VVD-coryfee Bolkestein duldt geen kritiek op de EU: ‘Laat Baudet zich lekker beperken tot pianospelen!’

Je mening uiten? Prima. Maar dan alleen als het vóór de Europese Unie is, natuurlijk.

Niemand in politiek Nederland kan er nog omheen: Thierry Baudet’s Forum voor Democratie doet het goed – uitstekend zelfs – in de peilingen, al helemaal als je bedenkt dat ze pas iets meer dan een jaar bestaan als politieke partij. Inmiddels zouden ze daar op maar liefst 15 zetels in de Tweede Kamer kunnen rekenen. 7,5 keer zoveel als ze er nu hebben dus, wat Forum meteen tot tweede partij van Nederland zou maken.

Maar goed: peilingen zijn peilingen, en de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen laten nog wat jaren op zich wachten. Toch heeft de partij van Baudet ook nu al veel meer invloed dan haar zetelaantal zou doen vermoeden. Vooral het eurosceptische sentiment wordt door een steeds groter deel van de Nederlandse bevolking gedeeld, en laat dat nu nét het onderwerp zijn geweest van een interview met VVD-bobo Frits Bolkestein bij BNR Nieuwsradio.

Hij gaat er meteen met gestrekt been in door te stellen dat afkeer tegenover Brussel “schromelijk overdreven” is. Dat wordt vervolgd door een lijstje aan dingen die de EU wél goed heeft gedaan – het Erasmusprogramma voor studenten bijvoorbeeld – en een feitelijke oorlogsverklaring aan iedereen die te dom is om in te zien hoe geweldig Europa wel niet is:

“Ik begrijp werkelijk niet waarom de gemiddelde Nederlander een afkeer zou hebben van de Europese Unie”

Tsja, misschien ligt daar wel het probleem, Frits? Maar hé, zijn mening mag hij hebben, natuurlijk. Dat privilege is echter niet weggelegd voor eurosceptici, blijkt wel uit zijn verdere uitspraken in het interview. Wanneer Baudet ter sprake komt, wordt duidelijk hoe groot de afkeer van Bolkestein voor hem wel niet is. Zijn succes is wat hem betreft niet te danken (of in zijn perspectief: te wijten) aan een juiste kijk op de zaak, maar aan goedkoop charisma. “Hij is een aantrekkelijke figuur op de televisie, en u weet, als je op de televisie aantrekkelijk wordt genomen, nou, dan…” was zijn niet al te eigentijdse analyse. Hij heeft wel één compliment over voor de nieuwe politicus – zijn pianospel is voortreffelijk, en hij mag zich daar wat de VVD’er betreft exclusief op focussen:

 “Ik kan niet eens pianospelen, en dat kan hij wel. En dat doet hij goed! Dat doet hij mooi, en hij had zich moeten beperken tot dat pianospelen”

Let hier vooral op de woordkeuze voor “beperken”: Baudet moet niet zozeer méér aandacht op de piano leggen, maar minder op andere zaken. Lees: zijn eurosceptische politiek. Nee, het idee alleen al dat men hem juist om die politiek zo’n goede politicus vindt, komt niet op in het hoofd van Bolkestein. Want andersdenkenden moet je monddood maken, en vooral niét mee in discussie gaan over de inhoud.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

94 reacties

 1. DolleDries

  Bolkestein heeft het leven van en voltooide politieker. Geeft die man de beëindigde aandacht spuit.

  1. Meester Kong

   Wim72, zien we je zaterdag met een live verslag…..

   1. Zout

    @Wim Kong: Vroeger was Bolkestein nog wel te pruimen, maar nu is het 2017, tijd voor pensioen en de nieuwe generatie.

    1. Meester Kong

     Nog steeds overtuigd dat code en Meester K een en dezelfde zijn ?
     Da’s niet best.

     1. DolleDries

      Dat zou ik niet willen zeggen ,jullie zitten wel in de zelfde inrichting.

     2. Zout

      @Kongstra: Ik weet wel wie jij bent, jij bent Wim Kong…

     3. Guus Geluk

      Meester Kong is “wim” niet. Kong is een SP-er uit het noorden van het land.

      Je zat er weer fors naast, Zout.

