb: een slaaf is niet meer dan zijn meester. Ze hebben mij vervolgd, dus zullen ze ook jullie vervolgen” (Joh 15:20) Petrus vulde de woorden van christus aan met: “Het is echter een blijk van Gods genade wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden. Dat is uw roeping; ook christus heeft geleden, om uwentwil, en u daarmee een voorbeeld gegeven. Treed dus in de voetsporen van Hem.” Jammer dus voor de satan, maar hoe meer hij christenen vervolgt, hoe sterker de Gemeente wordt. Tegelijk kan de verzwakking van het christendom in westerse landen ook een reden zijn waarom daar juist GEEN christenvervolging plaats vindt. Als er geen hoger beroep uitgaat van hun levenswandel, omdat er nauwelijks verschil te zien is tussen christenen en niet-christenen (Efeziers 4:20), dan worden ongelovigen immers niet geprikkeld door hun positieve anders-zijn.

   1.   

    ” De diepste oorzaak van christenvervolging is de kosmische strijd tussen het Koninkrijk van God en dat van de Satan”

    Zucht!

    1.   

     Leg het dan zelf met eigen woorden uit beste Code134? Volgens mij weet u niet wat het christendom of uberhaupt wat het geloof in God eigenlijk inhoudt? Dat “zucht” van u is precies waar christus tegen zijn volgelingen voor waarschuwt.

     1.   

      Mijn verzuchting, beste van Urk, komt voort uit uw bigotte orthodoxe voorstelling van zaken die werkelijk nergens op slaat.
      De implicatie van uw redenering is dat de Satan niet door God is geschapen en Hij bovendien niet in staat blijkt die een kopje kleiner te maken. Uw god, althans uw orthodoxe voorstelling van God, is een god van niks. Als we uw logica moeten volgen kunnen we beter op zoek gaan naar een god die zijn zaakjes wel een beetje adequaat regelt.

      Het Goddelijke geheimenis is wat gecompliceerder dan uw Urkse theologie, zullen we maar zeggen.

     2.   

      Waar haalt u die onzinnige bewering eigenlijk vandaan? Ik ben niet eens orthodox. U kent mij niet eens. Waar staat dat ik schrijf of beweer dat satan niet door God is geschapen en dat Hij niet in staat is hem een kopje kleiner kan maken? Jezus heeft satan inderdaad overwonnen en dat kunnen wij ook. Maar dat wil niet zeggen dat satan er opeens niet meer is geen middelen meer gebruikt om gelovigen op een verkeerde spoor te gaan brengen? De wereld is nog steeds een wereld van zonde. De zonde die satan gebracht heeft door de mens te verleiden met een doodnormale overheerlijke vrucht. Verleidingen gebeuren nog steeds. Of niet dan? p.s. U moet wat meer in discussie gaan met orthodoxe moslims i.p.v. met mij als christen.

     3.   

      Dus, heer van Urk, als ik het goed begrijp heeft in uw voorstelling God de Satan geschapen om hem vervolgens de mensen te laten pesten.

      Wat een wonderlijk idee, vindt u eigenlijk zelf ook niet. Wat overigens te zeggen over een God die zijn eigen zoon een gruwelijke marteldood laat sterven om vervolgens de ellende in de wereld alleen maar te laten toenemen?

      Dit soort theologie is in mijn visie smerige Godslastering.

     4.   

      Ik snap waarom velen u niet mogen. U plaatst reacties van anderen in een ander context waardoor de reaguurder in verwarring wordt gezet. De satan is een gevallen engel, overwonnen door christus en net als alle engelen inderdaad een creatie van God. Maar tussen die twee is een strijd gaande (lees mijn eerste reactie). God heeft een bedoeling met ons en ja dat liet Hij ook zien door zijn eigen Zoon te laten lijden. “Het loon dat de zonde betaald, is de dood ” Romeinen 6:23. Omdat God veel van ons houdt, heeft Hij zijn eigen Zoon gestuurd om dat “loon” voor ons te betalen. Hij was de juiste persoon daarvoor omdat hij een volmaakte mens is.

     5.   

      Dat is een zeer bizar verhaal, van Urk.
      Als ik uw wonderlijke theologie goed begrijp schiep God eerst bewust een mens die tot zonde geneigd is om vervolgens de daardoor ontstane problemen op te lossen door zijn zoon een gruwelijke marteldood te laten sterven waarmee hij de zonden van de wereld zou moeten wegnemen. Dat is, zoals we allen weten, niet gelukt zodat we van de regen in de drup kwamen.
      De door u bedachte (of liever de god die anderen voor u hebben verzonnen) staat er onmachtig naar te kijken; zijn plan liep hopeloos in het honderd.

