Merkel lijkt niets te hebben geleerd: waarschuwt in Davos voor de ‘gevaren’ van nationalisme

Keihard onderuit gaan bij de Duitse verkiezingen? Een nationalistisch sentiment dat maar blijft groeien in Europa? Het doet Angela Merkel allemaal weinig: zij blijft bij haar standaardpraatje over Europese samenwerking.

In linkse kringen stond het zweet vorig jaar aardig op de voorhoofden bij verkiezingen in onder andere Nederland en Duitsland, waar ‘rechtspopulisten’ – lees: de PVV en AfD – wel eens grote overwinningen zouden kunnen gaan boeken. In beide landen bleek hun rampscenario niet uit te komen, vooral omdat andere partijen simpelweg weigerden om met hen aan tafel te gaan zitten. Maar zeker in Duitsland deed rechts het uitstekend, en was de overduidelijke boodschap richting de ruling class: het wordt weer eens tijd dat jullie de belangen van je eigen landen voorop stellen.

Merkel lijkt zich daar echter niets van aan te trekken. De Duitse Bundeskanzlerin hield vandaag op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos een vurig pleidooi voor het bestrijden van protectionisme en nationalisme. Daarbij leek ze zich vooral – zoals wel vaker – af te willen zetten tegenover de politiek van Donald Trump, die Amerika voor het eerst in jaren weer een regering heeft gegeven die doet wat ze belooft: America first, dus.

En laten we eerlijk zijn: moet dat niet altijd het uitgangspunt zijn? Zit een Duitse leider niet uiteindelijk daar om de Duitse belangen te verdedigen, net als haar Chinese collega dat voor China doet? Ze hamerde tijdens haar rede op het belang van – Europese – samenwerking, en miste daarbij het hele punt. Samenwerken is prima, brengt ons vaak voordelen en is op sommige gebieden gewoon hartstikke nodig, maar kan nooit een doel op zich zijn. Als het voor Nederland voordelen heeft om samen te werken met Duitsland op het gebied van – ik zeg maar wat – rivierenbewaking, dan moeten we dat lekker doen. En anders niet.

Met andere woorden: het uitgangspunt moet altijd een nationalistisch sentiment zijn. Dat betekent, in tegenstelling tot wat links ons vaak probeert aan te praten, niét dat je andere landen laat stikken – het betekent wél dat je uiteindelijk, wanneer het erop neerkomt, doet wat voor jouw land het beste resultaat oplevert. Maar dát is tegenwoordig vloeken in de Europese eenheidskerk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Ali Yas

  Is het probleem waar Westerse landen mee worstelen niet vooral dat burgers geen zin meer hebben op te draaien voor de schadelijke hobby’s van de eurofiele elite? Als de EU de belangen van de burgers op één had gezet, zaten Merkel c.s. nu niet in het beklaagdenbankje.

 2. Ernst Quispel

  De nationale verkiezingen vorig jaar in Duitsland, Frankrijk en Nederland lieten bepaald niet een opkomend nationalisme zien, integendeel, de eurosceptische dan wel volksnationalistische partijen deden het over het algemeen heel slecht en er tekende zich een duidelijke meerderheid af voor een pro-Europese koers. Merkel kreeg een duidelijk kiezersmandaat voor een traject naar versterking van de EU. De enorme steun voor Macron met zijn pro-EU-progrtamma onderstreept dit slechts.

  Merkel zegt dus wat ze moet en kan zeggen, met een stevige democratisch mandaat.

  1. cmsuijkerbuijk

   Merkel heeft gigantisch verloren en Macron is de “winnaar” van de angst. Nogal wankele basis om zo hoog van de toren te blazen en een merkwaardige uitleg om verlies uit te leggen als “winst”!

   1. Ernst Quispel

    De meerderheid van het Duitse volk koos voor pro-Europese partijen en Macron won de verkiezingen met overmacht op basis van een expliciet pro-EU-programma.

    De eurosceptische partijen spelen politiek geen rol van enige betekenis.

    Zo liggen de feiten.

    1. Zout

     @Wimşelşün Çöde: 50,1% is inderdaad meer dan 50%. Met democratie heeft het niets te maken, geen ene moer zelfs.

     1. Original NL

      Heeft die lul nou alweer een andere alias!!!
      Wordt/is echt ziekelijk!