     4. Zout

      @Exguus: Ik weet ook wie jij bent, jij bent Exguus een multinick van Wim van de Julianakazerne. Maar Kongstra, uit het noorden van het land, is ook een man, een man van vlees en bloed, uit het land van adem en lucht, van melk en honing…

     5. Guus Geluk

      Ik ben “wim” niet en Meester Kong is “wim” evenmin.

   2. Bloem

    Meester Kong als u zoveel interesse heeft voor de gebeurtenissen van aankomende zaterdag, waarom gaat u dan zelf niet even kijken. Kunt u gelijk uw tegengeluid laten horen, en wat zieltjes winnen voor uw zaak. Kunt u maandag een mooi objectief verslag uitbrengen.

    1. swetsnek

     durft ie niet lol

   3. hans-e-pans

    Ik begrijp niet dat hij het niet begrijpt. Maar hij heeft natuurlijk enige tijd een functie als commissaris bij de EU vervuld. Denkt natuurlijk nu aan zijn nog uitstaande pensioen. De oen.

 2. henk vintage

  Natuurlijk de multinationals varen wel bij de EU.
  De gewone man is er alleen maar op achteruit gegaan en het wordt nog erger.

  1. Henk-Jansen

   Het gemiddelde bruto inkomen is sinds de oprichting van de Europese Unie in 1993 gestegen van 22.000 euro tot 37.000 in 2017.

   1. Holland

    En hoe hoog zijn de kosten voor het levensonderhoud in die tijd gestegen? Hoeveel inflatie is er geweest? Hoeveel is het vrij besteedbaar inkomen gestegen/gedaald?

    1. Zout

     Spaanse Henkie: En de gulden? Je weet dat de euro nu nog maar fl.1,88 is t.o.v. de euro toen? We begonnen fier met fl.2,20. Ga nog maar een keer rekenen, ouwe boef!

     1. Henk-Jansen

      Zelfs als je met die door jou genoemde 1,88 gulden rekent kom je op een stijging van het gemiddeld besteedbaar inkomen van 11% uit sinds 1993

     2. Zout

      @Henkie: En als ik daar de brandstofaccijnzen in mee bereken, de huurverhogingen, de stijging van de zorgpremie, de BTW (17,5 –> 19 –> 21%), en alle andere stijgingen die ons om de oren zijn geslagen, hoe kom je dan uit?

   2. penis aqua di rosa

    Kun je hier, als je zo goed op de hoogte bent, meteen even melden welke belastingen nu van toepassingen zijn en welk deel dat van het inkomen oppeuzelt?
    Je laat je wel in de kijker spelen, geen idee hoe de gewone man nog zijn huishouden kan runnen. Logisch dat er zoveel in de schuldsanering zitten en bijvoorbeeld zorgmijders zijn, want alles bij elkaar opgeteld houd men niet veel over om normaal van te leven.

   3. Abri079

    Uit eigen ervaring weet ik dat het gemiddelde inkomen in Portugal niet in de buurt komt van de bedragen die u noemt.
    Het gemiddelde inkomen? Van wie, waar en welk land?
    Graag uw reactie.

    1. Henk-Jansen

     In Nederland natuurlijk. Waarom zou ik het over Portugal hebben?

     1. Abri079

      Omdat de EU voor heel Europa is. Uit uw informatie maak ik namelijk nergens op dat het slechts over Nederland gaat. U refereert aan een bruto inkomensstijging sinds de oprichting in 1993.
      Omdat de EU een verband is van tientallen staten meende ik dat u sprak over een inkomensstijging binnen de gehele EU.

   4. Holland

    Henk-Jansen: “Zelfs als je met die door jou genoemde 1,88 gulden rekent kom je op een stijging van het gemiddeld besteedbaar inkomen van 11% uit sinds 1993.”
    ———————————————————————————-
    En daar moeten we blij mee zijn? Een stijging van 11% in VIERENTWINTIG JAAR?!?! Dat is een stijging van 0,45% per jaar! Ben jij wel helemaal lekker in je hoofd?

