CDA Gouda: ‘Kort vrouwen die helemaal gesluierd door het leven gaan op hun uitkeringen!’

De Goudse afdeling van het CDA heeft een uitspraak gedaan waarmee ze zichzelf niet populair zullen maken in een stad met een stevige moslimgemeenschap.

Het is eerder een uitspraak die je van PVV’ers verwacht, of misschien nog van VVD’ers in verkiezingstijd. Maar het was toch echt de lokale fractievoorzitter van het CDA, Huibert van Rossum, die het Goudse college opriep om eens te onderzoeken wat er mogelijk is om tegen te gaan dat vrouwen met volledige bezichtsbedekking door zijn stad banjeren. En dat wist hij uitstekend te beargumenteren met redenen die een verbod in heel Nederland prima zouden verantwoorden:

“Als open samenleving moeten we duidelijk maken wat wel en niet toelaatbaar is. Daar past gezichtsbedekkende kleding als nikabs en boerka’s niet bij. Het bemoeilijkt de legitimatie, belemmert de communicatie en bevordert dat mensen zich niet meer veilig voelen. Bovendien belemmert het dragen ervan de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw.”

Dan heb je het echter vooral over de culturele en sociale oorzaken en gevolgen, iets wat misschien bij rechtse kiezers een snaar raakt, maar links weinig zal losmaken. Immers: verbondenheid met iets als ‘Nederlandse normen en waarden’, laat staan onze cultuur, heeft men daar niet zo hoog in het vaandel.

Wat dat betreft deed Van Rossum er verstandig aan om de bijstandsuitkeringen erbij te halen. Die krijg je immers enkel als je bijstand nodig hebt, meestal omdat je niet aan een baan kunt komen. En laat gezichtsversluiering nou nét iets zijn wat menig potentiële werkgever als afknapper zou kunnen zien. Want – ik snap er ook niets van hoor – velen van hen willen toch kunnen zien wie ze nou precies aan het werk zetten. Wat een racistische gekheid enzo!

Het is meer dan logisch dat je gekort moet worden op je uitkering wanneer je die uitkeringsafhankelijke situatie zelf in stand houdt. Behalve als we de lokale D66-vertegenwoordiging mogen geloven dan:

Hannie van der Wal (D66) ziet er vooral een heleboel plichten in en vindt dat te eenzijdig. ,,Waar vind ik onze plicht om ervoor te zorgen dat mensen zich welkom voelen om met ons mee te doen.’’

Ach ja: het hebben van plichten binnen een samenleving, het idee alleen al. Nee, in plaats daarvan moeten we die anonieme moslimdames allemaal knuffelen – figuurlijk dan, want dat mag niet van hun mannen.

Gouda heeft in ieder geval een duidelijke keuze aankomende maand.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. nienke

  Waarom krijgen deze vrouwen een uitkering???
  Onmiddellijk stoppen en laat ze aan het werk gaan zonder burka.
  Verdommen zij het, geen cent meer uitkeren.
  Het is toch belachelijk dat zij omdat ze die wanstaltige kleding aan willen blijven trekken en dus niet kunnen werken omdat niemand hen wilt aannemen beloond worden met een uitkering, belachelijk.
  Ze willen hier in het westen leven en HIER past geen gezicht bedekkende kleding klaar uit.
  Onmiddellijk stoppen die uitkering!!!!

  1. Pit

   @Nienke: Waarom? Kijk maar eens wat er gebeurt als Gouda de uitkering stopzet.

   Overigens, ik ben mij ervan bewust dat we in Nederland recht hebben op een uitkering, het zogenaamde uitkeringsrecht of de uitkeringsgerechtigde. Het is dus een kleine moeite om daar tot in lengte van dagen van te genieten. Het enige dat je hoeft te doen is voortaan met een nikab door het leven te gaan. Geen werkgever die jou aanneemt dus werkloosheid en gratis geld verzekerd.

   1. denk eens na

    Wie zegt dat het vrouwen zijn?

