Eenverdieners worden systematisch kapotgemaakt

Mama en papa moeten aan het werk. Of anders.

Gezinnen met één inkomen zijn de afgelopen jaren veel zwaarder belast dan tweeverdieners. Hoewel het kabinet-Rutte III zegt dat het deze ontwikkeling wil afremmen laat het CPB weten dat de trend zich op lange termijn toch doorzet. Eenverdieners wordt het leven onmogelijk gemaakt. Mama en papa moeten aan het werk. Doen ze dat niet, dan worden zij en de kids veroordeeld tot pure armoede. En dat komt door de overheid, die hen voortdurend uitknijpt.

Eenverdieners hebben, in verhouding tot stellen die samen een inkomen bij elkaar verdienen, steeds minder geld. Belastingen en toeslagen bevoordelen de tweeverdieners. De kloof met eenverdieners wordt groter, concludeert het Centraal Planbureau in een onderzoek dat vandaag naar buiten komt.

Onderzoeker Egbert Jongen van het CPB heeft berekend dat tweeverdieners én eenverdieners met een inkomen van 50.000 euro een belastingdruk hadden van 28 procent in 2005. Maar vorig jaar was er een verschil meetbaar van 5 procentpunt tussen die twee groepen. Een eenverdiener die 50.000 euro verdiende moest 5 procentpunt meer belasting betalen dan een stel dat hetzelfde bedrag verdiende (31 procent tegenover 26 procent).

En nu komt het: als er niet hard wordt ingegrepen groeit deze kloof in 2030 naar 7 procenpunt, namelijk 32 procent voor eenverdieners en 25 procent voor tweeverdieners.

Het verschil tussen een- en tweeverdieners is nergens in de Oeso, de groep ontwikkelde industrielanden, zo groot als in Nederland. Nu al. En dat verschil wordt dus alleen maar groter.

Het is dieptriest. Mannen en vrouwen, moeders en vaders, worden gedwongen om allebei te werken, zelfs als één van de twee liever thuisblijft. En dat komt niet doordat werkgevers niet mee willen werken, maar omdat de overheid eenverdieners actief bestraft.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. corfo

  Onze Bedrieger des Vaderlands, alias Pinoccio, draagt z’n “koosnaampjes” met verve.
  Ik hoorde hem onlangs toch écht kirren : “Het gaat zó goed in ons landje, dat iedereen er van zal profiteren !” Wat deze figuur met “iedereen” bedoelde is niet bekend, of de man is zo stom dat hij ’t óók niet weet; ik vermoed dit laatste.
  Liegen & bedriegen is z’n lust en z’n leven !

  1. swetsnek

   yep en straks vrolijk weer op die engnek stemmen hoor

 2. Ni28

  Een oude communistische leus was: Wie niet werkt zal niet eten. Lang leve het communisme waar wij langzaam naar toe glijden. Al heet het hier nog steeds anders.

  1. B. Pascal

   Dat is geen communisme, dat komt uit de bijbel.
   Wie niet werkt, zal ook niet eten (Tess 3:10)

   Kinderen opvoeden en maken tot goede mensen is ook werken.
   Misschien nog belangrijker dan normaal werk!

   1. Bloem

    Een taak die zwaar onderschat wordt. Chapeau voor de dames die deze zware verantwoordelijkheid durven te nemen

   2. rafi

    Foutje, Pascal: er staat in de Bijbel: ‘Wie niet WIL werken, zal ook niet eten’.