  2. glazenbol

   Men heeft aan deze a-sociale nooit genoeg hebbende totaal moraalloze niets ontziende rechts neo liberale graaier te danken dat de grenzen open zijn gegaan en er dus veel onnodige werkloosheid is ontstaan en de ratrace to the bottom leeft als nooit tevoren!! neo liberaal Rechts heeft nog nooit iets positiefs bijgedragen aan de samenleving en zal dat ook nooit doen

 3. Ni28

  Bolkestein had zelf behoorlijke kritiek op de EU in zijn tijd maar nu een ander lijkt mee succes te halen keert ie zich politiek correct terug. Als EU criticus ging hij paradoxaal toch in Brussel zitten. Echte gezicht van een onbetrouwbare VVD-er.

  1. Meester Kong

   Eh, FvD en PVV schromen niet om zitting te nemen in het EP.
   Ook onbetrouwbaar ?

   1. cmsuijkerbuijk

    Wat wil je dan? Niets doen? Bestormen met hooivorken? Alle euro-sceptische partijen proberen van binnenuit deze misdadige organisatie aan te pakken en ten gronde te richten!

    1. denk eens na

     Niet als het zelfde volgt wat FARAGE ter wegen heeft gebracht

     1. Kodi

      En dat was toch maar mooi een Brexit. Het volk stemde in meerderheid voor.

 4. Zout

  Wat verwacht je anders? VVD-coryfee Bolkestein is dé exponent van de oude politiek, van de bejaarde elite, van het partijkartel bij uitstek.

  Natuurlijk is het zijn wens dat de briljante nieuwkomer, en luis in de pels van de VVD, zich beperkt tot het pianospelen, iets dat hij net als politiek bedrijven, uitstekend beheerst.

  1. Meester Kong

   Je aanbidding tot Lavendel Baudeetje is vertederend.

   1. Zout

    @Wim Kong: Uit jouw mond accepteer ik dat als compliment, dankjewel Wim!

  2. Meester Kong

   Eh, FvD en PVV schromen niet om zitting te nemen in het EP.
   Ook onbetrouwbaar ?

   1. cmsuijkerbuijk

    Wat wil je dan? Niets doen? Bestormen met hooivorken? Alle euro-sceptische partijen proberen van binnenuit deze misdadige organisatie aan te pakken en ten gronde te richten!

 5. Ben Zine

  De man die Fortuyn bestempelde als “pleefiguur” en weigerde om, na de moord op Fortuyn, die woorden terug te nemen en dus kennelijk niet het fatsoen had om daar postuum zijn verontschuldigingen voor aan te bieden. Nu adviseert hij, met dat arrogante minzame dédain, de typische VVD-er eigen, Baudet om maar lekker piano te gaan spelen, want dat is volgens onze Frits het enige waar Baudet goed in is. Totaal respectloos, totaal VVD, totaal Frits Bolkestein, totaal kut met peren. Laat dit geaffecteerd pratende fossiel in Godsnaam zijn mond houden en lekker in een verzorgingstehuis achter de geraniums gaan zitten.

  1. Guus Geluk

   Bolkestein heeft Fortuyn nimmer een pleefiguur genoemd en een oudere heer betitelen als “fossiel”, is, wat mij betreft, erg zwak.

   1. corfo

    @ Guus G.
    “…….een oudere heer betitelen als “fossiel” is wat mij betreft enz……”.
    Helemaal gelijk, maar omdat Bolkestein géén heer meer is, is het woord “fossiel” volkomen op z’n plaats.

    1. Zout

     @Corfo: Wat Bolkie heeft gezegd staat hier:

     https://pbs.twimg.com/media/DT2BRpaWAAUCEsH.jpg:large

     1. Guus Geluk

      “(…) Nederland zou een pleefiguur slaan (…)”

      De stelling dat Bolkestein Fortuyn zou hebben bestempeld als een pleefiguur, klopt dus weer voor geen meter.

      Goed dat je de feiten even te berde bracht, Zout, mijn complimenten.

    2. Guus Geluk

     Bolkestein is helder van geest, intelligent en bezit daarnaast een jarenlange politieke ervaring. En dat geldt ook voor Van Agt.

     Een ander op zijn leeftijd aanvallen is te zwak voor woorden.

