Lokale SP-lijsttrekker veegt de vloer aan met Sylvana Simons: “Bij1 slaat de plank keihard mis”

Simons is namelijk tegen een postercampagne waarin er gepleit wordt voor tolerantie en acceptatie. Wat? Ja, echt waar.

Op Facebook liet Sylvana Simons eerder deze week weten dat ze heel erg tegen een posteractie in Rotterdam is. Die postercampagne is bedoeld om interculturele relaties aan te moedigen. Je zou denken: hartstikke mooi. Maar nee, dat vindt Sylvana niet. Volgens mevrouw de racismeroeper is het namelijk een initiatief van Leefbaar Rotterdam. Daarom moet het wel slecht en racistisch zijn:

Screen Shot 2018-01-17 at 10.03.56

Knettergek natuurlijk, maar ja, dit is nu eenmaal hoe Sylvana rolt. Mevrouw is totaal doorgeslagen.

Dat roepen wij van rechts al een tijdje, maar tegenwoordig worden we daarin gesteund door echte linkse activisten en politici. Zie hier wat Sunita Biharie, lijsttrekker van de SP in Apeldoorn, te zeggen heeft over Sylvana’s gezeur:

In een volgende tweet vraagt ze zich af:

“Hoe kan het toch dat BIJ1 die altijd zegt dat je moet luisteren naar de mensen die GEEN privilege hebben deze vrouwen dan niet steunt. Nog belangrijker vind ik, waar blij je zelf? Wat doen jullie precies zelf samen met deze vrouwen?”

Het antwoord daarop is, natuurlijk: helemaal niets.

Sunita concludeert dan ook (terecht) dat Simons en co. “deze dialoog” wederom “kapen […] voor jullie eigen agenda”:

Het opmerkelijke is dat ze die andere actie blijkbaar wél heel leuk vindt. Wat is het grootste verschil tussen die twee acties eigenlijk? Nou, in de internationale actie zie je dat het om twee moslims gaat die een relatie met elkaar hebben, maar die te maken kregen met discriminatie omdat de man zwart is. Aan de andere kant zie je dat de Femmes4Freedom campagne interreligieuze relaties aanmoedigde, en daarbij zelfs focuste op een moslima met een jood.

Zou Sylvana getriggerd zijn doordat er een joodse man op de poster stond? Je zou het bijna denken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Vit

  Silly moet niet zo zeuren.

 2. Bloem

  Het is treurig gesteld met de Nederlandse geestelijke gezondheidszorg heden ten dage. Er is zoveel bezuinigd dat iemand die klaarblijkelijk snel psychische hulp nodig heeft en tegen zichzelf beschermd dient te worden, zomaar aan haar lot wordt overgelaten. Sterker nog misbruikt ter vermaak door de media. Politiek Den Haag vindt het ook prima, in vergelijking met haar lijkt het partijkartel enigszins te functioneren en vallen de leugens niet zo op.

 3. Pedrito

  We weten toch dat Sylvana Sneuneus niet meer DENKT en alleen nog maar fascistisch kwettert.

 4. Ni28

  Je zet twee moslims van verschillende kleur op een foto en de culturele/raciale probleem is opgelost. Belachelijke werkwijze van een racistische groepje van Simons.

 5. meanstreak2099

  ze wordt steeds gekker en wordt ook door haar vriendin anja meulenbelt gesteund

 6. trampoline

  De meest juiste kwalificatie van de partij van tante Syl is: “Bij1 geraapt zooitje”.

 7. Ben Zine

  Sylvana lijkt me een vriendelijk mens, maar er komt werkelijk geen verstandig woord uit.

 8. Baron von Munchhausen

  Werden vroegere S.S.’ers (S.Simons) niet opgesloten?

 9. Rosasolis

  Velen kennen het mooie, maar zeer tragische verhaal van Romeo en Julia. Die in de 16de eeuw door Shakespeare werd geschreven…en nog steeds zeer actueel is. Twee rivale families die elkaar haten zodat het onmogelijk werd gemaakt voor de 2 geliefden hun relatie door te zetten. Ik heb dit poster eerder gezien in mijn dagblad. Het is afkomstig uit Israel, en gemaakt door een groep die proberen eindelijk vrede tussen de joden en de moslims te krijgen. Sinds de laatste tijd worden er vele nieuwe versies van oudere balletten, en operas gemaakt. Met oog op bekende hedendaagse politieke problemen. Het grote ballet “Romeo en Julia” van S. Prokofiev is nog steeds zeer bekend in Nederland, en vooral de muziek is zeer geliefd. Wat zou gebeuren als er een nieuwe uitvoering zou komen, ( misschien gebaseerd op deze poster) met Romeo als de jonge gelovige joods man, en Julia als de moslim meisje)?

 10. P.Sisterons

  Komt dat multiculturele gedoe nu onderhand niet iedereen de strot uit?

 11. Gerlos

  Dat onmens Sylvana spoort volgens mij voor geen meter, goede raad aan haar, Ga naar een psychiater en laat eens goed in je bovenkamer kijken.p, daar zitten wel wat steekjes los mevrouw.

 12. Abri079

  Heeft mevrouw Simons al gerectificeerd dat zij onjuist nieuws verspreidt?

 13. corfo

  Snotverpielekes, wat is het koud buiten, als ’t maar niet gaat sneeuwen vannacht, dan krijgt dhr. Trump weer op z’n donder.

 14. DolleDries

  De betreffende vrouwelijk idioot is oninteressant maar een lokale SP lijsttrekker natuurlijk ook.

 15. DennisEijs

  Ik denk dat ik me maar ga melden bij een psychiatrische inrichting. Dat lijkt me nog de veiligste plek tegenwoordig, want er zitten er meer buiten dan binnen, lijkt het wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.