    Overigens, dit is wel kenmerkend voor het enkel zo genaamde liberalisme: het gaat hun alleen maar om de EIGEN vrijheden, bv. van ondernemerschap. Men laat de burgers echter niet VRIJ om zelf te bepalen of men allebei werkt of kiest voor het kostwinnerschap. Het is zeer slecht dat de overheid zich zo bemoeit met de wijze waarop de onderdanen hun eigen leven in wensen te richten. Op deze manier wordt het krijgen van veel kinderen alleen voor de allerijkste kostwinners mogelijk. Wat de continuiteit van dit volk onder druk zet. Zou dit echter nou net de bedoeling zijn van het Bilderberg-Kalergi-MSM-partijkartel? Want men roept vervolgens: ‘Er is zeer veel immigratie nodig om de vergrijzing op te kunnen vangen’. Dus eerst een gezonde autochtone voortplantingsratio onmogelijk maken, waartoe als eerste de vrouwen-emancipatie is ingezet, waardoor we de oudste moeders ter wereld hebben (en een groot deel van de de top tien door EU-landen wordt bezet), met als gevolg dat kinderen krijgen met het ouder worden steeds moeilijker wordt, en vervolgens dit zelf gecre-eerde probleem ‘op willen lossen’ via immigratie van massa’s islamitische volksvijanden.
    Men schaft de algemene heffingskorting, die dus voor iedereen geldt, betaald werkend of niet, af, maar zorgt er tegelijkertijd wel voor, dat ook die niet-betaald werkende partner verplicht is om bv. zorgpremie te betalen. Waarvan dan? Als men zo zeer zijn individualistische geloof aan anders-gelovigen op wil dringen? Tot slot is kinderen opvoeden ook hard werken, evenals het zeer belangrijke vrijwilligerswerk in de eigen buurt of dorp. De overheid moet m.a.w. uit de eigen levenssfeer van de burgers blijven, wil zij niet totalitair zijn.

    1. B. Pascal

     je hebt gelijk betreft het woordje WIL!

     1. Ni28

      Nooit gemerkt dat de communisten zo goede christenen waren. Wel hypocriet want voor de gelovigen was de carrière afgesloten of minstens beperkt terwijl zij het uit de Bijbel gejat hebben.

 3. swetsnek

  tja die zwartjes moeten toch ergens van betaald worden

 4. Henk-Jansen

  Éénverdieners zijn ook niet meer van deze tijd, voor de competitiviteit van onze economie is het van belang dat zowel de man als de vrouw (of welke andere combinatie dan ook) werkt. Goed dat de Nederlandse overheid dat aanmoedigt!

  1. Bloem

   Aanmoedigen is wat anders dan bestraffen met hogere lasten.
   Emancipatie betekent ook dat vrouwen de vrije keus hebben of ze willen werken of niet.
   Zolang ze niet het handje ophouden voor een uitkering, is de keuze aan het individu.

  2. B. Pascal

   @Henk-Jansen

   De overheid heeft een systeem ontwikkeld dat vrouwen aan het werk helpt.
   Het is een vooropgezet plan, vanaf de jaren 90 vorige eeuw gestimuleerd.
   Nu zijn we er afhankelijk van geworden. Dat domme gepraat ‘’niet meer van deze tijd’’.
   Vb. de huizen zijn mede door de tweeverdieners ernstig omhoog geschoten.

   Onder de mond van ‘’niet meer van deze tijd’’ wordt alle zaken die men niet kan verantwoorden er doorgedrukt of verklaard.
   Ik ben niet tegen het werken van vrouwen. Maar het gaat ten koste van het gezin.
   Een moeder is domweg beter in het sturen van kinderen dan een vader.
   Een moeder heeft borsten, een man niet. Een moeder is natuurlijker dan een man!
   Een man is een man, een zacht gemaakte man kan geen vrouw vervangen!

   De competitiviteit van onze economie is ernstig verzwakt doordat er geen gezonde jonge aanwas meer is.
   Vanaf de jaren 90 worden er elk jaar 30.000 kinderen uit de baarmoeder verwijderd.
   Als deze mensen nu eens in de samenleving terecht waren gekomen, hadden we dan een tekort gehad aan arbeidskrachten?

   Slecht dat de Nederlandse overheid dit niet gezien heeft! Decadente tent!
   Stimuleer je aanwas! Stimuleer het gezin! Het stimuleren van werk voor vrouwen is van tijdelijke aard.
   Immers over 30 jaar zijn er geen vrouwen meer, omdat er niet genoeg meisjes geboren worden.
   Rekenen kan de Decadente tent ook niet meer.

