Wie verspreidde vorig jaar als beste nepnieuws in de krant?

De #NepNieuwsAwards komen eraan.

Wat Donald Trump op 17 januari kan, kunnen wij in Nederland ook, aldus Arnold Karskens op Twitter. Daarom heeft hij een peiling online gegooid met de vraag: wie verspreidde vorig jaar als beste #nepnieuws in de krant? U kunt kiezen uit vier mogelijkheden:

Met nog één dag te gaan gaat NRC Handelsblad fier aan kop. Niet zo gek, aangezien dit de krant is die een nepcontroverse over Pieter Omtzigt publiceerde. Het kritische CDA-Kamerlid werd ervan beschuldigd dat hij bewust nepgetuigen had ingezet inzake MH17. Zijn actie zou zo erg zijn geweest dat hij moest opstappen. Vervolgens gooide de NRC er nog wat columns overheen waarin iedereen op het politieke graf van Omtzigt dacht te dansen.

Het was sowieso niet best, maar het meest hilarische kwam nog: uiteindelijk bleek het verhaal van de NRC namelijk gebakken lucht te zijn. Meningen van organisatoren en bezoekers die erbij waren geweest werden bewust buiten het verhaal gelaten. Uiteindelijk ging de krant af als een gieter, bleef Omtzigt lekker in de Kamer, en werd de NRC the laughing stock van de hele mediawereld. Het was zo erg dat zelfs mede-leden van het mediakartel de krant bekritiseerden.

Natuurlijk hebben ze bij De Volkskrant ook heel wat op hun kerfstok, maar dat is niets vergeleken met de wandaden van de NRC.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

  1. Bloem

    Sinds de Televaag in handen is van de Belgen is het er daar ook niet betrouwbaarder op geworden. Wat dat betreft lijkt fake nieuws een Belgische trend te worden. Van der Meersch zal vermoedelijk niet zeer positief de geschiedenis in gaan. De man die het NRC ruineerde

  2. Babaji538

    Een beloning is een beloning, Petra Hermans

  3. Ni28

    Beste nepnieuws klinkt helaas als een populaire aanwinst. Straks wordt het gelegaliseerd. Deze “kwaliteitskranten” zullen elkaar maar marginaal ontlopen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.