Trump: ‘We hebben Pakistan dom genoeg $33 miljard gegeven, maar daar komt nu een einde aan”

Want het land herbergt terroristen.

Zo! Donald J. Trump heeft nieuwjaarsdag aangegrepen om maar weer eens lekker los te gaan op een land dat in theorie een bondgenoot van Amerika is, maar in de praktijk niet. Het gaat over Pakistan:

“Ze hebben ons niets dan leugens en bedrog gegeven,” aldus Trump, “en denken dat onze leiders achterlijk zijn. Ze herbergen de terroristen die we opjagen in Afghanistan, zonder ons te helpen. Niet meer!”

Voor Pakistan zal die tweet als een donderslag bij heldere hemel komen. Islamabad is al jaren heel trots dat het wegkomt met dit dubbelspel. En als Amerika er iets van denkt te moeten vinden antwoorden de Pakistanen ‘gewoon’ dat het allemaal nog véél erger kan, en dat als Amerika dat wil ze het kan krijgen. Vervolgens maakt Washington steeds weer pas op de plaats.

Blijkbaar is dat vanaf nu anders. Trump heeft geen zin in dit soort hypocriete spelletjes en eist gewoon van landen als Pakistan — die alleen nog overeind staan door Amerikaanse hulp — dat ze écht meewerken. Doen ze dat niet, dan kunnen ze fluiten naar ‘hun’ geld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. trampoline

  En gelijk heeft Trump. Waarom zou je een land helpen dat je tegenstanders steunt?
  Helpen werkt overduidelijk niet.

 2. Kodi

  Het Westen heeft al veel te lang en veel teveel de Gekke Henkie gespeeld. No more Mr. Nice Guy!

  Bij buitenlandse politiek dient voortaan alleen nog onze eigen zaak vooropgesteld te worden.

  1. trampoline

   Precies. Wie niet voor ons is, is tegen ons!

  2. Zout

   Barack Hoessein Obama heeft zijn islamitische wortels nooit ontkent.

 3. Guus Geluk

  Obama weigerde de Pakistaanse overheid al in te lichtem over zijn operatie aldaar om Bin Laden te arresteren. Dit wantrouwen bestaat langer.

 4. corfo

  Wát een geweldige vent, die Trump. Komt “een beetje” steviger over als Rubberen Rutje en co. Je gaat toch geen landen steunen die “staan te juichen” als er in je eigen land weer eens een aanslag heeft plaatsgevonden, gepleegd door terroristen uit een land dat van jouw geld leeft ?
  Hier kan ons arme landje een voorbeeld aan nemen : wij sturen (onvoldoende uitgeruste) militairen naar Mali om terrorisme te voorkomen, als er een NL-militair wordt gedood, staan de Malinezen te juichen, strijken óns geld aan z.g. Ontwikkelingshulp op en kopen daar oorlogstuig voor, waarmede zij de NL-militairen heimelijk bestrijden.

  1. Guus Geluk

   De Nederlandse aanwezigheid aldaar maakt deel uit van een VN-missie. Het is de Malineze overheid die om hulp heeft gevraagd de terreur terug te dringen.

   Het lijkt me derhalve onwaarschijnlijk dat de overheid van Mali van ontwikkelingsgelden de Nederlandse troepen zou bestrijden.

   1. Vit

    Oogkleppen voor en peterselie in je oren dan merk je er niets van.

    1. Guus Geluk

     Mij zijn geen berichten hieromtrent bekend. Heb je een bron?

     1. Zout

      @Guus, waar is Error?

     2. eRik2017

      @Zout
      Code is op de PC, Guus G. op de iPad.
      De PC moet zo nog even aangezet worden. hert is nog koud in het grijze kamertje.
      Hij moet nog even de kachel aanzetten en dan kan hij Code en Guus samen spelen.

     3. Zout

      @eRik2017: Okay, dank voor de uitleg.

     4. Guus Geluk

      eRik2017, dit soort paranoia is kinderachtig.

      Maar goed, heb jij een bron voor wangedrag van de Malinese overheid tegenover de Nederlandse militairen in Mali? Mij zijn geen incidenten bekend. De hele VN-missie is georganiseerd om de stabiliteit aldaar te bewaren.

     5. Vit

      Gewoon even je hersens gebruiken daar zijn ze voor, we helpen ze wel maar hebben een bloedhekel aan kafirs.

     6. eRik2017

      @Guus?
      Paranoia? Nee hoor…. Ik constateerde eerder alleen dat Guus G en errorCode hetzelfde overwollige taalgebruik bezigen.
      Een ander citeert mij letterlijk, en dan ga jij je afvragen of dat dezelfde persoon is als ik.

      Maar goed, het valt mij ook op dat ik Code vaer heb gezegd dat hij nooit met tegenargumenten en bronnen komt, en ineens begint zowel Code (gisteravond) als Guus G. anderen naar bronnen te vragen.