    1. sjun

     Ietswezens is een betere benaming. Doorgaans gaat het om persoonlijk bezit van een kritiekloze volgeling van Mohammed die deze levensvorm om zoontjes te baren dan ook eigenlijk zou moeten onderhouden. Of is het al zo gangbaar geworden om dit soort eigen verantwoording op kosten van de Nederlandse samenleving in Nederland te parkeren en te laten cumuleren in psychische, sociale, juridische, curatieve en economische kosten dat dit niet meer bewustmakend opgemerkt mag worden?

  2. Rosasolis

   @nienke. ik ben helemaal met je eens. Steeds meer vrouwen in Iran doen nu dagelijks die vreselijk zware Chadors af. Geen normale mens kan door het leven gaan in een zware wollen, meters lange kleed, die het hele lichaam moet bedekken van hoofd tot de voeten. Nadat de Ayatollahs hadden de macht in Iran overgenomen, werden alle vrouwen en meisjes gedwongen om zo te gaan kleden. Maar de hele bevolking heeft jarenlang geprotesteerd, zonder resultaat. In Iran gaat de temperatuur tot boven de 40 graden geurende vele maanden. Vele vrouwen worden ziek, omdat zij worden gedwongen te gaan kleden in die zware stoffen…in huizen zonder Airco! Velen zijn hart patient, hebben een beroerte gehad, en lijden onder
   zeer hoge bloeddruk, en vaatziektes. Deze vrouwen kunnen niet normaal studeren of werken. En dat is waarschijnlijk een van de redenen dat die Ayatollahs opdracht hebben gegeven voor dit soort kleding voor vrouwen, en meisjes vanaf 9 jaar.
   Als zij niet kunnen hun studie doorzetten en hun diploma kregen, dan krijgen zij geen baan. Dus moeten zij vroeg trouwen en vele kinderen baren…vooral zonen.
   Moet dit nu overwaaien naar Nederland, terwijl de vrouwen en ook mannen in Iran
   zijn in opstand gekomen tegen dit erge vorm van discriminatie tegen vrouwen?

 2. nienke

  Sorry ik zie het twee keer staan.

 3. denk eens na

  In praktijk , man pleegt overval in boerka, en trekt zijn boerka een straat verder uit, wie heeft het gedaan?

 4. Holland

  De boerka is een vernederende gevangenis voor vrouwen. Onbegrijpelijk dat ‘feministen’ deze mensonterende kledij goed praten en verdedigen. Volledig verbieden zijn we aan onze waarden en cultuur verplicht.

  1. denk eens na

   De boerka is ook altijd zwart om de vrouw te laten lijden met 40 graden ,de mannen zijn altijd in het wit gekleed

 5. Ernst Quispel

  Het klinkt als een uitroep voor de Bühne over een non probleem.

  1. Holland

   Ja, nonnen hebben inderdaad ook een probleem.

   1. Farn

    Maar geen uitkering

    1. tomygun

     Farn ,
     1 – 0

  2. eRik2017

   Wat bedoel jij daarmee Ernst?
   Vind jij het terecht dat iemand op uitkering wordt gekort als die persoon gezichtsbedekkende kleding wil dragen? Zo vanzelfsprekend dat het niet eens in de media vermeld had hoeven worden?

   1. eRik2017

    Ernst-Wim de grote schreeuwer dat anderen niet inhoudelijk reageren.
    De pot verwijt de ketelaar bij uitstek. Ik heb die arme man nu een paar dagen gevolgd en het komt altijd op hetzelfde neer. Ophitsen, beschuldigen, veroordelen en vooral opruien. Zichzelf benoemen als de ideale debater, en in het echt is het de wegloper en opruier met zelfs sadistische trekjes.
    Verenigd in de TrölRaad van Wim, Een handjevol trolnamen die leiden naar een arme zielige man die eenzaam in een kamertje zit en nooit eens bezoek krijgt.

    Dag Wim, mij zal je niet vaak meer zien op DDS. Je verziekt. Al heb ik af en toe pijn in mijn buik gehad van het lachen. Niet door jou, maar om jou.