    2. rafi

     Het feit dat die volkeren weten dat hun leiders de baas spelen in de EU ligt er ook. Het feit ligt er bv., dat de eerste twee landen die het 3%-norm van het euro-stabiliteitspact schonden Frankrijk en Duitsland waren. Maar feit is dat er geen straf vanuit de Europese commissie volgde. Duitsland zondigde slechts die ene keer, expres om de Fransen niet als enige en eerste die de 3% norm schendt te laten zijn, maar de fransen gaan tot op de huidige dag door mt zondigen en schenden. STRAFFELOOS! Jan, zo kan ik ook wel pro-EU zijn.

   2. Abri079

    Merkel verloor dramatisch. De AfD kwam op bijna 13% en werd de op twee na grootste partij in Duitsland.
    De heer Schultz vond dat na het verlies van zijn partij de oppositie het beste voor zijn partij was.

    Dan een stelling poneren zoals Quispel doet getuigt niet van omgevingsbewustzijn.

 3. denk eens na

  Leuk toch, een huwelijk tussen een communiste en een narcist, uit komst bekent. De guilliotine .

  1. Steve Van der Vekens

   Ja, maar niet voordat ik al haar teennagels persoonlijk heb uitgetrokken.

 4. Dollaert

  Mijn hemel wat een armoe. Die twee zijn rijp voor het “gekken” gesticht. Helaas worden zij gesteund door nog steeds een groot aantal verblinde europeanen. Althans als de recente verkiezingsuitslagen kloppen, die dat weergeven. Daarover heb ik persoonlijk nogal mijn twijfels. Je zal toch maar over de 60 zijn , sinds 2012 verplicht te werken tot ongeveer 68 of nog latere leeftijd..
  In ieder geval schijnt men in Frankrijk tenminste nog voor 65 jaar met AOW te kunnen gaan.
  Waar zijn nu die linkse verdedigers van een menswaardig ouder worden? Ik word bij tijd en wijle misselijk van die linkse reaguurders hier, die zo achter de gevestigde “orde” blijven staan. Even een “leuke” mededeling voor hen , die het aangaat..Jullie zijn NIET links, maar reactionair en fout. Of linksliberaal en dat is beide.

 5. hans-e-pans

  Ze zal worden gedekt door de nieuwe Duitse antidiscriminatie wetgeving.

 6. swetsnek

  Een beetje moderator heeft snel in de gaten of een trol een nieuwe nick heeft .
  OF MOETEN WE HET NOG SPELLEN ???

  Sybren en Michael doe er wat aan

 7. DolleDries

  Meer dan 1.000 privévluchten heeft het gevergd om de globale elites naar het World Economic Forum (WEF) in Davos te vliegen, waar de aanwezigen – onder andere – de ‘grote dreiging’ van de klimaatverandering bespraken.
  Luchthavens rond het Zwitserse skigebied hebben volgens de Air Charter Service (ACS) het aantal privéjets met 335% zien stijgen tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de wereldelites.
  Een onderzoek verricht in opdracht van een privéjet verhuurbedrijf laat zien dat gedurende een week elke dag 218 privéjetvluchten plaatsvonden tijdens het congres, in vergelijking met de 65 dagelijkse vluchten waarmee Zwitserse vliegvelden gewoonlijk te maken hebben.
  Andy Christie, directeur van privéjets bij Air Charter Service, zei dat de klanten vorig jaar de duurdere “zware jets” prefereerden boven hun lichtere, milieuvriendelijkere alternatieven, waarbij de voorkeur werd gegeven aan Gulfstream GV’s en Global Expresse’s, die beiden meer dan 100 keer werden gebruikt.
  – In verband met de lengte van sommige reizen zouden deze iets grotere vliegtuigen nodig kunnen zijn geweest, maar met zulke rijke personen die aanwezig zijn, kunnen ze het zich veroorloven om dergelijke vliegtuigen te gebruiken, waar ze ook vandaan komen – het aspect van een groter vliegtuig wordt gezien als een statussymbool, zegt ze.

  1. Anton Adriaan

   Ik ben het met je post eens Dolledries, dat is zeldzaam.

   ….volgens Trump maakt het niet zo veel uit.
   😉

  2. Steve Van der Vekens

   Thx DolleDries, ik begrijp je punt…
   Het spreken over klimaatverandering – wat om te kotsen is – en het negeren van de ware problematiek, terwijl ze allemaal met jets komen.
   De oppositie wordt de mond gesnoerd.