      Zeg nou zelf, van Urk, dit is toch geen sterk verhaal?

     6.   

      @van Urk: Het is warempel werkelijk zonde van de tijd en energie om nog enige repliek te steken in de Errortrol

 15.   

  Wat zou het geweldig zijn als er in de wereld geen geloofs uitingen waren en ieder gelijk was, zijn we misschien ook van alle oorlogen, aanslagen en ander wreedheden verlost. Zou echt een uitkomst zijn een wereld zonder geloof, geweldig.

  1.   

   @Gerlos: Hoe zit het dan met de mensen?

  2.   

   Zou echt een uitkomst zijn een wereld zonder geloof, geweldig.
   .
   Daar geloof ik niet in.

 16.   

  Zout zoals ik al schreef zijn alle mensen zonder geloof een met mekaar waar je woon en waar je leef.

  1.   

   Gerlos@ Mensen zonder inspiratie, meningen, vragen, doel en dromen. Dat bedoelt u? Er is niks mis mee dat mensen zich afvragen waar hun afkomst vandaan komt en of wat hun doel in het leven eigenlijk is. En dat maakt niet uit of dat beantwoordt wordt via wetenschap of in het geloof. Dat zit nu eenmaal in onze genen. Christus zegt nadrukkelijk wat de basis is om vreedzaam onder mekaar te gaan leven maar zegt ook meteen wat de basis van al het kwaad is onder de mensen. U wilt dat wij allemaal gelijk zijn? Juist in christus worden wij gelijk. Als we bij Hem gaan horen, worden wij met Hem verenigd en zijn wij niet langer slaven van de zonde.

   1.   

    Nee dank je van Urk ;)
    Klinkt nogal raar wat je daar zegt. Dat verenigingen met Hem(met hoofdletter, jaja!).
    Ook een quote helpt mij.

    ‘Jezus stierf voor zijn eigen zonden, niet de mijnen’
    ~S. Williams

    1.   

     @AA: Nog een quote voor jou:

     De dwaas zegt in zijn hart:…

     1.   

      Da’s een waardeloze quote Zout, maar evenzeer bedankt.

      Maar u gelooft dus wel dat mensen een religie nodig hebben om naar behoren te functioneren?
      Want ik, als atheïst, ben van mening van niet.

   2.   

    Christus zegt nadrukkelijk wat de basis is om vreedzaam onder mekaar te gaan leven maar zegt ook meteen wat de basis van al het kwaad is onder de mensen.
    .
    Laat mij een maal raden.
    hij heeft vast en zeker ergens gezegd dat de moslims het kwaad zijn.
    .
    Nou Urk, ook ik geloof in Bijbelse uitspraken: Zalig zijn zij die het kruis bereiken.

    1.   

     De Islam bestond in de tijd van Christus nog niet. Het christendom trouwens ook niet, dat politiek-dogmatische concern kwam in de eeuwen daarna op stoom.

     1.   

      Enige tijd geleden schreef hier iemand wijze woorden.
      Niet god schiep de mens maar de mens schiep een god

 17.   

  Van Urk prachtig verwoord maar zoals u ziet op deze aardkloot is er een en al ellende vanwege het geloof, dat bedoel ik met met mijn verhaal.

  1.   

   De Spaanse kok en code134 zijn idiote mensen waar je niet naar luisteren moet omdat zij niet met het christendom zijn opgevoed. Het christendom bestaat juist wel in de tijd van christus omdat de mensen op het moment dat zij met aanraking met christus kwamen zich lieten dopen en daarbij de basis van het christendom legden. En christus heeft gewaarschuwd voor valse profetie en profeten. Daar valt Mohammed ook bij. De ellende heeft niks eigenlijk met het geloof te maken maar heeft meestal een politieke of met geopolitieke kwesties te maken. En vaak wordt hiervoor een zondebok voor gekozen. In dat geval wordt er meestal naar de minderheden gekeken als schuldigen. In islamlanden gaat het hierom om de christenen als hoofdveroorzaker van geweld en rampspoed in Arabische landen omdat zij waarschijnlijk samenwerken met de Amerikanen en Israeliers.

   1.   