 6. Gerlos

  Hr. Bolkestein was in de tijd een kei van een politicus de problemen duidelijk wist te benoenen. Deze uitsprak van hem valt mij tegen, de EU moet met minder regeltjes toe en door gisteren met die domme Franse vissers ben ik eigenlijk wel klaar met dit gedrocht EU,

 7. jowyajax

  Dit geeft nog meer rede om de VVD af te branden, domme links geïndoctrineerde oude man, VVD is op rampen koers en terecht gaan ze dat voelen.

 8. Babaji538

  Oudgedienden die niet vochten voor een lage vrouw
  van hoge zeden, hadden geen lans, geen scherp zicht
  of oogblik des Arendsoog tevreden welgesteld, zonder pardon!

  P. Hermans

  1. Zout

   Petra daar,
   Petra raar,
   Petra hoog,
   Petra loog,
   Petra laag,
   Petra vaag,
   Petra klier,
   Petra hier,
   Petra staat op een kier…

   1. corfo

    @ Zout.
    Hij is goed hoor !!!

 9. Code134

  Een geweldige pianist is Teddy ook bepaald niet.

  1. denk eens na

   Kost toch een jaar of 6 iedere dag oefening , dat besteed jij aan je trollen bestaan. Ook indruk wekkend ,18 uur per dag onzin uit te krammen en daarna je girootje over te maken.

   1. Zout

    @denk eens na: Wim mocht willen dat hij zo goed kon pingelen als Teddy. 😉

    https://www.youtube.com/watch?v=8uRXyGHzvng

 10. denk eens na

  Hoe heet het ook al weer . Een voltooid leven?

 11. Florissa

  De laatste keer dat ik vvd heb gestemd ,was dat Bolkenstijn na de verkiezingen gelijk vertrok ,toen werd de kiezer al bedrogen door de vvd .
  Bolkenstijn zou zich beter kwaad maken over wat dat crapuul in Brussel uitvreet met onze vissersvloot .en zich niet zo lyrisch uitlaten over zijn ” vrindjes”

 12. denk eens na

  Nu weten we dat het vvd schip zinkende is .

 13. J.C.

  Rijkeluiszoontje, die op kosten van de samenleving heel veel studies heeft kunnen volgen. Begon pas op z’n 27e te werken, bij Shell. Hiermee is dus alles gezegd over de enge denkbeelden van deze man. Het zou vreemd zijn als hij niet zou neerkijken op de heer Baudet.

 14. fanof43

  Zeer arrogant heerschap. Respecteert geen enkele mening, met uitzondering van de zijne.

  1. Zout

   Frits is het doorgaans zelden met zichzelf oneens!

   1. van Urk

    Frits is geen hardwerkende Nederlander op de Noordzee die door een EU lidstaat genaamd Frankrijk volledig op straat komt te staan. Logisch om kritisch te zijn op de EU! De grootste innovatieve nettobetaler van de EU wordt afgestraft door de arrogantste wanbetaler van de EU.

    1. Zout

     @van Urk: En natuurlijk gaat Rutte weer meer overmaken aan Brussel!

     https://www.rtlnieuws.nl/economie/juncker-wil-meer-geld-van-lidstaten-voor-eu-budget

 15. Vliegenier

  Bolkestein maakt zich schuldig aan een ernstige vorm van drogredenering. Samenwerkingsverbanden zoals het Erasmus-programma zijn helemaal niet te danken aan Brussel in de huidige vorm. Europa heeft laten zien prima te kunnen samenwerken en succesvolle handelsverdragen te kunnen sluiten zonder dat ‘lidstaten’ hun soevereiniteit daarbij hoefden af te staan aan een supranationale macht. Daar hebben we echt geen zwalkende Juncker voor nodig. Sterker nog, het is een belediging voor volwassen landen om te denken dat het anders is.

 16. Guus Geluk

  Dit lijkt me juist. Baudet ziet er op televisie goed uit, kan leuk boekjes schrijven en muziek maken, maar moet zich vooral niet bemoeien met de politiek. Bolkestein ziet het goed.

  1. Scaldis

   Haha

   1. Guus Geluk

    Ja, Scaldis, ik vind Baudet ook om te lachen.

  2. Vit

   De afgunst druipt er vanaf.