 8. fusilier

  Landelijk gezien is Duitsland een mooi land, jammer dat er geen twee meer van zijn. Dan hadden wij dat probleem mens merkel ook niet gehad.

  1. Frits Jansen

   De oosthelft van Duitsland was één grote gevangenis. Bij de hereniging bleek het communistische “paradijs” armoedig en vervallen.

 9. Farn

  De EU kan haar eigen pensioenen nog niet eens op een rijtje krijgen, laat staan dat ze de EU voor elkaar krijgen .

  1. DolleDries

   Dat hebben ze op een rijtje met de Nederlandse pensioenpot ,anders komt Rubbere Rutte wel met onze belastingcentjes.

 10. Steve Van der Vekens

  Nationalisme een gevaar? 🙂
  Dat zijn gewoon mensen die fier op hun land zijn en niet gevraagd hebben achter multiculturaliteit.
  Het is een gevaar wanneer de burgers in eigen land geen enkele inspraak meer hebben.
  De islam wordt door rechts niet als echte burgers gezien maar als vermomde IS-sympathisanten.

  1. buitenbeentje

   Ja, de Olympische Spelen kunnen ze ook wel afschaffen. Een beetje met oranje pakjes en hoedjes op de tribune Nederlander gaan zitten wezen en juichen als Kramer c.s. rijdt, walgelijk. 😉

  2. Ernst Quispel

   Nationalisme is een sentiment dat de versterking van de EU belemmert. Dat is dus niet iets dat je zou moeten aanmoedigen. Merkel redeneert daarin verstandig en consequent.

   1. trampoline

    Dat is dan een heel goede reden om nationalistisch te zijn. Ik heb niets met een dictatuur als de EUSSR met Moffrika en Frankrijk aan het hoofd.

    1. Ernst Quispel

     Een verdere versterking van de EU is absoluut noodzakelijk voor onze vrede, veiligheid en welvaart en de enige manier om problemen op te lossen die op het niveau van de nationale staat onoplosbaar zijn: klimaat, immigratie en globale economie.

     Mensen die herstel van de nationale (mini)staat bepleiten en grenzen willen afsluiten begrijpen niets van de problemen die ons continent bedreigen en de manieren om die op te lossen. Ik vind met name het pleidooi voor een Nexit grenzen aan krankzinnigheid.

     1. trampoline

      Zo, dus u vindt dat ik krankzinnig bent omdat ik een andere mening hebt als u? Wat een stompzinnige arrogantie!
      U bepaalt niet wat ik moet vinden want dat doe ik zelf, ook als u het daar niet mee eens bent. Dat is mijn recht en daar vecht ik voor.

     2. Holland

      Ernst Hütten verzint wat, dit verzinsel wordt een mening, deze mening wordt zijn waarheid en die waarheid wordt een beschuldiging.

      Ernst begrijpt niets van de Europese politiek en nog minder van de motieven van EU-critici.

     3. Kees

      Wat dat laatste betreft, jij kunt het weten!

   2. Kodi

    De EU is niet Europa. Europa, dat is het continent van de Europeanen in hun soevereine landen. En daar is geen plaats voor een dictatuur geheten het Vierde Rijk de EUSSR gevestigd te Brussel.

 11. buitenbeentje

  “Zit een Duitse leider niet uiteindelijk daar om de Duitse belangen te verdedigen, net als haar Chinese collega dat voor China doet? Ze hamerde tijdens haar rede op het belang van – Europese – samenwerking, en miste daarbij het hele punt.”

  De Europese samenwerking, das vierte Reich met Angela als Führer, is het Duitse belang!

 12. Guus Geluk

  Het is niet verwonderlijk dat Merkel waarschuwt voor ongezond nationalisme, in Duitsland heeft men daar ervaring mee.

  “Met andere woorden: het uitgangspunt moet altijd een nationalistisch sentiment zijn.”

  Nederland is een handelsnatie. Dat is al zo sinds de Gouden Eeuw. We zijn de grootste landbouw-exporteur, na de Verenigde Staten. Het EU-lidmaatschap is in het landsbelang. We zitten er voor Nederland, en, zolang we kunnen handelen, blijven we er. Voor Nederland.