    Van Urk is, zoals de meeste mensen die zich christen noemen, slecht geinformeerd over de grondslagen van het christendom. Het christendom bestond in de tijd van Christus niet en het staat ook wel vast dat Christus een dergelijke godsdienst nooit zou hebben willen vestigen. Jezus was een gelovige Jood die als ambitie had het Jodendom terug te brengen naar zijn oorspronkelijke wortels. Pas na zijn dood bgonnen zijn volgelingen een sterk verhaal rondom hem te spinnen en vormde ze een opstandige sekte binnen het Jodendom. Het christendom werd pas tot een godsdienst van enige betekenis toen de Romeinen het in de vierde eeuw tot staatsgodsdienst uitriepen.

    Het christendom heeft weinig met Christus te maken. Het is een politiek-dogmatische beweging die ontelbare mensen bloederig om het leven bracht en het gezonde verstand van even zovelen heeft aangetast.

    1.   

     waarom begin je steeds over het verlichte christelijke geloof code rutte,je kan de moordlust van jouw islamitische vrinden niet onder het tapijt schuiven voor anderen,dat kan je alleen voor jezelf.met je kop diep in je reet.

     de mensen die de nrc niet lezen zien iets meer van de echte wereld om ons heen dan jou met al je nep accounts.

    2.   

     Met andere woorden: De Islam heeft ook niks met Mohammed te maken? Man,man,man wat een drolfiguur bent u toch. Zijn volgelingen o.a. Petrus en Paulus begonnen niet zomaar sterke verhalen te verzinnen. Het was in opdracht van christus zelf om zijn boodschap voort te brengen aan de rest van de wereld dus ook aan de niet Joden. Jezus kwam dus niet op aarde om alleen de Jodendom terug te brengen naar zijn oorspronkelijke wortels maar kwam juist op aarde voor de gehele mensheid. “Trek erop uit en maak alle volken tot mijn leerlingen en doop ze in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige geest” (Matteus 28:18) Lees het N.T. nou eens een keer goed!

     1.   

      @ Van Urk: het historische Jezus-onderzoek

      https://skepp.be/nl/levensbeschouwing-evolutie/religie/de-historische-jezus-kunnen-we-er-iets-van-weten

      De wetenschappelijke consensus is dat Jezus heeft bestaan, maar dat er geen enkele aanwijzing is dat hij een nieuwe religie wilde beginnen. Dat was het werk van Paulus, iemand die Jezus nooit gekend heeft.

      De 4 evangeliën zijn tamelijk lang na zijn dood geschreven door mensen die Jezus ook nooit gekend hebben. Daarom hecht ik er weinig geloof aan. Papier is geduldig.

      Paulus is erin geslaagd om zijn nieuwe religie aan de Grieken en Romeinen (de heidenen) te verkopen, al heeft het een paar eeuwen geduurd voordat het echt aansloeg.

     2.   

      “Voor de kennis van Jezus zijn we voor meer dan 90% aangewezen op de vier canonieke evangelien (Mattheus,Markus,Lukas, Johannes)” Daar hou ik mij aan beste Floris. Mattheus en Johannes waren wel degelijk ooggetuigen en Markus en Paulus hadden contacten met ooggetuigen. Ook waren zij sterk overtuigd dat Jezus was opgestaan. Als dat niet klopte, waarom zouden ze dan het opstandingsverhaal zo hardnekkig hebben volgehouden tot de doodstraf er op volgde? Ik hecht aan de woorden van deze schrijvers. Zoals ik al schreef zei christus zelf tegen zijn volgelingen om de wereld rond te trekken om over zijn boodschap te vertellen. Op die manier creeer je automatisch een nieuw religie waar christus centraal in staat.

     3.   

      “Voor de kennis van Jezus zijn we voor meer dan 90% aangewezen op de vier canonieke evangelien (Mattheus,Markus,Lukas, Johannes)”
      —————————————————–
      Dat is een zwakte. In de reguliere geschiedsschrijving komt Jezus nauwelijks voor. En dat is op z’n minst vreemd te noemen als hij wonderen verrichtte. De Romeinse geschiedsschrijving was toen al goed ontwikkeld en zou dat soort dingen zeker opgepikt hebben.

      “Mattheus en Johannes waren wel degelijk ooggetuigen”
      ————————————————————–
      Volgens mijn bron niet. Johannes kan ook niet want dat werd pas ca 100 NC geschreven.