   1. Guus Geluk

    Ik denk niet dat Bolkestein veel afgunt spuit.

   2. Guus Geluk

    Heeft.

 17. rosmalen53

  Idd laat die derrie samen met die andere clown maar lekker gaan pianospelen
  Wilders verdient alle eer .
  Die heeft alle kastanjes uit het vuur gehaald
  Derrie hoor ik nauwelijks over de problemen die samenhangen met de islam alleen maar intelligent lullen

  1. Vit

   Eigenlijk moet Thierry (topgozer) voortaan een ondertiteling er bij geven voor degene die niet snappen wat hij bedoeld.

   1. rosmalen53

    Ja dat zou idd wel handiig zijn vooral met dat Latijnse gewauwel van hem waar geen mens op zit te wachten.
    Het is 2 voor 12 en wat Wilders 10 jaar geleden al zei wordt nu herhaald door Derrie
    Zo intelligent zijn ze dan
    Altijd achter de feiten aanlopen

    1. trampoline

     Jij bent niet zo intelligent dat je een intelligent iemand snapt. We nemen jou dus niet serieus.

     1. rosmalen53

      Gelukkig niet nee
      Ik ben in ieder geval wel zo intelligent dat ik heel goed weet hoe de wereld in elkaar steekt iets waar maar weinig ” zgn hogegeschoolden” kaas van hebben gegeten
      En wat nou intelligent wat een relatief begrip
      Ben zelf werkzaam in de zorg en werk bij cliënten met zeer ernstige gedragsproblemen
      Denk dat de zgn hogeschoolden die bij ons interessant rondlopen met een kopje koffie onder het mom van wat werken we toch hard het nog geen week bij ons op de afd volhouden dan lopen ze jankend weg
      Dus wat nou intelligentie!!!
      Je voelt jezelf schijnbaar heel wat

     2. rosmalen53

      En wat nou we?
      Heb je last van een meervoudige persoonlijkheidsstoornis of zo, leer voor jezelf praten

     3. Vit

      Het is wel degelijk ‘we’.

    2. Vit

     Daar geeft hij dan weer wel een ondertiteling bij omdat 99,9% geen latijn kent, even opletten ja?

     1. rosmalen53

      Wat boeit dat
      Dat ie gewoon het beestje bij de naam noemt gewoon zoals het is.
      Net als Wilders
      Oh wacht als je daar van houdt ben je niet intelligent en interessant genoeg.
      Boeien

 18. Duckday

  Ja Bolkenstein Arrogantie ten TOP Nu sla je toch zelf een plee figuur Beetje aardig zijn voor D66 misschien hebben ze de pil al klaar om hem te testen en krijg je dan een aai over je bolletje

 19. corfo

  Bolkestein begint dementerend gedrag te vertonen en volgt daarmee het onnavolgbare gedrag van ons aller Dries van Agt.
  Prins Carnaval, van Agt, en z’n kroonprins Bolkestein.

  1. Zout

   Whoehahahah!

 20. Duckday

  Wat voor welvaart voordeel werkgelegenheid heeft de EU en EURO ons nu gebracht voor de NORMALE man vrouw in Nederland Wat zijn we er wijzer van geworden Hr Bolkenstein
  We hebben door de Euro invoering zeer veel geld moeten inleveren We zijn een afvalbak van Europa we zijn de grootste netto betalers die steeds maar ja knikken maar het gewone volk krijgt niks terug De enen nu het ander onuitvoerbaar wetsvoorstel uit de eu neemt men aan

  1. corfo

   @ Duckday.
   Helemaal juist.
   Het enige voordeel dat ik ken is : het niet meer hoeven wisselen van guldens in buitenlandse valuta.
   Het z.g. Schengen-verdrag, het vrije verkeer van personen tussen de Schengenlanden, bestaat niet meer, diverse EU-landen hebben n.l. weer grenscontroles ingevoerd.
   De Engelsen staan in hun handen te wrijven omdat ze zijn verlost van de EU-dictatuur, en ziet : het gaat momenteel een stuk beter in Engeland volgens off. cijfers zoals ik gisteravond zag op de BBC.
   Het links populisme zal reageren met : “onbetrouwbare cijfers”; ik heb ze dat nog nóóit horen zeggen als het CBS, CPB en meer van die regeringsspreekbuizen weer eens met glanzende cijfers over de NL-economie, werkloosheid, armoede enz. kwamen.

