De meest corrupte partij van Nederland slaat weer toe: VVD’er stapt op wegens mogelijke belangenverstrengeling

Het Deventer VVD-raadslid Carmen Hunger stapt per direct uit de gemeenteraad… en de politiek in het algemeen.

Het Deventer VVD-raadslid Carmen Hunger houdt het voor gezien in de politiek. Niet omdat ze er niets aan vond, maar omdat ze als aandeelhouder gelinkt is aan een bedrijf van haar partner. Dat bedrijf leende 400.000 euro van de gemeente. Over dat geld bestaat, aldus DeStentor, nu “onduidelijkheid.”

“Het was een moeilijke beslissing, maar een noodzakelijke,” aldus Hunger in een persverklaring. Daar voegt ze vervolgens aan toe dat ze eigenlijk niets verkeerd heeft gedaan en dat onderzoek van de gemeente dat ook zou bewijzen.

Uhu. Maar ze stapt dus wel op. En dan niet volgende week of volgende maand, maar met onmiddellijke ingang. Hmm.

Schokkend is dit natuurlijk niet. Sterker nog, je bent tegenwoordig vooral verrast als een VVD’er niet beschuldigd wordt van corruptie, fraude of belangenverstrengeling. Die partij is verrot tot op het bot, wat ongetwijfeld eerst en vooral komt doordat de nepliberalen zich onaantastbaar wanen door Rutte’s verkiezingsoverwinningen.

En ja, dan gaan mensen zich op een nogal vreemde manier gedragen. Of, misschien beter gezegd: op een nogal egoïstische manier.

Natuurlijk was daar bij Hunger totaal geen sprake van. Zij is vrijgepleit. Dat zegt ze zelf dus is dat zo. Maar al die andere VVD’ers? Tja. Da’s een ander verhaal.

Toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Florissa

  Je kan zeggen wat je wilt van de VVD ,maar elkaar uit de wind houden gaat ze beter af dan welke andere partij dan ook .
  En mochten ze dan publiekelijk de zak krijgen ,via een achterdeur krijgen ze weer een mooie baan toegeschoven .

 2. Ernst Quispel

  Klinkt als klein bier.

  1. Kodi

   Het hoopt zich wel op bij al die partijen die jij fatsoenlijk en professioneel noemt, valt dat jou ook niet op?

   Voor bestuurlijke integriteit moet je niet bij PvdA, VVD, D’66, Groen Links, CDA, CU zijn. Zoveel is duidelijk.

   Lezers,

   Nemen jullie dit advies ook mee in jullie overwegingen op wie je dus op 21 maart niet moet gaan stemmen?

   1. Bon-vivant

    Voor bestuurlijke integriteit moet bij de PVV en FvD zijn. Daar werken uitsluitend heiligen.

  2. swetsnek

   DFTT

  3. Ernst Quispel

   Waarmee in algemene zin niet is gezegd dat de VVD geen ernstig integriteitsprobleem heeft.

 3. RS

  Tja, in Deventer is altijd wat……….in het negatieve dan he………..De burgemeester die motor rijdt en dan al die splinterpartijtjes……

  FF wachten of er hier in Deventer nog meer “mensen “vallen, dat moet haast wel.

  1. loes530

   Ik woon in Deventer zit te wachten dat PVV mee doet

   1. RS

    ik in Schalkhaar…….vlakbij de Westenbergkazerne………..

 4. Ni28

  Een vis begint te rotten bij de kop. Dat begon bij de VVD acht jaar geleden en inmiddels zijn ze bij de schaamstreek gekomen. Alleen zij schamen zich niet want dat gevoel zijn zij al lang gepasseerd. Ik ben overigens de tel kwijt. Heeft iemand het al opgeteld? Het moet toch genoeg zijn om deze partij uit de regering te zetten. De kiezer werd telkens misleid of is de kiezer van de VVD van hetzelfde laken en pak. Dan hebben wij wel een probleem in dit land want dat zou betekenen dat de corruptie zegeviert. Wat dat betreft hoeven niet eens de Balkanlanden bij de EU getrokken worden want de VVD doet het in deze goed.

 5. DolleDries

  Wel apart dat een gemeente geld leent aan een bedrijf.

 6. Frits Jansen

  De typische VVD-er is ondernemer, en heeft een gezonde hekel aan politiek. Als een VVD-er dus toch de politiek in gaat hoopt hij/zij er persoonlijk beter van te worden. Menig VVD-er verhuurt zich later duur als lobbyist, want een periode in de politiek leert ze de weg kennen. Dat mag. Alleen zijn er ook sukkels die een slaatje proberen te slaan uit deals die niet deugen.