      “Zoals ik al schreef zei christus zelf tegen zijn volgelingen om de wereld rond te trekken om over zijn boodschap te vertellen.”
      ————————————————————
      We weten niet of Jezus dat heeft gezegd. Het wordt hem slechts in de mond gelegd door de schijver.

      “Op die manier creeer je automatisch een nieuw religie waar christus centraal in staat.”
      ————————————————————-
      Dat ben ik eens. Christus staat centraal. Maar dat er in de evangeliën kwistig uit de dikke duim is gezogen staat voor mij als een paal boven water.

     4.   

      De islam heeft hoogstwaarschijnlijk inderdaad weinig met `Mohammed te maken, van Urk. Deze legendarische figuur heeft mogelijk bestaan maar er is vooral een verhaal omheen verzonnen. Zoals u mogelijk weet dateren de meeste teksten in de Koran van voor en de overige na de periode waarin hij mogelijk heeft geleefd.

      Uw onnozelheid wordt pijnlijk duidelijk in uw bewering dat Mattheus en Johannes ooggetuigen waren. Een dommere bewering hoorde ik nog niet.

     5.   

      Johannes legde er de nadruk op dat hetgeen hij had opgetekend, de waarheid was en werkelijk had plaatsgevonden (Joh 1:14;21:24). Zijn evangelie is een waardevolle op de bijbelcanon, want het is het ooggetuigenverslag van de laatste apostel van Jezus Christus die nog in leven was. Hij heeft veel profetieen van Jezus in vervulling zien gaan. Met name de verwoesting van Jeruzalem en het einde van het toenmalige joodse samenstel van dingen. http://www.trouw.nl/cultuur/-mattheus-schreef-kort-na-de-dood-van-christus-~a33b6fea/

     6.   

      “want het is het ooggetuigenverslag van de laatste apostel van Jezus Christus die nog in leven was”

      Dit is dus evident onjuist.

     7.   

      Geef mij hier informatie over. Ach, wat maakt het voor mij nou eigenlijk uit wat u eigenlijk bewijzen wilt? Trekt de zonde de bijbel aan? Of trekt de Bijbel de zonde aan? de vraag is aan U. Maar een ding weet ik vanmijzelf wel! Ik geloof in God de Vader, de Almachtige, Schepper van de hemel en aarde. En in Jezus Christus, zijn eniggeboren Zoon, onze Here; die ontvangen is van de Heilige Geest, geboren uit de maagd van Maria; die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd, gestorven en begraven, neergedaald in de hel; op de derde dag opgestaan uit de dood; opgevaren naar de hemel, en zit aan de rechterhand van God, de almachtige Vader; vandaar zal Hij komen om te oordelen de levenden en de doden. Ik geloof in de Heilige geest. Ik geloof een heilige, algemene, christelijke kerk, de gemeenschap der heiligen; vergeving van de zonden; opstanding van het vlees; en een eeuwig leven. Dat geloof ik.

     8.   

      Johannes stierf op hoge leeftijd als laatste van de twaalf apostelen van Jezus: https://nl.wikipedia.org/wiki/johannes_(apostel)

     9.   

      @van Urk.
      Wat u gelooft is uw goed recht.
      Net als de moslim die hetzelfde recht heeft als u.
      Net als de atheist die hetzelfde recht heeft als u.
      Ik geloof in totaal andere theorieën en dat is mijn goed recht.
      En allemaal denken we een stukje in de buurt van de waarheid te zitten.
      Maar zendingswerk kunt u beter ergens anders doen.

     10.   

      Floris@ We moeten de wereld van die begintijd dan ook vanuit hun perspectief bekijken. En daarin speelde Jezus gewoonweg geen enkele rol. Jezus was iemand van lage komaf, die slechts zeer korte tijd publiekelijk optrad, in een afgelegen regio die niet bepaald geliefd is bij de Romeinen, en die terechtgesteld werd door een provinciale bestuurder van weinig naam. Niet echt voor de Romeinen het vermelden waard dus. Dat een evangelie later geschreven is wil nog niet zeggen dat het niet waar is? U kunt ook pas aan het eind van uw leven een biografie gaan schrijven over een waargebeurd gebeurtenis of herinnering van vroeger. Of niet dan?

     11.   

      Spaanse Kok denkt dat zijn Linkse overtuiging wel welkom is op een rechts blog. :-)

     12.   

      De heer van Urk is een kleine jokkebrok en citeert Wikipedia onvolledig. Hij schrijft; “Johannes stierf op hoge leeftijd als laatste van de twaalf apostelen van Jezus”

      En wat staat er in Wikipedia? “Hij stierf, volgens de christelijke traditie, op zeer hoge leeftijd als laatste van de twaalf apostelen van Jezus.