    1. Ernst Quispel

     Het gaat je goed, ERik. DDS zal profiteren van je vertrek. Elke trol is er een teveel, vind je ook niet?

     1. tomygun

      wim,??????????????????????????????????????????????????????

    2. Pit

     @Erik: Héé Erik, mooi gesproken maatje! En Wim? Laten we afspreken dat we niet rechtstreeks maar altijd, en zo nodig, via een omweg tot hem spreken. Zo is áltijd duidelijk dat wij Wim negeren. Als wij hem toespreken is dat altijd op basis van zijn trolgedrag, zo kan hij niet zuigen en is bij iedere reactie duidelijk dat hij niet welkom is.

     Jouw aanwezigheid is hier gewenst, jouw input is belangrijk. Het negeren van Wim c.s. zal een krachtig wapen zijn in de strijd tegen de DDS-trollen. Degen die serieus willen debatteren zijn namelijk in de meerderheid. In feite staat Wim er alleen voor, en daar gebruikt hij een aantal extra nicks voor. Bijna niemand, op Guus na, wil met hem optrekken.

     Laten wij elkaar succes wensen op dit mooie forum!

     1. buitenbeentje

      hear, hear.
      +++++

     2. Pit

      @buitenbeentje: Tnx 😉

   2. Ernst Quispel

    Nee, het zijn er echter heel weinig en ze komen überhaupt niet aan de bak.

  3. tomygun

   wim,???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  4. Top

   Blablabla! Blaaskaak!

 6. Original NL

  Citaat:…Hannie van der Wal (D66) ziet er vooral een heleboel plichten in en vindt dat te eenzijdig. ,,Waar vind ik onze plicht om ervoor te zorgen dat mensen zich welkom voelen om met ons mee te doen.’’….
  ……..Nee doos dat is mijn plicht helemaal niet..het is HUN plicht zich aan te passen en mee te doen .
  Uitkering?? Eerst maar eens gaan werken dan zien we wel verder.

  1. Rechtsaf

   @Oirginal @ Ni28 Dat begrijpt totaal burgervreemd Den-Haag niet vanuit hun pluch

 7. Ni28

  In een land die je vriendelijk heeft onthaalt hoef je je voor niemand verbergen. Dat zou je als minieme dankgebaar terug mogen doen. Dan wordt je wel welkom geheten. Als je je verborgen houdt niet. Zo simpel is dat.

 8. Ni28

  Mensen die dit als non probleem zien zijn juist zelf een groot probleem.

 9. EllyD18

  Het CDA durft. Als Wilders dit zegt is het hek van de dam.

 10. Bon-vivant

  Het lijkt mij een logische reactie van de lokale CDA. Omdat deze dames zichzelf onmogelijk maken op de arbeidsmarkt, hebben ze m.i. geen recht op een uitkering.
  Let wel: iedereen mag zich wat mij betreft kleden zoals die zelf wil (we leven in een vrij land), maar het recht op een uitkering is echt gekoppeld aan het feit dat je, buiten je eigen schuld, niet aan betaald werk kan komen.

  1. eRik2017

   Ik sta versteld!
   Dit hadden wij niet verwacht van de Raad van Wim!
   Dank voor jouw bijdrage Wim! Dit keer oprecht!

   1. Bon-vivant

    Wil je ophouden met dat ge-wim, Adolfje….

    1. eRik2017

     Ik zei ….. oprecht!
     Goed, ik het ge-wim even laten als blijk van waardering voor jouw handreiking.

    2. Bon-vivant

     Het heeft niets met handreikingen te maken, naar jou of wie dan ook. Het is gewoon mijn mening, waar iedereen het mee eens of oneens kan zijn.

     1. eRik2017

      Ik zie de handreiking ook niet in het 180 gr. draaien van mening (wat slap zou zijn) maar een handreiking om “deel te zijn van / waar meningen mogen verschillen” v.s. “priemprikken om bloed onder nagels te halen”.
      Respect en waardering dat je dat deed.