   1. Zout

    @Corfo: Het allerbelangrijkste is dat Engeland dat helemaal zelf beslist. Brussels bemoeizucht neemt schoonmoederachtige vormen aan.

    1. corfo

     @ Zout.
     Die Engelsen zijn nog niet zo gek !
     Ons “rijke” landje glibbert als een aal in een emmer snot, achter Zuipschuit Juncker aan. Deze meelij- en lachwekkende zuiper, die ladderzat door Rome wankelt, wordt links én rechts ondersteund door “onze bekwame bestuurder” Rutje en door Adolfje Verhofstadt. Hoe diep ben je als mens gezonken om een minderwaardig creatuur als Korsakofje, te blijven steunen en óók nog eens kwijlend naar zo’n graaier op te kijken ? Deze “ondersteuners” zijn m.i. alsdan van hetzelfde kaliber : niksnutten !
     Nexit z.s.m.

  2. sjun

   Ondertussen daalt *het vrij besteedbare inkomen*, worden oude mensen uit elkaar gehaald om centen te sparen die net zo makkelijk even worden overgemaakt naar een Palestijnse vertegenwoordiging om hun oorlog tegen burgers vabn Israel te financieren en staan de mensen in Nederland voor de voedselbank in de hoop dat er wat overschiet. Daar heeft het EU-gedrocht Nederland al gebracht. Intussen daalt de aanspreekbaarheid op straat en wordt ook nog eens de vertrouwde omgeving van velen afgebroken. En dan is er nog de Brusselse afromings- en bemoeizucht gecombineerd met wanbeleid met betrekking tot de toelating van geld en gelukszoekers wier mentaliteit zich maar slecht laat inpassen en wier aanwezigheid tot cumulerende kosten leidt.

   DAAROM groeit het klimaat voor revolte.

 21. trampoline

  Ach daar is opa Bolkesteijn weer van stal gehaald. Zit die nog niet in een verpleeghuis?
  Bolkesteijn neem ik zeker niet serieus.

 22. chrism

  Wanneer dulden we de VVD D66 CDA PVDA CU GL nog ?
  FvD Pvv en Leefbaar Rotterdam zijn de echte volks partijen en hoe worden ze ook alweer genoemd door de zogenaamde intelligente wezens uit de Politiek ?
  Owja populisten , want Populist betekend …….. ( voor het volk ) !

  Mensen een van de echte weinige kansen om afscheid te gaan nemen van deze partijen die staan voor :
  Meer EU
  Meer Geld voor EU
  Meer Geld voor Palestijnen oftewel ontwikkelingshulp (ahum )
  Meer BTW
  Hogere benzine prijzen
  Hogere energie prijzen
  Meer betalen
  Minder krijgen
  Minder overhouden
  Ach ik kan nog uren al het negatieve opnoemen en weet je op dat ik niet hoef te wisselen bij de grens en door mag rijden is mijn geluk ???
  Meer voordelen zie ik niet meer .

 23. Yami

  Dat hij niet zou snappen waarom de gemiddelde Nederlander zo afkeurend is over Europa, laat maar weer zien hoe groot de kloof is geworden tussen politiek Den Haag en de rest.

 24. HW

  Kijk daarom wil een groot deel van de Nederlanders een Nexit.
  De politiek heeft het EU beland boven het algemeen belang van de bevolking gesteld en de voordelen komen niet in Nederland maar ergens anders terecht.
  Ons zuurverdiende geld wordt besteed aan een overbevolkt parlement bezet met afgeschreven kaderleden van politieke partijen, met 2 vergaderplaatsen en aan landen die levenspatroon niet aanpassen aan hun inkomsten.

  Dus dat een volk hier niet achter staat, lijkt mij een hele normale reactie. Dat politici dat niet begrijpen is, omdat men niet weet hoe de onderkant van de samenleving eruit ziet. Zou eerder het geval zijn als die afgeschreven kaderleden ook aan de onderkant terecht komen.