      Dat tussenzinnetje liet hij listig weg omdat hij ook wel weet dat er volgens de christelijke traditie schaamteloos werd verzonnen en gefantaseerd. In die zin is hij een echte christen, zullen we maar zeggen.

     13.   

      @van Urk: Ja Guus, Spaanse kok, Error Wim zijn zendelingen van de islam. Dat is warempel levensgevaarlijk.

     14.   

      Waarom denkt u waarom er “christelijke traditie” staat? Omdat deze bron over Johannes geschreven is door het type soort mensen zoals u die eigenlijk weinig boodschap met het christelijk geloof hebben. Vat u hem? Daarom laat ik die sarcastische term achterwege.

     15.   

      Arme Urk denkt te kunnen concluderen: Spaanse Kok denkt dat zijn Linkse overtuiging wel welkom is op een rechts blog.
      .
      Ik links???
      Armzalige stumpert, dubbel gehandicapt dus.

     16.   

      @van Urk: Spaanse Trollen kun je maar het beste negeren. Die spugen en kwijlen alleen maar. Zonde van de verbruikte tijd en energie. ;)

     17.   

      Van Urk, ik betrapte u, niet voor de eerste keer, op een glasharde leugen.

      Ik verwijs u verder graag naar Ex. 20:16.

     18.   

      Wim de kettingleugenaar heeft werkelijk geen enkel recht van spreken.

     19.   

      Kan Ali Yas aangeven waar en waarover ik niet de waarheid sprak?

     20.   

      @Ali Yas: Wim de kettingleugenaar is een errortrol, hij zuigt en hij kliert in de hoop een reactie te krijgen. Maar helaas!

     21.   

      Ik heb iets expres wat achterwege gelaten om de reden wat ik in mijn eerste reactie al schreef maar ik heb niet gelogen Code134. Voor mij is het de waarheid en geen ordinaire traditie alsof het om een viering gaat van een fictieve fenomeen. Iets wat graag klinkt in uw eigen horen. De schrijver van Wiki had ook kunnen zeggen: “Volgens de christelijke geschiedenis of overleveringen”. Geef nou gewoon toe dat ik gelijk had dat Johannes de langs levende ooggetuige was van een van de apostelen van christus.

     22.   

      Spaanse Kok wat bent u dan wel? Trollen laten nooit hun achterste van hun scherpe tong zien.

   2.   

    @van Urk: Het is warempel werkelijk zonde van de tijd en energie om nog enige repliek te steken in Errortrol of Spaanse kok.

    1.   

     Zout@ Nee ik wil bewijzen dat hij niet is wat hij over zichzelf denkt. De sarcastische reacties tegen mijn vriendelijk uitleg over mijn geloof tonen aan dat hij ook niet respectvol om kan gaan met andersgelovigen.

     1.   

      @van Urk: Dat gedrag zie je vooral bij islampleitbezorgers.

     2.   

      @van Urk:

      Maar ook: “Geef het heilige niet aan de lasteraars, en werp uw parels niet voor de trollen…”

 18.   

  Wordt het niet stilletjesaan tijd om een ‘zelfmoordbrug’ voor Christenen en Joden aan te duiden?

 19.   

  Ook in Europa wordt het voor in eerste instantie Joden en in 2e instantie Christenen steeds onveiliger.
  Zeker nu men een nepfobie als islamofobie gaat misbruiken om anderen aan de schandpaal te nagelen, terwijl degenen die aan de schandpaal genageld zouden moeten worden, degenen zijn die dat onmens van een Mohammed volgen.

 20.   

  Zal toch zeker óók wel de schuld van president Trump zijn ?

 21.   

  ‘Duitse ministerie Defensie maakt islam tot nieuwe basisfilosofie Bundeswehr’

  Het door Berlijn in opbouw zijnde ‘Vierde Rijk’ wil autochtone Europese volken compleet uitwissen – Regime Merkel gaat hiervoor 12 miljoen moslimmigranten naar Duitsland halen – Denemarken en Oostenrijk overwegen invoering avondklok in criminele moslim migrantenwijken.