  1. Scaldis

   Amen…

 13. trampoline

  Ik zal er niets om geven als deze 2 van het politieke toneel verdwijnen. En laat ze dan de hele EUSSR kliek meenemen.
  Net als de leugenaars van deze coalitie waar ik simpelweg niet meer aan gehoorzaam.

 14. corfo

  Volgens Adolfina Merkel mag je als bijv. Belg, niet trots zijn op je eigen land, maar moet je trots zijn op de EU ? Of zie ik dat verkeerd ? Valt me nog mee dat je je als Belg nog “Belg” mag noemen en niet verplicht wordt om je “Europeaan” te noemen.
  Ik wás eigenlijk ooit best wel trots op NL, maar sinds NL een EU-lidstaat is geworden is er van mijn trots helemaal niks meer over. Dat komt natuurlijk ook vanwege het feit dat er van Nederland, als zelfstandige natie, totaal niks is overgebleven.
  Met een m.p. die doorlopend glashard liegt, bedriegt en wegkijkt van de problemen in eigen land. Een minkukel van de ergste soort, omringd door hielenlikkers die hem kwijlend volgen, tot in ’t graf.
  Nu zit die hele troep in Davos, ze práten, jazeker, ze kunnen práten, maar van een oplossing hebben ze nog nóóit gehoord. Van over de gehele wereld komt de zooi naar Zwitserland, meestal in privé-jets, om te praten over o.a. vervuiling !!! De schooiers !

  1. trampoline

   +++++++. Helemaal mee eens.

   Het ultieme tuig der wereld zit in Davos op onze kosten te overleggen hoe ze ons nog meer kunnen uitknijpen en onderdrukken.

  2. Frits Jansen

   “Trots moeten zijn op” is onzinnig. Moet ik trots zijn op de straat, de buurt, de stad, de provincie, het land, het werelddeel waar ik toevallig woon? Moet ik trots zijn op de universiteiten die ik onveilig maakte?
   Maar ik weet dat dan de walgelijke strikvraag wordt gesteld voor welk land ik zou vechten als het oorlog wordt. Gelukkig ben ik afgekeurd (op O5), maar toch.

   Misschien ga ik dan wel vechten voor Duitsland (provocatie!) want mijn Duitse oudoom Carl-Gustav sneuvelde in de Eerste Wereldoorlog, en mijn Duitse neef Jürgen kwam als baby om in de Tweede Wereldoorlog, toen zijn moeder (mijn tante) op de vlucht was in de barre kou, ergens bij Berlijn.

   Mijn Noord-Duitse familie was fel anti-nazi. Mijn Duitse grootmoeder stamde overigens uit een geslacht dat in de 17de eeuw uit Frankrijk was gevlucht, om hun geloof. Nee, geen moslims, maar protestanten.

   1. Holland

    Wat ben je toch een zeldzame ouwe zwetser, Jansen. Je denkt toch niet dat iemand op die kul zit te wachten. Flikker toch op met je malle anecdotes die niemand interesseert. Narcist.

    1. eRik2017

     Fritz = Wim

     #untfritzen #doodzwijgen #onttrollen

   2. eRik2017

    Fritz heeft de meest vreselijke dingen gezegd hier op DDS tegen de mensheid, maar begint nu ineens te huilen dat zijn famillie het zo zwaar heeft gehad.
    In Berlijn daar hebben ze echt heel erg geleden!! Zo erg dat Fritz het even op een Hollandse site moet laten weten!
    Berlijn, daar was de hongerwinter, en in Berlijn daar werden de Joden uitbhun huis getrokken en gedeporteerd.

    Als ik jou was geweest Fritz, dan had ik mijn famillie erbuiten gelaten.

 15. Kodi

  Hierbij moet ik altijd aan al die linkse trollen die hier ons informatieve blog stalken of liever gezegd vervuilen denken:

  VERRADER

  “Een staat kan zijn dwazen overleven, en zelfs degenen die vervuld zijn van ambitie, maar niet het verraad van binnenuit. Een vijand voor de poorten is minder angstaanjagend, want hij is bekend en draagt zijn vaandels openlijk tegen de stad. De verrader beweegt zich echter vrijelijk te midden van het volk binnen de poorten, zijn sluwe praatjes verspreiden zich ongemerkt door alle steegjes, worden tot in de regeringspaleizen zelf gehoord, want de verrader lijkt geen verrader… Een moordenaar is nog minder te vrezen. De verrader is de drager van de pest.”