 7. rafi

  Alweer zo’n breed glimlachende blonde blauwogige VVD-ponem, ik word er bijkans ziek van. Echt zo’n type dat je ook op de TV-reclame al sinds jaar en dag op ziet treden om producten aan te prijzen. Want de reclamemakers denken van: ‘Lui met deze raskenmerken kunnen we, zo denkt het volk, op hun blauwe ogen vertrouwen, dus als zij iets goed vinden, dan zal het wel echt goed zijn. Zij zijn dan ook vast beter in precies al die dingen waarbij er veel geld, macht en aanzien in het spel is, zoals bestuurder zijn. Dit weet het nordische VVD-partijbestuur en daarom benoemt hert overal dit soort types, of ze nu geschikt zijn of niet. Want ze zullen wel stemmen trekken door middel van hun vertrouwenwekkende uiterlijk’.
  Inderdaad is de VVD een door en door verrotte partij geworden sinds ze onder Rutte de grootste is geworden. Iedereen, Van Mierlo voorop, zeikte altijd over de arrogantie van de macht bij het CDA, maar die partij heeft in al die decennia dat zij, of een of meerdere van haar voorlopers, aan het landsbestuur deelnam niet zo veel schandalen en corruptie gekend als de VVD in dit Rutte-tijdperk. Dit doet het CDA dan toch heel wat beter. Natuurlijk heeft dat alles te maken met de levensbeschouwingen waar de diverse partijen van uitgaan. Maar als je daarop wijst noemen de humanisten je hypocriet. Maar ik zou niet weten wat de christelijke politici uit het verleden dan allemaal weggemoffeld hebben, wil het verwijt van hypocrisie steek houden. Dat moeten de heidenen dan toch eerst maar eens aantonen.
  Bij de VVD komt alles aan het licht en dat is goed. De theoreticus kan nog tegenwerpen: ‘Ja, de christenen van vroeger weten alles veel beter te verbergen’. Maar zo lust ik er ook nog wel een. Feit is dat de liberalen in kortere tijd veel meer schandalig gedrag manifesteren dan de christen-democraten in veel langere tijd. Vooral van de rooien mag men toch verwachten dat ze in het verleden, met al hun mediamacht, gewroet hebben als gekken in de doopcelen der christelijke politici maar niks gevonden hebben.

  1. Duke

   “Alweer zo’n breed glimlachende blonde blauwogige VVD-ponem, ik word er bijkans ziek van.” Racist.
   VVD-ers zijn niet alleen blond met blauwe ogen. Zo heb je ook Yesilgoz, Azmani, Griffith, El Yassini om er wat te noemen.

   1. rafi

    Niet ALLE VVD’ers zien er nordisch uit, zoals jij meent dat ik beweer, maar wel zeer onevenredig veel. De allochtonen van die partij zijn slechts hun troeteldiertjes. Kan ik er wat aan doen dat die waardeloze partij zoveel bewindspersonen en bestuurders selecteert die er nordisch uit zien? Op school heb ik nooit gemerkt dat zij zo veel te slimmer waren dan hun klasgenoten. Vette volgevreten rot-ponems.

 8. wheelboy

  Och we zijn het toch gewend van de VVD .En we Accepteren het toch .Althans 20% van de bevolking .Wat zij in het klein doet .Doet onze mark i n het groot .De groot aandeel houders betalen geen cent belasting meer over hun uitgekeerde dividend .En u en ik mogen gewoon fictief 4% betalen over ons boven 25000 spaargeld.En wat krijgen we ehm 0.1% rente . Dus wat lullen we

 9. Ni28

  Wie heeft ooit gehoord van Carmen Hunger? Onbelangrijk, moet dus kunnen volgens sommige mensen. Dit is ook de reden waarom het zo makkelijk gebeurd.

  1. Chris Schoneveld

   stam+t: gebeurt

 10. sonar

  Wat er in Den Haag in het groot gebeurt ,wordt in de gemeentes overgenomen men denkt dat het zo hoort.
  Het spreekwoord is voorbeeld doet volgen .

 11. DolleDries

  Rotterdamse D66-wethouder Pex Langenberg stapt op na vernietigend rapport

  1. Florissa

   Wacht wanneer er bekend wordt gemaakt waar zijn Penthouse staat .

   1. Roughwood

    Is vast een privékwestie bij DDR66…

 12. Roughwood

  Je verwacht het niet hè!

 13. napels

  Ze hebben onderling afgesproken VVD en DOOD66 dat de laatste de aandacht afleidt van de burger,kan de vvd ongestoord de dictatuur uitbouwen,van tevoren een penyhouse en daarna dure baantjes EU.Dit is ons CREMATORIUMKABINET en we laten ze foei holland hier wordt geen goud gehaald.

 14. Bes Tolen

  Dit artikel is mij al te onduidelijk om conclusies te trekken. Ik denk, dat de bewuste mevrouw Hunger niet veel valt te verwijten. Ik begrijp overigens niet, dat een arme gemeente grote bedragen uitleent aan ondernemers. Als de redacteur meer kan vertellen over de lening, zijn we iets wijzer geworden.

 15. Frits Jansen

  Corrupt? Welnee, dat heet “marktwerking in het bestuur”. Wie betaalt krijgt zijn zin, en politici kijken hoe ze bevriende bedrijven een voordeeltje kunnen bezorgen.

  Bij de VVD zitten veel zakenlui (de intellectuelen in de VVD zijn al lang naar D66 gevlucht), en zakenlieden hebben een enorme hekel aan politiek, vanwege de tergend langzame besluitvorming. Een ondernemer die in dat tempo zou werken zou meteen failliet gaan!

  Dus gaan VVD-ers alleen in de politiek als ze daar een bijkomend voordeel van hebben. Zaken zijn zaken. Het schandelijkste voorbeeld vind ik het voormalige VVD Kamerlid Afke Schart, die lobbyiste was voor KPN en doodleuk voor KPN bleef lobbyen toen ze Kamerlid werd. Reuze efficiënt als een lobbyist zelf politicus wordt, dan hoeft hij alleen nog zichzelf te overtuigen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.