      Geen veroordeling hoor! Ik vind het alleen entertaining. gehehe

     7. Guus Geluk

      Vit, ik constateer dat er geen incident bekend is van de aanval van Malinese militairen op Nederlandse troepen. De Malinezen hebben nota bene zelf om hulp gevraagd.

      Ik kan het natuurlijk hebben gemist, maar heb er niets over gelezen.

     8. Guus Geluk

      “Maar goed, het valt mij ook op dat ik Code vaer heb gezegd dat hij nooit met tegenargumenten en bronnen komt, en ineens begint zowel Code (gisteravond) als Guus G. anderen naar bronnen te vragen.”

      eRik2017, ik vroeg naar bronnen voor de bewering dat de Malinese overheid een “heimelijke” oorlog naar VN-militairen zou voeren, met behulp van ontwikkelingsgelden, aangezien ik daar niets over heb gelezen. That’s all.

    2. Vit

     Het zijn niet direct de militairen maar het gespuis er omheen (familie van de militairen), die ook uit de welgevulde ruif vreten, weleens van corruptie gehoord?

     1. Vit

      Hoe denk je dat militanten aan wapens komen?

     2. Guus Geluk

      Waarschijnlijk van de zwarte markt, maar tegen deze militanten vecht de Malinese overheid.

      In Mali zitten ook Duitse en Franse militairen. Ik kan me niet voorstellen dat ook maar één van de Europese landen hun troepen in Mali zouden achterlaten, indien de Malinese militairen een oorlog tegen de Europeanen zou voeren. De Malinese president zou daarmee ook zijn eigen glazen ingooien: zonder de Westerlingen zou de rebellen niets meer in de weg staan om het land compleet kapot te maken.

     3. Vit

      “Sinds het einde van de jaren negentig hebben een aantal multinationals hun goudwinningsoperaties uitgebreid en de regering van Mali verwacht dat het land één van de belangrijkste goudexporteurs in Afrika beneden de Sahara zal worden.”

      Zou dat niet een klein tikje de reden zijn van de westerse bemoeienis?

    3. Vit

     Wat mij betreft een virtueel hek er omheen en bekijk het maar.

     1. corfo

      @ Vit.
      Zit ik te vertellen dat NL-militairen in Mali door Malinezen worden aangevallen, begint een dwaze reaguurder te vragen waar ik dat “nieuws” vandaan haal en of je maar ff wilt uitleggen hoe ze in Mali aan wapens komen; zo’n reaguurder kan misschien beter meteen een touw aan schaffen, dan is hij, en zijn wij van hem af. Of een NL-militair daar in VN-verband is of niet maakt geen donder uit, hij wordt aangevallen door iemand uit een land waarvoor hij z’n leven waagt en hetzelfde land houdt de hand op om ontwikkelingsgeld te ontvangen. In zo’n terroristen-land moet je geen militairen legeren, die bovendien ook nog eens onvoldoende zijn uitgerust, met bijv. ondeugdelijke mortiergranaten én minderwaardige attributen zoals dhr. Baudet zéér duidelijk aantoonde. Zo’n land, in dit geval dus Mali, moet totaal geïsoleerd worden middels bijv. een uhh……….”cordon sanitair”, is de NL-“regering” héél erg goed in.

     2. Vit

      Ja en waar denkt Guus dat die militanten het geld vandaan halen voor wapens, uit hun spaarpot?

     3. Guus Geluk

      Door roven en kidnappen en verder vindt dat tuig wel een manier, Vit.

   2. Mart

    Droom maar rustig verder Guusje….

 5. DolleDries

  Wat een klasbak die vent.

 6. buitenbeentje

  Ze raken waar het zeer doet. Ik mag Trump absoluut niet, maar ik ben bang dat hij een leider is die de wereld op dit moment nodig heeft. Al dat gepamper van vijanden en tegenstanders duurt al tientallen jaren voort en heeft alleen maar meer ellende gebracht. Een andere wind is hoog noodzakelijk, niet alleen in de VS, maar zeker ook in de EU. Met Merkel en Rutte worden de rijken alleen maar rijker, de alcoholisten alleen maar meer dronken en de realisten verguisd, omdat ze niet in een heilstaat willen wonen waar de socialisten asociaal zijn, de pacifisten gewelddadig, de toleranten intolerant en de antifascisten fascistisch

  1. chrism

   U hoeft Trump helemaal niet te mogen , want hij is er voor de Amerikanen en niet voor de Bemoeizuchtige Nederlanders en Europeanen , al denken ze van wel .

   1. trampoline

    Godzij dank hebben onze politieke lafbekjes niets over Trump te zeggen. Als de USA overal aan moet bijdragen is het volstrekt terecht als daar iets tegenover staat. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden is een eeuwenoud gezegde.