  -Cicero-

  1. rafi

   Dit is een waar woord. Het is goed om je klassieken te kennen. De wijsheid aller eeuwen is niet voor niets wijsheid die de eeuwen kan doorstaan geworden. ‘want de verrader lijkt geen verrader’: staat ook in de Bijbel: satan komt als een engel des lichts. Een dwaalleraar in de kerkelijke gemeente zal dat nooit van de daken schreeuwen, maar altijd een vrome praatjesmaker zijn en door zijn argeloze slachtoffers als een zeer integere mede-christen beschouwd worden. Totdat de dolksteek in de rug volgt.

 16. Ben Zine

  Het duo Jut & Jul. Met deze twee misbaksels moet het dan gaan gebeuren: Het grote megalomane Europese “project”. Je houdt echt je hart vast… We zullen wel zien waar het schip uiteindelijk strandt. Waarschijnlijk een enorme implosie op de aandelenmarkten, een dramatische waardedaling (50% of meer) van de euro als het ECB pyramidespel van Draghi als een kaartenhuis in elkaar stort, Griekenland uit de EU stapt en er ook nog een paar Zuid Europese banken omvallen. Dan is alles kapot en zijn we weer terug bij af.

 17. Ni28

  Diversiteit met behoud van eigen identiteit is gezond zijn. De neiging om een geheel van te vormen is fout en leidt tot het over gestelde van het beoogde. Dat is een denkfout die men in deze tijden maakt. Diversiteit zoals beoogd is utopie.

 18. Kodi

  Kabinet, fraude en censuur

  Frauderende, censurerende en draaiende politici… democratie is een feest!

  https://www.youtube.com/watch?v=2iXWLh69oVo&ab_channel=plurk85

 19. Kees

  Het tijdperk Merkel is gelukkig bijna ten einde! Ze zal herinnerd worden als iemand, die, volgens goede Duitse traditie, Europa bijna op de rand van de afgrond bracht.

 20. Gerlos

  Het wordt tijd dat het gedrocht EU eens mindere regels in plaats van meer wil. Veel EU landen zijn het niet meer eens wat daar in Brussel besloten wordt, en voor ONS LAND kost het klauwen vol euro’s en rupsjes nooit genoeg wil nog meer. En de besluitvorming van diversen landen stelt ook weinig voor, zie het geschil van onze vissers met de Fransen die hun vissersvloot niet moderniseren en ver achterblijven. Klopt dus weinig van, weg met de vele regels EU
  En frau MERKEL wij willen niet meer meer meer.

 21. Kodi

  VEELVULDIG ONDERSCHEIDEN SCHRIJFSTER:

  “Na twaalf jaar Merkel-heerschappij zie ik in de politieke figuur Merkel een vampier, die uit iedere partij en uiteindelijk uit het parlementarisme het bloed zuigt en daarmee de eigen onsterfelijkheid voedt.”

  (Monika Maron)

  http://i67.tinypic.com/sd2p3o.png

 22. Kodi

  CITAAT…

  http://i67.tinypic.com/2317ax.png

  “Zoveel nonsens, zoals die door de Duitse regering wordt voorgesteld, is er in Europa nog nooit geweest… Zelfs Erich Honecker heeft in zijn tijd in Europa meer vrienden gehad dan mevrouw Merkel.”

 23. Kodi

  “Mevrouw Merkel, het bloed van mijn zoon kleeft aan uw handen”

  Geplaatst op 18 december 2017

  “Ik zou graag tegen mevrouw Merkel willen zeggen dat zij het bloed van mijn zoon aan haar handen heeft.” Deze beschuldiging wordt geuit door Janina Urban, de moeder van de door Anis Amri doodgeschoten Poolse vrachtwagenchauffeur Lukasz Urban, aan het adres van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

  Janina Urban verloor haar zoon op 19 december 2016, nadat de islamitische terrorist Anis Amri, naar Duitsland gekomen door Angela Merkel´s politiek van de open grenzen, de vrachtwagen van haar zoon in de mensenmenigte op de kerstmarkt op de Breitscheidplatz in Berlijn stuurde en nog eens twaalf mensen kon doden.