     2. Bon-vivant

      “priemprikken om bloed onder nagels te halen”. Dat was toch juist jouw hobby. Ik heb me er in ieder geval nooit mee bezig gehouden.

     3. eRik2017

      Prima, dan niet!
      ga vooral door!

     4. Pit

      @Erik:

      – Meningen geven die niet van toepassing zijn op het werkelijke gedachtegoed van de poster
      – Ook is een gevolgde methode het uitlokken van reacties of discussies over niet ter zake doende onderwerpen.
      – Schijnargumenten geven, enkel en alleen om de gebruikers binnen de gemeenschap opzettelijk en bewust te frustreren.

     5. eRik2017

      @Pit
      Precies
      Het is willens en wetens, opzettelijk, intentioneel, de punten die jij noemt.
      Langzaam lijkt er al voldoende materiaal voor een aanklacht.

  2. Rosasolis

   Bon-Vivant. Inderdaad, deze zwaar geklede vrouwen zijn ongeschikt voor de arbeids sector voor eenvoudige banen. Zij kunnen niet werken in een normale fabriek, niet als werkster in een ziekenhuis, niet in een boerderij, niet in tuinen, en niet in de horeca. Waar kunnen deze grotendeels ongeschoolde vrouwen dan wel werken? Waarom zouden zij recht op een uitkering krijgen, als het onmogelijk is voor hen terecht te komen in de
   arbeidssystem? Eerst zouden zij moeten laten zien dat zij echt willen werken, en echt op zoek zijn naar een baan. Maar zo gekleed, kunnen zij nergens gaan werken in de sector voor employees met lage schooling. Dus komt het op neer dat wij moeten blijven hun een uitkering betalen, terwijl zij thuis blijven en niets doen, behalve steeds zwanger worden. De CDA in Gouda heeft volkomen gelijk, en ik hoop dat hun actie landelijk wordt.

 11. Babaji538

  “A slave does not need the slaver.”

  Petra Hermans

 12. daftcloggy

  ik snap niet dat dit kan, mijn vriendin is na 32 jaar onafgebroken werken voor 1 week in de UWV belandt (ondertussen al weer een baan) en als je ziet wat ze moet doen om alleen haar recht op een uitkering te houden, daar word je er gewoon niet goed van.

 13. WorajaiP

  Ik dacht eerlijk gezegd dat dit allang bij de wet was vastgelegd?!
  Mensen met punkhaar, 30 ringen door hun oren, neuzen en lippen worden toch ook allang gekort op hun uitkering?

 14. sjun

  Het wordt zo onderhand tijd voor voorlichting en verzet. Renaud Camus maakte dat al eens duidelijk op Colombey-les-Deux-Églises. https://www.youtube.com/watch?v=XVfLnqRHYb4

 15. Nederlandse_Patriot

  Uitkeringen zouden alleen beschikbaar moeten zijn voor Nederlandse staatsburgers, niet voor immigranten en vluchtelingen. Zo kap je gelijk de immigratiestroom af, omdat “muh gratis geld” de enige reden is waarom dat volk hier naartoe komt.

  1. tomygun

   Patriot ,
   Zo moet het die hebben er voor gewerkt of hun ouders .
   En dat gelul van Nederland heeft een verdrag met dat land
   de grootste discriminatie die er is gelijk mee kappen .
   AOW opgebouwd pensioen opgebouwd doe er mee wat je wild
   vertrek naar het buitenland eerst aftrek van alle genoten
   sociale bijstand in die tijd .

 16. Duckday

  Wat doen die vrouwen eigenlijk hier Diverse partijen gebruiken ze als stem winnertjes Gewoon terug zo iets hoort hier niet thuis Er komen wagon ladingen van die doekjes naar dit land omdat we onbekwame bestuurders hebben die zelf hun zakken er mee vullen Kijk maar naar de PVDA en ze praten het nog goed ook Stop die uitkering ze hebben nog niks bijgedragen aan de opbouw van dit land

 17. poldi

  De voortwoekerende islamisering gaat ongehiinderd door.
  Gisteren zag ik in het Stadshart van Zoetermeer na een substantiele toename van kopvodden nu ook twee in van tot tot teen in zwart gehulde vrouwen.
  Ik wordt er niet goed van en ik ga bij de komende gemeenteraadsverkiezingen nu de PVV meedoet,zeker op de PVV stemmen.
  Zelfs buren die voorheen anti PVV waren en ik woon echt niet in een tokkiebuurt met huren tegen de 1000 euro, hebben het voornemen om bij de komende gemeenteraadverkiezingen op de PVV stemmen.