  Weliswaar nog overtrokken, maar critici waarschuwen dat het Duitse leger op koers ligt om in de toekomst tegen de eigen bevolking te worden ingezet, om de islamisering van het land en van Europa met geweld af te dwingen. (Afbeelding: Collage / Jouwatch).
  Er zijn nog steeds mensen die weigeren te geloven dat er zoiets als ‘islamisering’ van Europa bestaat. Dat zijn meestal degenen die nog steeds klakkeloos de propaganda van de heersende politici en massamedia volgen. Ondertussen wordt deze ‘niet bestaande’ islamisering vooral bij onze Oosterburen in verbijsterend snel tempo doorgevoerd. Geen grap: de Duitse Bundeswehr heeft onder leiding van minister van Defensie Ursula von der Leyen de islam tot nieuwe basisfilosofie van het leger (de Bundeswehr) gemaakt.

  Al in november vorig jaar werd bekend dat het Duitse ministerie van Defensie de islamitische Ahmadiyya sekte heeft ingeschakeld om de legerleiding ‘de filosofie en de leermethoden van de islam’ bij te brengen. Daar werden zelfs complete seminars een moskeeën in Hamburg en Hannover voor georganiseerd. Ahmadiyya is een typerende ‘taqiya’ vorm van islam, die aan de buitenkant heel tolerant en humanistisch overkomt, maar ondertussen nog altijd officieel als doel ‘de herleving van de islam en de geprofeteerde hereniging van de mensheid’ heeft, zoals op de Duitstalige website staat te lezen.

  Umvolkung en Volkstod: 12 miljoen moslims naar Duitsland
  Dat doel wordt vermoedelijk omgezet via het beruchte Coudenhove-Kalergi plan, dat in zijn moderne jasje voorziet in het tot 2060 overspoelen van Duitsland met 12 miljoen moslimmigranten, een cruciaal onderdeel van deze reeds in 1923 geplande uitwissing van de autochtone Europese volken door deze te vervangen door gigantische aantallen moslims uit het Midden Oosten en Afrika. Dat wordt ook wel ‘Umvolkung’ genoemd, waarmee links en progressief hun geliefde ‘Volkstod’ zullen krijgen.
  Niet voor niets heeft bondskanselier Angela Merkel voor haar immigratiebeleid de Coudenhove-Kalergi prijs ontvangen, de hoogst mogelijke Europese prijs. Ze maakte zelfs reclamespotjes voor de Afghaanse TV, waarin ze moslims letterlijk oproept om naar Duitsland te komen.

  Zo bouwt Angela Merkel het totaal geïslamiseerde Vierde Rijk op:
  Als nieuwe ‘Führer’ van het in opbouw zijnde Vierde Rijk verklaarde Merkel dat ‘de islam bij Duitsland hoort, en Duitsland bij de islam’. Ze beval de media om de islam enkel als ‘religie van vrede’ neer te zetten, en alle misdaden en terreuraanslagen door moslims compleet los te koppelen van hun islamitische geloof en motivatie.
  Met belastinggeld werden Stasi-achtige controle- en propaganda organisaties en linksradicale geweldsgroepen (zoals Antifa) naar het voorbeeld van de SA opgericht en gefinancierd. Tegenstanders en andersdenkenden worden onmiddellijk buitengesloten, zwartgemaakt en als ‘racisten’ en ‘Nazi’s’ weggezet; de vrijheid van meningsuiting wordt stapsgewijs opgeheven, Facebook pagina’s worden geblokkeerd, kritische berichten worden gewist, en alle niet gewenste, niet-politiek correcte meningen zijn vanaf nu automatisch ‘NepNieuws’ en ‘haatspraak’.
  Het vanaf dit jaar ingevoerde ‘Netzdurchsetzungsgesetz’ herinnert op huiveringwekkende aan de dystopische visioenen van George Orwell, omdat nu ook de mogelijkheid om je te laten informeren door vrij toegankelijke externe bronnen steeds verder wordt ingeperkt. De staat heeft zich via de gecontroleerde massamedia een informatie- en opinie monopolie toegeëigend. ‘De vrienden van het Kalergi plan willen de totale controle, en dulden geen oppositie die twijfels heeft, vragen stelt en kritiek heeft op de kamikaze-koers van het regime Merkel (en met haar de Europese Unie), en die de gehersenspoelde bevolking wil voorlichten,’ aldus journalist Andreas Köhler.

 22.   

  Trump gaf het uitstekende voorbeeld door de VN en de Palestijnen te korten. De ontwikkelingshulp die kant op kan gestaakt worden en worden ingezet om en veilige haven voor aanspreekbaren te creëren die zichzelf afdoende verdedigen kan.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!