 25. PMG

  Gaap … ik snap nou werkelijk niet wat de gemiddelde Nederlander aan de mening van deze man heeft.

 26. gimmeMystack

  De ouders van Bolkenstein hadden zich moeten beperken tot alleen orale seks.
  Misselijkmakend ventje is het, had nooit geboren moeten worden.

 27. gimmeMystack

  Ook wel logisch dat hij niks snapt van de mening van de gemiddelde nederlander.
  Meneertje Bolkenstein is al lang de realiteit kwijt, waar de gewone nederlander in leeft.

 28. henk vintage

  @ Henk-Jansen:
  In 2001 kostte een kop koffie f. 1,20
  Nu in 2018 betaal je gemiddeld € 2,30
  In guldens is dit 2,30 x 2,20 = f. 5,06
  Dus in 17 jaar in guldens f. 3,86 meer. in 18 jaar bijna 320% duurder,
  dat is 17% per jaar beste Henk.
  Zo zijn er nog legio voorbeelden.
  Een zege die euro, alleen is mijn vermogen in die periode ook gehalveerd.
  Al jaren geen rente meer, geen pensioen verhoging, om jouw zo geliefde EU overeind te houden.

  1. HW

   Frappant: Als je @Henk-Jansen confronteert met de feiten slaat hij direct op tilt.

 29. Kodi

  Baudet: ‘Schoolexamen is propaganda voor Turkse EU-toetreding’
  Thierry Baudet (Fvd) heeft zich vandaag op Twitter beklaagd over een schoolexamen dat volgens hem propaganda is voor de Turkse toetreding tot de EU. In het examen economie worden vragen gesteld over de gevolgen die toetreding zou hebben. Hierbij worden uitsluitend de positieve gevolgen belicht, zoals het wegvallen van invoerrechten en het vrije verkeer van personen.

  Van welke school het examen afkomstig is wil de Forum voor Democratie-leider niet zeggen, wel dat het om een vmbo-school in Noord-Holland gaat. “Ik heb de foto’s gekregen van ouders die ook FvD-leden zijn. Ik mocht ze publiceren zonder de school te noemen”, vertelt Baudet aan WNL. Hij twijfelt niet aan de authenticiteit van het examen. “De foto’s zijn 100% echt”, aldus Baudet.

  Met zijn tweet wil Baudet de vermeende politieke neutraliteit van het onderwijs ter discussie stellen. Alhoewel kinderen niet in zoveel woorden verteld wordt dat Turkse toetreding tot de EU wenselijk is, vindt Baudet dat de nadelen hiervan onderbelicht blijven. “Het gaat me juist om het impliciete”, zegt Baudet. “In alle vragen zit een politieke kleur. Je kunt ook de vraag stellen waarom het slecht is als Turkije bij Europa komt.”

  Volgens Baudet staat het gewraakte examen niet op zichzelf. “Ik heb bijvoorbeeld ook een verhaal gehoord dat een leerling de klas werd uitgestuurd, omdat deze leerling zijn blijdschap uitte toen Trump werd verkozen.” Het Forum voor Democratie wil “de monocultuur in het onderwijs” doorbreken. “In Nederland hangt een sfeer waarbij weinig ruimte is voor andersdenkenden”, aldus Baudet.

  https://wnl.tv/2018/01/18/baudet-schoolexamen-is-propaganda-turkse-eu-toetreding/

 30. corfo

  Zodra men bij de VVD gaat zwammen over een “mastodont”, zoals Opstelten, Loek Hermans of bijv. Linschoten of een “coryfee”, zoals bijv. Bolkestein, weest dan op uw hoede, dan voert dat zooitje iets hun glansloos geworden schildje !

 31. Seneca

  laat Bolkestein zich beperken tot zijn verkiezingsbelofte die hij in de jaren ‘90 maakte toen hij zich verkiesbaar stelde. toen hij de lokroep van het grote Brusselse geld niet kon weerstaan, liet hij de NLse burger die op hem had gestemd in de steek en vertrok naar Brussel. wederom een verrader van vvd huize.

  1. Zout

   @Seneca: Bolkie als groot voorbeeld voor Ruttie, die is straks ook met de Griekse zon vertrokken naar Brussel, Mark my words…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.