   1. Ernst Quispel

    “Het stimuleren van werk voor vrouwen is van tijdelijke aard.
    Immers over 30 jaar zijn er geen vrouwen meer, omdat er niet genoeg meisjes geboren worden.”

    Je blijft je verbazen hier.

    1. B. Pascal

     @ernst

     Je verbaasd je misschien, maar het wel een waarheid. De aanwas van gezonde arbeidskrachten loopt gevaar. Al dan niet vrouwen als mannen. Vandaar dat we op dit moment grijpen naar mogelijkheden uit het buitenland. We komen 10% technisch personeel te kort, om nog maar te zwijgen over het lopende band werk. Wanneer er geen grote abortus praktijken waren toegepast was de aanwas nu 1,5mjn meer geweest en was je arbeidskrachten tekort er niet geweest.

     1. Pit

      @Pascal: Je kunt Wim het beste zichzelf laten zuigen. Je kunt een trol beter niet voeren.

  3. Bart

   Wat een ontzettende onzin is dat zeg, de belangrijkste reden van de hoge belasting druk is dat we een overheid hebben die heel erg onverantwoordelijk met ons belasting geld om gaat. En om meer binnen te krijgen een situatie creeert die 2 verdieners noodzakelijk maakt. Dat heeft absoluut helemaal niets met competitieviteit te maken.

   Maar goed er komt bijna geen post van jou hier waar de inhoud niet bijna 100% onzin is.

  4. Feit

   En maar happen he jongens op die KHenk.

   Hij ligt in een deuk elke keer dat jullie serieus op hem reageren.

   Hij weet jullie mening en zegt het tegenovergestelde.

   Keer op keer op keer op keer….

   Laat deze tyfushond gewoon sterven.

   1. corfo

    @ Feit.
    ++++ !!

    1. eRik2017

     #ontwimmen #onthenken

   2. Bloem

    Beste Feit, ben het in zoverre met je eens dat we hem zouden moeten negeren. Echter denk ik dat we hem tevens moeten laten zien wat beschaving is en ons niet laten verleiden tot het doen van beledigende of kwetsende uitspraken. De werkelijkheid is dat de feiten benoemen al ernstig genoeg is.

    1. Feit

     Bloem

     Je hebt te maken met een geestelijke doodzieke man. En zijn flikkervriendje Guus. Die ga je niet opvoeden, Bloem. Nooit. Ze geilen erop dat je geïrriteerd raakt want dat is hun doel. Ze willen geen taart gooien in je smoel met stront maar ze willen je kwetsen op deze manier. En zo krijg je keer op keer een digitale taart op je bakkus.

     Je kan 1 ding doen hier tegen. Niet meer over praten. Totaal doodzwijgen.

     1. Pit

      +++++

    2. eRik2017

     Heel wijs gesproken @Bloem
     Zodra je de gordijnen in bent gejaagd door Wim en dingen hebt gezegd doe je niet meent, dan gaat hij aan de andere kant staan roepen: Zie je nou wel? hoe racistisch DDS is?
     Onlangs noemde Ozturk van DENK DDS in de Tweede kamer als voorbeeld van racistische media of zoiets. Dat komt doordat dit soort partijen tröllen op DDS afsturen.

     #ontwimmen

  5. sonar

   Henk Jansen het wordt tijd dat ze levenslang opsluiten in inrichting,een reactie van een waanzinnige .

  6. hans-e-pans

   Hoe is deze bewering te rijmen voor een persoon die alleen is?

 5. B. Pascal

  De schoonheid van het gezin wordt in zijn geheel als minderwaardig geacht.
  Het opvoeden van kinderen tot goed functionerende personen wordt geheel als onnuttig geacht. Het gezin wordt in aanzien ernstig aangetast. Het gezin moet onder doen voor een carrière of loopbaan!

  Het gezin is de hoeksteen van de samenleving! Wie de hoeksteen aantast, tast de samenleving aan. Dat zien we immers gebeuren, het Nederlandse volk als populatie is tanende. Wanneer we doorgaan op deze manier, zijn er over 150 jaar geen oorspronkelijke Nederlanders meer. De Nederlanders zijn dan een vermenging van volkeren geworden. Maar dat is ook de wens van Den Haag!