  De Duitse regering en haar autoriteiten zijn “respectloos”
  De moeder van de vermoorde vrachtwagenchauffeur uit nu zware beschuldigingen tegen Angela Merkel en haar regering. In een interview met de publiekrechtelijke zender “Deutsche Welle” (DW) beklaagt ze dat ze graag een signaal van de Duitse regering – bijvoorbeeld in de vorm van een “persoonlijke condoleancebrief” van de bondskanselier – zou hebben willen ontvangen. Ook de vader van de vermoorde stelde vast dat de Duitse regering en haar autoriteiten “respectloos” zouden zijn. Het gezin uit de buurt van de Poolse grensstad Gryfino voelt zich door de Duitse regering en de Duitse autoriteiten in de steek gelaten.

  “Niemand heeft zich verontschuldigd”, aldus de vader. Over het ontwerp van een gedenkteken van de stad Berlijn voor de slachtoffers van de aanslag voor de Gedächtniskirche zei Henryk Urban: “Wat voor symbool moet dat zijn – een naam op een trap?”

  Het bloed van mijn zoon kleeft aan uw handen
  “Ik zou graag tegen mevrouw Merkel willen zeggen dat zij het bloed van mijn zoon aan haar handen heeft”, aldus de zware beschuldiging aan die politica die door haar onverantwoordelijke politiek het gezicht van Duitsland voor lange tijd in hoge mate negatief heeft veranderd.

  https://t.co/mdpG20YbAo

  1. Ben Zine

   Merkel is de bijl aan de wortel van Duitsland, een megalomaan en narcistisch gedrocht. Het is ronduit verbijsterend om te constateren dat de Duitsers dat maar niet kunnen inzien. Dat is nog het meest verontrustend, dat het Duitse volk haar laat wegkomen met haar krankzinnige beleid.

 24. Kodi

  We hebben dringend een politicus nodig zoals hij!
  Premier John Howard, Australië
  in zijn rede op de jaarlijkse parlementsdag, februari 2006

  Moslims die onder de islamitische wet, de zgn. sharia, willen leven, werden erop attent gemaakt, Australië te verlaten, daar de regering in hen radicalen ziet, die mogelijk terroristische aanslagen voorbereiden.
  Bovendien haalde Howard zich de woede van enkele Australische moslims op de hals, omdat hij bevestigde, geheime activiteiten te ondersteunen m.b.t. het “bespioneren” van de moskeeën in zijn land.
  Woordelijk zei hij:
  “IMMIGRANTEN, DIE GEEN AUSTRALIËR ZIJN, MOETEN ZICH AANPASSEN.
  Accepteert u het, of verlaat u het land! Ik heb er schoon genoeg van, dat deze natie zich voortdurend zorgen moet maken, of er enkele individuen of hun land worden beledigd.
  Sinds de terroristische aanslagen op Bali bemerken we een toenemend patriottisme bij de meerderheid van de Australiërs.
  Deze cultuur is in meer dan 2 eeuwen gegroeid, gekenmerkt door debatten, processen en overwinningen van miljoenen vrouwen en mannen, die allen alleen vrede en hebben gezocht en gewild.
  Wij spreken overwegend ENGELS, niet Spaans, Libanees, Chinees, Japans, Russisch, Italiaans, Duits of andere talen.
  Daarom, als u deel wilt worden van onze maatschappij….: leer onze taal!
  De meeste Australiërs geloven in God. En dat zijn niet alleen maar een paar christenen, niet alleen maar als politieke rechter vleugel, niet vanuit politiek gemotiveerde dwang, nee – het is een feit, want christelijke vrouwen en mannen, met christelijke principes, hebben deze natie gesticht en dat is heel duidelijk gedocumenteerd.
  En het is zeker niet meer dan gepast, dit op de muren van onze scholen tot uitdrukking te brengen.
  Als God jullie beledigt, dan stel ik jullie voor, om een ander deel van deze wereld tot jullie nieuwe vaderland te beschouwen, want God is deel van ONZE cultuur!
  We zullen jullie geloofsopvattingen accepteren en ze niet in twijfel trekken.
  Alles wat wíj verlangen, is, dat jullie ons geloof accepteren en in harmonie, vrede en blijdschap met ons samenleven.
  Dit is ONZE natie, ONS land en ONZE levensstijl en wij bieden jullie alle mogelijkheden om van al deze verworvenheden samen met ons te genieten en ze te delen.
  Maar wanneer jullie voortdurend bezwaar maken, medelijden zoeken, onze vlaggen verbranden, ons geloof veroordelen, onze christelijke waarden niet respecteren, onze levensstijl afkeuren, dan moedig ik jullie aan om een volgend voordeel van onze geweldige Australische democratie en maatschappij te gebruiken: HET RECHT OM HET LAND TE VERLATEN!
  Als jullie hier niet gelukkig zijn, ga dan!