 18. Bloem

  Een uitkering is bedoeld om burgers te ondersteunen die tijdelijk zonder inkomen zitten. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat die burger zijn best doet om aan het werk te komen. Sterker indien de burger zich niet aan de regels houdt wordt hij/zij gekort op de uitkering. Indien die burger zich niet beschikbaar voor arbeid stelt verliest hij/zij de gehele uitkering. Aangezien de boerkadragers niet beschikbaar zijn voor arbeid hebben ze helemaal geen recht op een uitkering en is korten dus helemaal niet aan de orde

  1. Rechtsaf

   Ja maar…….

  2. Pit

   @Bloem: Maar het gaat hier natuurlijk om de islam, moslim, discriminatie, schreeuwen, allah.

 19. Lazy Kid

  Beetje raar bericht van CDA Gouda. Ik woon in Gouda en zie zelden vrouwen met gehele gezichtsbedekking lopen. Marokkanen heb je hier zat maar die doen niet echt aan algehele bedekking…

  1. Pit

   @Lazy Kid: Heb je last van de Marokkanen in Gouda?

   1. Lazy Kid

    Nee.

    1. Pit

     @Lazy Kid: Gelukkig, ik heb ook wel eens andere geluiden uit Gouda vernomen, vandaar.

     1. Ernst Quispel

      Pit woont ook in Gouda?

      😉

 20. H.Vaes

  Gesluierde vrouwen uitsluiten????
  Is dat geen discriminatie?
  Ben benieuwd of Ollengren dit ook interesseert… Of gaat ze alleen maar tekeer tegen partijen die haar electoraal bedreigen?

  1. Steve Van der Vekens

   Neen, gesluierde vrouwen sluiten zichzelf uit.

 21. Rosasolis

  De foto vindt ik merkwaardig. Die vrouwen zijn gekleed in de zware chadors die in Iran worden gedragen. Recente nieuws vermeld dat de vrouwen in Iran doen nu hun chadors en hoofddoeken af in publiek. Is dit foto werkelijk een beeld van Gouda?
  Als het daar nu de gewoonte is voor moslim vrouwen in het openbaar zo gekleed te verschijnen, dan kan me voorstellen dat de CDA reageert. Enkele jaren geleden stuurden de Salafistisch gemeenschap een plan naar de gemeenteraad van Gouda: met een tekening van een gigantische moskee, dat zij van plan waren te gaan bouwen. Het zou de grootste moskee van Europa gaan worden. Gelukkig hebben de CDA raadsleden
  kunnen voorkomen dat dit plan (gesteund door de P.v.d.A.) zou door kunnen gaan. Als deze vrouwen weigeren om mee te doen aan onze normale weten en normen, dan waarom moeten wij hun een volledig uitkering geven…Als dit fanatieke groep Salafisten zo rijk zijn dat zij vroegen toestemming om een gigantische moskee te mogen bouwen, dan kunnen zij hun vrouwtjes onderhouden. Ik ben helemaal niet bezorgd dat de CDA wordt verslagen door de moslims van Gouda en ook niet door de
  P.v.d.A. Vele burgers van Gouda zullen dankbaar zijn dat die Super moskee is niet
  doorgegaan!

 22. Bennie49

  Het zijn net wandelende vuilniszakken
  Mijn vuilniszakken krijgen ook geen uitkering

 23. Steve Van der Vekens

  En dat moet dan twintig jaar duren om over je lippen te krijgen. Nu rechts aan politieke slagkracht wint veranderd het linkse gajes allemaal in verraders uit angst voor represailles. Ratten man.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.