  Daarnaast krijg je door het gebrek aan opvoeding van beide ouders allerlei afwijkingen onder de kinderen. Het worden allemaal domme PDD-agnosten.

 6. Tinneke

  Haha…..Henk- Jansen grapjas…is dit ook op toepassing voor de djellaba dragers?

 7. Babaji538

  Vandaag of morgen gaat mijn profiel van LinkedIn
  in totaliteit online.
  Het kabinet, of regering, weigert mij te betalen
  voor het werk dat ik heb geleverd.

  Ze mogen van mij de kachelbout krijgen.
  Egoïsme, schofterigheid, onmenselijkheid,
  zonder inschattingsvermogen of vormen van respect
  ga ik niet belonen, laat staan seksisme of vrouwen
  van lichte zeden voor uw genoegen, subsidiëren.

  U was of bent niet capabel.

  Alleen naar gelang de ware verdienste
  word ik beloond.

  Petra Hermans

 8. Rechtsaf

  Ja het gezin staat niet centraal in dit land!!, geld(zucht) wel

 9. h_keur

  Het is nog veel erger hoor. Wanneer je als ouders 24/7 voor zorgverlening/beschikbaarheid moet zorgen vanwege een geestelijke achterstand wordt er maar liefst 90% ingehouden op het gezamelijk inkomen, als één van de partners al AOW heeft.
  Doel: deze kinderen moeten opgesloten worden om tegen hele hoge kosten weg te rotten.

 10. Holland

  Nederland is een doodziek land. Jaarlijks trekken nu al meer dan 10.000 pensionado’s weg die de roof- en huftercultuur compleet zat zijn. Ook jongeren doen er goed aan dit zinkende schip zo snel mogelijk te verlaten. Verpats de boel en trek weg: de wereld is groot en ook dichtbij over de grens is het vele malen beter (en goedkoper) toeven dan in die burgertrutten vinexwijk waar je nu woont.

  1. sjun

   Niet enkel pensionado’s trekken weg. Wie zelf iets kan en wil en daarbij de handen stevig uit de mouwen steekt is nagenoeg overal welkom maar houd er goed rekening mee dat er geen vangnet is en dat je er zeer goed aan doet om vlot in en aan te passen door je de taal eigen te maken. In Hongarije is er zelfs al een Hollandse enclave in De kleine Laaglanden zo’n 50 km ten zuide van Boedapest. En dat is dan weer geen wonder want de huizen zijn betaalbaar, de ziektekostenverzekering is laag, je wordt niet bestolen door de belastingen en de leefomgeving is veilig.

 11. fusilier

  Klopt in Hongarije koop je een vrijstaand huis met een lap grond voor nog geen honderdduizend euro.

 12. Frits Jansen

  Tot ver in de vorige eeuw werden vrouwelijk ambtenaren automatisch ontslagen als ze trouwden. Voortaan zou manlief voor het geld zorgen.

  Door een samenzwering van hersenloze feministes met Het Grootkapitaal moesten en zouden vrouwen emanciperen. Hallo? De bedoeling was om het gezinsinkomen te verhogen, en daarmee de koopkracht, want dat vindt de middenstand leuk. Doordat veel meer vrouwen dan mannen een koopverslaving hebben (geen man houdt van winkelen) snijdt het mes aan twee kanten.

 13. Frits Jansen

  Dat is rechts beleid, en daar zou DDS dus voor moeten zijn. De emancipatie van de vrouw is bedacht door het bedrijfsleven, omdat tweeverdieners meer te besteden hebben, dus meer uitgeven, en bedrijven dus meer winst bezorgt. Maar heel slim werd dit snode plan ingestoken als links en sociaal, onder het mom van gelijke rechten voor vrouwen. Maar het is dus niet links. Het is puur rechts, dus zou DDS er voor moeten zijn. Vrouwen zijn koopvee en moeten dus zelf geld verdienen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.