  We hebben jullie niet gedwóngen om hierheen te komen!
  Jullie hebben verzocht om hier te mogen zijn.
  Dus accepteer het land, dat jullie heeft geaccepteerd.

  1. Frits Jansen

   Laten we wel even vaststellen dat BIJNA ALLE Australiërs immigranten zijn (afgezien van een handvol aboriginals). Dus hoezo aanpassen.
   Die immigranten waren veelal boeven: Australië is begonnen als strafkolonie. Je merkt aan Australische politici vaak direct dat ze van boeven afstammen. Alleen al dat platte Engels dat ze spreken.

   En als wij zo trots zijn op onze Europese cultuur moeten we die niet “verdunnen” tot een Australische boevencultuur.

 25. Two Ravens Black Kettle

  Stel je toch eens voor dat er ergens een journalist was geweest die ooit (in al die oceanen van (nieuwsvorser) jaren) zo dapper was geweest om op tv. de geperverteerde domineesdochter Frau Merkel te vragen; hoeveel van ons kinders’ bloed is uw schuldgevoel u waard ?
  Hoeveel meisjes moeten geofferd worden op Uw Deug-altaar ?
  Platgereden kleuters
  Kerst bezoekers

  (dezelfde vraag kan trouwens gesteld worden aan het gehele Duitse volk.
  Hoe lang pikken jullie het nog ?
  De AFD staat nog steeds op een armzalige derde plek dus waarschijnlijk wordt Duitsland één groot Zweden)

  Al virtue signalling de Europese kids naar de afgrond duwen.
  Maar wat zijn ze toch beschaafd en humaan die ’70> Snowflake Moffen.

 26. EllyD18

  Jammer dat Trump op dat moment niet aanwezig was. Dan had hij kunnen zeggen hoeveel goeds Amerika heeft gedaan in de wereld en dat Europa daarom niet Duits spreekt.

  1. Frits Jansen

   Those were the days: dat de Amerikanen nog een voorbeeld waren voor de wereld. Nu zin ze hoogstens een voorbeeld als het bekende “schip op het strand”.

   Der Troemp is trouwens ook van Duitse komaf.

 27. Frits Jansen

  Ik moest de kop drie keer lezen. Maar het staat er echt: Merkel krijgt van DDS op haar donder omdat ze tegen nationalisme is.
  Laten we allereerst vaststellen dat de eerste twee letters van het woord “Nazi” verwijzen naar nationalisme. Geen Duitser die bij zijn verstand is zal nu nog nationalisme bepleiten.

  En dan raakt de scribent van DS in zijn eigen woorden verstrikt. Samenwerken mag, maar niet vanuit een Europees perspectief doch alleen vanuit een nationaal perspectief? En passant wordt Trump nog gecomplimenteerd voor zijn protectionistische beleid – een beleid waar iedereen die een beetje verstand heeft van economie van gruwelt. Gaan de Verenigde Staten, het land met de meeste Nobelprijswinnaars economie, nu onder leiding van Donald Trump het economische wiel opnieuw uitvinden? “Door schade en schande wijs worden” is dan zwak uitgedrukt.

  Het idee dat het nationale eigenbelang altijd voorop moet staan is een drogreden. Dat belang is al lang zozeer verweven met het belang van andere landen binnen en buiten Europa dat het helemaal niet mogelijk is het eigenbelang voorop te stellen. En hoe lullig de eurofoben dat ook vinden, we zijn wel gedwongen om Europees samen te werken, willen we ons werelddeel niet laten afglijden naar een openluchtmuseum. Die noodzaak tot samenwerking dringt nu langzaam maar pijnlijk door tot de Britten.
  Laat die onooglijke Merkel maar schuiven. Ze blijft me verbazen. Wel hoop ik dat tegen de tijd dat Theresa May struikelt (en dat kan elk ogen blijk zijn) ze een paar van haar mooie jurken aan Merkel overdoet, zodat een aantal Merkeljasjes naar het museum kunnen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.