  2. Kees

   Je vergeet dat de linksen ook steeds rijker worden….

   1. Zout

    Klopt CodeKees, en de linksen zijn straks ook van het politieke speelveld verdwenen.

    1. corfo

     @ Kees.
     Ken je het gezegde “Links lullen rechts vullen” niet ?

 7. Ni28

  Europa zou ook iemand als Trump nodig hebben maar zij laten zich hier liever chanteren door misdadige regimes in de hoop dat zij het boot een beetje afhouden. Niets is minder waar zij financieren eigen zelfmoord. Ook Trump zal deze ellende niet helemaal verhelpen maar hij steunt deze regimes tenminste niet meer. Harde hand is hier het enige wat nog werkt anders blijven het schurkenstaten door steun van het Westen. Laat de mensen daar in opstand komen en hun probleem oplossen.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Vergelijk Trump eens met het elastisch lap kraakbeen Rutte.
  Rutte heeft miljoenen aan de slager van Constantinopel gegeven
  Hoe meer echte !!! journalisten in Turkse kerkers kreperen hoe strakker de pantalon van meneer Kraakbeen
  Obama kroop voor de Kalief
  Bukken, bukken, nog dieper bukken, ISIS is een JV. Team.

  Trump tegen zijn generaals: ‘ik ben een business man, ik heb hier eigenlijk geen zak verstand van, jullie pretenderen de experts te zijn dus ik het enige wat ik wil is dat jullie deze Obama/Cameron/Clinton/Bush/Saoedi teringzooi binnen zes maanden oplossen !’

  Een man die niet bukt
  Niet bukt voor de Fake News media

  Wat een gigantisch verschil met Palingrug Rutte
  Dikke Centjes via de BTW op eerste levensbehoefte van ouderen jatten om door te sluizen aan maniak Erdogan zodat ie nog meer Koerden kan afslachten, nog meer dissidenten kan lynchen, nog meer boekies (Ollongeren style !) kan verbranden, nog meer centjes aan Al-Nusra kan geven.
  Rutte financiert terror met bijeengeroofd geld.

  Kikkerperspectief; Palingrug, armen uitgestrekt, kenmerkende vette grijns, dikke duim omhoog richting teruggekeerde Isis doodseskaders, lenig bukkend voor een tevreden ogende Erdogan.
  Op de achtergrond klappen de (vrijwillig) met blinddoeken omzwachtelde ambtenaren van de ‘kwaliteits’media eensgezind hun hoefjes purper en blauw.
  Nog iets verder op de achtergrond bungelt een Iraans meisje aan een hijskraan.
  iedereen ziet het
  De kleine jongen wijst
  Iedereen ziet haar bungelen
  Behalve de voltallige ‘kwaliteits’media en ’t kwispelend Kruiprug R.

  1. Zout

   Nogmaals, hear, hear.

  2. Vit

   Zeg, kan jij geen Kamerlid worden voor FvD mettertijd?

 9. Nasrani

  Ik ben een beetje jaloers op de VS, die met zo’n president goede tijden tegemoet gaan.
  Op verschillende sites hoor je steeds luider de mening dat de VS, naast Pakistan, ook Europa niet langer als bondgenoot moet beschouwen! En of ze gelijk hebben. Wij gaan als Europa donkere tijden tegemoet wanneer we de VS als bondgenoot verliezen.

 10. Knabbel

  Ik neem aan dat Trump dat bedrag niet afgelopen jaar gestuurd heeft.

 11. Baron von Munchhausen

  He,….he,… wat een opluchting na die Obama!
  Kan de EU een voorbeeld aannemen: betalen 600 Miljoen per jaar (sic!!!!!!!!! ????????) aan Turkije om “zich voor te bereiden aansluiting EU!”
  En de “Zonnekoningen(innen)” , in Brussel, zijn “geschokt, verbijsterd” en dat soort gewauwel over wat nu “gebeurt” in Ankara: theater van de hoogste orde!!!
  Speelt er iets van een hogere orde: Moslims, macht, onderwerping Westen of iets anders?

  Wie het begrijpt mag het mij uitleggen!

 12. corfo

  Vanmorgen, 3-1-2018, bericht gehoord dat Trump de z.g. “hulpgelden” aan de Palestijnen wil stoppen, Amerika geeft jaarlijks honderden miljoenen dollars die gasten, in ruil voor die hulp steken ongeletterde Palestijnen Amerikaanse vlaggen in brand, beledigen Trump én het Amerikaanse volk. Hopelijk zet Trump zijn plan door !
  Geweldige president, die Trump !!
  Hadden wij maar een vent met “ballen” aan ’t roer; wij zitten opgescheept met windbuilen, blaaskaken, leugenaars en bedriegers.

  1. PMG

   O, je bedoelt Spineless Mark, Kajsa Befstra en Lex Penthouse om er eenpaar te noemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.